posto je ova vrsta virusa vezana za pluca i disne puteve, u sa i jos nekim drugim gradovima u BiH, nije dobra slika po tom pitanju. citam da raja zagadjenje predstavlja kao novotariju, a sjecam se prijeratnih magli i smoga u sarajevu, pogotovo u zimskim mjesecima, a jos pogotovo oko nove godine. tad su raja, iz zajebancije, izguravala kontejnere za smece na saobracajnice, pa sam i sam jednom sa autom spuco u iste na raskrsnici u nedzaricima, jer se nije vidjelo ni metar ispred. i sam sam znao, a i dosta mojih poznanika, promasiti raskrsnicu i skrenuti gdje ne treba, vise se vozilo po sjecanju i osjecaju, jer se bukvalno nista okolo nije vidjelo i nisi se mogao ni po cemu orjentisati. stanes ispod ulicne rasvjete i ne vidis sijalicu od magle i smoga. do gasifikacije sarajeva, nanoso se cumura ko rudar iz podruma u stan na trecem spratu. al je zato kreka veso i grijala

snijeg prestane padati i za dva dana vise crn, nego bijel od cadji u zraku.
u knjizi biologije, ne sjecam se jel bi za 7. ili 8. razred, stajala slika coska ulice gdje zivim (bila tu dalmatinska konoba, sad restoran epicentar) kao ilustracija jednog od najzagadjenijih podrucja tadasnje drzave. ja, klinjo, ko klinjo, pa mi drago sto mi je ulica tu prikazana, a mladi hajvan ne konta da to nije iz nekog pozitivnog razloga.
tako, da, moja i jos mnoga pluca, slabo da su spremna 100% za ovakve izazove. dodatno, sprzim 2 kutije cigara dnevno.
mislim da bi se
@muha_sa trebao sjecati ovoga