Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
hurmasica
#10226 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zna li iko da li su se anonimusi oglasili po ovom pitanju?
- bunk
#10227 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- SanskiBiser
#10228 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
https://radovanovicborislav.blogspot.co ... -zbog.html
https://radovanovicborislav.blogspot.co ... ka-za.html

Inace zbog ovog clanka:Danas mi je, nakon privođenja i saslušanja, uručen prekršajni nalog sa 1 000 maraka kazne zbog širenja panike i nereda. Zato mogu objelodaniti pojedinosti ove skandalozne odluke Vlade RS, ali i čemu se mogu nadati svi koji se usude javno iznositi mišljenje o "koronaludilu". Koliko Lukačeva policija poštuje ustav ove zemlje vidite po činjenici da sam retroaktivno kažnjen za tekst objavljen dan prije donošenja odluke, te dva dana prije njenog objavljivanja u Službenom glasniku RS. Po kom i kakvom opštem aktu sam kažnjen pojma nemam, jer je odluka još uvijek nedostupna onima na koje se odnosi.
-
Ermin ZM
-
Ermin ZM
#10230 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nismo svi baustelci. I priznajem ima ih masa da se kurxi kad dodje dole al nismo svi takvi, ja prvi takve prezirem. Uvali se u kredite, dole zida kucu na 6 spratova, kupi bijesno auto a vamo najveca bijeda. Al evo u mom krugu poznanika takvi cine veliku manjinu.
-
high_volume
#10231 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ja bih mu još presudio i godinu dana zatvora! Baš zbog ovog teksta, ali i zbog smisla i ideje teksta, jer stvara nepovjerenje u sistem upravljanja i odlučivanja. Pa vanredno je stanje u državi, u pola svijeta, a ono se našlo pametovati i pisati o kojekakvim pljačkamaSanskiBiser wrote: ↑21/03/2020 07:08 https://radovanovicborislav.blogspot.co ... -zbog.html
Inace zbog ovog clanka:Danas mi je, nakon privođenja i saslušanja, uručen prekršajni nalog sa 1 000 maraka kazne zbog širenja panike i nereda. Zato mogu objelodaniti pojedinosti ove skandalozne odluke Vlade RS, ali i čemu se mogu nadati svi koji se usude javno iznositi mišljenje o "koronaludilu". Koliko Lukačeva policija poštuje ustav ove zemlje vidite po činjenici da sam retroaktivno kažnjen za tekst objavljen dan prije donošenja odluke, te dva dana prije njenog objavljivanja u Službenom glasniku RS. Po kom i kakvom opštem aktu sam kažnjen pojma nemam, jer je odluka još uvijek nedostupna onima na koje se odnosi.
![]()
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#10232 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Island : 364.260 stanovnika ...409 oboljelih
-
Nadzorna_ploca
- GAU8
#10234 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dobro nije već Greta Thunberg kriva. Vidimo svaki dan kako se sve više ispunjava njena Agenda
Ili je Netflix kriv. Koja je šansa da su snimili seriju koja se zove "pandemic" I objavili je tačno kada izbija pandemija.
Svako je kriv u našim glavama, jer smo uplašeni, i situacija je nova
Last edited by GAU8 on 21/03/2020 08:15, edited 1 time in total.
- parappa
- Grijem se na: struju
- Vozim: Lotus Esprit TurboSE
#10235 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dva razloga za island i luksemburg.
1. Testirano više ljudi nego kod nas
2. Puno razvijenije zemlje od nas sa više turista, više domaćih koji putuju
Mislim da se kod nas može izbjeći katastrofa ali uz mjere zabrane kretanja i druženja. Zaustaviti sve na 14 dana.
1. Testirano više ljudi nego kod nas
2. Puno razvijenije zemlje od nas sa više turista, više domaćih koji putuju
Mislim da se kod nas može izbjeći katastrofa ali uz mjere zabrane kretanja i druženja. Zaustaviti sve na 14 dana.
- Point.
