Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4526 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

Lajavikrelac wrote: 20/03/2020 20:32
made_in_sarajevo wrote: 20/03/2020 20:22 Skontajte nesto, sve zivo zabranjuju ali NIKAKVO RJESENJE NE NUDE. Jel kontate da neko radi za platu da skrpi mjesec samo. Sta ce taj neko u aprilu, maju kad ne bude imao hljeba kupiti, neko sa 65 godina koji mora raditi nesto da bi imao koju stoju mjesecno za zivota. Budzetlije boli kurac jer ce njima.plata uredno ici, kome ce to plata u realnom sektoru ici dok sjedimo kuci. Ko ce meni platiti za proizvod koji nisam napravio i isporucio.

Ja sam lud, ja budala, vidjet cemo za mjesec dana sta ce ove odluke uraditi ljudima i ekonomiji. Ovo su donijeli likovi koji cijeli zivot sa budzeta grabe i drkaju kurac. Mogao sam i ja reci gasi sve i eto rijesen problem. Gdje je plan i program da se zastiti ekonomija, da ljudi ne ostanu bez marke u dzepu radi majmuna.

Zapamtite da ce za ogromnoj vecini ljudi biti svejedno hoce li umrijeti od korone ili od gladi, a u tom pravcu velikim koracima idemo da napravimo jos vecu sirotinju i da zatvorimo hejbet firmi. Dzaba ne moze neko na budzetu skontati ove stvari kad to zivi u picki materinoj, a ne sa nama obicnim smrtnicima.

Iz dana u dan skupo placamo ovo nakaradno vodjenje drzave 20 godina.

Zadugo se mi necemo oporaviti i to najmanje radi korone, a moci cemo se zahvaliti "strucnjacima" koji donose odluke samo da bi se donijele.
Poklonik sam ovog mišljenja. Ova zabrana će nam jebati nanu naninu, napucaće nas 15+ godina unazad ima da nezaposlenost bude stravična, zavladaće glad i beznađe! Ali de ti objesni ladimudanima uhljebarskim koji su prepisali "sistem lockdowna" od država koje imaju milijarde u šlajpeku pa se boje posljedica....jebem ti gdje sam se rodio :zid:
velika većina poslodavaca koja je otpustila radnike ili iste poslala na neplaćeno odsustvo će, kada se stabilizira situacija sa koronom, iste i pozvati da se vrati, jer bez njih teško da može nastaviti poslovanje. to su radnici koji znaju posao i koji ne trebaju učiti, a poslodavcima su donosili profit.

logično je da neće odmah svi biti vraćeni, ali vremenom, u periodu od dva tri mjeseca, mislim da hoće.

opet ponavljam. ovo su mjere u prevenciji širenja virusa, što je trenutačno najvažnije, jer su ljudski životu u pitanju. kasnije se mogu, odnosno moraju očekivati progresivne mjere vlade u cilju spriječavanja nastale štete i rješenja za štetne posljedice koje su nastale radikalnim odlukama.
probook

#4527 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by probook »

made_in_sarajevo wrote: 20/03/2020 20:22 Skontajte nesto, sve zivo zabranjuju ali NIKAKVO RJESENJE NE NUDE. Jel kontate da neko radi za platu da skrpi mjesec samo. Sta ce taj neko u aprilu, maju kad ne bude imao hljeba kupiti, neko sa 65 godina koji mora raditi nesto da bi imao koju stoju mjesecno za zivota. Budzetlije boli kurac jer ce njima.plata uredno ici, kome ce to plata u realnom sektoru ici dok sjedimo kuci. Ko ce meni platiti za proizvod koji nisam napravio i isporucio.

Ja sam lud, ja budala, vidjet cemo za mjesec dana sta ce ove odluke uraditi ljudima i ekonomiji. Ovo su donijeli likovi koji cijeli zivot sa budzeta grabe i drkaju kurac. Mogao sam i ja reci gasi sve i eto rijesen problem. Gdje je plan i program da se zastiti ekonomija, da ljudi ne ostanu bez marke u dzepu radi majmuna.

Zapamtite da ce za ogromnoj vecini ljudi biti svejedno hoce li umrijeti od korone ili od gladi, a u tom pravcu velikim koracima idemo da napravimo jos vecu sirotinju i da zatvorimo hejbet firmi. Dzaba ne moze neko na budzetu skontati ove stvari kad to zivi u picki materinoj, a ne sa nama obicnim smrtnicima.

Zadugo se mi necemo oporaviti i to najmanje radi korone, a moci cemo se zahvaliti "strucnjacima" koji donose odluke samo da bi se donijele.
Poklonik sam ovog mišljenja. Ova zabrana će nam jebati nanu naninu, napucaće nas 15+ godina unazad ima da nezaposlenost bude stravična, zavladaće glad i beznađe! Ali de ti objesni ladimudanima uhljebarskim koji su prepisali "sistem lockdowna" od država koje imaju milijarde u šlajpeku pa se boje posljedica....jebem ti gdje sam se rodio :zid:

Zivimo u divnom vremenu u kojem su pare vaznije od ljudskih zivota.

