Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
Hakiz
#8551 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ovo oko nekoliko desetina u "najboljem" slučaju je iz ovog video klipa:
-
channel10
#8552 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Samo su malo vise testirali. Kad bi testirali hiljade, bili bi malo blize stvarnom stanju..arman1 wrote: ↑28/03/2020 13:00 Išao danas u nabavku po heftični fasung. Obišao Amoko i Sofa. Ima svega. Nema PARA. Uglavnom ljudi u kesicama dokupljuju.
Od prijatelja u bjelom mantilu sam nahvatao nekih info oko samog virusa i uglavnom se potvrdilo neke stvari koje su kinezi objasnili od ranije:
- Sam virus je dosta krupniji nego drugi iz porodica Corona,
- Ne voli ni vručinu ni led.
- Ne voli alkoholne dezificijense kao ni većinu sredstava za čišćenje,
- Znatan broj inficiranih NIKAD ne pokažu simptome, ipak i do mjesec i višeostaju inficirani i KLICONOŠE.
- Sam virus(obe podvrste) se lako "lijepi" za insana, nije potrebna velika i duga izloženost da se inficiraš, oko 40 x se lakše inficiraš nego s sezonskom gripom.
- Najbolja zaštita je JAK IMUNITET u kombinaciji sa ličnom higijenom.
- Većina ljudi pogrešno koristi zaštitnu opremu i u nekim slučajevima način na kooji se koristi pravi više štete no koristi.
Po mišljenju stručnjaka (kad se ugase kamere) većina stanovništva će se kad-tad inficirati, nešto što je i teta Angela rekla.
Jeste li primjetili kako je u zadnja 2 dana naglo porastao broj DETEKTOVANIH inficiranih?
Lično mislim da u BiH trenutnoima i do 1000 inficiranih. S obzirom na sve stanje je JAKO DOBRO ako imamo u vidu KAKVI SMO.
OSTANI KUĆI
RADI NA IMUNITETU
PAZI NA LIČNU HIGIJENU
DRŽI DISTANCU
i
VIDI ZA KOG ČEŠ OPET GLASATI u Oktobru.
-
s@mson
#8553 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
kad vidim izvor vijesti i nacin na koji je napisana skontam sta je posrijedi...
svako se preko naroda jebe...
goni sve i hercegbosnu u sto picaka materina... najgore sto im ne zelim nijednog zarazenog ali lagano preuzimaju liderstvo...
- zateznistub
#8554 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ova zadnja stavka je najbitnija! Ali hajde ti to ovcama objasni...arman1 wrote: ↑28/03/2020 13:00 Išao danas u nabavku po heftični fasung. Obišao Amoko i Sofa. Ima svega. Nema PARA. Uglavnom ljudi u kesicama dokupljuju.
Od prijatelja u bjelom mantilu sam nahvatao nekih info oko samog virusa i uglavnom se potvrdilo neke stvari koje su kinezi objasnili od ranije:
- Znatan broj inficiranih NIKAD ne pokažu simptome, ipak i do mjesec i višeostaju inficirani i KLICONOŠE.
- Sam virus(obe podvrste) se lako "lijepi" za insana, nije potrebna velika i duga izloženost da se inficiraš, oko 40 x se lakše inficiraš nego s sezonskom gripom.
- Većina ljudi pogrešno koristi zaštitnu opremu i u nekim slučajevima način na kooji se koristi pravi više štete no koristi.
Po mišljenju stručnjaka (kad se ugase kamere) većina stanovništva će se kad-tad inficirati, nešto što je i teta Angela rekla.
Jeste li primjetili kako je u zadnja 2 dana naglo porastao broj DETEKTOVANIH inficiranih?
Lično mislim da u BiH trenutnoima i do 1000 inficiranih. S obzirom na sve stanje je JAKO DOBRO ako imamo u vidu KAKVI SMO.
OSTANI KUĆI
RADI NA IMUNITETU
PAZI NA LIČNU HIGIJENU
DRŽI DISTANCU
i
-
dezurni_ucenik
#8555 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi i dalje misle da ce izlaskom na izbore nesto promjeniti. Naivnost.
-
Milenkov buraz
#8556 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mislim da u svakoj zemlji broj stvarno inficiranih je dosta veći jer ne stignu sve testirati a neki pokažu blage simptome pa preleže ili se ne jave doktoru. Tako je i sa nama i mene to ne zabrinjava toliko, hajme reću uslovno da je normalno da broj oboljelih raste umjereno.channel10 wrote: ↑28/03/2020 13:13Samo su malo vise testirali. Kad bi testirali hiljade, bili bi malo blize stvarnom stanju..arman1 wrote: ↑28/03/2020 13:00 Išao danas u nabavku po heftični fasung. Obišao Amoko i Sofa. Ima svega. Nema PARA. Uglavnom ljudi u kesicama dokupljuju.
OSTANI KUĆI
RADI NA IMUNITETU
PAZI NA LIČNU HIGIJENU
DRŽI DISTANCU
i
-
Milenkov buraz
#8557 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Siguran sam da bi onda Vlada KS, Fortina, daleko bolje odgovorila u KS na sve ovo. Da može se dosta promijeniti, za neke stvari treba vrijeme ali može se.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:20 Ljudi i dalje misle da ce izlaskom na izbore nesto promjeniti. Naivnost.