#10236 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Baš to. Sve dolazi od divljih životinja a tamo žderu sve moguće i nemoguće životinje. Možemo sad naklapati o teorijama zavjere al velika vjerovatnoća je da je ovo počelo sa te pijace.Velkoski wrote: ↑21/03/2020 01:31 Hoće li Kinezi konačno zabraniti ove šugave pijace doduše? Idući virus možda bude još gori.
Možemo znati, svi virusi dosad su došli iz "divljih životinja".Kako da znamo što je istina u svemu ovome? Ne možemo znati, pitanje je kako se virus uopće raširio. S jedne strane imamo priču o wuhanskoj tržnici, s druge o jako poznatom wuhanskom laboratoriju za istraživanje virusa, pa se onda nastavljaju razne teorije zavjere.
- mO k3
#10237 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- GAU8
#10238 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zika virus nije iz Kine, Ebola nije iz Kine, HiV nije iz Kine, MERS nije iz Kine, Groznica zapadnog Nila nije iz Kine, Svinjska gripa nije iz Kine. Ovo ne branim kineske kulinarske navike nego pokazujem koliko ti je ograničeno i opasno razmišljanjePoint. wrote: ↑21/03/2020 08:33Baš to. Sve dolazi od divljih životinja a tamo žderu sve moguće i nemoguće životinje. Možemo sad naklapati o teorijama zavjere al velika vjerovatnoća je da je ovo počelo sa te pijace.Velkoski wrote: ↑21/03/2020 01:31 Hoće li Kinezi konačno zabraniti ove šugave pijace doduše? Idući virus možda bude još gori.
Možemo znati, svi virusi dosad su došli iz "divljih životinja".Kako da znamo što je istina u svemu ovome? Ne možemo znati, pitanje je kako se virus uopće raširio. S jedne strane imamo priču o wuhanskoj tržnici, s druge o jako poznatom wuhanskom laboratoriju za istraživanje virusa, pa se onda nastavljaju razne teorije zavjere.
- Point.
#10239 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To je dve pičkin dim za ovaj virus koji je bio pitanje vremena kad će se pojaviti i mutirati u globalnu pandemiju.GAU8 wrote: ↑21/03/2020 08:44Zika virus nije iz Kine, Ebola nije iz Kine, HiV nije iz Kine, MERS nije iz Kine, Groznica zapadnog Nila nije iz Kine, Svinjska gripa nije iz Kine. Ovo ne branim kineske kulinarske navike nego pokazujem koliko ti je ograničeno i opasno razmišljanje
-
The 51st State
#10240 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Razlog sto je kina na tapeti, spravom jeste njihova moc i neodgovornost. Nije isto kad iz africkih suma izleti virus i pritom who moze odmah mjere preduzeti i kad se po kineskim trznicama prave laboratorijski eksperimenti na otvorenom bez da koga zaboli kurac, kad cemo vec o ogranicnom pogledu pricati.GAU8 wrote: ↑21/03/2020 08:44Zika virus nije iz Kine, Ebola nije iz Kine, HiV nije iz Kine, MERS nije iz Kine, Groznica zapadnog Nila nije iz Kine, Svinjska gripa nije iz Kine. Ovo ne branim kineske kulinarske navike nego pokazujem koliko ti je ograničeno i opasno razmišljanje
- studiorum_tuzlaensis
#10241 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
The 51st State wrote: ↑21/03/2020 09:07
Razlog sto je kina na tapeti, spravom jeste njihova moc i neodgovornost. Nije isto kad iz africkih suma izleti virus i pritom who moze odmah mjere preduzeti i kad se po kineskim trznicama prave laboratorijski eksperimenti na otvorenom bez da koga zaboli kurac, kad cemo vec o ogranicnom pogledu pricati.
-
sale07
#10242 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Mers je sve, samo nije pickin dim.Point. wrote: ↑21/03/2020 09:02To je dve pičkin dim za ovaj virus koji je bio pitanje vremena kad će se pojaviti i mutirati u globalnu pandemiju.
