Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
studiorum_tuzlaensis

#4776 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

bunk wrote: 21/03/2020 07:42 A ona pticija gripa pocela od jadnih pilica koje su kinezi tretirali uzasno u onim kavezima,strasno i neljudski.
Svinjska gripa nastala kad je negdje na nekoj farmi u Mehiku taj virus pticje gripe presao na svinju koja je vec imala virus obicne gripe koji je vjerovatno presao na nju sa ljudi sa farme...pa nastade svinjska gripa.
Ovaj sad virus,gledam sinoc opet azijati neki u malim kavezima drze zivotinje slicne macki cibetke
Cibetke jedu sirovu kafu a onda kad je izbace u izmetu to farmeri prodaju kao najskuplju kafu..
Uglavnom sve smo direktno mi ljudi krivi.
Tretiramo zivotinje uzasno.
Kavezi u kojima borave da bi mi jeli jeftinu piletinu i pili kafu koju je posrala neka azijska macka..
Jednostavno smo ( ljudska vrsta) dosli do tacke kad se trebamo ili promijeniti nabolje u odnosu ka planeti i zivim bicima na njoj ili otici u mp3.
Pade mi na pamet i ona bolest goveda kiju su ljudi izazvali hraneci krave samljevenim kostima krava koje su zaklane u klaonicama...
Imamo savrsen planet i sve na njemu nam je islo u prilog.
A ne treba puno promijeniti da stvari postanu normalne..
Lijepo je rečeno samo ispravka u vezi ovog virusa.

Sekvenca gena ovog virusa je pokazala da je vjerovatno u pitanju mutacija i prijenos putem šišmiš -> pangolin -> čovjek. Virus je onda mutirao lokalno po pijaci bez značajnijih promiena barem 2 mjeseca, sve dok se nije 'potrefio' ovaj što ima veliku moć širenja i izaziva otkaz rada pluća.

Moroni jedu sirovu krepalinu divljači, i to često ugroženih vrsta. Ovo treba puštati po školama kao obavezno obrazovanje:

Bottom line:
Viša sila (Bog, a neki će reći i Priroda) uspostavlja ravnotežu. Onako kako mi gušimo i tretiramo životinje i životnu okolinu, tako će i ona nas tretirati.
kamberovica polje

#4777 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kamberovica polje »

Svima vama koji ste glasali za ovog degenerika i njegovu sotonističku organizaciju treba nakon ovog sudit za veleizdaju i poslati vas na prisilne radne akcij kad sve ovo prođe.
studiorum_tuzlaensis

#4778 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by studiorum_tuzlaensis »

O'zone wrote: 21/03/2020 08:42
tandmand wrote: 21/03/2020 08:39
Tijekom noći na zagrebački je aerodrom sletio avion Croatia Airlinesa koji je jučer poslan u Abu Dhabi po zaštitnu opremu i maske ukupne vrijednosti 11 milijuna kuna.

Radi se o donaciji vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata Hrvatskoj.
Image
Ma to braća arapi njima šalju bajatu opremu, čiste skladišta. Nama će doći nova svježa oprema InshAllah
Nama nema pomoći dok ne skontamo da vanjska politika nije vezana za vjeru. A upravo to i pokazuje slika iznad.
GandalfSivi

#4779 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

strong69 wrote: 21/03/2020 07:35
zlajci wrote: 20/03/2020 23:35
lacrima wrote: 20/03/2020 23:23 Proslava u Konjicu je bila 11.3.
Mozel neko provjerit kad su se pocele uvoditi mjere i koje su tacno tada bile na snazi? Mislim da tad jos nije bilo nikakvih zabrana kod nas, treba spustit loptu.
Nisu bile zabrane u tom trenutku,ali skole i univerziteti su vec bili zatvoreni par dana. To je bio dovoljan razuman razlog da se obljetnica odgodi. Po meni je jos gora cinjenica da su 3 dana poslije npr te obljetnice svadbe udarale po cijeloj državi za vikend.
- 11.03. obustavljena nastava u svim skolama i fakultetima u FBiH
- 10.03. u RS na snazi zabrana okupljanja.
- U Zenici prijavljeni slucajevi zaraze virusom
- KŠ CZFBiH uveo mjere obaveznog karantina za povratnike iz zemalja koje su oznacene kao kriticne.

