Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
el_bake007

#4576 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by el_bake007 »

Zasto se ne objavljuju imena?
drag_gost

#4577 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drag_gost »

MUNAFIK wrote: 20/03/2020 21:21
Nadzorna_ploca wrote: 20/03/2020 21:19 Ima zarazenih po Rajvosa ko pljeve nazalost.

U Sarajevu ima i onih sto su vec odbolovali...
Kod mene na poslu je u februaru bio haos. Veliki broj ljudi bolestan, a ova trojica imali tezi oblik gripe. 7-8 dana su prelezali, napatili su se, ali sada su dobro. Meni je i tad bilo sumnjivo citajuci sta se desava u Kini da ovo sranje nije vec tada stiglo do nas.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4578 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

sumirprimus wrote: 20/03/2020 21:14 Sto te ne slomi, ojacace te
To sam slušao sa 18, sa 20, pa sa 25, pa sa 30....zamor materijala jbg :sad:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4579 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

Ovi u Konjicu su havariju napravili
denimb

#4580 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by denimb »

Ovo sve kad prodje sve koji su bili u Konjicu na tom derneku ne da treba pomesti sa pozicija, nego ih treba izopciti totalno od ljudskog roda. Neandertalci!
NediM17

#4581 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

Pa imate pravo samo jednom pogađati ko su. Nisu bili u samoizolaciji, hodali okolo jer su bili negativni na prvom testu. Čik pogodi. :(
JThomas

#4582 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

veća opasnost od virusa je specijalni rat, propagandni udar na prvake i industrijalce jednog naroda :thumbup: :bih:
JThomas

#4583 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

na testu nacrtan mali obični čovjek i prekrižen, ono k'o saobraćajni znak... :lol:
NediM17

#4584 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by NediM17 »

JThomas wrote: 20/03/2020 21:31 veća opasnost od virusa je specijalni rat, propagandni udar na prvake i industrijalce jednog naroda :thumbup: :bih:
Rat se danas vodi drugim sredstvima, što nisu mogli u ratu uništiše u miru u trenu. :evil:
O'zone
Globalni moderator

#4585 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

To je valjda ova ekipa

Image
Milenkov buraz

#4586 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

sumirprimus wrote: 20/03/2020 20:50
Lajavikrelac wrote: 20/03/2020 20:46
probook wrote: 20/03/2020 20:43 Zivimo u divnom vremenu u kojem su pare vaznije od ljudskih zivota.

Niste normalni, kad se zaraze ljudi ekonomija sama pada jer nema ko da radi.
Pa eto probaj živjeti bez para dva mjeseca. Plus dodaj ljude koji imaju stambene kredite a ostanu bez posla, da njih smjestimo u ove šatore?
Brate zivjeli smo bez hljeba i duze. Osim kredita i imovina je bila porusena. Samo glava na ramenima jbo sve ostalo kad zagusti. Glave gore. Proci ce beco kad tad :kiss: :bih:
Fakat ne kontam ove koji u sred pandemiju kukaju za ekonomijom. Gledam isto sinoć nekakv delegat se žali što mu dijete puno sjedi pored PC-a sada kada ima online nastavu kao nije zdravo. :shock: Fakat su neki ljudi izgubili osjećaj za realnost ili nisu bili u ratnik opkolnostima pa u sred pandemije pričaju o ergonometrijskim stolicama. :oops:
zposao

#4587 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by zposao »

MUNAFIK wrote: 20/03/2020 21:15
Kao da je corona virus koji UBIJA SVE!!! To nije ISTINA!!!

Ne to nije istina I preko 80% koji dobiju coronu imat ce blage simtome, a velika manjina, UGLAVNON STARIH I BOLESNIH L, ce nazalost umrjeti ili od virusa ili od svojih vec postojecih bolesti...

Ali nece ni SVI STARI koji su zarazeni, umrijeti nego će tužna sudbina docekat samo manjina i njih...

Ne predstavljajte kao da je corona smrtno opasna za sve ljude kada nije...

Naravno treba uraditi sve da se sacuvaju zivoti i najstarijih i najslabijih ali ako cemo biti posteni nismo bas toliko obazrivi na svakodnevnu smrt gladnih, a nismo ni obazrivi na smrt starih od obicne gripe...

