Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
statixx

#13951 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

Joj sto ne mogu vise ni ovih Svaba. Eto Spanci, Talijani, Holandjani, Svicarci i drugi glupi, umire im mnogo vise ljudi, nesposobni i prljavi, samo Svabe znaju. Ne cudi me da su pocinili najveci zlocin u historiji.
sadie_forever

#13952 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

statixx wrote: 27/03/2020 16:19 Joj sto ne mogu vise ni ovih Svaba. Eto Spanci, Talijani, Holandjani, Svicarci i drugi glupi, umire im mnogo vise ljudi, nesposobni i prljavi, samo Svabe znaju. Ne cudi me da su pocinili najveci zlocin u historiji.
sta to pricas? pa spanci i italijani su ti poput naseg naroda "ma nece valjda ,ma bjezi lazu hajmo izaci malo itd" .Njemci i skandinavci slijede pravila,postuju vlast i pravila i zbog toga im ide dobro,germanski svijet je hladan ali voli pravila dok nas narod je temperamentan i ne voli da je neko nad njim,da odlucuje za njega
Bluemore

#13953 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

neko_sa_strane wrote: 27/03/2020 14:42 Piše i u prethodnim postovima da doktori eksperimentišu nad pacijentima tokom pandemije. Ukoliko se pacijent oporavi, oporavak pripišu lijekovima a ako podlegne ubila ga korona a ni slučajno pogrešna terapija jer ne djeluju svi ljudi identično na istu terapiju. I naravno niko neće odgovarati zbog pogrešne terapije. Takođe ako su doktori toliko sigurni u svoje znanje zbog čega se od pacijenata traži saglasnost za tretman. Trebalo bi biti moguće tužiti medicinske radnike za nesavjestan rad ukoliko liječe pogrešnom terapijom.
Ne experimentisu tek tako
Ne poznaju virus i Sad je tako da pokusavaju sa lijekovima za druga oboljenja
Artritis npr....
A svi ti lijekovi su agresivni
Mogy87

#13954 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Cortado wrote: 27/03/2020 15:31
MorningStar wrote: 27/03/2020 14:58 To sto je ona napisala ide u kontra vaseg panicarsko psihoticnog nastupa ili vam je to tesko shvatiti ?
Ja koliko se sjecam sam napisao da su jako male sanse zaraze i kod razmaka <1.5m (15 min) face-to-face cak i kad je zarazena osoba u pitanju, osim naravno ako zarazena osoba ne kise i ne kaslje direktno u pravcu druge osobe. Mada, postoji teoretska sansa za infekciju ako je razmak >1.5m (15+ min) u zatvorenij prostoriji.
Ja sam bila cak i kozervativnija i spomenula samo prenos sa kontaminiranih povrsina.

Image
Diwan

#13955 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

sumirprimus wrote: 27/03/2020 16:00 Kao roditelj ko i vecina vas koji su u dilemi izvest ili ne. Neka ih jos u kucama. Nista im nece falit. Danas bar imaju i ove igrice PS mobiteli u lontaktu su s drugom djecom onlajn skole hrana struja toplo. Na sigurnom su. Bolje i to nego strepit i kajat se posle.
Koja je to vrsta strepnje? Da će čim promoliš glavu iz objekta duh virusa da te napadne, bez milosti jer si se za Boga miloga usudio izaći vani. Da ne možeš djete izvesti ispred zgrade da uzme zraka brarem na 20 minuta. Naravno, djete će pri tome potrćati u zagrljaj svima koje sretne dijeleći ljubav, radost i sreću ....

