Bolnice cuvamo da ih zdravstveno osoblje moze kontaminirati.
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8852 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
svako selo za sebe... 
-
LionKing
#8853 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mi ne znamo jel počelo, jel jenjava, šta se dešava generalno jer ne možemo testirati samim tim presipamo iz šupljeg u prazno.
Da ne govorim kako se lupa non stop, svako ima svoju statistiku. Jedan dan 15% ne pokazuje simptome a evo ga majstor gore zaključio već da 80% ne pokazuje simptome.
Sve u svemu smor. I klaster je najveći smor, jebem onog ko prvi iskoristi frazu i sad svi klasteraju a osim par ljudi što gleda snuker niko nikad nije čuo za klaster. Jebem klaster.
Da ne govorim kako se lupa non stop, svako ima svoju statistiku. Jedan dan 15% ne pokazuje simptome a evo ga majstor gore zaključio već da 80% ne pokazuje simptome.
Sve u svemu smor. I klaster je najveći smor, jebem onog ko prvi iskoristi frazu i sad svi klasteraju a osim par ljudi što gleda snuker niko nikad nije čuo za klaster. Jebem klaster.
-
Guadalajara
#8854 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
dobar i jedan i drugi...
-
pinkman
#8855 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Jesmo mi koji se bavimo programiranjem. Samo kod nas je malo drugacije. Nama je dobra vijest sto vise clustera i nodes u njima jer to znaci da nam je aplikacija koristenaLionKing wrote: ↑29/03/2020 12:08 Mi ne znamo jel počelo, jel jenjava, šta se dešava generalno jer ne možemo testirati samim tim presipamo iz šupljeg u prazno.
-
LionKing
#8856 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svejedno mrzim klaster. 
-
palermo
#8857 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
ima li se uopste pojma koliko je tesko sacuvati da u bolnicu ude corona virus.
I vidim opet su zdravstveni radnici najveci krivco za coronu, a mi sto smo sakrili svoje guzice smo tu da ih podsjetimo ako zaborave da su krivi
- Janjicar
#8858 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa ja šta su nek oni krivi ? Hoćel zidar il armirač biti kriv ?palermo wrote: ↑29/03/2020 12:14ima li se uopste pojma koliko je tesko sacuvati da u bolnicu ude corona virus.
I vidim opet su zdravstveni radnici najveci krivco za coronu, a mi sto smo sakrili svoje guzice smo tu da ih podsjetimo ako zaborave da su krivi
- plain vanilla
#8859 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nemas pojma o cemu govorim jelde?palermo wrote: ↑29/03/2020 12:14ima li se uopste pojma koliko je tesko sacuvati da u bolnicu ude corona virus.
Govorim o odbrani doktorske disertacije nakon sto je to vec bilo ZABRANJENO. Gdje su se lijepo okupili ljekari, pa ce sad u izolaciju jer je najmanje jedan zarazen.
Clan komisije je direktor kontaminirane klinike. Pizdi se na polupismen narod sto hoce izaci da proseta, a ljekari se ponasaju kao da su iznad zakona.
Znas li koliko je ljekara u Hrvatskoj donijelo virus sa skijanja jer su SAKRILI da su bili tamo?
-
Korisničkoime
#8860 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zavisi koliki je broj tesko oboljelih, nas sistem moze podnjeti daleko veci broj od 2.000 ako se uzme u obzir da samo jedan dio ima tesko stanje, imas primjera da su ljudi prebolili koronu na kucnom lijecenju, nije bilo zabavno ipak je bolest ali nije im bila potrebma hospitalizacija, nama su problem pacijenti sa teskim stanjem koji moraju biti hospitalizirani, takodjer je bitno da se taj broj tesko oboljelih vremenski ne pojavi u kratkom roku zato i sve ove mjere izolacije, restrikcije, zatvaranja itd ali de ti to nasem narodu objasni. Jutros otisao do prijatelja koji prodaje HTZ opremu da uzmem rukavice. Idem tako s maskom i rukavicama prema autu srete me poznanik, kaze jebo te pa ja sam tebe uvijek smatrao pametnim covjekom sta to radis od sebe skini to ovo je sve samo obicna farsa, reko jare haj ti 2 metra od mene.animus wrote: ↑29/03/2020 11:59 Ljudi pocelo je ozbiljno kod nas. Ovaj broj danas vam sve govori. Da nije ovih mjera bilo bi 10 puta gore. Ovaj broj je jos uvijek dobar. Mislim da do 2000 zaraženih nas sistem moze koliko toliko izdrzati. Nece valjati ako bude krenulo preko toga. Jedino socijalna distanca pomaze. Nista vise.