-
dezurni_ucenik
#8558 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Isto bi bilo. Crveni zeleni ovi oni. Apsolutno isto. Bila je prilika prije 10 godina da se SDA skroz unisti. Neki su propustili (ili nisu htjeli) to da urade. Tako da libo rcku me ko je na vlasti. UzivajteMilenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 13:23Siguran sam da bi onda Vlada KS, Fortina, daleko bolje odgovorila u KS na sve ovo. Da može se dosta promijeniti, za neke stvari treba vrijeme ali može se.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:20 Ljudi i dalje misle da ce izlaskom na izbore nesto promjeniti. Naivnost.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#8559 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
odoh salit travarice uz zeljanicu... zivjeli!Obistinile se prognoze dr. Salkića: Već danas u BiH preko 250 zaraženih
- cvrčak_na_hedonizmu
#8560 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
To sto si se ti predao ne znaci da treba siriti defetizam okolo.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:25Isto bi bilo. Crveni zeleni ovi oni. Apsolutno isto. Bila je prilika prije 10 godina da se SDA skroz unisti. Neki su propustili (ili nisu htjeli) to da urade. Tako da libo rcku me ko je na vlasti. UzivajteMilenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 13:23Siguran sam da bi onda Vlada KS, Fortina, daleko bolje odgovorila u KS na sve ovo. Da može se dosta promijeniti, za neke stvari treba vrijeme ali može se.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:20 Ljudi i dalje misle da ce izlaskom na izbore nesto promjeniti. Naivnost.![]()
Nisu svi isti, nikad bili i nikad nece biti isti.
Neko legne i preda se, neko se bori. Onaj sto se predao ne treba da prica okolo da je sve gotovo i da nam nema spasa, ako ima imalo obraza. Lezi dole i cvili, to je tvoje.
-
Milenkov buraz
#8561 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hvala hoćemo, samo i ti ćeš uživati sa nama jer smo u ovome svi u istom čamcu. Jbg.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:25Isto bi bilo. Crveni zeleni ovi oni. Apsolutno isto. Bila je prilika prije 10 godina da se SDA skroz unisti. Neki su propustili (ili nisu htjeli) to da urade. Tako da libo rcku me ko je na vlasti. UzivajteMilenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 13:23Siguran sam da bi onda Vlada KS, Fortina, daleko bolje odgovorila u KS na sve ovo. Da može se dosta promijeniti, za neke stvari treba vrijeme ali može se.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:20 Ljudi i dalje misle da ce izlaskom na izbore nesto promjeniti. Naivnost.![]()
-
dezurni_ucenik
#8562 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ok recimo da si u pravu. Za koga glasati treba?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/03/2020 13:32To sto si se ti predao ne znaci da treba siriti defetizam okolo.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:25Isto bi bilo. Crveni zeleni ovi oni. Apsolutno isto. Bila je prilika prije 10 godina da se SDA skroz unisti. Neki su propustili (ili nisu htjeli) to da urade. Tako da libo rcku me ko je na vlasti. UzivajteMilenkov buraz wrote: ↑28/03/2020 13:23
Siguran sam da bi onda Vlada KS, Fortina, daleko bolje odgovorila u KS na sve ovo. Da može se dosta promijeniti, za neke stvari treba vrijeme ali može se.![]()
Neko legne i preda se, neko se bori. Onaj sto se predao ne treba da prica okolo da je sve gotovo i da nam nema spasa, ako ima imalo obraza. Lezi dole i cvili, to je tvoje.
-
Milenkov buraz
#8563 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Pa za našedezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:34Ok recimo da si u pravu. Za koga glasati treba?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/03/2020 13:32To sto si se ti predao ne znaci da treba siriti defetizam okolo.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:25
Isto bi bilo. Crveni zeleni ovi oni. Apsolutno isto. Bila je prilika prije 10 godina da se SDA skroz unisti. Neki su propustili (ili nisu htjeli) to da urade. Tako da libo rcku me ko je na vlasti. Uzivajte![]()
- cvrčak_na_hedonizmu
#8564 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
NiP, NS, Hadzibajrica, SDP ili za stranku penzionera, samo kontra ovih, da im se izbije koji glas/mandat.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:34Ok recimo da si u pravu. Za koga glasati treba?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/03/2020 13:32To sto si se ti predao ne znaci da treba siriti defetizam okolo.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:25
Isto bi bilo. Crveni zeleni ovi oni. Apsolutno isto. Bila je prilika prije 10 godina da se SDA skroz unisti. Neki su propustili (ili nisu htjeli) to da urade. Tako da libo rcku me ko je na vlasti. Uzivajte![]()
Sto je veca izlaznost veca je sansa da ih nagazimo. Neko nece, postujem, al dosta defetizma.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
-
dezurni_ucenik
#8566 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/03/2020 13:37NiP, NS, Hadzibajrica, SDP ili za stranku penzionera, samo kontra ovih, da im se izbije koji glas/mandat.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:34Ok recimo da si u pravu. Za koga glasati treba?cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/03/2020 13:32
To sto si se ti predao ne znaci da treba siriti defetizam okolo.