Ja bi takvima uveo karantin na godinu danu.
odmor

#13956 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by odmor »

sadie_forever wrote: 27/03/2020 16:21
statixx wrote: 27/03/2020 16:19 Joj sto ne mogu vise ni ovih Svaba. Eto Spanci, Talijani, Holandjani, Svicarci i drugi glupi, umire im mnogo vise ljudi, nesposobni i prljavi, samo Svabe znaju. Ne cudi me da su pocinili najveci zlocin u historiji.
sta to pricas? pa spanci i italijani su ti poput naseg naroda "ma nece valjda ,ma bjezi lazu hajmo izaci malo itd" .Njemci i skandinavci slijede pravila,postuju vlast i pravila i zbog toga im ide dobro,germanski svijet je hladan ali voli pravila dok nas narod je temperamentan i ne voli da je neko nad njim,da odlucuje za njega
Mi nemamo zdravstvo, da me sad neko ne demantuje, reci cu da ima ali u rangu sa Ruandom i Burundijem. Toga je ljudi strah i svjesni smo da ako nam zatrebaju neke medicinske usluge a bude havarija, vecina ih nije u "prioritetima".
Sto se tice tog mentaliteta koji zamisljas to je bio mozda mentalitet 1990-1991.. Sad svaka porodica zna sta je belaj. Neki su odma poceli sa gomilanjem rezervi hrane, a drugi kao nece i govore ma ima hrane, a samo gledaju preooka da li ce se prodavnice naglo poceti smanjivati kolicinu robe da i oni lageruju.
Naoruzavanje je posebna prica. Cisto da se ne bi nepravda desavala.
Bluemore

#13957 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Svabe su skromne koliko su korektni
I jos nesto ne rokaju se antibioticima kao mi
Nesto lafo preventivno
Ehh svi su nama krivi samo ogledala nemamo
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#13958 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

Bluemore wrote: 27/03/2020 16:03

Svedski scenario u bosni
How yes no
Malo te prenijelo

Narod je već kao na iglama i počinje da gunđa zbog otkaza i nestašice novca...za 90 dana bi izbila buna, a zamisli da neki od ovih režimskih pretorijanaca počne pucati po ljudima...upotrijebite maštu :-?
statixx

#13959 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

sadie_forever wrote: 27/03/2020 16:21
Vidim da su disciplinovani, a zadnjih dana sve +5000 novih zarazrnih. Nego negodovao sam zbog njihovog pametovanja drugima jer zaboga njihova arijevska rasa ne umire tako puno od ovog virusa. U Holandiji je umrlo 600 osoba a imaju 10 000 zarazenih, ne govirim samo o Italiji i Spaniji.
asurbanipal

#13960 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by asurbanipal »

King Theoden

#13961 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by King Theoden »

odmor wrote: 27/03/2020 16:34 Mi nemamo zdravstvo, da me sad neko ne demantuje, reci cu da ima ali u rangu sa Ruandom i Burundijem. Toga je ljudi strah i svjesni smo da ako nam zatrebaju neke medicinske usluge a bude havarija, vecina ih nije u "prioritetima".
Bio si u tim afričkim zemljama pa znaš na kojem je nivou njihovo zdravstvo?
Obilazio si naše klinike, radio inventuru pa znaš stanje?
Da je vlast kako treba, ti bi još večeras imao priliku da pred sudijom dokažeš svoje tvrdnje.
U vremenu pandemije, najpreče je sankcionisati ljude koji šire paniku i nepovjerenje u medicinske ustanove.
Bolnice imaju sve potrebno za osnovnu njegu pacijenata.
Sad, ako neko traži hljeb na pogaču, taj neka prošeta do apoteke.
Neki lijekovi su na listi, a neke plaćaš sam, baš kao i u ostatku evrope.
MaksprotivMarksa

#13962 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MaksprotivMarksa »

Zdravstveni sistem u BiH je jedina polizadoviljavajuca stvar u BiH, daleko ispred svih drugih oblasti i sektora, ako ih uporedimo u medjunarodnom kontekstu, neki pokazatelji ishoda zdravstcenog sistema u BiH su u rangu onih iz zemalja razvijenog svijeta, da ne govorimo o primarnoj zdravstvenoj sastiti i besplatnom zdravstvu za sve, porediti nas zdravstveni sistem sa Ruandom je kretenluk, ne nastaju u Ruandi imena poput Gornjakovica, Gavrankapetanovica, Fuada Pasica, Salkica, Mesihovicke i drugih u svjetskim okvirima eminentnih strucnjaka koji lijece kretene koji to porede sa Ruandom besplatno.
Cortado

