Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
sale07

#5251 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

Korisničkoime wrote: 21/03/2020 21:32
O'zone wrote: 21/03/2020 21:13
Korisničkoime wrote: 21/03/2020 21:11 Svi neku pomoc dobijaju, HR od Arapa, SRB od Kine a cekaju od Arapa da dodje ili kupuju, jasno mi je da je sada tesko naci vece kolicine med.materijala koji je potreban i da je sada tesko kupiti 100 il 200 respiratora sve da se ima para koliko treba. Medjutim nasi haman nista ne rade ili skoro nista ne rade po tom pitanju, bila jedna vijest da je nabavka 30.000 testova, maski i sl ali i to se usutilo. Ko Bake osigurao pomoc od Turkse koja je izgleda dopremila SAD 400.000 testova ali i to se usutilo.
Niti ko sta kupuje niti se sta organizuje ono koji ku*ac
Pare su odobrene.

Al jbga sad je teško naći robu ko svako hoće sebe prvo da osigura - ekvivalent onome što naša raja radi sa brašnom i tablet papirom.
Vidim mnogi su nezadovoljni radom kriznog staba, ja iskreno nisam tako nezadovoljan njihovim radom, nije sve perfektno ali tesko da moze i biti. S nekim mjerama smo prednjacili i bili medju prvim kao zatvaranje skola, fakulteta, vrtica pa kafica, kladionica, restorana pa trznih centara pa smo relativno brzo uveli i suspenziju gradskog i medjugradskog saobracaja, javnih okupljanja, vidimo da sve ove mjere nedugo za nama uvode i ostali HR i SRB sto mi kaze da imaju smisla i da su ispravne a mi smo bili medju prvim, u TK je zabranjen rad ugostiteljskih objekata, frizera itd.vec u utorak, vidim u SRB ce to biti tek od sutra.
Medjutim nabavka opreme ide bas sporo i kilavo i drugima je tesko tu istu med.opremu nabavit ali vidimo da nekako u tome uspijevaju prije nas.
Imamo iskustva sa gašenjem/zatvaranjem :D
avenija

#5252 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

BEZ IJEDNE OSOBE U SATORIMA, SVI SE PROPUSTAJU!
BEZ TESTIRANJA LJUDI !
BEZ IKAKVIh MJERA POMOCI STANOVNISTVU !
ORGANIZOVANJE PROSLAVA SA CELNICIMA VLADEFBIH IAKO SU BILE ZABRANJENE!
JEDINA MJERA UVODJENJE POPULISTICKI POLICIJSKOG SATA. Znaci ja sutra mogu otici do 6 sati opaliti turu na planinu provoditi se, a neko u 8 ne moze do apoteke.

Da li mogu krivicno odgovarati ako njihove mjere budu neucinkovite kao vidimo vec za satore i testove i to da nemamo ni opreme niti ista.
Milenkov buraz

#5253 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

boshniak wrote: 21/03/2020 21:36 Koristi Vucic krizu kao predizbornu kampanju pravo, i to od drzavnih para, maher je mora se priznati.
Dva puna aviona opreme, raspiratora, maski i par ljekara da pomognu...možemo mi pričati šta hoćemo ali svaka njemu čast što radi za svoj narod. Ja Bakira od početka prvog slučaja u BiH nisam vidio izjave (možda sam fulio) da barem kaže drži se narode ako ništa. :oops:
avenija

#5254 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

Jos nesto sklonite ljudi Milicevicku i Solaka hitno jer ce izazvati kolaps. Vidimo vec obmanu za satore.
banjaluka078
Moderator

#5255 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by banjaluka078 »

lud, zbunjen...a najavili da svi idu u šatore. Mislim, koliko stranaca uopšte dolazi?

https://www.klix.ba/vijesti/bih/solak-u ... /200321121
pepeljara

#5256 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pepeljara »

avenija wrote: 21/03/2020 21:40 BEZ IJEDNE OSOBE U SATORIMA, SVI SE PROPUSTAJU!
BEZ TESTIRANJA LJUDI !
JEDINA MJERA UVODJENJE POPULISTICKI POLICIJSKOG SATA. Znaci ja sutra mogu otici do 6 sati opaliti turu na planinu provoditi se, a neko u 8 ne moze do apoteke.

