U pravu si, spin. Nastavi vjerovati covjeku koji kaze da virusi ne postoje.Bluemore wrote: ↑28/03/2020 21:43Koji Spin u mozgu moras imatiMogy87 wrote: ↑28/03/2020 20:55Evo da ne pricamo o "Svabi" i njegovim nebuloznim stavovima. Hajde da pricamo o sadrzaju:TheCitizen wrote: ↑28/03/2020 20:31
Mislim da je banovani @Dozer ovo isto govorio i ukazivao danima. Onda ako se pogleda ovaj svabo gore koji tvrdi da je trecina tih gripa uzrokovana coronom vec godinama, postavlja se zaista ozbiljno pitanje da li je ova corona to za sta je sad predstavljaju?
Dr. Köhnlein tvrdi da su testovi koji se koriste nepouzdani i unaprijed programirani da daju lažno pozitivne rezultate, zbog čega ljudi mogu biti pozitivini na koronu iako uopse nisu zaraženi, što se prema njegovoj procjeni desava u čak 50% slučajeva.
Upravo je suprotno: PCR reaguju na dijelove same virusne RNK. Test registeuje prisustvo genetskog materijala virusa, ali tokom početne faze infekcije može se desiti da test bude lažno negativan iako je osoba već zaražena (virus se replicira u našim stanicama, a uzorak testira samo prisutnost virusa na sluznici zahvaćenoj brisom). Ono što ovaj test ne može razlikovati jest to jesu li detektirani virusi i dalje zarazni ili je tek riječ o zaostalim ostacima. Dr. Köhnlein je vjerovatno mislio na slučaj kakav se dogodio sredinom februara u Njemačkoj kad su pacijenti bili pozitivni na testovima, ali nisu više bili zarazni. Upravo iz tih razloga se testira dva puta prije nego te proglase zdravim.
Dr. Köhnlein poredi koronu s gripom od koje, kaže, isto tako umire po 25.000 ljudi godišnje. To nije tacno. Podaci njemačkog Instituta Robert Koch kazu da se broj umrlih krece od nekoliko stotina do 25.000 hiljada sto je bio rekord u zadnjih 30 godina. Ne svake godine 25.000. Ove sezone je od gripe u Njemackoj umrlo 256 osoba. Vidis li kako frizira podatke?
On tvrdi kako bi se danas život oko nas najnormalnije odvijao da nema tog testiranja na SARS-Cov-2 i da smrtnost nije ništa veća nego inače. Potom dalje tvrdi kako se smrtnost povećava pokušajima liječenja u bolnicama, navodeći kao primjer slučaj umrlog pedesetgodišnjaka koji je objavljen u stručnom medicinskom časopisu Lancet. U konkretnom slučaju zaista se radi o pacijentu koji je preminuo, no nije sigurno je li umro zbog mjera liječenja (kako tvrdi Köhnlein nazivajući ih ‘toksičnima’) ili uslijed same bolesti COVID-19. On dalje preslikava protokol liječenja korišten u spomenutom slučaju na sve bolesnike u Italiji i tvrdi da se upravo zbog liječenja povećava broj umrlih (iako je do maloprije tvrdio da se broj umrlih uopste ne povećava)
Da ovako odspinujes po forumu
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Mogy87
#14651 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- L3D3NA
#14652 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
gospođa je umrla u kući, ušla je u službenu statistiku korone, umrla je od zapostavljanjanoviclan wrote: ↑28/03/2020 18:56Pa kako umrijeti u bolnici kad seka ne da da joj udjemoMogy87 wrote: ↑28/03/2020 18:54Ne stavljaju sve pod koronu. Ako umres kuci ili u starackom domu od korone neces uci u sluzbenu statistiku.invincible1921 wrote: ↑28/03/2020 18:45
Ja i dalje tvrdim da oni sve zivo stavljaju pod koronu ...ne kazem da ne umire raja, ali sto je puno puno je. Ako neko im coronu i umre od infarkta koji je dobio jer se sekiro sta ce bit sa njim , jel i to korona ?
Ako neko ima koronu i otruje se hranom, pa umre od toga jel i to posljedica korone?
Ako neko ima rak i dobije koronu i umre jel i to korona ?
-
palermo
#14653 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ma meni su ovi bilo teoreticari zavjere ili oni koji smatraju da je ovo predimenzionirano sasvim ok dok sjede u kuci, postuju naredbe i druge ne pozivaju da ih krse.
A papir iliti tastatura avakako sve trpi.
A papir iliti tastatura avakako sve trpi.
- Bluemore
#14654 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Recenzije doktora su odlicne
Ti lupas po forumu kao maksim po diviziji
Malo talijanske lijesove malo direktor njemacke klinike u panici
Malo doktor lose recenzije
Pa Kad ti se napise da ima odlicne
Onda ide o televiziji
- freelancerusk
- mO k3
#14656 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Sve sto hocu da znam koja je TV ??!Bluemore wrote: ↑28/03/2020 21:52Recenzije doktora su odlicne
Onda ide o televiziji
i pored upitnika koje sibas nesumice odtavljas dojam mentalno neuravnotezen
- mO k3
#14657 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ako neznas ok je neznam ni ja...