Vise nego dovoljno da se "proslava" otkaze. Ali ne, to bahatom direktoru nije bilo dovoljno pa i pored saznanja da je gost iz Srbije zarazen virusom i dalje dolazi na posao.

https://www.klix.ba/biznis/privreda/upr ... /200317160

"Osobe koje su bile u kontaktu s njim rade, ali im je kontakt s radnicima malo ograničen. Direktor je u svom uredu bez prijema stranaka, kao i ostali koji su bili više u kontaktu s njim. Ta samoizolacija se odvija na poslu do 15 sati, a poslije posla kući. Nema grada, nema trafike, nema prodavnice, nema kladionice, nema ništa", kazao je za Klix.ba direktor Muratbegović.
Kako mu mater treba jebati, fino ja kazem, po Marijin Dvoru ovakvu stoku vjesati...
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4780 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

Korisničkoime wrote: 21/03/2020 08:25
made_in_sarajevo wrote: 21/03/2020 06:27 Opet solak pokazuje svu svoju "pamet". Sve sto sere zadnjih 5 dana su zabrane, zabrane, zabrane, zabrane. Ni jednom ni on ni bilo ko pd ovih sto se kao pitaju nisu rekli zabrana, ali radit ce bingo moze jedan izaci svaka 2 dan u kupovinu. Zabrana ali moze jedan izaci da ide na posao. Zabrana ali moze jedan cuku izvesti, zabrana ali moze jedan dijete izvesti bar 3 kruga oko zgrade bez diranja icega. Naravno svako izlazenje stroga zastita, ko je bez maske kazna. Ali obezbjedi maske za sve prvo.

Dakle frajer koji se vodi kao strucnjak kurcem nije mrdno da rijesi ista ili da obezbjedi ista, ali zato uredno vice zabrana i prijeti da ce zatvorit sve bez ikakve pomoci, rjesenja ma nista. Rece solak zabrana za sve, strpa par hiljada maraka plate koja ce uredno doci i sjede.u dzipa na koji fucz trosi silne pare da bi se junak mogao kurciti.
Visoka stopa smrtnosti i visok broj zarazenih u Italiji se pripisuje da se stanovnistvo nije drzalo ogranicenja, javni prevoz u funkciji, restorani otvoreni itd. Slabo ili nikakvo pridrzavanje restrikcija ili izbjegavanje uvodjenja istih je prva stvar koju i kineski epidemiolozo kritikuju u Italiji.
Italijani kao i BH gradjani su inace najpametniji i u sve se razumiju, danas su ekonomisti, sutra pravnici, prekosutra epidemiolozi, poslije astronauti.
Solakova obaveze je u ovom slucaju javno zdravstvo odnosno ocuvanje istog s sredstvima koja ima, njegova obaveza nije da udovolji ni tvojoj ni mojoj guzici.
Ljudi umiru to je cinjenica, mi nismo zemlja sa velikim mogucnostima tako da se protiv ovog moramo borit kako znamo i mozemo.
Uzmi u obzir slijedeće

Image

Image

Image

Sad uporedi kartu najugrozenijih regija sa koronom
Nemamo mi masivnost stanovnistva koju italija ima, vise od 2000 ljudi po km², njemci na najvecem oko 500 stanovnika na km², mi oko 250 u prosjeku... tako da smanjite ribu, ko nije bio u italiji ne zna koja je ludnica kod njih na ulici
kakavdanakneiskustvu

#4781 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kakavdanakneiskustvu »

puknuću ,dijete nije sa mnom već dva mjeseca,jos sad ova naredba o zabrani kretanja,a samo 100 metara je daleko od od mene
Korisničkoime

#4782 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

mk ultra wrote: 21/03/2020 08:56
Korisničkoime wrote: 21/03/2020 08:25
made_in_sarajevo wrote: 21/03/2020 06:27 Opet solak pokazuje svu svoju "pamet". Sve sto sere zadnjih 5 dana su zabrane, zabrane, zabrane, zabrane. Ni jednom ni on ni bilo ko pd ovih sto se kao pitaju nisu rekli zabrana, ali radit ce bingo moze jedan izaci svaka 2 dan u kupovinu. Zabrana ali moze jedan izaci da ide na posao. Zabrana ali moze jedan cuku izvesti, zabrana ali moze jedan dijete izvesti bar 3 kruga oko zgrade bez diranja icega. Naravno svako izlazenje stroga zastita, ko je bez maske kazna. Ali obezbjedi maske za sve prvo.