Da li mogu krivicno odgovarati ako njihove mjere budu neucinkovite kao vidimo vec za satore i testove i to da nemamo ni opreme niti ista.
Pa niko nece recimo krivicno odgovarat zbog te "zabave" u konjicu iako je zabrana bila aktivna...
logicno ne? :)
muha_sa

#5257 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

BEZ TESTIRANJA LJUDI !

Nemoj se ljutit, al ko je naucio kukat on ce kukat taman da sad donesu uredbu da napravimo teferic uz harmonikaše i pjevacice :-) al ce opet kukat ako mu i uvede policijski od ponoci do 2 ujutro :-)
Jebi ga-tako je kako je--prilagodimo se i furajmo dalje. Sve prolazi pa ce i ovo.
L3D3NA

#5258 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L3D3NA »

dječak sa šibicama wrote: 21/03/2020 17:29 Mene je trenutno strah jedino debila od Campare, Solaka i ostalih sdO uhljeba.

Oni veze nemaju sta rade, sta govore, cuj zabranice vise od jedne osobe u autu a vec ovlastio taxiste da jedini mogu transportovati putnike. Sta, vozice se taxista sam okolo, ili ce putnik sjesti a taxista zakotrljati auto nizbrdo.

Pa debilu debilni, poslusaj nekad sam sebe sta govoris. Uvodi zabranu kretanja za penzionere, a pozivaju penzionere na posao u bolnice, razmatraju totalnu zabranu kretanja a ni jedne mjere o tome kako ce se onda ljudi snadbjevati, kopira Kinu a ne pada mu na pamet da kao Kina doprema ljudima hranu na vrata.
I nijednom od tih futavaca na pamet nije palo da izdaju propusnice ljudima, koji se MORAJU kretati, medicinski radnici, prodavacice u marketima, radnici hitne pomoci, dostavljaci hranje i tako dalje.

Jebem i njega i sve koje glasaju za tu stoku, po sto puta.
Upravo, ovog se ja sada pravo bojim
nemaju pojma šta rade,
pucaju zabrane i koješta, a nemaju nikakav plan kako da to održe funkcionalnim,
umjesto da se bace na osposobljavanje dodatnih objekata za oboljele, na nabavku respiratora, testova, mogućih potencijalnih lijekova za liječenje zaraženih, oni tapkaju u mraku...
a nekako sam sigurna da njima neće ništa zafaliti ili da će čekati u redu za namirnice, lijekove...neam riječi
pepeljara

#5259 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pepeljara »

banjaluka078 wrote: 21/03/2020 21:43 lud, zbunjen...a najavili da svi idu u šatore. Mislim, koliko stranaca uopšte dolazi?

jes vidio opreme - jakna, millet, najskuplja :) (549€)
https://www.millet-mountain.com/jacket/men.html
Majke mi da nas nema trebalo bi nas izmisliti, samo mi deremo pare u gluposti :) :run:

al zato MASKI I RUKAVICA NEMAMO! :run: :run:
Last edited by pepeljara on 21/03/2020 21:50, edited 1 time in total.
sale07

#5260 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

Milenkov buraz wrote: 21/03/2020 21:41
boshniak wrote: 21/03/2020 21:36 Koristi Vucic krizu kao predizbornu kampanju pravo, i to od drzavnih para, maher je mora se priznati.
Dva puna aviona opreme, raspiratora, maski i par ljekara da pomognu...možemo mi pričati šta hoćemo ali svaka njemu čast što radi za svoj narod. Ja Bakira od početka prvog slučaja u BiH nisam vidio izjave (možda sam fulio) da barem kaže drži se narode ako ništa. :oops:
Bake ce se javiti kad sta isprosimo od turaka.
A nije njegovo ni da se javlja ne obnaša nikakvu funkciju trenutno.
pinkman

#5261 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinkman »

Mislim da je ovaj Solak zalutao. Ko god je gledao na FACE veceras njega i recimo geneticara dr. Rijada Konjhodzic, razlika je nevjerovatna. Konjhodzic je ipak covjek od struke.

