Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Savjeti građanima kako da se za vrijeme koronavirusa nose sa stresom
Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva objavio je na svojoj zvaničnoj stranici na Facebooku savjete građanima kako da se nose sa stresom tokom trajanja koronavirusa.
hurmasica wrote: ↑21/03/2020 01:34
Ne mogu da spavam, jebem kinezima i sismisima sve po spisku. Ovakav strah vjerovatno osjete osudjenici na smrt pred sam cin...znas sta te ceka a nemozes nista uradit. Uzasna psihoza.
Apaurin ne pomaze. Kako se nosizk sa ovim?
Pa zamisli da si rodjena 1430 i pojavila se kuga i u tvoj grad
mali jomu wrote: ↑21/03/2020 01:44
MINISTARSTVO ZDRAVSTVA
Krizni štab Federalnog ministarstva zdravstva objavio je na svojoj zvaničnoj stranici na Facebooku savjete građanima kako da se nose sa stresom tokom trajanja koronavirusa.
Ne mogu da spavam, jebem kinezima i sismisima sve po spisku. Ovakav strah vjerovatno osjete osudjenici na smrt pred sam cin...znas sta te ceka a nemozes nista uradit. Uzasna psihoza.
MINISTARSTVO ZDRAVSTVA
Maraschino wrote: ↑20/03/2020 23:38
Virus se ne moze unistiti svugdje i za stalno.
Ovo ne moze dugo trajati. Prvo ce pomoci samoizolacije i karanteni da se virus ne siri a drugo, uskoro ce izaci neka vakcina(ovakva ili onakva) tako da ovo stanje ne moze trajati godinama. Po meni, najduze par mjeseci da se sve stabilizuje.
Virus ce se vracati samo ce vecina ljudi biti imuna na njega da li kroz sam imunitet ili vakcine koje ce doci.
Najbitnije je zaustaviti sirenje a onda vec pocinje stabilizacija.
p.s. nikada mi nece biti jasno zasto je toliko medijski propracen ovaj virus
zato što se širi brzo
zato što je nepoznat
zato što u putu može mutirati (ako znaš šta je mutiranje)
zato što nema vakcine, niti ičega da ga zaustavi, uspori
ps, nikad mi neće biti jasno da ljudi pitaju zašto je toliko medijski popraćen ovaj virus
Ma šta kažeš!? Ni meni nisi ti jasan sa ovakvim rečenicama. Nikada ti neće biti jasno zašto ljudi pitaju zašto mediji šire paniku?
Pa zamisli da si rodjena 1430 i pojavila se kuga i u tvoj grad
eh tako,sad corona vise nije toliko strasna
I ja se isto osjecam ko da idem na streljanje. Sletim preko puta do pekare i vratim se odmah kuci, djeca me cekaju kontam znam kako je meni bilo u ratu kad je caca isao na liniju prezivim nekako taj trenutak a onda dodje noc i ne mozes spavati od muke..
MINISTARSTVO ZDRAVSTVA
Normalno je da ljudi razlicito reagiraju na sve situacije, najvaznije je da se ne zatvorite u sebe, pricajte sa drugim ljudima kojim vjerujete, pricajte o svemu... sve je to normalno
Mene ne plasi sama corona ali plase me mediji,koliko je to navrlo ,zaista isto kao da je armagedon.covjek ne moze pogledat u telefon bez da te o ovome ne ubija.
Zasto? zbog toga mi se cini da je nekako smisljeno da stvori jos vecu paniku,sta kako i zasto vidjet cemo
Samo opusteno. Cuvaj zdravlje i zivce, radi na sebi, jacaj imunitet, nabavi fasungu za moguci karantin. Misli na to da su mnogi izlijeceni od korone, a sto medijima nije u fokusu, vec su im u fokusu umrli koji imaju par dijagnoza, dok oni koji su zdravi lako prebole koronu i izlijece se.
I proci ce ovo se sve, bice i ovo proslo vrijeme.
Maraschino wrote: ↑20/03/2020 23:38
Virus se ne moze unistiti svugdje i za stalno.
Ovo ne moze dugo trajati. Prvo ce pomoci samoizolacije i karanteni da se virus ne siri a drugo, uskoro ce izaci neka vakcina(ovakva ili onakva) tako da ovo stanje ne moze trajati godinama. Po meni, najduze par mjeseci da se sve stabilizuje.
Virus ce se vracati samo ce vecina ljudi biti imuna na njega da li kroz sam imunitet ili vakcine koje ce doci.
Najbitnije je zaustaviti sirenje a onda vec pocinje stabilizacija.
p.s. nikada mi nece biti jasno zasto je toliko medijski propracen ovaj virus
zato što se širi brzo -svaki se siri brzo ili brze u zavisnosti od stotine faktora
zato što je nepoznat - i poznati se isto ponasaju/prenose
zato što u putu može mutirati (ako znaš šta je mutiranje) a drugi ne mogu
zato što nema vakcine, niti ičega da ga zaustavi, uspori - i gdje ima vakcine(za druge viruse) na hiljade umre na godisnjoj bazi ako ne i vise
ps, nikad mi neće biti jasno da ljudi pitaju zašto je toliko medijski popraćen ovaj virus
Nikada mi nece biti jasno zasto ovolika buka oko jednog nepoznatog virusa koji uzima svoje zrtve ali nista ekstremno u odnosu na ceste, samoubistva, druge bolesti, obracune kriminalaca...pa se ne izvodi vojska na ceste
Higijena, jacanje imuniteta i smanjen kontakt sa drugim osobama moze biti dobro rjesenje za borbu protiv svakog pa i ovog virusa.
Maraschino wrote: ↑21/03/2020 09:57
Nikada mi nece biti jasno zasto ovolika buka oko jednog nepoznatog virusa koji uzima svoje zrtve ali nista ekstremno u odnosu na ceste, samoubistva, druge bolesti, obracune kriminalaca...pa se ne izvodi vojska na ceste
Zato što su rizičan faktor oni koji upravljaj svijetom. Da da je mortalitet izražen samo kod djece ne bi se prstom pomaklo.
Ne mozes uticati na ovo, sama si rekla..ne sekiraj se, proci ce.
aldinjo wrote: ↑21/03/2020 01:57
Nema potrebe. Čim sam vidio da je za njih biti tužan odnosno biti pod stresom normalna pojava. To jednostavno rečeno nije normalna pojava.
Jedino sto je nenormalno ovdje je tvoje neprihvatanje sopstvene greske.
Ljudi su napisali: "Normalo je osjecati se tuzno, pod stresom, zbunjeno, uplaseno ili ljuto tijeko krize".
Kljucno ti je boldirano, i ofarbano. A ti ga odbijas procitati i pravis se pametan, a vec ti je receno kakav ispadas zapravo.