Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- muha_sa
#8101 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mene interesuje hoce li seljaci koji imaju stotine duluma obradive zemlje napokon doc pameti pa je pocet obradjivat il ce sjedit u gradu i udisat ovaj smog a kuce koje su im obnovljene za pokoji vikend koristit.
-
Milenkov buraz
#8102 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Da, da to je taj malograđanski mentalitet.sadie_forever wrote: ↑27/03/2020 18:08sto bi davao? nebi ni ja dala,a vjerovatno nebi ni ti,cuva mozda mu bude trebalo u porodici ha ya,sta ima od drzaveMilenkov buraz wrote: ↑27/03/2020 17:58Nike af1 white wrote: ↑27/03/2020 17:30
cuvaj se samo kad ti uleti dileja iz tuzle sa tabelom kako treba bojkotirati violetu hahahaal veoma hvale vrijedan cin nema sta od njih
![]()
![]()
Ja se ibretim i pomalo sam razočaran našim sportistima. Do duše neki su već dali ali tipa Džeko i Pjanić bi mogli sami par miliona opreme u raspiratorima dati ili drugoj opremi. Al' kurko dokoljenko.![]()
- vjeshalica
#8103 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Drugar moj to se zove bolesna ambicija
Davno sam nekad nesto slicno rekla pa se kuka i motika digla. Tada nije bilo rijec o Koroni niti bilo cemu drugom vec jednostavno o principu zivota...odma se neko naso uvrijedjen.
- MorningStar
#8104 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nije nitko lud da radi djaba , niti da ulaze pare pa ne zna oce li ih vratiti uopste. Poljoprivreda je zgazena uvozon protiv kojeg ne moze konkurentna bit cijenama.
- seoBIH
#8105 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Hoce, kada se ne bude uvozio krompir od pola marke, vec od marku ipo od seljaka i kada gradjanin to bude poštovao kroz kupovinu istog.
- muha_sa
#8106 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Evo ih cetvero u mom ulazu zlopate se i bog dragi zna gdje rade, al ono sjedi u SarajVu a imanja vracena, kuce obnovljene u vikendice pretvorene. Valjda im sad dodje iz guzice u glavu pa se malo duže zadrže u tim vikendicama.vjeshalica wrote: ↑27/03/2020 18:20Drugar moj to se zove bolesna ambicija
Davno sam nekad nesto slicno rekla pa se kuka i motika digla. Tada nije bilo rijec o Koroni niti bilo cemu drugom vec jednostavno o principu zivota...odma se neko naso uvrijedjen.
Ko eto neka sreca živjet u betonu
- shbc
#8107 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
https://www.akta.ba/vijesti/rjesenje-ko ... nel/115461
Naravno isti se ne postavlja pred bolnicu vec pred Parlament. Logicno.
Naravno isti se ne postavlja pred bolnicu vec pred Parlament. Logicno.
- MorningStar
#8108 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svjetlo na kraju tunelashbc wrote: ↑27/03/2020 18:25 https://www.akta.ba/vijesti/rjesenje-ko ... nel/115461
Naravno isti se ne postavlja pred bolnicu vec pred Parlament. Logicno.![]()
- muha_sa
#8109 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja ga plačam 1.30 od seljaka koji ne placa ni sto nit kakav porez--evo ih ovdje kod Konzuma svake srijede i subote. Bracni par svake subote dodje iz Novog Pazara sa kantama sira i sve do podne prodaju.
Al hajd-otici ce tema u krivom smjeru a ja cu bit optužen da imam nešto protiv seljaka
- pepeljara
#8110 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
gdje ima tog domaceg krompira od 1.3 
- MorningStar
#8111 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Koliko procentualno jos ljudi ce placati nesto duplo skuplje jer je domaci proizvod ?muha_sa wrote: ↑27/03/2020 18:28Ja ga plačam 1.30 od seljaka koji ne placa ni sto nit kakav porez--evo ih ovdje kod Konzuma svake srijede i subote. Bracni par svake subote dodje iz Novog Pazara sa kantama sira i sve do podne prodaju.
