Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Korisničkoime

#8351 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

high_volume wrote: 27/03/2020 22:45
Image

Možda griješim, ali da li u nas donacija mora biti ugovorena, nortarski ovjerena, i potpisana saglasnost primaoca?
Ne mora, donacija je pravno gledana slicna poklonu.
neko_sa_strane

#8352 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Traže donaciju za budžet. Ako bude kresanja plata i njihove će biti niže. Možda bi neko i donirao ako bi sa sigurnošću znao da će se te donacije zaista koristiti za borbu protiv koronavirusa i da neće završiti u nečijem džepu. Međunarodna zajednica veliku je grešku napravila nakon rata što je išta donirala u novcu. Trebali su donirati isključivo u materijalu za obnovu. Navikli su našu bagru na vlasti na sadaku.
high_volume

#8353 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

neko_sa_strane wrote: 27/03/2020 22:57 Traže donaciju za budžet. Ako bude kresanja plata i njihove će biti niže. Možda bi neko i donirao ako bi sa sigurnošću znao da će se te donacije zaista koristiti za borbu protiv koronavirusa i da neće završiti u nečijem džepu.

Ko može donirati u ova vremena kad je privreda na koljenima, kad se radnici otpuštaju i kad je promet i profit smanjen na najmanje... :-)

Ali, zašto traže donaciju, kad na računu Civilne zaštite godinama leže ogromni novci, namijenjeni upravo za ovakve sitaucije. Ili su potrošili ove pare :?
Horcrux

#8354 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Horcrux »

dječak sa šibicama wrote: 27/03/2020 22:39 Pogledaj do kraja, prakticno potrvrdjuje teze doktora Markovskog da Talijani preagresivno lijece ljude i tako ih ubijaju
Image
Kikibombona

#8355 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kikibombona »

Benjo34 wrote: 18/03/2020 14:54 Za jednu IT kompaniju sam radio na poslu istraživanja i razvoja tržišta, vezano za tržište EU, ujutro došao, 18 otkaza, među kojim i ja, nemam osjećaj ljutnje jer vidim da je sranje gdje god da krenem. Žao mi je samo jer sam na neki način život ovdje sebi isplanirao ali morat cu ga izgleda nastaviti u Njemačkoj gdje mi je većina familije. Tamo nije jos sve potpuno stalo ali, oni imaju planove, Njemačka ekonomija nakon zastoja će doživiti čak i rast, vlasti će upumpat ogroman novac u ekonomiju, a ovi naši će u naše privatnike upumpati kurčinu. Koliko god mi imali amozitet prema privatnicima treba ih razumit, sad zaista nemaju izbora nego otpuštati
:lol: :lol: :lol: :lol:

Covjek se mora malo nasmijati u ovim turobnim vremenima.

...

Sto se tice privatnika, profit mogu ocekivati najodanije stranacke, tj. SDA, HDZ i SNSD firme. Ostali ce propasti.
JThomas

#8356 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

praktično legalizovano mito političkim strankama na vlasti. da oni koji svakako ne znaju šta će od napljačkanog danas uplate 50 000, a kroz "usluge" to višestruko vrate.
neko_sa_strane

#8357 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

high_volume wrote: 27/03/2020 23:03
neko_sa_strane wrote: 27/03/2020 22:57 Traže donaciju za budžet. Ako bude kresanja plata i njihove će biti niže. Možda bi neko i donirao ako bi sa sigurnošću znao da će se te donacije zaista koristiti za borbu protiv koronavirusa i da neće završiti u nečijem džepu.

Ko može donirati u ova vremena kad je privreda na koljenima, kad se radnici otpuštaju i kad je promet i profit smanjen na najmanje... :-)

Ali, zašto traže donaciju, kad na računu Civilne zaštite godinama leže ogromni novci, namijenjeni upravo za ovakve sitaucije. Ili su potrošili ove pare :?
Piše da pozivaju sva pravna i fizička lica u zemlji i inostranstvu.
kakavdanakneiskustvu

#8358 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

jesu li vjerske zajednice donirale kakve pare za nabavke respiratora,maski,rukavica,bilo čega?
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#8360 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by izvrsni direktor »

moa wrote: 27/03/2020 22:55
dječak sa šibicama wrote: 27/03/2020 22:39 Pogledaj do kraja, prakticno potrvrdjuje teze doktora Markovskog da Talijani preagresivno lijece ljude i tako ih ubijaju
Sjecam se svoje upale sinusa kad su mi dali miks tableta da mi je cura koja je farmaceut rekla da sam hodajuca bomba, srecom jos sam ziv. Tako je i ovo u Italiji. Mislim da ih je panika uhvatila jer ne znaju kako i sta da rade pa samo bubaj pa ko prezivi pricat ce. zato je u njemackoj dobro stanje jer su doktori realni. Znam sigurno da ne testiraju sve ljude.
Njemacka je drzava koja najvise testiranja na koronu u europi ima. Dosli su do brojke od 12 000 dnevno. Cilj je pocetkom aprils 100 000 testova dnevno, i povecavanje kapaciteta do 200 000 ako bude potrebno. Dnevno!
Imaju svugdje mobilne punktove, gdje dodjes sa autom i kroz prozot ti uzmu briseve i rezultate posalju na kucnu adresu. Pored toga, svjetska zdravstve organizscija kaze"testiranje testiranje testiranje".
Sta se u bosni desava? Ne treba testirati, nema potrebe.
Maliodmene

