Tebi je isti zakljucak ako je neko umro od korone i imao jos neku bolest ili nije umro od korone? Jer to si napisao.salik79 wrote: ↑24/03/2020 21:55Zakljucak je, doslovno, isti. Ja sam samo detaljnije pojasnio o cemu je rijec. Nisam citirao tekst. I, zasto letis pred rudu?Mogy87 wrote: ↑24/03/2020 21:49Ali ne kaze to. Kaze da:salik79 wrote: ↑24/03/2020 21:38
Rece likusa i izvrnu moje rijeci/prijevod, a koje glase:
Italijanski doktor, prof. Walter Ricciardi tvrdi da u otpusnim listovima svih smrtnih slucajeva u Italiji, samo u 12% njih stoji da je uzrok smrti virus korone, dok se u javnim medijima sve smrti onih koji su u bolnicama umrli sa korona virusom navode kao zrtve korona virusa. Prema prof. Ricciardiju sve brojke koje se navode bi trebale biti za 8 puta umanjene da bi dobili realnu sliku umrlih od korona virusa. Tim bi imali najvise nekoliko desetaka smrtnih slucajeva po danu, u poredjenju sa normalnom smrtnoscu od 1800 po danu (godisnji prosjek) i prosjekom od 20000 umrlih od sezonske gripe.
https://www.telegraph.co.uk/global-heal ... ied-italy/
Sta reci?!
"Prilikom revizije samo 12% smrtnih listova ima DIREKTNU KAUZALNOST korone, dok 88% pacijenata koji su preminuli ima bar jos jedan komorbiditet.
Ipak, to ne znaci da korona nije doprinjela smrti pacijenta vec dokazuje da je stopa smrtnosti u Italiji tako visoka jer veliki procenat pacijenata imaju prethodna oboljenja."
To sto si napisao nije prevod teksta koji si postavio. Ovo jeste. Od rijeci do rijeci.
Usput, daj nam prevedi i onaj dio gdje cemo sve smrtne slucajeve SA korona virusom morati dijeliti sa najmanje 8 da bi dobili realnu sliku umrlih OD korona virusa!
Nisi ti pojasnio vec izvrnuo. To mozes osobama koje ili ne znaju strane jezike ili nemaju elementarnu logiku.
A sta cemo sa zemljama koje primjenjuju tvoju metodu pa ako si imao neku drugu bolest, dobijes koronu, umees, oni to pripisu prvoj bolesti? Ne rade obdukcije osim po nalogu tuzilastva. Daje li to realnu sliku?