U sezoni umre oko POLA MILIONA ljudi od obicne gripe opet uglavnon starih... Nismo se puno sikirali oko toga, do sad dok nam ti nisu mediji poceli nabijat avaki dan i brojat mrtve... Tih pola miliona od gripe sto umire isto tako se razbole pa odu u bolnicu pa leze i umru... U jednoj sezoni u Italiji je 17 000 takvih... Dakle desavaju se ove i slicne stvari ali nije nas interesovalo i sve je zivjelo i radilo....
Prva stvar koju smo svi radili a koje se moramo okaniti je upoređivanje Covid-10 sa sezonskom gripom... To odmah usvoji.

Drugo, odakle tebi da ti ili neko od tvojih ukucana necete uci u tu tragicnu statistiku? Zašto si tako siguran?

Znaš ko je sve ugrožena skupina od ovog virusa?

-medicinsko osoblje
-stariji i nemocniji ljudi
-pusaci
-ljudi koji imaju respiratorne probleme
-ljudi koji imaju kardiovaskularne probleme
-dijabeticari
-ljudi koji imaju narusen imunitet
-ljudi koji boluju od raka
-ljudi koji su imali transplataciju organa pa moraju drzati imunitet jako nisko da organizam ne bi odbio implantirani organ
...
neznam ni ja vise ko sve nije rizicna skupina...

Haj sad, kad si se tako fino utješio da ti ni niko tvoj niste rizični , pobroj ili pokušaj naći neke državne statisticke podatke koliko u ovoj državi ima starih ljudi, hroničnih bolesnika, asmatičara, pušača, visokotlakaša, bolesnih od raka, leukemije itd.. ljudi koji su imali transplataciju...

Šta misliš da li bi lakše našli broj ljudi koji su zdravi ko pilot ili ovih koji boluju od razlicitih bolesti?
costacurta

#4588 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by costacurta »

O'zone wrote: 20/03/2020 20:55
costacurta wrote: 20/03/2020 20:50 Koja ekonomija jbte?
Kome ćeš šta prodati kad je ekonomija cijele Evrope na stand by-u?
Meni su interesantni ovi iz "domaćih" farmaceutskih kuća, gdje su gazde sad kad treba dati? Tu su kad je zavrnuti na tenderima.
DITA pokušava proizvesti etil alkohol. jel me ebeš da u Bosnalijeku, Zada-i, Tuzlafarmu, Bosnafarmu, IbnSina, privatne poliklinike.......nema sirovina?!
Nemaju maski ni rukavica na UKCu, što se shupci ne protegnu. Kako bih ih nabio nogom kad prođe ovo sve.
Konzum, Sarajevski kiseljak, Ledo, Zvijezda, PikaKartica i Mercator doniraju novac za nabavku testova za utvrđivanje koronavirusa
https://www.klix.ba/biznis/konzum-saraj ... /200320224
Govorim o farmaceutskim kućama.
Privatne polikliknike uglavnom zatvorene ili samo prosljeđuju pacijente na UKC. Svi se samo sklanjaju.
mk ultra

#4589 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

drag_gost wrote: 20/03/2020 21:23
MUNAFIK wrote: 20/03/2020 21:21
Nadzorna_ploca wrote: 20/03/2020 21:19 Ima zarazenih po Rajvosa ko pljeve nazalost.

U Sarajevu ima i onih sto su vec odbolovali...
Kod mene na poslu je u februaru bio haos. Veliki broj ljudi bolestan, a ova trojica imali tezi oblik gripe. 7-8 dana su prelezali, napatili su se, ali sada su dobro. Meni je i tad bilo sumnjivo citajuci sta se desava u Kini da ovo sranje nije vec tada stiglo do nas.
I ja mislim da je to vec bilo ovuda davno, i ne samo ovuda... mnogo ljudi se javljalo sa ovim simptomima bas u tom periodu
mali_balon

#4590 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mali_balon »

Bolje da su razapeli store u sarajevu....ja sta uradi jedna zakuska :lol: :lol:
Nek se fadil jopet testira hoce li njega kaznit sto nije postovao samoizolaciju
Satrat ce nas ovo a narod opet ovca u oktobru
O'zone
Globalni moderator