#8361 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maliodmene »

Postojil šansa da nam zatvore banke u FBIH?
JThomas

#8362 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

kakavdanakneiskustvu wrote: 27/03/2020 23:16 jesu li vjerske zajednice donirale kakve pare za nabavke respiratora,maski,rukavica,bilo čega?
:mrgreen: :lol: da se drugi ne uvrijede, danas ćemo pravoslavnu apostolsku skromnost i isposništvo :thumbup:

Image
Lalena

#8363 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lalena »

Federalni štab civilne zašite danas (20. marta ) izdao je naredbu o zabrani kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije BiH.

Ova naredba stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se do 31. marta 2020. godine.
Nisam nigdje našla da govore o produženju ove zabrane, doduše, možda je malo prerano...
Ali, fakat mi je pretjerano... Jedanaest dana ne izaći iz stana! I da se ne zaraze, pitanje je koliko će biti zdravi, i fizički i psihički!
Sada kada smo svi dovoljno isprepadani i svjesni ozbiljnosti stanja, trebali bi makar ublažiti ovu mjeru, ako ne ukinuti...
Bloo
Globalna šefica

#8364 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bloo »

izvrsni direktor wrote: 27/03/2020 23:19
moa wrote: 27/03/2020 22:55
Sjecam se svoje upale sinusa kad su mi dali miks tableta da mi je cura koja je farmaceut rekla da sam hodajuca bomba, srecom jos sam ziv. Tako je i ovo u Italiji. Mislim da ih je panika uhvatila jer ne znaju kako i sta da rade pa samo bubaj pa ko prezivi pricat ce. zato je u njemackoj dobro stanje jer su doktori realni. Znam sigurno da ne testiraju sve ljude.
Njemacka je drzava koja najvise testiranja na koronu u europi ima. Dosli su do brojke od 12 000 dnevno. Cilj je pocetkom aprils 100 000 testova dnevno, i povecavanje kapaciteta do 200 000 ako bude potrebno. Dnevno!
Imaju svugdje mobilne punktove, gdje dodjes sa autom i kroz prozot ti uzmu briseve i rezultate posalju na kucnu adresu. Pored toga, svjetska zdravstve organizscija kaze"testiranje testiranje testiranje".
Sta se u bosni desava? Ne treba testirati, nema potrebe.
Samo ako.imas simptome i ima procedura koja ide preko lijecnika opste prakse.
Barem u kreis Kelheimu.
MorningStar

#8365 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

kakavdanakneiskustvu wrote: 27/03/2020 23:16 jesu li vjerske zajednice donirale kakve pare za nabavke respiratora,maski,rukavica,bilo čega?
To je iskusenje za vjernike a kazna za nevjernike :D

Ubise se pomagajuci narodu vec odavno.
Sociolog

#8366 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

Jel ovo jos neko umrlo?pise 4+1 :(
MorningStar

#8367 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

Sociolog wrote: 27/03/2020 23:33 Jel ovo jos neko umrlo?pise 4+1 :(
Nije - jedno ustalo iz mrtvih.
O'zone
Globalni moderator

#8368 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Imal iko informacije koje to dvije letjelice ima FUCZ?

Sad gledam Solak govori da će se staviti na raspolaganje njihove dvije letjelice da prebacuju uzorke za testiranje iz udaljenih centara tipa Bihaća za Sarajevo.

Ja znam da imaju dronove. Ne znam da imaju helikoptere ili žirokoptere ili avione.
Sociolog

#8369 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Sociolog »

MorningStar wrote: 27/03/2020 23:34
Sociolog wrote: 27/03/2020 23:33 Jel ovo jos neko umrlo?pise 4+1 :(
Nije - jedno ustalo iz mrtvih.
Postedi me tvog ironizma, ignorisi moje postove
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#8370 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Ripicipi wrote: 27/03/2020 21:45
Hakiz wrote: 27/03/2020 21:41
palermo wrote: 27/03/2020 21:16 ja nesto mislim da je nakon ovako glaano izrecenog forumskog nepovjerenja u zdrastvene radnike, cak bi se reklo jednog prezira spram njih najpametnije pozvati Torabija u pomoc. Ako nece i ne znaju doktori ima ko zna. A vjerujem da bi i forumaska elita bila zadovoljnija
Otkud to nepovjerenje, samo da mi je znati...
Samo da mi je znati otkud taj drski bezobrazluk da sve medicinske radnike stavljate u isti koš.
Zbog jebene Seke pljujete po svim ovim koji sad rade sa zarazenim ljudima, takvi idu kuci svojim porodicama, vracaju se iz penzija...