Al hajd-otici ce tema u krivom smjeru a ja cu bit optužen da imam nešto protiv seljaka![]()
![]()
-
costacurta
#8112 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Kakvu inicijativu kad cijeli svijet vapi za opremom koja i nama treba. Čak je i Indija u karantenu, milijarda ljudi.sumirprimus wrote: ↑27/03/2020 18:11 Nije tu samo bingo .da ne ispadne da ga branim ja senadu zamjerim slobodu dok sam ziv.
Al ima jos privrednika i jakih firmi. Isto sute i ne pokazuju nikakvu inicijativu u ovom vanrednom stanju.
Sramota brate
Od koga ćeš kupiti repirator jbte? Ili možda bolje pitanje Ko će ti prodati respirator? Ko je znao da će ovo dosegnuti ovolike razmjere, eto Italije i Španije kao primjer.
Man'te ba "nema privatnika, nema sportista" pa nisu poplave pa treba cementa, brašno, crijep, mješalica.
Ovo su medicinske potrepštine koje potražuje cijela planeta.
Eh sad,
Ispravno bi bilo tražiti npr odgovor od upravnog odbora UKC Tuzla kako je moguće da u magacinu leži 5M KM vrijednosti robe sa proteklim rokom koju je neko "uvalio" kliničkom a nemaju posteljine, rukavica, sapuna za ruke itd itd
- muha_sa
- bunk
#8114 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Muha
Pokondirena tikva...sindrom
Gospodja ministarka...sindrom
Licno poznajem par skoro 20 godina...lik je posto direktor skole , sad na druzenju slusam kako jedu iskljucivo losos i morske plodove.
Inace se radi o stanovnicima sela na brdu.
Mogu zamislit kakvi su ti kad se sljegnu....
-
breuer
#8115 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
čudan si ti neki SDA 
- vjeshalica
#8116 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Haha tacno takomuha_sa wrote: ↑27/03/2020 18:24Evo ih cetvero u mom ulazu zlopate se i bog dragi zna gdje rade, al ono sjedi u SarajVu a imanja vracena, kuce obnovljene u vikendice pretvorene. Valjda im sad dodje iz guzice u glavu pa se malo duže zadrže u tim vikendicama.vjeshalica wrote: ↑27/03/2020 18:20Drugar moj to se zove bolesna ambicija
Ko eto neka sreca živjet u betonu![]()
Znam pola kretena imaju njivu samo gruhaju krompir sade i luk
Vjerovao ili ne za druge kulture i ne znaju
Kazu bezveze je to....
Mores misliti kako se njima osladilo da se pate u gradu podivljali na selu bez ista i jos provode ovdje svoju silu-đon obraz
- purgatorio
#8117 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne može, ja sam probao par godina, ne ide. Ne može se protiv uvoza, država daje poticaje ali samo na ogromne količine, koje nemam. Jedino mlijeko se domaće može prodati, ostalo sitno.
- seoBIH
#8118 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Mogli bi neki iz zgrada postati seljaci vrlo brzo 
-
costacurta
#8119 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ne opravdavam već čisto sa ekonomske strane, dok je Kineza i ovakvih poroznih granica, uvoznih lobija nema šanse da seljak može biti ikome konkurencija. Još kad donese sir i kajmak i kaže 10KM "gospoda" ga opletu kako su seljaci bezobrazni i skupi. Pa gospođo zaduči rukav i "splavi" 1kg kajmaka da vidiš koji je to posao.
Al hajd.
- muha_sa
- dječak sa šibicama
#8121 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ja evo vec drugi put narucujem mlijecne proizvode sa Bjelimica, ljudi napravili mini farmu gore, prodaju preko fb, koliko vidim lijepo im ide. Produkti odlicni, ko sa sela jbg.