Valja nam pregurati slijedeci mjesec. Citav ce biti kritican. Ovo je ko na raftingu kad ulazis u brzake i vodopade. Nakon toga ide mirna voda ali treba doci do nje u jednom komadu.
Evo imas ovdje svako malo sto je pol.sat, sto je restrikcija, sto ne mogu steta cuku, sto djeca moraju biti u kuci, sto ne mogu u park s djecom, ja bih na izlet, ja ne mogu a da sjedim s zenom i djecom u kuci itd. Svi u svijetu uvode restrikcije postepeno cak i zemlje sa jakim zdrav.sistemom al opet nas narod najpametniji. Mene je licno veoma strah za ekonomiji, sta ce biti, udar ce sigurno biti jak ali da li da zrtvujemo 1000, 2000, 3000 ili 10.000 hiljade nasih sugradjana zbog ekonomije.
Ko moze mirne duse donjeti takvu odluku.
-
Korisničkoime
#8861 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo je 10 puta gore jer dolazi od struke.plain vanilla wrote: ↑29/03/2020 12:20Nemas pojma o cemu govorim jelde?
Govorim o odbrani doktorske disertacije nakon sto je to vec bilo ZABRANJENO. Gdje su se lijepo okupili ljekari, pa ce sad u izolaciju jer je najmanje jedan zarazen.
Clan komisije je direktor kontaminirane klinike. Pizdi se na polupismen narod sto hoce izaci da proseta, a ljekari se ponasaju kao da su iznad zakona.
Znas li koliko je ljekara u Hrvatskoj donijelo virus sa skijanja jer su SAKRILI da su bili tamo?
Gdje je ta disertacija bila koja je klinika u pitanju
- dječak sa šibicama
#8862 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svako ima svoju tezu, svi su strucnjaci, mene glava vise zabolila od teza.
- malakh
- Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
- Grijem se na: ćumur
- Vozim: opel vektru
#8863 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
cijeli svijet upozorava da se virus udalji sto je dalje moguce iz bolnica, a kod nas bolnice postadose klasteri. mostar, tuzla, zenica, dom zdravlja ilidza.
-
Nivelacija
#8864 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svaki dan 2- 3 samoubistva i napadi izmedju ukucana, prekjučer u Zenici sin ocu nanio teske povrede sjekirom, jucer u Bugojnu bomba u kuci, dvoje stradalih, evo danas Nis dvoje..to je za 2 dana vise ubistava nego od corone.
Treba relaksirati situaciju dok nije eskaliralo.
- JThomas
#8865 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
potpuno je svejedno kakve su mjere i šta od čega čuvaš, kad sve vrijedi samo za obični svijet. kad je virus bezobrazan pa ne razumije "znaš ti ko sam ja".
- plain vanilla
#8866 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://tuzlanski.ba/carsija/bivsi-mini ... a-zabrane/Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 12:24
Ovo je 10 puta gore jer dolazi od struke.
- Prpa.ba
#8867 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Slabo vidis, "mi" smo guzice "sakrili" jer nam je naredjeno, a oni koji naredjuju osim telefonskog diktiranja uslova za testiranje unatoc simptomima sebi nisu nista naredili. I ono malo stvari sto se odnose na njih, neodgovorni prekrse u svojoj bahatosti.