#4591 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

costacurta wrote: 20/03/2020 21:38
O'zone wrote: 20/03/2020 20:55
costacurta wrote: 20/03/2020 20:50 Koja ekonomija jbte?
Kome ćeš šta prodati kad je ekonomija cijele Evrope na stand by-u?
Meni su interesantni ovi iz "domaćih" farmaceutskih kuća, gdje su gazde sad kad treba dati? Tu su kad je zavrnuti na tenderima.
DITA pokušava proizvesti etil alkohol. jel me ebeš da u Bosnalijeku, Zada-i, Tuzlafarmu, Bosnafarmu, IbnSina, privatne poliklinike.......nema sirovina?!
Nemaju maski ni rukavica na UKCu, što se shupci ne protegnu. Kako bih ih nabio nogom kad prođe ovo sve.
Konzum, Sarajevski kiseljak, Ledo, Zvijezda, PikaKartica i Mercator doniraju novac za nabavku testova za utvrđivanje koronavirusa
https://www.klix.ba/biznis/konzum-saraj ... /200320224
Govorim o farmaceutskim kućama.
Privatne polikliknike uglavnom zatvorene ili samo prosljeđuju pacijente na UKC. Svi se samo sklanjaju.
Sorry do mene.

A čuj što da rizikuju? Oni su tu kad je nešto benigni za sve ostalo KCUS
high_volume

#4592 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

denimb wrote: 20/03/2020 21:28 Ovo sve kad prodje sve koji su bili u Konjicu na tom derneku ne da treba pomesti sa pozicija, nego ih treba izopciti totalno od ljudskog roda. Neandertalci!
Obilježavanje 70. godišnjice kompanije za proizvodnju oružja i municije "Igman" d.d. Konjic počelo je održavanjem Međunarodnog panela "Globalno tržište vojne industrije - trendovi i analize" na kojem su federalni premijer Fadil Novalić i direktor kompanije Đahid Muratbegović, sa poslovnim partnerima iz Amerike, Azije i Evrope
https://faktor.ba/vijest/kvalitet-kompa ... istu/73648
mk ultra

#4593 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

mali_balon wrote: 20/03/2020 21:40 Bolje da su razapeli store u sarajevu....ja sta uradi jedna zakuska :lol: :lol:
Nek se fadil jopet testira hoce li njega kaznit sto nije postovao samoizolaciju
Satrat ce nas ovo a narod opet ovca u oktobru
Ako bude para za izbore, vrlo moguce da ce ih prolongirati do godine
neko_sa_strane

#4594 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

NediM17 wrote: 20/03/2020 21:30 Pa imate pravo samo jednom pogađati ko su. Nisu bili u samoizolaciji, hodali okolo jer su bili negativni na prvom testu. Čik pogodi. :(
Misliš da je Fadil jedan od njih. On je na prvom testu bio negativan.
Edin H.

#4595 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Edin H. »

shape of despair wrote: 19/03/2020 19:30 OVAKO IDE.
SUMNJATE NA ZARAZU, PRIJAVITE SE NA NEKI BROJ DAT NA INTERNETU(EPIDEMIOLOŠKO) TU VAS ZAPILJEŽE I PREPORUČE IZOLACIJU 14 DANA.
TO JE SVE, NEMA TESTIRANJA NIKAKVOG. JA SAD OPET ZVAO PORODIČNOG LJEKARA I KAŽU DA TO TAKO IDE.
ZNAČI BUDI KLICONOŠA I ŠUTI. ZA 15 DANA KAD SVE BUKVE VIDJET ĆETE SRANJA(NADAM SE DA NEĆE).
ZNAČI U SARAJEVU JE VJEROVATNO TONA ZARAŠENIH, NE TESTIRA SE NIKO, SAMO ONAJ KAKO EPIDEMIOLOŠKO ODLUČI
To je isto kao u Engleskoj, s tim sto je u Engleskoj sedam dana samoizolacije ako si sam, ako zivis sa familijom cetrnaest.

Skup je test, 160 larado.
dječak sa šibicama

#4596 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

sirena po kosevu, nesto govore sa razglasa ne cujem sta
BadBoy

#4597 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by BadBoy »

zposao wrote: 20/03/2020 21:38
MUNAFIK wrote: 20/03/2020 21:15
Kao da je corona virus koji UBIJA SVE!!! To nije ISTINA!!!