Procjenjem da ce Solaka sutra Radoncic otresti zestoko :D

Solak kaze da je sator za strance:

Zar nisu zabranili ulazak strancima?
avenija

#5262 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by avenija »

muha_sa wrote: 21/03/2020 21:44
BEZ TESTIRANJA LJUDI !

Nemoj se ljutit, al ko je naucio kukat on ce kukat taman da sad donesu uredbu da napravimo teferic uz harmonikaše i pjevacice :-) al ce opet kukat ako mu i uvede policijski od ponoci do 2 ujutro :-)
Jebi ga-tako je kako je--prilagodimo se i furajmo dalje. Sve prolazi pa ce i ovo.
Hocu da samo skrenem paznju da nam mozda i veca opasnost a ja sam siguran u to prijeti od SOLAKA, MILICEVIC CAMPARE I NOVALICA I NJIHOVIH ODLUKA. Jutros govori jedno da policijski sat nema efekta pa ga donese za 2 sata, pozivaju penzionere u bolnicu da pomognu ogranice kretanje penzionerima. Jedini na svijetu cak ni RS nije ukinula djeci kretanje, vidjet ces RAZNIH bolesti za 10 dana polahko. Onda hoce usaglasait policijski sat sa RS donesu dva sata razlicitu odluku. NEMA TESTIRANJA ! SATORI PRAZNI NIKO SE NE ZADRZAVA.
Tambure

#5263 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tambure »

Jos sljedece sedmice ce biti mirno ... iza 1.4. Kad raja ne dobije plate bice veselo.
Haris.ba

#5264 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Haris.ba »

Treba objavljivati javno po kantonima ko je u izolaciji
Milenkov buraz

#5265 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

sale07 wrote: 21/03/2020 21:49
Kao predsjednik SDA, glavne stranke u Bošnjaka, trebao se obratiti barem svojim biračima ako ništa. Trebao je do sada u Sarajevo sletiti barem jedan avion iz arapskih zemalja i jedan iz Turske. Eno sletio je čak i u Hrvatsku jedan iz Saudije mislim, poslao neki šeik, Hrvati lobirali, "brat musliman poslao kršćanima" a ovaj naš ne zna ni sadaku isprositi. :oops: Karikiram naravno ali tako je
pinkman

#5266 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pinkman »

pinkman wrote: 21/03/2020 21:49 Mislim da je ovaj Solak zalutao. Ko god je gledao na FACE veceras njega i recimo geneticara dr. Rijada Konjhodzic, razlika je nevjerovatna. Konjhodzic je ipak covjek od struke.

Procjenjem da ce Solaka sutra Radoncic otresti zestoko :D

Solak kaze da je sator za strance:

Zar nisu zabranili ulazak strancima?
Da sam sebe citiram:
https://avaz.ba/vijesti/bih/556343/gran ... romet-roba

Sto su onda ikako pravili sator ako je on za strance??
Riddle

#5267 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

Mislim da sad mogu poceti paniciti.
sale07

#5268 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

Milenkov buraz wrote: 21/03/2020 21:52
sale07 wrote: 21/03/2020 21:49

Kao predsjednik SDA, glavne stranke u Bošnjaka, trebao se obratiti barem svojim biračima ako ništa. Trebao je do sada u Sarajevo sletiti barem jedan avion iz arapskih zemalja i jedan iz Turske. Eno sletio je čak i u Hrvatsku jedan iz Saudije mislim, poslao neki šeik, Hrvati lobirali, "brat musliman poslao kršćanima" a ovaj naš ne zna ni sadaku isprositi. :oops: Karikiram naravno ali tako je
Nema se on sta javljati svojim biračima, njima će da legne plata prvog radili ne radili.
Pandakonda

#5269 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Pandakonda »

L u c i f e r wrote: 21/03/2020 20:56 "Svakako su penzioneri i nemaju sta vani da rade."

Vrlo ruzno, grubo i bezosjecajno za reci.

Svi cemo nekad biti penzioneri, ko dozivi.

Svako voli da zivi, bez obzira na godine.
Slažem se, ali je ovdje problem u tome što ti isti penzioneri se ne drže pravila koja su na kraju krajeva zbog njih napravljena. I ne samo to, nego su i jako drski. Lično ih slušam po prodavnicama gdje govore kako ih boli briga za zabrane i kako im niko neće braniti da hodaju ili nešto rade. Za njih zakon ne postoji osim onog u njihovoj glavi. I naravno zbog takvog ponašanja je život zaustavljen ostalim ljudima.