Medicinskom osoblju nije nikakvom uredbom ograniceno kretanje, nisu odvojeni od generalne populacije niti se intenzivno testiraju. Pa i ovu medicinsku sestru iz Tuzle ne bi testirali da joj kolege nisu razumni i unatoc izdiktiranim uslovima za testiranje, potrosise test na nju. I otkrise "klaster" bez originalnog izvora.
Dakle, stvarno jeste tesko sprijeciti da u bolnicu ne udje virus. Ali mu se ovdje i aktivno pomaze. Sto zbog nedostatka mjera, sto zbog ljudske bahatosti. A virus ne pita za prezime i doktorat, unatoc stavu brojnih medicinskih strucnjaka ovdje.
-
AmirBaa
#8868 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ko je još u svijetu uveo policijski sat? Ko je jos uveo da djeca ispod 18 godina nikako ne mogu izlaziti?Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 12:23Zavisi koliki je broj tesko oboljelih, nas sistem moze podnjeti daleko veci broj od 2.000 ako se uzme u obzir da samo jedan dio ima tesko stanje, imas primjera da su ljudi prebolili koronu na kucnom lijecenju, nije bilo zabavno ipak je bolest ali nije im bila potrebma hospitalizacija, nama su problem pacijenti sa teskim stanjem koji moraju biti hospitalizirani, takodjer je bitno da se taj broj tesko oboljelih vremenski ne pojavi u kratkom roku zato i sve ove mjere izolacije, restrikcije, zatvaranja itd ali de ti to nasem narodu objasni. Jutros otisao do prijatelja koji prodaje HTZ opremu da uzmem rukavice. Idem tako s maskom i rukavicama prema autu srete me poznanik, kaze jebo te pa ja sam tebe uvijek smatrao pametnim covjekom sta to radis od sebe skini to ovo je sve samo obicna farsa, reko jare haj ti 2 metra od mene.animus wrote: ↑29/03/2020 11:59 Ljudi pocelo je ozbiljno kod nas. Ovaj broj danas vam sve govori. Da nije ovih mjera bilo bi 10 puta gore. Ovaj broj je jos uvijek dobar. Mislim da do 2000 zaraženih nas sistem moze koliko toliko izdrzati. Nece valjati ako bude krenulo preko toga. Jedino socijalna distanca pomaze. Nista vise.
Valja nam pregurati slijedeci mjesec. Citav ce biti kritican. Ovo je ko na raftingu kad ulazis u brzake i vodopade. Nakon toga ide mirna voda ali treba doci do nje u jednom komadu.
Evo imas ovdje svako malo sto je pol.sat, sto je restrikcija, sto ne mogu steta cuku, sto djeca moraju biti u kuci, sto ne mogu u park s djecom, ja bih na izlet, ja ne mogu a da sjedim s zenom i djecom u kuci itd. Svi u svijetu uvode restrikcije postepeno cak i zemlje sa jakim zdrav.sistemom al opet nas narod najpametniji. Mene je licno veoma strah za ekonomiji, sta ce biti, udar ce sigurno biti jak ali da li da zrtvujemo 1000, 2000, 3000 ili 10.000 hiljade nasih sugradjana zbog ekonomije.
Ko moze mirne duse donjeti takvu odluku.
- muha_sa
- Laertes
#8870 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
I ovo je nama htjelo biti gradonačelnik... Ponosan na svog djeda, kaže...plain vanilla wrote: ↑29/03/2020 12:28https://tuzlanski.ba/carsija/bivsi-mini ... a-zabrane/Korisničkoime wrote: ↑29/03/2020 12:24
Ovo je 10 puta gore jer dolazi od struke.