- O'zone
- Globalni moderator
#10243 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jes vala sve gore navedeno je samo obični pičkin dim. Jedva se ljudi nakašlju....i umru...bezze skrozPoint. wrote: ↑21/03/2020 09:02To je dve pičkin dim za ovaj virus koji je bio pitanje vremena kad će se pojaviti i mutirati u globalnu pandemiju.
-
dzipalo
#10244 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Treba ga jos isamarat i u zatvor poslati. Semir Osmanagic #2SanskiBiser wrote: ↑21/03/2020 07:08 https://radovanovicborislav.blogspot.co ... -zbog.html
![]()
- GAU8
#10245 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Zavisi šta je kriterij za pičkin dim. Ako bih ja birao od ovih gore navedenih (osim svinjske gripe) uvijek bi radije uzeo covid-19 nego neki od njihPoint. wrote: ↑21/03/2020 09:02To je dve pičkin dim za ovaj virus koji je bio pitanje vremena kad će se pojaviti i mutirati u globalnu pandemiju.
- JThomas
#10246 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pa ne vidim da je išta pogrešno napisao. ne govori da je virus zavjera, "da to nisu istine" nego da vlast u rs nema testova i kapaciteta i da nedostatak zdravstvenih kapaciteta nadoknađuje samo zabranama.dzipalo wrote: ↑21/03/2020 09:24Treba ga jos isamarat i u zatvor poslati. Semir Osmanagic #2SanskiBiser wrote: ↑21/03/2020 07:08 https://radovanovicborislav.blogspot.co ... -zbog.html
![]()
i jeste se fakat čovjek objesio par dana poslije prvog slučaja i već zaboravljen...
- GAU8
#10247 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kriva je ista ta WHO koja je dopustila da je Kina ima u šaci. Krive su sve države koje su zatvarale oči pred stvaranjem ovisnosti od Kine.The 51st State wrote: ↑21/03/2020 09:07Razlog sto je kina na tapeti, spravom jeste njihova moc i neodgovornost. Nije isto kad iz africkih suma izleti virus i pritom who moze odmah mjere preduzeti i kad se po kineskim trznicama prave laboratorijski eksperimenti na otvorenom bez da koga zaboli kurac, kad cemo vec o ogranicnom pogledu pricati.
-
The 51st State
#10248 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
To je dio istine svakako, ako i kad ovo prodje i ako svijet ne rokne sankcije kini, prvenstveno aanitarne za njihove putnike, nije bolje ni zasluzio. No guzica i pohlepa ce se pobrinuti da ne bude tako.GAU8 wrote: ↑21/03/2020 09:34Kriva je ista ta WHO koja je dopustila da je Kina ima u šaci. Krive su sve države koje su zatvarale oči pred stvaranjem ovisnosti od Kine.The 51st State wrote: ↑21/03/2020 09:07Razlog sto je kina na tapeti, spravom jeste njihova moc i neodgovornost. Nije isto kad iz africkih suma izleti virus i pritom who moze odmah mjere preduzeti i kad se po kineskim trznicama prave laboratorijski eksperimenti na otvorenom bez da koga zaboli kurac, kad cemo vec o ogranicnom pogledu pricati.
- ElkoM
#10249 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
pričamo o tome da pojma nemaš, da širiš dezinformacije, dezavuišeš ljude koji čitajuDozer wrote: ↑17/03/2020 12:39 Pogledajte stanje sa sezonskom gripom u Italiji tokom prethodnih godina. Naravno, obratite paznju na starosne grupe. Onda uporedite s COVID-19...
https://www.ijidonline.com/article/S120 ... 5/fulltext
https://www.ijidonline.com/action/showF ... %2930328-5
Mislim... O cemu pricamo...?
tip mrtav/hladan UKUPAN broj umrlih Italijana "potpisuje" da su umrli od gripe
nevjerovatno, i ovo prođe bez ikakve sankcije
ajd što ne znaš engleski, pa ne znaš prevod
ajd što ne znaš ni smiasao napisanog, nego ne znaš ni naći prave tabele
debilizam-upore-ivanja-covid-19-sa-obic ... 57622.html
Last edited by ElkoM on 21/03/2020 09:50, edited 1 time in total.
- bunk