Dakle frajer koji se vodi kao strucnjak kurcem nije mrdno da rijesi ista ili da obezbjedi ista, ali zato uredno vice zabrana i prijeti da ce zatvorit sve bez ikakve pomoci, rjesenja ma nista. Rece solak zabrana za sve, strpa par hiljada maraka plate koja ce uredno doci i sjede.u dzipa na koji fucz trosi silne pare da bi se junak mogao kurciti.
Visoka stopa smrtnosti i visok broj zarazenih u Italiji se pripisuje da se stanovnistvo nije drzalo ogranicenja, javni prevoz u funkciji, restorani otvoreni itd. Slabo ili nikakvo pridrzavanje restrikcija ili izbjegavanje uvodjenja istih je prva stvar koju i kineski epidemiolozo kritikuju u Italiji.
Italijani kao i BH gradjani su inace najpametniji i u sve se razumiju, danas su ekonomisti, sutra pravnici, prekosutra epidemiolozi, poslije astronauti.
Solakova obaveze je u ovom slucaju javno zdravstvo odnosno ocuvanje istog s sredstvima koja ima, njegova obaveza nije da udovolji ni tvojoj ni mojoj guzici.
Ljudi umiru to je cinjenica, mi nismo zemlja sa velikim mogucnostima tako da se protiv ovog moramo borit kako znamo i mozemo.
Uzmi u obzir slijedeće

Image

Image

Image

Sad uporedi kartu najugrozenijih regija sa koronom
Nemamo mi masivnost stanovnistva koju italija ima, vise od 2000 ljudi po km², njemci na najvecem oko 500 stanovnika na km², mi oko 250 u prosjeku... tako da smanjite ribu, ko nije bio u italiji ne zna koja je ludnica kod njih na ulici
Svakako gustoca naseljenosti po km2 ne ide u prilog Italiji ali zato su morali jos vise se pridrzavati mjera i uvodjenja restrikcija.
Nisam licno bio u Italiji al znam nekolicinu koji jesu bili po njima stanje nije svugdje isto. Negdje je sablasno prazno negdje se setaju ko da se nista ne desava u razmaku od nekoliko desetina kilometara.
Korisničkoime

#4783 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Korisničkoime »

kakavdanakneiskustvu wrote: 21/03/2020 09:03 puknuću ,dijete nije sa mnom već dva mjeseca,jos sad ova naredba o zabrani kretanja,a samo 100 metara je daleko od od mene
Jbg, na zalost ne mogu ti nista vise ponudit osim forumske utjehe sa zeljom da ovo sto prije prodje i da sto prije vidis svoje djete.
Ne mogu ni zamislit koliko je tesko, lagao bi kad bi rekao da znam nesto o tom.
Izdrzi, mora se tako na kraju u radi njega, tvog djeteta iako izgelda nema smrtnosti kod djece i mladjih nebi trebalo djete izlagati nicemu sto se moze sprijecit.
kakavdanakneiskustvu

#4784 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Korisničkoime wrote: 21/03/2020 09:10
kakavdanakneiskustvu wrote: 21/03/2020 09:03 puknuću ,dijete nije sa mnom već dva mjeseca,jos sad ova naredba o zabrani kretanja,a samo 100 metara je daleko od od mene
Jbg, na zalost ne mogu ti nista vise ponudit osim forumske utjehe sa zeljom da ovo sto prije prodje i da sto prije vidis svoje djete.
Izdrzi, mora se tako na kraju u radi njega, tvog djeteta iako izgelda nema smrtnosti kod djece i mladjih nebi trebalo djete izlagati nicemu sto se moze sprijecit.
suze same idu
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#4785 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Pa mozes li ti obici dijete??? Ima telefon, viber, skype, ili imas zabranu prilaska?!
kakavdanakneiskustvu

#4786 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

konektovan wrote: 21/03/2020 09:12
Pa mozes li ti obici dijete??? Ima telefon, viber, skype, ili imas zabranu prilaska?!
ma mogu,ali nezgodna je situacija,kod punca i punice je,sa suprugom s kojom sam u procesu razvoda,bio sam prije tri vikenda kad je bio bolestan,imam normalnu komunikaciju sa punicom,ali sta cu tamo sjediti,ne znam ni sam vala
SmokingMan

#4787 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SmokingMan »

kakavdanakneiskustvu wrote: 21/03/2020 09:11
suze same idu
Izdrži drug, ljubi te bruda. :thumbup: :bih:
konektovan

