Lijepo je rečeno samo ispravka u vezi ovog virusa.bunk wrote: ↑21/03/2020 07:42 A ona pticija gripa pocela od jadnih pilica koje su kinezi tretirali uzasno u onim kavezima,strasno i neljudski.
Svinjska gripa nastala kad je negdje na nekoj farmi u Mehiku taj virus pticje gripe presao na svinju koja je vec imala virus obicne gripe koji je vjerovatno presao na nju sa ljudi sa farme...pa nastade svinjska gripa.
Ovaj sad virus,gledam sinoc opet azijati neki u malim kavezima drze zivotinje slicne macki cibetke
Cibetke jedu sirovu kafu a onda kad je izbace u izmetu to farmeri prodaju kao najskuplju kafu..
Uglavnom sve smo direktno mi ljudi krivi.
Tretiramo zivotinje uzasno.
Kavezi u kojima borave da bi mi jeli jeftinu piletinu i pili kafu koju je posrala neka azijska macka..
Jednostavno smo ( ljudska vrsta) dosli do tacke kad se trebamo ili promijeniti nabolje u odnosu ka planeti i zivim bicima na njoj ili otici u mp3.
Pade mi na pamet i ona bolest goveda kiju su ljudi izazvali hraneci krave samljevenim kostima krava koje su zaklane u klaonicama...
Imamo savrsen planet i sve na njemu nam je islo u prilog.
A ne treba puno promijeniti da stvari postanu normalne..
Sekvenca gena ovog virusa je pokazala da je vjerovatno u pitanju mutacija i prijenos putem šišmiš -> pangolin -> čovjek. Virus je onda mutirao lokalno po pijaci bez značajnijih promiena barem 2 mjeseca, sve dok se nije 'potrefio' ovaj što ima veliku moć širenja i izaziva otkaz rada pluća.
Moroni jedu sirovu krepalinu divljači, i to često ugroženih vrsta. Ovo treba puštati po školama kao obavezno obrazovanje:
Bottom line:
Viša sila (Bog, a neki će reći i Priroda) uspostavlja ravnotežu. Onako kako mi gušimo i tretiramo životinje i životnu okolinu, tako će i ona nas tretirati.