A ovaj dio nemaju šta vani da rade sam mislio da nemaju specijalnog razloga da idu vani kada im je radni vijek završio, usporeniji im je život i sigurno je njima lakše da oni budu u izolaciji kući jedno mjesec dana nego mladima i ostalim radno sposobnim osobama kojima je taj rad potreban za egzistenciju.
Korisničkoime

#5270 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

avenija wrote: 21/03/2020 10:54
O'zone wrote: 21/03/2020 10:45
avenija wrote: 21/03/2020 10:37 Solak a i Lukac i kompanija dokazuju svoju glupost i dalje.
Efekat policijskog sata od 20 sati navecer do ujutru NE POSTOJI jer se niko ne krece uopste osim ko mora. Napravit ce jos vece guzve u prodavnicama i apotekama zbog nebuloznih odluka. Vidim ide i snijeg citavu iducu sedmicu sto znaci da na ulicama nece biti cuke a kamoli covjeka.
Jel se oni skrivaju iza ovih odluka da se kaze kao da nesto rade ? Zasto ne dijele hranu ugrozenim zasto ne obilaze stare preko 65 koji zive same ? Znate li da nemaju svi stek od par hiljada da preguraju krizu ? Solak Novalic Jelicevic i slicni ce izazvati vecu stetu nego pomoci.
Eno u Srbiji stan od straca nekog se zapalio sinoc, vec sest mrtvih i desetine povrijedjenih. LJUDI STARIJI SU PREPUSTENI NA MILOST I NEMILOST.
Morat ce odgovarati za ove odluke sto donose.
Ja koliko sam vidio još nije donesena odluka od koliko do koliko je sati policijski sat tako da je bezveze to komentaristati. Još.

Druga stvar ne daj Bože da se kome šta desi ili da počnu ljudi umirati od Virusa jebali bi ste majku Solaku i Radončiću i Novaliću zašto nisu uveli policijski sat, zatvorili sve nego su dopustili ljudima da hodaju okolo i prenose virus. Jel tako?

Jebe im se i sada zbog kardinalne greške "Igman"
Racionalne odluke se moraju donositi a nekakve populisticke poput policijskog sata koje nemaju efekta.
Evo zapamti da ovaj starac i jos 6 ljudi sto je mrtvo jutros u Beogradu imaju veze sa policijskim satom.Vidjet cemo kada mu se javi porodica.
Ako tako bude odluka o policijskom casu je ubila vec sada 6x vise ljudi. A ubrzo ce ljudi poceti umirati od gladi.
Ja malo obilazim po brdima i planinama oko Zenice, na desetine je takvih koji nemaju nikoga. Znaci ako im neko ne ode on je mrtav.
Brasna nema kupiti u Zenici vec 4 dana. Donose populisticke ODLUKE koje imaju cilj da narodu pokazu da nesto rade.
POLICIJSKI SAT NEMA EFEKTA VEC NAPROTIV IZUZETNO JE STETAN I NANIJECE VECE STETU NEGO KORIST!
IMA EFEKTA.
Ja sam zatvorio posao izolivao se koliko mogu jer imam staru i bolesnu majku kako je nebi ugrozio u zadnjih 5 dana imao sam desetine poziva, haj vikendica, haj vecera u kuci, haj kafa navece, haj ovamo haj tamo, ja ljudima stalno govorim da necu, da neide to tako kako su oni sebi zamislili da ovo nije kolektivni godisnji ili raspust.
Ja sam zatvorio da nebi zbog mene neko bio zarazen ili da se ja nebi zarazio.
Zato ima efekta, kakva druzenja, kakve vikendice, kakva sijela, 90% ih sjedi navece, poslije 18 sati. Zato ima smisla, ljudi polaze od sebe kazu pa sta ce im to JA iovako neidem nikud poslije 18 ili 20 sati ali idu zato drugi i ovi to dobro znaju zato i pozdravljam tu odluku
Ripicipi

