Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Cortado

#13976 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

coco1 wrote: 27/03/2020 17:25 de, smiri malo strasti i ne ukljucuj caps lock i bold, kako bi dodatno dao snagu svojim rijecima. ne palim se i ne brecam na "citanje" bukvice na nekom forumu, od strane osobe koju ne poznajem.

znam ja da je praksa najznacajnija, ne samo u zdravstvu, ali je isto tako vazno, cak, najvaznije, od koga stices praksu. nije isto ako se na mom koljenu uci mladi hirurg, koji asistira starom, provjerenom hirurgu ili ako ga poslu uci neko ko je tu "silom prilika" i "zasluga". za sebe cu, uvijek, ako imam mogucnosti, izabrati 1. opciju. napisao sam svoja iskustva i stojim iza napisanog, tako da, ti, niti bilo ko drugi, moje misljenje i iskustvo necete promjeniti, kakvim god tonom i fontom mi se obracali.

i, kad vec toliko branis struku, zasto "pljujes" po onom hrvatu, koji je ucestvovao u razvoju sumameda (apsolutno mi nebitan lik, nit sam mu slusao klipove, nit bilo sta, od njega napisano, procitao, pa se i ne trudim zapamtiti mu ime)? ni njega ne poznajes licno, ali mu sudis na osnovu djela i "zasluga". zasto ne dozvolis mogucnost da i u ukcs, vojnoj, vma u beogradu, rebru u zagrebu... nema takvih, koji kupe "zasluge" na osnovu tudjeg truda i znanja?
Prvo rijeci napisane velikim podebljanim slovima su naglasene jer je na njima akcenat konteksta o kome pricamo, ne brini nije to tu radi tebe, jer nisi ti jedini na forumu. Drugo, da postoje ljudi koji su tu kako ti to kazes silom prilika, u to ne ulazim, i naravno, tvoj je izbor gdje ces se lijeciti, i ko ce te lijeciti/eksperimentirati - to niko ne osporava. Trece, ja nigdje nisam pljuvao po liku "hrvatu", ja sam samo rekao da lik nije niti ljekar niti imunolog, nego je biolog, i da, naravno da se ne slazem s njim, ne samo po pitanju korone, prevencije, tretmana i mjerama, nego i s njegovim zadrtim stavom antivakcinasa. Lik nije ucestvovao u razvoju Sumameda (Suma Sumarum Medicinae), Sumamed tim su cinili Slobodan Djokic, Zrinka Tamburasev, Gabrijela Kobrehel i Gorjana Radoboja. Uloga "lika" u razvoju Sumameda se moze svesti na potpis kojim je odobrio projekat za koji u pocetku ni sam nije vjerovao, nego ga je 1981 patentirao i stavio na cekanje! I da, cetvrto, ja branim struku, znanje i dokumentovane cinjenice, ne branim/ne napadam ljude, isticem njihovu (ne)strucnost.
coco1

#13977 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

Cortado wrote: 27/03/2020 17:41
coco1 wrote: 27/03/2020 17:25 de, smiri malo strasti i ne ukljucuj caps lock i bold, kako bi dodatno dao snagu svojim rijecima. ne palim se i ne brecam na "citanje" bukvice na nekom forumu, od strane osobe koju ne poznajem.

znam ja da je praksa najznacajnija, ne samo u zdravstvu, ali je isto tako vazno, cak, najvaznije, od koga stices praksu. nije isto ako se na mom koljenu uci mladi hirurg, koji asistira starom, provjerenom hirurgu ili ako ga poslu uci neko ko je tu "silom prilika" i "zasluga". za sebe cu, uvijek, ako imam mogucnosti, izabrati 1. opciju. napisao sam svoja iskustva i stojim iza napisanog, tako da, ti, niti bilo ko drugi, moje misljenje i iskustvo necete promjeniti, kakvim god tonom i fontom mi se obracali.