Ne to nije istina I preko 80% koji dobiju coronu imat ce blage simtome, a velika manjina, UGLAVNON STARIH I BOLESNIH L, ce nazalost umrjeti ili od virusa ili od svojih vec postojecih bolesti...

Ali nece ni SVI STARI koji su zarazeni, umrijeti nego će tužna sudbina docekat samo manjina i njih...

Ne predstavljajte kao da je corona smrtno opasna za sve ljude kada nije...

Naravno treba uraditi sve da se sacuvaju zivoti i najstarijih i najslabijih ali ako cemo biti posteni nismo bas toliko obazrivi na svakodnevnu smrt gladnih, a nismo ni obazrivi na smrt starih od obicne gripe...

U sezoni umre oko POLA MILIONA ljudi od obicne gripe opet uglavnon starih... Nismo se puno sikirali oko toga, do sad dok nam ti nisu mediji poceli nabijat avaki dan i brojat mrtve... Tih pola miliona od gripe sto umire isto tako se razbole pa odu u bolnicu pa leze i umru... U jednoj sezoni u Italiji je 17 000 takvih... Dakle desavaju se ove i slicne stvari ali nije nas interesovalo i sve je zivjelo i radilo....
Prva stvar koju smo svi radili a koje se moramo okaniti je upoređivanje Covid-10 sa sezonskom gripom... To odmah usvoji.

Drugo, odakle tebi da ti ili neko od tvojih ukucana necete uci u tu tragicnu statistiku? Zašto si tako siguran?

Znaš ko je sve ugrožena skupina od ovog virusa?

-medicinsko osoblje
-stariji i nemocniji ljudi
-pusaci
-ljudi koji imaju respiratorne probleme
-ljudi koji imaju kardiovaskularne probleme
-dijabeticari
-ljudi koji imaju narusen imunitet
-ljudi koji boluju od raka
-ljudi koji su imali transplataciju organa pa moraju drzati imunitet jako nisko da organizam ne bi odbio implantirani organ
...
neznam ni ja vise ko sve nije rizicna skupina...

Haj sad, kad si se tako fino utješio da ti ni niko tvoj niste rizični , pobroj ili pokušaj naći neke državne statisticke podatke koliko u ovoj državi ima starih ljudi, hroničnih bolesnika, asmatičara, pušača, visokotlakaša, bolesnih od raka, leukemije itd.. ljudi koji su imali transplataciju...

Šta misliš da li bi lakše našli broj ljudi koji su zdravi ko pilot ili ovih koji boluju od razlicitih bolesti?
:thumbup: :thumbup:

Za naciju koja važi navodno za "merhametlije" mi smo grozno sebični i nemamo nimalo suosjećanja.

Pored svih tih ugroženih kategorija koje si nabrojao, ne treba izgubiti iz vida dvije činjenice: 1. naš narod ima tradicionalnu bojazan od doktora i slabo se ko pregleda redovono, tako da većina ljudi ne zna u kojem im je stanju organazima i jesu li baš tako "zdravi k'o drijen" kao što misle i 2. virus može imati žestoke posljedice i po najjače i najzdravije ljude. Šanse jesu statistički manje, ali kad te povali, nema tu "ja sam mlad i zdrav".
costacurta

#4598 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by costacurta »

Premijeru gigantu,
U jeku zaraze ono otišlo zahvalnicu da dobije i janjetine se nadere. Jesi stručnjak.
Prisjelo vam ABD.
To je trebalo večeras pozvati na odgovornost, al niđe nikog da se oglasi.
dječak sa šibicama

#4599 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

Zaprasuju u Velesicima, ide policijska sirena i auto iza izbacuje bakticid ili sta vec
Johnny_x

#4600 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Johnny_x »

Svi ovi sto si bili u Igmanu zatvoriti na 15 dana, ima video, ima spisak gostiju, dok ne bude kasno, ali posto su tu ipak guzonje bile ne vjerujem da iko moze provesti tu odluku, niti da ce iko odgovarati za ovaj propust. Na ovom skupu su bile sve neke guzonje i osobe bliske vlasti, ko ce njih natjerati u samoizolaciju, postoji li to mudo u drzavi.
Locked