#5271 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ripicipi »

avenija wrote: 21/03/2020 21:51
muha_sa wrote: 21/03/2020 21:44
BEZ TESTIRANJA LJUDI !
JEDINA MJERA UVODJENJE POPULISTICKI POLICIJSKOG SATA. Znaci ja sutra mogu otici do 6 sati opaliti turu na planinu provoditi se, a neko u 8 ne moze do apoteke

Hocu da samo skrenem paznju da nam mozda i veca opasnost a ja sam siguran u to prijeti od SOLAKA, MILICEVIC CAMPARE I NOVALICA I NJIHOVIH ODLUKA. Jutros govori jedno da policijski sat nema efekta pa ga donese za 2 sata, pozivaju penzionere u bolnicu da pomognu ogranice kretanje penzionerima. Jedini na svijetu cak ni RS nije ukinula djeci kretanje, vidjet ces RAZNIH bolesti za 10 dana polahko. Onda hoce usaglasait policijski sat sa RS donesu dva sata razlicitu odluku. NEMA TESTIRANJA ! SATORI PRAZNI NIKO SE NE ZADRZAVA.
Ubij se i olaksaj sebi ili se privikni na novonastalu situaciju
Zbog takvih kao ti i prizeljkujem totalnu zabranu
studiorum_tuzlaensis

#5272 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

Riddle wrote: 21/03/2020 21:54 Mislim da sad mogu poceti paniciti.
ja sam prije 5 dana doživio napad panike, tačnije u ponedjeljak 16.03. kad sam saznao da je za vikend u BiH ušlo 13.000 ljudi iz Zapadne Evrope. Ti slučajevi tek sad polahko bivaju evidentirani, dosta ih nije ni testirano, dio ih hoda gradovima bez značajnih simptoma, a peak inkubacije će tek za 5 dana tamo oko četvrtka. Očekujem bitku za respiratore, i jebavanje majke na sve strane.
sale07

#5273 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sale07 »

Pandakonda wrote: 21/03/2020 21:56
L u c i f e r wrote: 21/03/2020 20:56 "Svakako su penzioneri i nemaju sta vani da rade."

Vrlo ruzno, grubo i bezosjecajno za reci.

Svi cemo nekad biti penzioneri, ko dozivi.

Svako voli da zivi, bez obzira na godine.
Slažem se, ali je ovdje problem u tome što ti isti penzioneri se ne drže pravila koja su na kraju krajeva zbog njih napravljena. I ne samo to, nego su i jako drski. Lično ih slušam po prodavnicama gdje govore kako ih boli briga za zabrane i kako im niko neće braniti da hodaju ili nešto rade. Za njih zakon ne postoji osim onog u njihovoj glavi. I naravno zbog takvog ponašanja je život zaustavljen ostalim ljudima.

A ovaj dio nemaju šta vani da rade sam mislio da nemaju specijalnog razloga da idu vani kada im je radni vijek završio, usporeniji im je život i sigurno je njima lakše da oni budu u izolaciji kući jedno mjesec dana nego mladima i ostalim radno sposobnim osobama kojima je taj rad potreban za egzistenciju.
Starije osobe su priča za sebe. Nekad im rođena djeca jedva mogu st aobjasniti a kamoli tamo neki lik sa TV-a.
Otprilike u globalu nešto kao djeca :)
high_volume

#5274 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

avenija wrote: 21/03/2020 21:42 Jos nesto sklonite ljudi Milicevicku i Solaka hitno jer ce izazvati kolaps. Vidimo vec obmanu za satore.
Prije da tebe treba skloniti sa ovog foruma, unosiš previše negativne energije i javno se protiviš odlukama nadležnih organa u izuzetno delikatnoj situaciji. Moraš shvatiti, nalazimo se u biološkoj opasnosti, cijela planeta i mi zajedno sa svima. U ovoj situaciji skoro pa ne vrijede prava pojedinaca, jači je interes cijelog društva. Svaka vlast na svijetu ima osnovni zadatak da sačuva svoju državu i njeno društvo, tako i naša.
Korisničkoime

#5275 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

banjaluka078 wrote: 21/03/2020 21:43 lud, zbunjen...a najavili da svi idu u šatore. Mislim, koliko stranaca uopšte dolazi?

Eh sad se vec ne zna ko pije a ko placa.
OVO JE PROPUST I TO VELIKI.
Locked