-
coco1
#8871 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
pisao sam vec, masa nase raje nosi ratne traume i dosta ih ima i dijagnozu ptsp i njoj slicne. sam sam jucer, bespotrebno, burno reagovao, ne sto sam inace takav i sto sam zelio, nego sto sam, jednostavno, napet ko puska i sve sam svjesniji da se sva ova situacija na mene odnosi negativno i da su zivci sve tanji. ne zbog straha od zaraze, nego zbog zivota koji mi se sveo u 4 zida, uz kratkotrajan izlazak iz kuce, malo setnje, bez kontakta s bilo kim, jer, sve i da hoces, nemas koga ni sresti i popricati. o brizi za posao i buducnost, da i ne govorim.Nivelacija wrote: ↑29/03/2020 12:27 Svaki dan 2- 3 samoubistva i napadi izmedju ukucana, prekjučer u Zenici sin ocu nanio teske povrede sjekirom, jucer u Bugojnu bomba u kuci, dvoje stradalih, evo danas Nis dvoje..to je za 2 dana vise ubistava nego od corone.
sistem me "92. istjerao na brda i u sume, s puskom u rukama, a sad me utjerao u kucu. ne moze vise pod kozu, da ga jebes.
-
Nadzorna_ploca
#8872 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
U iole normalnoj zemlji ovaj bi kvazi doktor sad bio u zatvoru. BiH ipak nije drzava vec prcija pa moze proci. Kakva pogana sorta zivi na tom prelijepom prostoru.
- dječak sa šibicama
#8873 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
"Umrla spanska princeza..."
aaaa eto, umiru i mladi! eto vam sad!!
"... imala je 86 godina"
aaaa eto, umiru i mladi! eto vam sad!!
"... imala je 86 godina"
- dječak sa šibicama
#8874 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kontam strah od talijanskog scenarija, toga se svi plase.. pitanje je zasto se virus tako agresivno rasirio po sjeveru Italije odnosno po jednom dijelu jer rijec je uglavnom o uskom prostoru oko Milana, Bergama, ali jako mnogo naseljenom, a nije recimo u Rimu ili Napulju, sta su to u Rimu i Napulju uradili a u Milanu nisu... mozda je NY odgovor, tamo je podivljao virus jer nije bilo kvalitetne izolacije i karantina.
Lijeka nema, lijecenje je eksperimentalno, jedini lijek trenutno je karantin samo sto je problem koliko mi mozemo izdrzati u njemu. I psihicki i ekonomski.
Ako imamo puste ulice, logicno je da ce sirenje virusa biti manje, ali imamo takodje i sijela po kucama, skupove u kaficima iza zatvorenih vrata, fizeraje koji rade na crno, doktore koji brane disertacije, derneke direktora po firmama, sastanke po privrednoj komori, i gle cuda na tim eventima klaster.
Za malog covjeka jedino preostaje da izbjegava sijela po kucama, sjedi kuci i izlazi sa maskom i rukavicama.
Testirali oni ili ne, mi znamo da je broj pozitivnih pet sest puta veci. Ako imas minimalne kontakte svakodnevno, neces se ni zaraziti od takvih likova.
Lijeka nema, lijecenje je eksperimentalno, jedini lijek trenutno je karantin samo sto je problem koliko mi mozemo izdrzati u njemu. I psihicki i ekonomski.
Ako imamo puste ulice, logicno je da ce sirenje virusa biti manje, ali imamo takodje i sijela po kucama, skupove u kaficima iza zatvorenih vrata, fizeraje koji rade na crno, doktore koji brane disertacije, derneke direktora po firmama, sastanke po privrednoj komori, i gle cuda na tim eventima klaster.
Za malog covjeka jedino preostaje da izbjegava sijela po kucama, sjedi kuci i izlazi sa maskom i rukavicama.
Testirali oni ili ne, mi znamo da je broj pozitivnih pet sest puta veci. Ako imas minimalne kontakte svakodnevno, neces se ni zaraziti od takvih likova.
-
Milenkov buraz
#8875 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kod mene u mahali redovno dolazi neki lik sa autom i prodaje uglavnom sir i proizvode od mlijeka, nekad bude krompira, paprika, paradajza u sezoni. Evo i danas došao uredno u svojoj krtiji i iz gepaka u nehigijenskim uslovima prodaje sir. Hajde mogu da razumijem da čovjek mora zaraditi i u ovim vremenima ali mi je fascinantno da raja kupuje kao da se ništa ne dešava.