#13963 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

coco1 wrote: 27/03/2020 15:36 ni za sto u zivotu, ne treba biti iskljuciv. ja se, po pitanju corone i medicine opcenito, uopste ne mjesam u rasprave, jer ne poznajem materiju dovoljno, bolje reci, nikako. medjutim, to sto si ti medicinski potkovan, spreman stati iza svog znanja, ne znaci da mozes stati iza svake osobe u bijelom mantilu i tvrditi da je strucan, nacitan, ispraksiran...

u novembru 2018., skrsio sam od ranije naceto koljeno i zakaci me da taj dan prima ukcs, te odem na kum. dezurni doktor me uputi na rentgen i tamo naletim na poznanika iz mladosti, uposlenika ukcs, koji mi je rekao da mi to na kosevu nema ko uraditi kako valja i da se hvatam vojne bolnice, te mi dade 3 imena koja bih trebao "zaganjati" da mi to urade kako valja. naknadno, doktor iz vojne, kojeg sam "izganjao" mi je trazio i snimak magneta, koji sam uradio u kosevu i na upit one zene, jel doktorica, sestra, sta li je, sto radi te snimke magneta, kazem ko ce mi raditi, na sto mi je odgovorila pametan i dobar izbor.

ja necu reci da eksperimentise bilo ko od doktora, ali da ih je masa priucena i sada se uce na pacijentima, hocu. i cvrsto cu stajati iza toga. samo je problem ko od tih, koji se uce, ima od koga uciti. kvalitetnog i ispraksiranog kadra je sve manje, nema ko prenijeti znanje i iskustvo.

pogotovo u ovoj situaciji, s kojom su se zadeverale svjetski priznate klinike, tvrditi kako su nasi doktori ekstra spremni odgovoriti na izazov je, u najmanju ruku, neozbiljno.
Samo jednu stvar da razjasnimo. Niko, ponavljam NIKO od bilo kojeg ljekara specijaliste, NIKAD nije nista naucio bez da je to probao na nekome. Stvari koje se uce na fakultetu iz knjiga su jedna stvar, vjezbe opet nesto drugo, ali da se ne "eksperimentise" nikad niko ne bi polozio specijalisticki ispit!
neko_sa_strane wrote: 27/03/2020 14:42 Piše i u prethodnim postovima da doktori eksperimentišu nad pacijentima tokom pandemije. Ukoliko se pacijent oporavi, oporavak pripišu lijekovima a ako podlegne ubila ga korona a ni slučajno pogrešna terapija jer ne djeluju svi ljudi identično na istu terapiju. I naravno niko neće odgovarati zbog pogrešne terapije. Takođe ako su doktori toliko sigurni u svoje znanje zbog čega se od pacijenata traži saglasnost za tretman. Trebalo bi biti moguće tužiti medicinske radnike za nesavjestan rad ukoliko liječe pogrešnom terapijom.
A sta drugo da urade? NIKO nema ideju kako lijeciti pacijente oboljele od Covid-19, i svaki pokusaj je eksperiment. Ako ne zelis da neko eksperimentise na tebi u slucaju teske klinicke slike, savjetujem ti da na komad papira napises da ne zelis eksperimentalnu terapiju i u slucaju kriticne klinicke slike DNR (Do Not Resuscitate).
Last edited by Cortado on 27/03/2020 17:09, edited 1 time in total.
manuchao91

#13964 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by manuchao91 »