-
Cortado
#14658 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
TheCitizen wrote: ↑28/03/2020 20:33Ne. Virusi postoje. Za HIV je upitno odakle je i kako potekao i dosao do ljudi. Ako se dobro sjecam njegove pojave bila je prica da su se neka 2 naucnika zarazili negdje u nekoj dzungli i da su HIV dobili od nekog majmuna.
Posto se HIV pernosi spolnim putem onda izgleda da su ta 2 naucnika bubali nekog majmuna. Logika.
TheCitizen wrote: ↑28/03/2020 20:38 Moze i transfuzijom. Logicno. Ali dobro se sjecam da je pri pojavljivanju HIVa govoreno da napada samo homoseksualce i da se prenosi samo spolnim odnosom. Ono Rok Hudson bi prvi zarazeni i umrli u USA?
Kasnije se shvatilo da se moze prenijeti i putem krvi. Tacnije i prenosi se samo putem krvi.
- L3D3NA
#14659 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ovdje možeš tužiti državu i plakat'sherbett wrote: ↑28/03/2020 21:49Cekaj malo, ovo ozbiljno???L3D3NA wrote: ↑28/03/2020 21:19I tko da im vjeruje da je situacija ozbiljna i da negdje neki virus hara,sherbett wrote: ↑28/03/2020 15:45
Fotigrafija me sokirala momacki
U doba oandemije kad su masa upozorenja od odstojanja oni se stisli ko srdele.
Najmanje 2 stolice moraju bit prazne izmedju sudionika, veci stol, sta je ovo??
Mod nas je zupan najezio jer su mu u dvoristu bili vise od 5 ljudi a vidi ove
a oni k'o na posijelu u 12, ojha
ali uredno kažnjavaju ako staviš snimke na fb u kojima te nitko ne želi testirati, iako si napola mrtav i zoveš ih danima, jer širiš paniku i dezinformacije a i tko ti je dao za pravo da snimaš razgovor![]()
Pa duzni suntestirati ako pokazujes simptome i to na teret drzave
Ja bi tuzila drzavu da mi kaze sta da rafim a ne ispostuje svoje.
koja država, sve se to samo gurne pod tepih, u neke spise i rasteže do zastare ili dok ne nestane svjedoka
http://source.ba/mobile/clanak/BiH/518787Ogorčen činjenicom da mu je rečeno kako ne može biti testiran na koronavirus, odlučio je sve obznaniti na internetu da bi mu dan poslije stigao prekršajni nalog.
- Imenovani je narušio javni red i mir naročito drskim ponašanjem na način da je telefonski razgovor s radnikom JU Dom zdravlja snimao te proširio društvenim mrežama i na taj način izazvao uznemirenost i negodovanje građana - navodi se u obrazloženju prekršajnog naloga.
- L3D3NA
-
breba
#14661 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Odlicna simulacija i vizuelno predstavljeno sirenje virusa u slucajevima ako se nista ne radi, ako se izoluje region, uspore kontakti medju ljudima.
https://www.washingtonpost.com/graphics ... -simulator
https://www.washingtonpost.com/graphics ... -simulator
Last edited by breba on 28/03/2020 22:22, edited 1 time in total.
- GAU8
#14662 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jedan klasik, koji je primjeren temi
https://youtu.be/8BfOONXHA7I
https://youtu.be/8BfOONXHA7I
Last edited by GAU8 on 28/03/2020 22:20, edited 1 time in total.
- Bluemore
#14663 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Cek sto ti se zurimO k3 wrote: ↑28/03/2020 21:57Sve sto hocu da znam koja je TV ??!Bluemore wrote: ↑28/03/2020 21:52Recenzije doktora su odlicne
Onda ide o televiziji
i pored upitnika koje sibas nesumice odtavljas dojam mentalno neuravnotezen
Nemoj preskakati recenzije
Ipak si ih ti prvi naspinovo
Kako je direktor bolnice je obrisao jadan graske znoja
Evo za ostale interesantan prilog
- ćiribiribela
#14664 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno da udje, pokupila sam je ja na poslu krajem januara, dva dana temp izmedju 39.5 i 40. Izlijecila se sama kod kuce (NE vitaminom C)
- geralt
#14665 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Citao sam interesantan post jednog Svedjanina koji objasnjava zasto njegova zemlja ide "kontra svijeta" i ne uvodi nikakve velike restrikcije.
1. Imaju povjerenje u svoj zdravstveni sistem. Ubijedjeni su da im se ne moze desiti "italijanski scenarij" kolapsa zdravstva, nadajmo se da su u pravu.
2. Imaju visok stepen drustvene odgovornosti i discipline, i jako ozbiljno su shvatili "social distancing". Kod njih ne mora policija tjerati djecu sa igralista i penzionere sa pijace.
3. Zaraza se prirodno sporo siri zbog geografske i drustvene specificnosti. Rijetko su naseljeni, a pola domacinstava im je sa samo jednim clanom, tako da imaju manje "producing klastera".