Ljudi su govna najveca
Ljudi su strasno bezobrazni kada je u pitanju generalizacija. Zbog jednog ili nekolicine optuzuju sve. :(

Bolje da se informisu koliko medicinskih radnika strada na prvoj liniji odbrane tokom epidemija.

Ko ima Netflix neka pogleda seriju "Pandemic". Ima cini mi se i neki film o epidemiji ebole u Nigeriji ( "93" ili tako nekako), pa da vide koliko zdravstveni radnici ulazu napora i zrtvuju se, izmedju ostalih, i za ove panicare i teoreticare zavjera sa Klixa.

Daj ljudi, uozbiljite se!
Nivelacija

#8371 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nivelacija »

Lalena wrote: 27/03/2020 23:25
Federalni štab civilne zašite danas (20. marta ) izdao je naredbu o zabrani kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije BiH.

Ova naredba stupa na snagu danom donošenja i primjenjuje se do 31. marta 2020. godine.
Nisam nigdje našla da govore o produženju ove zabrane, doduše, možda je malo prerano...
Ali, fakat mi je pretjerano... Jedanaest dana ne izaći iz stana! I da se ne zaraze, pitanje je koliko će biti zdravi, i fizički i psihički!
Sada kada smo svi dovoljno isprepadani i svjesni ozbiljnosti stanja, trebali bi makar ublažiti ovu mjeru, ako ne ukinuti...
Preporuke WHO su da se ljudima omogući normalan život sa odredjinim distancama i higijenskim navikama dok se vakcina ne nadje.

Ali ovo sto su Solak i ekipa donijeli pogotovo za djecu jedini u svijetu cak i razlicito od polovine svoje drzave nije mjera zabrane nego zločin i ubistvo djece, prvenstveno ove u stanovima.
tandmand

#8372 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

Image

Ovo je dobar paket mjera pomoći građanstvu i realnom sektoru da prebrodi tešku ekonomsku situaciju koja slijedi.
Čemu se nada ono udruženje hotelijera, turističkih i ugostiteljskih radnika, koji su dali rok do 30.3. da im se kaže koji je to set mjera ekonomske pomoći?

"Bela Alkaida" to je izlizano, nema veze sa stvarnošću ali izraz "beli cigani" ima.
zposao

#8374 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

luckylaka wrote: 25/03/2020 02:01
zposao wrote: 20/03/2020 08:46 Kad pogledam situaciju u svijetu (pa i bližem susjedstvu tipa Italija) pa onda pogledam situaciju u BiH....

Osjećam se kao u neka pradavna vremena srednjeg vijeka gdje vidiš i čuješ da su Huni napali susjedne zemlje i nezaustavljivo galopiraju prema tvojoj zemlji a naši ljudi govore "neće ba nama. Nemože ba nama niko ništa..."

Dođe čovjeku da vrišti i plače...

Vidiš i gledaš veliku silu kako napreduje i puno jače zemlje u susjedstvu baca na koljena, pokorava... A naši se sunčaju, zajebaju, podjebaju...čačkaju zube...govore nije to ništa, nemoRe nama niko ništa, mi smo spremni, ovi ostali nisu bili spremni...

A ti stojiš i gledaš i vidiš da to nema veze sa istinom, da smo mi mala kurčina koja misli da je velika kurčina i da čemo najebat žestoko zbog svoje gluposti, umišljene veličine, bahatosti, neracionalnosti, nerealnosti, nerada, neodgovornosti....

Čovjeku se tačno plače
Ti izgleda uopste ne pratis situaciju ili se pravis da je ne vidis.U odnosu na broj stanovnika bIH se za sada odlicno i odlucno bori sa ovim virusom.Ko to govori ne moze nam niko nista.Lupaju pojedinci po drustvenim mrezama svasta ali ko ih uzima za ozbiljno.Ono za sebe mozes reci da si velika ili mala kurcina ali bez da uz to vezes cijeli narod.Panicari isto ovako pisu,,najebacemo opasno"pa mozes li reci od koga dobijas te informacije
Banovalo me bilo na heftu dana, vjerovatno zbog riječi.

Samo da te priupitam, dal još uvijek imaš isto mišljenje?
tap3ah75

#8375 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tap3ah75 »

Imal' ko e-bankarstvo?
Da uplati u moje ime 100 markica kantonu za borbu protiv ove pošasti.
Vraćam čim ovo sve prođe prvi put kad se vidimo.
Locked