i, kad vec toliko branis struku, zasto "pljujes" po onom hrvatu, koji je ucestvovao u razvoju sumameda (apsolutno mi nebitan lik, nit sam mu slusao klipove, nit bilo sta, od njega napisano, procitao, pa se i ne trudim zapamtiti mu ime)? ni njega ne poznajes licno, ali mu sudis na osnovu djela i "zasluga". zasto ne dozvolis mogucnost da i u ukcs, vojnoj, vma u beogradu, rebru u zagrebu... nema takvih, koji kupe "zasluge" na osnovu tudjeg truda i znanja?
Prvo rijeci napisane velikim podebljanim slovima su naglasene jer je na njima akcenat konteksta o kome pricamo, ne brini nije to tu radi tebe, jer nisi ti jedini na forumu. Drugo, da postoje ljudi koji su tu kako ti to kazes silom prilika, u to ne ulazim, i naravno, tvoj je izbor gdje ces se lijeciti, i ko ce te lijeciti/eksperimentirati - to niko ne osporava. Trece, ja nigdje nisam pljuvao po liku "hrvatu", ja sam samo rekao da lik nije niti ljekar niti imunolog, nego je biolog, i da, naravno da se ne slazem s njim, ne samo po pitanju korone, prevencije, tretmana i mjerama, nego i s njegovim zadrtim stavom antivakcinasa. Lik nije ucestvovao u razvoju Sumameda (Suma Sumarum Medicinae), Sumamed tim su cinili Slobodan Djokic, Zrinka Tamburasev, Gabrijela Kobrehel i Gorjana Radoboja. Uloga "lika" u razvoju Sumameda se moze svesti na potpis kojim je odobrio projekat za koji u pocetku ni sam nije vjerovao, nego ga je 1981 patentirao i stavio na cekanje! I da, cetvrto, ja branim struku, znanje i dokumentovane cinjenice, ne branim/ne napadam ljude, isticem njihovu (ne)strucnost.
:thumbup:
coco1

#13978 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

koliko vec dana i puta se vrti ova prica o 170.000 testova, koji su, prema ranijim najavama, danas trebali biti u BiH?

pravo me podsjecaju na koldzu i 100.000 KM opstinske pomoci Zelji? frajer vrti istih 100.000 KM otkako je nacelnik opstine.
bosan

#13979 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bosan »

Najgori dan u Italiji dosad, od koronavirusa umrlo 969 osoba

https://www.index.hr/vijesti/clanak/naj ... 69709.aspx
Ci-Nick

#13980 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

coco1 wrote: 27/03/2020 17:46 koliko vec dana i puta se vrti ova prica o 170.000 testova, koji su, prema ranijim najavama, danas trebali biti u BiH?

pravo me podsjecaju na koldzu i 100.000 KM opstinske pomoci Zelji? frajer vrti istih 100.000 KM otkako je nacelnik opstine.
isto ko sa kilometrima autoputa,... u najavi.
sumirprimus

#13981 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

:shock: :skoljka:
Jel moguce da oni grijese negdje u terapiji???talijani?
skafiskafsnjak

#13982 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by skafiskafsnjak »

sumirprimus wrote: 27/03/2020 17:51 :shock: :skoljka:
Meni ovo stvarno nevjerovatno zvuci.... Koja je razlika u odnosu na ostale zemlje. Ne moze biti samo starost ....
House

#13983 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by House »

stvarno koji je kurac italijanima
Bazinga1234

#13984 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bazinga1234 »

Preko 900 mrtvih, nevjerovatno.
coco1

#13985 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

House wrote: 27/03/2020 17:55 stvarno koji je kurac italijanima
danas negdje, ako ne i ovdje, na forumu, procitah da postoji mogucnost nedovoljne higijene i prisustva nekih bajki u bolnicama, sto meni nestvarno zvuci.
itekako

#13986 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

coco1 wrote: 27/03/2020 17:43

cuj lik nije ucestvovao, nego ga je patentirao i potpisom odobrio.

hahahhaha, Fadile jesi li to ti? :D

i jos nesto, covjek uopste nije protiv cjepljenja sto svaki put istice. protivi se iskljucivo cjepljenju putem injekcije.
zagovara oralno cjepivo.
Last edited by itekako on 27/03/2020 18:03, edited 4 times in total.
almir90

#13987 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by almir90 »

Ne patim temu, pa ne znam da li je ovo bilo već postavljano, ako jeste halalte.

statixx

#13988 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

coco1 wrote: 27/03/2020 17:46 koliko vec dana i puta se vrti ova prica o 170.000 testova, koji su, prema ranijim najavama, danas trebali biti u BiH?

Receno je sljedeceg petka.
sumirprimus

#13989 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Bazinga1234 wrote: 27/03/2020 17:57 Preko 900 mrtvih, nevjerovatno.
Blize milji care za dan :-) jbo ti sve statistike i price treba ne treba izolacija policijski testovi. Zavuc se u kucu i prezimit ako treba :skoljka: :run:
sadie_forever