USA ce imati najvise oboljenih daleko od svih drzava

Moje misli su veceras uz narod Amerike
statixx

#13965 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

MaksprotivMarksa wrote: 27/03/2020 17:04 Zdravstveni sistem u BiH je jedina polizadoviljavajuca stvar u BiH, daleko ispred svih drugih oblasti i sektora, ako ih uporedimo u medjunarodnom kontekstu, neki pokazatelji ishoda zdravstcenog sistema u BiH su u rangu onih iz zemalja razvijenog svijeta, da ne govorimo o primarnoj zdravstvenoj sastiti i besplatnom zdravstvu za sve, porediti nas zdravstveni sistem sa Ruandom je kretenluk, ne nastaju u Ruandi imena poput Gornjakovica, Gavrankapetanovica, Fuada Pasica, Salkica, Mesihovicke i drugih u svjetskim okvirima eminentnih strucnjaka koji lijece kretene koji to porede sa Ruandom besplatno.
Jedno je prica o vrsti, odnosno uredjenju, zdravstvenog sistema i medicinskim kadrovima, a nesto sasvim drugo prica o onima koji upravljaju tim sistemom i resursi kojim ustanove raspolazu.
JThomas

#13966 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

King Theoden wrote: 27/03/2020 16:57
odmor wrote: 27/03/2020 16:34 Mi nemamo zdravstvo, da me sad neko ne demantuje, reci cu da ima ali u rangu sa Ruandom i Burundijem. Toga je ljudi strah i svjesni smo da ako nam zatrebaju neke medicinske usluge a bude havarija, vecina ih nije u "prioritetima".
Bio si u tim afričkim zemljama pa znaš na kojem je nivou njihovo zdravstvo?
Obilazio si naše klinike, radio inventuru pa znaš stanje?
Da je vlast kako treba, ti bi još večeras imao priliku da pred sudijom dokažeš svoje tvrdnje.
U vremenu pandemije, najpreče je sankcionisati ljude koji šire paniku i nepovjerenje u medicinske ustanove.
Bolnice imaju sve potrebno za osnovnu njegu pacijenata.
Sad, ako neko traži hljeb na pogaču, taj neka prošeta do apoteke.
Neki lijekovi su na listi, a neke plaćaš sam, baš kao i u ostatku evrope.
viewtopic.php?f=74&t=157346&p=16368537#p16368537

i jesi li svoje tvrdnje dokazivao pred sudijom? ili u njemačkoj nije vlast kako treba, ili pak ovo ne smatraš nepovjerenjem u medicinske ustanove, a citiranog smatraš?
King Theoden

#13967 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by King Theoden »

JThomas wrote: 27/03/2020 17:15 jesi li svoje tvrdnje dokazivao pred sudijom?
Nikakav problem. Ako me pozovu, ja ću dokazati.
Imam dovoljno svjedoka za ono što sam rekao.
breba

#13968 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by breba »

In a recent work, Verity et al. (2020) calculate that plausible lethality for COVID-19 positive people in China is 0.66% (with a 95% confidence interval between 0.38% and 1.33%). (4)
An estimate far away, therefore, from the apparent Chinese rate of 4% visible in Figure 1 . Based on this model, Ferguson et al. (2020) estimate a plausible lethality of 0.90% for the United Kingdom (confidence interval: 0.40% - 1.40%). (5) . The estimated plausible lethality is higher than the Chinese one because the British population tends to be older, and as COVID-19 is known, it presents much greater risks for the older population groups (Fig. 7) .

Data: Verity et al. 2020.
Following the example of Ferguson et al. we decided to replicate the analysis adapting it to the Italian case. Italy has an even more shifted population distribution by age group towards the elderly ( Fig. 8) , and it is therefore natural to expect that the plausible lethality of COVID-19 is slightly higher than the British one. By reporting the estimated plausible lethality for COVID-19 to the various age groups, we estimate that the plausible lethality of the disease in Italy is around 1.14% (95% confidence interval: 0.51% - 1.78 %).
coco1

#13969 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by coco1 »

Cortado wrote: 27/03/2020 17:08
coco1 wrote: 27/03/2020 15:36 ni za sto u zivotu, ne treba biti iskljuciv. ja se, po pitanju corone i medicine opcenito, uopste ne mjesam u rasprave, jer ne poznajem materiju dovoljno, bolje reci, nikako. medjutim, to sto si ti medicinski potkovan, spreman stati iza svog znanja, ne znaci da mozes stati iza svake osobe u bijelom mantilu i tvrditi da je strucan, nacitan, ispraksiran...