#4788 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

kakavdanakneiskustvu wrote: 21/03/2020 09:14
ma mogu,ali nezgodna je situacija,kod punca i punice je,sa suprugom s kojom sam u procesu razvoda,bio sam prije tri vikenda kad je bio bolestan,imam normalnu komunikaciju sa punicom,ali sta cu tamo sjediti,ne znam ni sam vala
Druze, u ovoj situaciju svi bi ttebali imati razumijevanja, a tebi bi znacilo i 5 minuta da provedes sa djetetom, a na to imas pravo sigurno,....
kakavdanakneiskustvu

#4789 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

SmokingMan wrote: 21/03/2020 09:15
kakavdanakneiskustvu wrote: 21/03/2020 09:11

suze same idu
Izdrži drug, ljubi te bruda. :thumbup: :bih:
hvala
kakavdanakneiskustvu

#4790 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

konektovan wrote: 21/03/2020 09:19

Druze, u ovoj situaciju svi bi ttebali imati razumijevanja, a tebi bi znacilo i 5 minuta da provedes sa djetetom, a na to imas pravo sigurno,....
imam,imam,ok sam sa puncem i punicom , upravo dogovaram sa suprugom da ga odem viditi,ali vjerovatno cu kad i ona dodje sa posla,nezgodno mi sa puncem biti sam,teska situacija i bez ovog sa ovim virusom
JThomas

#4791 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

https://www.klix.ba/sport/nogomet/napol ... /200321006

realno je da smo mi super ozbiljni za njih...
konektovan

#4792 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by konektovan »

Sve je to razumljivo, ali ne ttebas da se stavljas u poziciju da patis, a dijete 100 m od tebe. Sretno, i ostani pozitivan!!!
kakavdanakneiskustvu

#4793 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

konektovan wrote: 21/03/2020 09:24 Sve je to razumljivo, ali ne ttebas da se stavljas u poziciju da patis, a dijete 100 m od tebe. Sretno, i ostani pozitivan!!!
vidićemo se danas,hvala ti
°u°

#4794 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

Sve ovo važi i za nas

isx

#4796 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by isx »

sumirprimus wrote: 21/03/2020 07:29 Nista care nadat se posle 15 dana da cemo ovde virusu ukinut prenos s domacina na domacina.
15 dana je nista. Zacas prodje. Sjest kuci i ne mrdat. :thumbup:
Šta je sa nama koji radimo?
SmokingMan

#4797 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by SmokingMan »

Jedva čekam da ovo prođe pa da jednu djevojku izvedem na večeru. Oh, oh. :gnjavim:
GandalfSivi

#4798 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GandalfSivi »

isx wrote: 21/03/2020 09:29
sumirprimus wrote: 21/03/2020 07:29 Nista care nadat se posle 15 dana da cemo ovde virusu ukinut prenos s domacina na domacina.
15 dana je nista. Zacas prodje. Sjest kuci i ne mrdat. :thumbup:
Šta je sa nama koji radimo?
Ako su neke od egzistencijalnih sluzbi, to je okay. Sve ostalo zatvoriti...
Kinaski

#4799 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Kinaski »

Izdrži drug uz tebe smo :kiss:

Zar je razvod jedina opcija :sad:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4800 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

ZABRINJAVAJUĆA STATISTIKA
Treba li BiH zatvoriti gradove i uvesti policijski sat da bi se spriječilo širenje koronavirusa?

U BiH ima ukupno 90 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom sa naznakama da će se brojka širiti što, prateći statistike širenja epidemije u drugim državama, znači da ima razloga za zabrinutost, ali i za razmatranje mogućnosti pooštravanja mjera. Vremena je, međutim, sve manje.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/treba-l ... /200321011

to je kad imamo kurČenje, pizde ne mogu izac suncan dan, djeca im skapase od dosade itd itd... izgleda hocete bas najrigoroznije mjere ko u kini... 92-95 su ljudi ginuli od rata i vidljivog neprijatelja, ljudi sa druge strane nisana, djeca i zene bili u podrumima, bez struje, vode, lijekova, hrane itd, sad to sve hvala bogu imamo i opet se kurČite pisljiva dva do tri mjeseca ne mozete da se strpite u jebenoj kuci sa strujom, vodom, tv, internetom, hranom itd... prestanite cmizdrit korona je svjetski problem i svijet je u ratu sa ovom zvijeri... strpite se jebo ga virus, proce ovo 100%%... ljudska prava, nebudite smijesni, uozbiljte se.
Locked