#13990 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

statixx wrote: 27/03/2020 16:55
sadie_forever wrote: 27/03/2020 16:21
statixx wrote: 27/03/2020 16:19 Joj sto ne mogu vise ni ovih Svaba. Eto Spanci, Talijani, Holandjani, Svicarci i drugi glupi, umire im mnogo vise ljudi, nesposobni i prljavi, samo Svabe znaju. Ne cudi me da su pocinili najveci zlocin u historiji.
sta to pricas? pa spanci i italijani su ti poput naseg naroda "ma nece valjda ,ma bjezi lazu hajmo izaci malo itd" .Njemci i skandinavci slijede pravila,postuju vlast i pravila i zbog toga im ide dobro,germanski svijet je hladan ali voli pravila dok nas narod je temperamentan i ne voli da je neko nad njim,da odlucuje za njega
Vidim da su disciplinovani, a zadnjih dana sve +5000 novih zarazrnih. Nego negodovao sam zbog njihovog pametovanja drugima jer zaboga njihova arijevska rasa ne umire tako puno od ovog virusa. U Holandiji je umrlo 600 osoba a imaju 10 000 zarazenih, ne govirim samo o Italiji i Spaniji.
Da su ispred nas jesu,da nista trenutno pomoci nece protiv corone -nece
155_mm

#13991 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 155_mm »

Brnabićeva smatra da Bilt širi lažne vesti ne iz loše namere, već zbog nedostatka informacija.

"Pretpostavimo da širenje lažnih vesti da bi poslao snažnu politčku poruku Karl Bilt duguje nedostatku informacija, a ne lošoj nameri. Taj avion je nosio pomoć iz Kine kao i medicinsku opremu koju je Srbija kupila. Naši partnetri iz EU platili su transport i mi smo im neizmerno zahvalni", napisala je Brnabićeva na Tviteru. Bilt je ranije danas prigovorio zato što predsednik Srbije Aleksandar Vučić pridaje veliki značaj kada Kina uputi pomoć Srbiji, ali ne, kako tvrdi, i kada to učini EU.
ovo srbijansko podvlacenje kinezima polako zulja ove u EU. a kako li ce tek biti poslije ove pandemije kad se sagleda ekonomska steta koju su kinezi izazvali svojim bahatim ponasanjem na pocetku zaraze.
Mogy87

#13992 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

skafiskafsnjak wrote: 27/03/2020 17:52
sumirprimus wrote: 27/03/2020 17:51 :shock: :skoljka:
Meni ovo stvarno nevjerovatno zvuci.... Koja je razlika u odnosu na ostale zemlje. Ne moze biti samo starost ....
Nije samo Italija. Spanija 769 umrlih u 24 sata.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#13993 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

postoji teorija da je ovo u italiji zbog utakmice atalanta - valencia. da se na utakmici virus naglo proširio, a poslije sve eskaliralo.
coco1

#13994 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

statixx wrote: 27/03/2020 17:58

Receno je sljedeceg petka.
prvobitno, prosle sedmice, bilo je receno do danas. kada se vidjelo da nema nista od toga, preslozen je krizni stab.
Lincoln-Burrows

#13995 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Lincoln-Burrows »

sumirprimus wrote: 27/03/2020 17:59 Zavuc se u kucu i prezimit ako treba :skoljka: :run:
Lako bi ja prezimio ali ide ljeto.
MorningStar

#13996 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MorningStar »

sumirprimus wrote: 27/03/2020 17:59
Bazinga1234 wrote: 27/03/2020 17:57 Preko 900 mrtvih, nevjerovatno.
Blize milji care za dan :-) jbo ti sve statistike i price treba ne treba izolacija policijski testovi. Zavuc se u kucu i prezimit ako treba :skoljka: :run:
Uzmi zakopaj se u grob odmah. Tako si siguran da te nista nece ubiti.
sumirprimus

#13997 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Svoj ti poso. Bolje i budala al ziva budala. :thumbup:
Cortado

#13998 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

itekako wrote: 27/03/2020 17:58
coco1 wrote: 27/03/2020 17:43

cuj lik nije ucestvovao, nego ga je patentirao i potpisom odobrio.

hahahhaha, Fadile jesi li to ti? :D

i jos nesto, covjek uopste nije protiv cjepljenja sto svaki put istice. protivi se iskljucivo cjepljenju putem injekcije.
zagovara oralno cjepivo.
Pa vidis, to dovoljno dokazuje koliko neznanja cuci u tebi, i to ne medicinskog, nego opsteg. Kako je Sumamed razvijen u istrazivackom institutu Plive, tako je Pliva kao vlasnik istrazivanja i vlasnik patenta. Lik ako je bio sef istrazivackog instituta, onda je stajao kao rukovodece lice iza instituta i kao takav predstavljao institut pri patentiranju. Patent NIJE njegov. Covjece, ovo je opste znanje.
freelancerBIH

#13999 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by freelancerBIH »

Italija 5919 zarazeno - 919 umrlo
Challenger_
Location: 永恆 - bez podrumskih entiteta i taketo-maketo koalicije

#14000 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Challenger_ »

Fakat nešto ne štima u Italiji.
Locked