Uglavnom, njihovi doktori su izracunali da ce imati slican broj mrtvih sa i bez restrikcija, i da im je bolje da sto brze i bezbolnije preguraju epidemiju. Navodno, slicnu stvar su preporucivali doktori u Norveskoj i Danskoj, ali je tamo politika nadglasala struku i uvedene su restrikcije.
Nazalost, njihova metoda nije primjenjiva na Balkan, ali bih volio da im uspije.
1. Imaju povjerenje u svoj zdravstveni sistem. Ubijedjeni su da im se ne moze desiti "italijanski scenarij" kolapsa zdravstva, nadajmo se da su u pravu.
2. Imaju visok stepen drustvene odgovornosti i discipline, i jako ozbiljno su shvatili "social distancing". Kod njih ne mora policija tjerati djecu sa igralista i penzionere sa pijace.
3. Zaraza se prirodno sporo siri zbog geografske i drustvene specificnosti. Rijetko su naseljeni, a pola domacinstava im je sa samo jednim clanom, tako da imaju manje "producing klastera".
Uglavnom, njihovi doktori su izracunali da ce imati slican broj mrtvih sa i bez restrikcija, i da im je bolje da sto brze i bezbolnije preguraju epidemiju. Navodno, slicnu stvar su preporucivali doktori u Norveskoj i Danskoj, ali je tamo politika nadglasala struku i uvedene su restrikcije.
Nazalost, njihova metoda nije primjenjiva na Balkan, ali bih volio da im uspije.
- GAU8
#14666 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Na Balkanu po svemu sudeći obitavaju najmudriji ljudi.
Sve znamo.
Sve znamo.
- skafiskafsnjak
#14667 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zaraze li se gotovo svi pacijenti od nje? Tvoja porodica, porodice ostalih doktora i sestara? Mislim da ne. Ne moze se porediti gripa i korona.ćiribiribela wrote: ↑28/03/2020 22:21Naravno da udje, pokupila sam je ja na poslu krajem januara, dva dana temp izmedju 39.5 i 40. Izlijecila se sama kod kuce (NE vitaminom C)![]()
- L3D3NA
#14668 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
"Liječnik/Doktor" i njegove reakcije, vrlo argumentovano,Cortado wrote: ↑28/03/2020 22:04TheCitizen wrote: ↑28/03/2020 20:33Ne. Virusi postoje. Za HIV je upitno odakle je i kako potekao i dosao do ljudi. Ako se dobro sjecam njegove pojave bila je prica da su se neka 2 naucnika zarazili negdje u nekoj dzungli i da su HIV dobili od nekog majmuna.
Posto se HIV pernosi spolnim putem onda izgleda da su ta 2 naucnika bubali nekog majmuna. Logika.![]()
TheCitizen wrote: ↑28/03/2020 20:38 Moze i transfuzijom. Logicno. Ali dobro se sjecam da je pri pojavljivanju HIVa govoreno da napada samo homoseksualce i da se prenosi samo spolnim odnosom. Ono Rok Hudson bi prvi zarazeni i umrli u USA?
Kasnije se shvatilo da se moze prenijeti i putem krvi. Tacnije i prenosi se samo putem krvi.
![]()
![]()
![]()
stabilna ličnost, ozbiljan, nadasve obrazovan
čak je i pišnuo od smijeha
grohotom
- ćiribiribela
#14669 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pa pitao si zasto obicna gripa ne udje u zdr ustanove, i to sam ti i odgovorila. Svaki pacijent koji bude pozitivan na influenzu, bude isto izolovan, i oblaci se zastita kad se ulazi u sobu, doduse bez zastitnih naocala i vizira. I ne, nisam jedina koja je pokupila gripu na poslu, desava se poprilicno cesto... 
- SanskiBiser
- skafiskafsnjak
#14671 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ma.nije mi to poenta bila...ćiribiribela wrote: ↑28/03/2020 22:27 Pa pitao si zasto obicna gripa ne udje u zdr ustanove, i to sam ti i odgovorila. Svaki pacijent koji bude pozitivan na influenzu, bude isto izolovan, i oblaci se zastita kad se ulazi u sobu, doduse bez zastitnih naocala i vizira. I ne, nisam jedina koja je pokupila gripu na poslu, desava se poprilicno cesto...![]()
Poenta je da se gripa ne moze porediti s koronom. Udje u zdravstveni sistem, ali ne u ovoj mjeri kao.ovo govno sada ...
Nista vise...
-
itekako
#14672 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
samo Tamiflu bajo mojćiribiribela wrote: ↑28/03/2020 22:21Naravno da udje, pokupila sam je ja na poslu krajem januara, dva dana temp izmedju 39.5 i 40. Izlijecila se sama kod kuce (NE vitaminom C)![]()
i dede su nam ga jele
Last edited by itekako on 28/03/2020 22:35, edited 1 time in total.
- cyprus
#14673 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moram priznat da sam dobro iznenađen da je Malagurski snimio ovo... Možda ne poznajem dobro njegov rad, ali nekako mi se činilo da je bliži ovim fejknjuzerima nego istini...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- ćiribiribela