u novembru 2018., skrsio sam od ranije naceto koljeno i zakaci me da taj dan prima ukcs, te odem na kum. dezurni doktor me uputi na rentgen i tamo naletim na poznanika iz mladosti, uposlenika ukcs, koji mi je rekao da mi to na kosevu nema ko uraditi kako valja i da se hvatam vojne bolnice, te mi dade 3 imena koja bih trebao "zaganjati" da mi to urade kako valja. naknadno, doktor iz vojne, kojeg sam "izganjao" mi je trazio i snimak magneta, koji sam uradio u kosevu i na upit one zene, jel doktorica, sestra, sta li je, sto radi te snimke magneta, kazem ko ce mi raditi, na sto mi je odgovorila pametan i dobar izbor.

ja necu reci da eksperimentise bilo ko od doktora, ali da ih je masa priucena i sada se uce na pacijentima, hocu. i cvrsto cu stajati iza toga. samo je problem ko od tih, koji se uce, ima od koga uciti. kvalitetnog i ispraksiranog kadra je sve manje, nema ko prenijeti znanje i iskustvo.

pogotovo u ovoj situaciji, s kojom su se zadeverale svjetski priznate klinike, tvrditi kako su nasi doktori ekstra spremni odgovoriti na izazov je, u najmanju ruku, neozbiljno.
Samo jednu stvar da razjasnimo. Niko, ponavljam NIKO od bilo kojeg ljekara specijaliste, NIKAD nije nista naucio bez da je to probao na nekome. Stvari koje se uce na fakultetu iz knjiga su jedna stvar, vjezbe opet nesto drugo, ali da se ne "eksperimentise" nikad niko ne bi polozio specijalisticki ispit!
A sta drugo da urade? NIKO nema ideju kako lijeciti pacijente oboljele od Covid-19, i svaki pokusaj je eksperiment. Ako ne zelis da neko eksperimentise na tebi u slucaju teske klinicke slike, savjetujem ti da na komad papira napises da ne zelis eksperimentalnu terapiju i u slucaju kriticne klinicke slike DNR (Do Not Resuscitate).
de, smiri malo strasti i ne ukljucuj caps lock i bold, kako bi dodatno dao snagu svojim rijecima. ne palim se i ne brecam na "citanje" bukvice na nekom forumu, od strane osobe koju ne poznajem.

znam ja da je praksa najznacajnija, ne samo u zdravstvu, ali je isto tako vazno, cak, najvaznije, od koga stices praksu. nije isto ako se na mom koljenu uci mladi hirurg, koji asistira starom, provjerenom hirurgu ili ako ga poslu uci neko ko je tu "silom prilika" i "zasluga". za sebe cu, uvijek, ako imam mogucnosti, izabrati 1. opciju. napisao sam svoja iskustva i stojim iza napisanog, tako da, ti, niti bilo ko drugi, moje misljenje i iskustvo necete promjeniti, kakvim god tonom i fontom mi se obracali.

i, kad vec toliko branis struku, zasto "pljujes" po onom hrvatu, koji je ucestvovao u razvoju sumameda (apsolutno mi nebitan lik, nit sam mu slusao klipove, nit bilo sta, od njega napisano, procitao, pa se i ne trudim zapamtiti mu ime)? ni njega ne poznajes licno, ali mu sudis na osnovu djela i "zasluga". zasto ne dozvolis mogucnost da i u ukcs, vojnoj, vma u beogradu, rebru u zagrebu... nema takvih, koji kupe "zasluge" na osnovu tudjeg truda i znanja?
MaksprotivMarksa