Domace a kvalitetno.
Stavi sve u auto, od povrca, voca, jaja, sira, mesa, parkiraj gdje god hoces prodaces sve.
Domace a kvalitetno.
Stavi sve u auto, od povrca, voca, jaja, sira, mesa, parkiraj gdje god hoces prodaces sve.
-
Korisničkoime
#8122 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nece.vjeshalica wrote: ↑27/03/2020 18:20Drugar moj to se zove bolesna ambicija
Trziste.
Bil ti radio, ulagao, sikirao se, jeo se, igarao s sudbinom svoje porodice samo da bi gradska raja bila sigurna da ce biti brasna u slucaju vanredne situacije koja mozda dolazi svaki 20-tak godina.
Situacija u nasoj poljoprivredi je takva da je mlinaru jeftinije kupit psenicu u Madjarskoj nego u BiH jer Madjarska ubi sa stimulacijom poljoprivrede.
Evo moja zena je iz Gradacca konkretno. Rusija otvorila trziste sljive, taj dio BiH bogat sljivom uvijek bio poceo masovno da izvozi u Rusiju i mi i Srbijanci. Glavna pijaca/centar otkupa je u Madjarskoj tu se kupovala i nasa i srbijanska i madjarska i sljive iz ostalih zemalja. Polako ali sigurno sljiva iz BiH i iz Srbije izgurala sljivu iz Madjarske i po kvaliteti i po cjeni, cak a kad su se putem poticaja priblizili cjeni nase sljive kvaliteta nase i srbijanske je dala nama i srbijancima prednost.
Sta su Madjari uradili zakukali Briselu, Brisel uveo tzv transportnu taksu za sljivu preko teritorije EU u iznosu od 1€ po 1kg. Od tada ne znam da li je 5 kila sljive iz Srbije i BiH otislo u Rusiju. Nasi se obracali svim nivoima da im daju subvenciji makar pola € po kg ili da se angazuju u Briselu da se ta taksa ukine ali prc, kaze sta vam mozemo.
Pa ti ulozi, radi, rizikuj. Lako je pricat, to je samo jedan primjer iz vocarstva.
Jbg odoh ja i off halalite, izolacija i to.
- muha_sa
#8123 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Svaka tebi castpurgatorio wrote: ↑27/03/2020 18:37Ne može, ja sam probao par godina, ne ide. Ne može se protiv uvoza, država daje poticaje ali samo na ogromne količine, koje nemam. Jedino mlijeko se domaće može prodati, ostalo sitno.
Ova korona ce mnoge stvari promjenit pa ce se i moc
Valjat ce svaki kvadratni metar zasijat--živi bili pa vidjeli
- vjeshalica
#8124 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Ako imas zemlje za sebe tj za licnu upotrebu imas to je ok ali da ides u prodaju tesko... jedino neke zanemarive kolicine konkurencija i uvoz i lobi cine svojepurgatorio wrote: ↑27/03/2020 18:37Ne može, ja sam probao par godina, ne ide. Ne može se protiv uvoza, država daje poticaje ali samo na ogromne količine, koje nemam. Jedino mlijeko se domaće može prodati, ostalo sitno.
- vjeshalica
#8125 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Nema od toga nistamuha_sa wrote: ↑27/03/2020 18:44Svaka tebi castpurgatorio wrote: ↑27/03/2020 18:37Ne može, ja sam probao par godina, ne ide. Ne može se protiv uvoza, država daje poticaje ali samo na ogromne količine, koje nemam. Jedino mlijeko se domaće može prodati, ostalo sitno.al fakat, ne zezam
bar si probo i možeš iz prve ruke rec kako je i šta.
Ova korona ce mnoge stvari promjenit pa ce se i moc![]()
Valjat ce svaki kvadratni metar zasijat--živi bili pa vidjeli![]()
Lakse je kupiti kineski plasticni kroPir