Sto je veca izlaznost veca je sansa da ih nagazimo. Neko nece, postujem, al dosta defetizma.
- cvrčak_na_hedonizmu
#8567 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ma ja, sve je to isto, pa daj barem nasedezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:38cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/03/2020 13:37NiP, NS, Hadzibajrica, SDP ili za stranku penzionera, samo kontra ovih, da im se izbije koji glas/mandat.
Sto je veca izlaznost veca je sansa da ih nagazimo. Neko nece, postujem, al dosta defetizma.![]()
Ma hajde.....
Svi su oni isti su fakticki SDA glasaci, to znas vjerujem.
-
dezurni_ucenik
#8568 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
kad se ne slazes sa sda-ovcem - odmah si jugobalija i komunjara.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/03/2020 13:40Ma ja, sve je to isto, pa daj barem nasedezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:38cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/03/2020 13:37
NiP, NS, Hadzibajrica, SDP ili za stranku penzionera, samo kontra ovih, da im se izbije koji glas/mandat.
Sto je veca izlaznost veca je sansa da ih nagazimo. Neko nece, postujem, al dosta defetizma.![]()
![]()
Ma hajde.....
Kad se ne slazes sa sdp-ovcem - odmah si sda-ovac, bakirovac, zeleni igrac.
Stanje paranoje prouzrokovano nedostatkom validnih argumenata.
- cvrčak_na_hedonizmu
#8569 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Napisem pet opcija za glasanje, tebi ne valja ni jedna, svi su oni isti, a na drugoj temi sponinjes vepra iz Laktasa.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:42kad se ne slazes sa sda-ovcem - odmah si jugobalija i komunjara.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/03/2020 13:40Ma ja, sve je to isto, pa daj barem nase![]()
Ma hajde.....
Da se ponovim,
Zelembac 1/1
-
dezurni_ucenik
#8570 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ciji si tako pametan.
-
Milenkov buraz
#8571 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije vrijeme sada za politiku, kasnije ćemo o tome kada prođe ovo.dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:42kad se ne slazes sa sda-ovcem - odmah si jugobalija i komunjara.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑28/03/2020 13:40Ma ja, sve je to isto, pa daj barem nase![]()
Ma hajde.....
- zateznistub
#8572 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Naivno je vjerovati da ovi sadašnji mogu uciniti bilo sa na planu suzbijanja virusa. Zar neko misli da premijer, koji ni masku ne zna montirati kako treba,isti onaj babun koji tvrdi raja nije ostala bez posla već da je smanjen broj uposlenih...koja maksima jbt (nemam dovoljno jasan facepalm kojim bih to dočarao) zna i može nešto odraditi..dezurni_ucenik wrote: ↑28/03/2020 13:20 Ljudi i dalje misle da ce izlaskom na izbore nesto promjeniti. Naivnost.
-
high_volume
#8573 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Najpametnije bi bilo da u vrijeme vanrednih situacija, poput bioloških opasnosti za društvo i državu, kakva je aktuelna, radioloških ili teških elementarnih nepogoda, potpuno brišemo stranačke pripadnosti i da se upravljanje državom prepusti relevantnim i stručnim osobama iz odgovarajućih oblasti, kao primarno upravljačko tijelo, a da trenutna vlast bude sekundarno, samo za provođenje minimalnih uslova i održavanje kontinuiteta funkcionalnosti
- cvrčak_na_hedonizmu
#8574 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Zaboravljate da nas je politika u ovo uvalila.
Nespremni, fali im testova, zdravstvo fol na nogama, al ne rade nista, ne lijece, odbijaju intervencije, ljudi im umiru u stanovima, ne prate klastere u Sarajevu, bez konkretnih ekonomskih mjera za pomoc privredi, vlada KS sa budzetom od milijardu maraka prosi od naroda koji masovno dobija otkaze. Uhljebe niko ne dira, plate ostaju. Krizni Stab isto leteci cirkus Monti Pajton.
Sad treba da se ujedinimo, dok ovo ne prodje, a poslije da zaboravimo i tako unedogled, pajel.
Ma hajde....
Nespremni, fali im testova, zdravstvo fol na nogama, al ne rade nista, ne lijece, odbijaju intervencije, ljudi im umiru u stanovima, ne prate klastere u Sarajevu, bez konkretnih ekonomskih mjera za pomoc privredi, vlada KS sa budzetom od milijardu maraka prosi od naroda koji masovno dobija otkaze. Uhljebe niko ne dira, plate ostaju. Krizni Stab isto leteci cirkus Monti Pajton.
Sad treba da se ujedinimo, dok ovo ne prodje, a poslije da zaboravimo i tako unedogled, pajel.
Ma hajde....
- dječak sa šibicama
#8575 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

u Merkatoru red pocinje vec na pokretnom poligonu, pa ide desno pored telefonskih i BH Telekom standova, onda ukrug kod poste i dalje vidite i sami, tamo prema ulazu.. ali brzo ide, dobro je da paze na odstojanje koliko toliko