#13970 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MaksprotivMarksa »

statixx wrote: 27/03/2020 17:14
MaksprotivMarksa wrote: 27/03/2020 17:04 Zdravstveni sistem u BiH je jedina polizadoviljavajuca stvar u BiH, daleko ispred svih drugih oblasti i sektora, ako ih uporedimo u medjunarodnom kontekstu, neki pokazatelji ishoda zdravstcenog sistema u BiH su u rangu onih iz zemalja razvijenog svijeta, da ne govorimo o primarnoj zdravstvenoj sastiti i besplatnom zdravstvu za sve, porediti nas zdravstveni sistem sa Ruandom je kretenluk, ne nastaju u Ruandi imena poput Gornjakovica, Gavrankapetanovica, Fuada Pasica, Salkica, Mesihovicke i drugih u svjetskim okvirima eminentnih strucnjaka koji lijece kretene koji to porede sa Ruandom besplatno.
Jedno je prica o vrsti, odnosno uredjenju, zdravstvenog sistema i medicinskim kadrovima, a nesto sasvim drugo prica o onima koji upravljaju tim sistemom i resursi kojim ustanove raspolazu.
Uzmi i pogledaj brojke o broju respiratora na broj stanovnika, broju kreveta, mortalitet nakon mozdanog udara, mortalitet nakon infarkta miokarda, prosjecnom duzinom hospitalizacije pacijenata sa tim stanjima, vrijeme cekanja na endoprotezu kuka kod te iste Sebije i u zemljama razvijenog zapada, pa onda sa primarne zastite podatke o kontroli hipertenzije i diabetesa, procenat prezivljavanja organa nakon transplatacije, pezivljavanje pacijenata, govorimo o fantasticnim brojkama koje su daleko ispred svih zemalja sa kojima smo u drustvu kada su svi drugi pokazatelji u pitanju.

Ljudi koji upravljaju sistemom su politicki kadrovi, ali nerijetko znaju sta rade, ljudi su iz sistema i uglavnom.priznati strucnjaci, Sebija je unaprijedila KCUS u organizacijskom smislu, njen problem je kadrovska politka, resursi su uskraceni zbog pogresnog ekonomsko drustvenog sistema u kojem je optimizacija na prvom mjestu, pa odatle i price o ustedama u zdravstvu, a da ne govorimo o potencijalnoj potkapacitoranosti za ovakve i slicne krize, ali to je boljka i svih drugih drzava na planeti, to je sistem u kojem zivimo, mi i dalje imamo zadovoljavajucu zdravstvenu zastitu.
Ci-Nick

#13971 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

A čak i Švabe su priznale da im od multirezistentnih bakterija u bolnicama godišnje umre 50.000 ljudi.
E kakva je tek situacija u Italiji, Španiji ili kod nas,.. možda je bolje i da ne znamo.
Uz to ne treba zaboraviti da Nijemci imaju 28.000 kreveta na intenzivnoj a Italija samo 5.100, sa tako starom populacijom vrlo lako ponestane kreveta.
Last edited by Ci-Nick on 27/03/2020 17:36, edited 1 time in total.
statixx

#13972 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

Da, zadovoljavajucu i placamo je sasvim solidno.
Bluemore

#13973 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

Lajavikrelac wrote: 27/03/2020 16:51
Bluemore wrote: 27/03/2020 16:03

Svedski scenario u bosni
How yes no
Malo te prenijelo

Narod je već kao na iglama i počinje da gunđa zbog otkaza i nestašice novca...za 90 dana bi izbila buna, a zamisli da neki od ovih režimskih pretorijanaca počne pucati po ljudima...upotrijebite maštu :-?
U se i u svoje kljuse sto se tice pucanja
Neki ne znaju da citaju
A neki vise ni da slusaju
Deficit paznje koncentracije rastrojenost Sta li
Vrijedi poslusati sa razumjevanjem
JThomas

#13975 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

King Theoden wrote: 27/03/2020 17:20
JThomas wrote: 27/03/2020 17:15 jesi li svoje tvrdnje dokazivao pred sudijom?
Nikakav problem. Ako me pozovu, ja ću dokazati.
Imam dovoljno svjedoka za ono što sam rekao.
to ne znači da ne širiš nepovjerenje i paniku :thumbup:

nije fakat da ti ne vjerujem, nego si malo kontradiktoran...
Locked