Niste normalni, kad se zaraze ljudi ekonomija sama pada jer nema ko da radi.
O'zone
Globalni moderator

#4528 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Ko da Sarinom dezinfikuju
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4529 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

malakh wrote: 20/03/2020 20:42 velika većina poslodavaca koja je otpustila radnike ili iste poslala na neplaćeno odsustvo će, kada se stabilizira situacija sa koronom, iste i pozvati da se vrati, jer bez njih teško da može nastaviti poslovanje. to su radnici koji znaju posao i koji ne trebaju učiti, a poslodavcima su donosili profit.

logično je da neće odmah svi biti vraćeni, ali vremenom, u periodu od dva tri mjeseca, mislim da hoće.

opet ponavljam. ovo su mjere u prevenciji širenja virusa, što je trenutačno najvažnije, jer su ljudski životu u pitanju. kasnije se mogu, odnosno moraju očekivati progresivne mjere vlade u cilju spriječavanja nastale štete i rješenja za štetne posljedice koje su nastale radikalnim odlukama.
A ti misliš da će se sva ova usrana BIH ekonomija resetovati za minut čim ovo prođe ko računar? Samo pritisneš dugme i opala?
O'zone
Globalni moderator

#4530 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

probook wrote: 20/03/2020 20:43

Zivimo u divnom vremenu u kojem su pare vaznije od ljudskih zivota.

U pravu su obojica samo ne može i jare i pare.

Postoje prioriteti a to je sad u ovom slučaju zaustavljanje zaraze a kad se tak dio završi onda ide na ovaj dugoročni sa dizanjem ekonomije
Riddle

#4531 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

neki wrote: 20/03/2020 19:24 Image
Nevjerovatno
:D
Johnny_x

#4532 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Johnny_x »

50 testiranih u kantonu Sarajevo, a WHO preoporucuje testirajte, testirajte. Od ovih 50 testiranih mogu se kladiti da je od toga 40 politicara. Sebija pravi ustede i u epidemiji.
Domaci izdajnik

#4533 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

probook wrote: 20/03/2020 20:43 Zivimo u divnom vremenu u kojem su pare vaznije od ljudskih zivota.

Pa eto probaj živjeti bez para dva mjeseca. Plus dodaj ljude koji imaju stambene kredite a ostanu bez posla, da njih smjestimo u ove šatore?
sumirprimus

#4534 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Budalice zivoti su najvazniji.
Niste vi budalice vi ste moji sudrzavljani. :kiss:
Ne budite ckepi i ne panicite i ne kukajte drzite se uputa i stisnite zube i mooda :bih:
Milenkov buraz

#4535 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Milenkov buraz »

Lajavikrelac wrote: 20/03/2020 20:44
malakh wrote: 20/03/2020 20:42 velika većina poslodavaca koja je otpustila radnike ili iste poslala na neplaćeno odsustvo će, kada se stabilizira situacija sa koronom, iste i pozvati da se vrati, jer bez njih teško da može nastaviti poslovanje. to su radnici koji znaju posao i koji ne trebaju učiti, a poslodavcima su donosili profit.

A ti misliš da će se sva ova usrana BIH ekonomija resetovati za minut čim ovo prođe ko računar? Samo pritisneš dugme i opala?
Neće, mnoge firme će propasti ali će se otvarat nove i stvarati nove mogućnosti, Trebat će vremena naravno, najbitnije sačuvati ljudske živote. Ko je izgradio ove firme izgradit će i neke buduće.
Johnny_x

#4536 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Johnny_x »

O'zone wrote: 20/03/2020 20:41 U Sarajevu 50 testova ....0 oboljelih

Dobro je pa su testirali samo zdrave
Mislis dobro je pa su samo tesiratli politicare.
shape of despair

#4537 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by shape of despair »

NIJE SAD SENAD I FACE VAŽAN, ALI SLUŠAM SAD ŽENU KAKO GOVORI: POVRAĆAM, TEMPERATURA, ZOVEM, MOLIM, KUMIM,
KAŽU JOJ IMATE ALERGIJU.

ZNAČI LJUDI MOJI, GOTOVI SMO, KO PREBOLI PREBOLI, KO UMRE UMRE, NIKO NAM POMOĆ NEĆE
Maharadza

#4538 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maharadza »

Ne brini, skontat će to i paraziti najkasnije kada niko više ne bude punio taj budžet kojeg sisaju. :evil:
L u c i f e r

#4539 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by L u c i f e r »

“Uprava policije MUP-a KS je imala veliki broj upita o tome šta podrazumijeva zabrana kretanja, nakon čega smo dobili potvrdu u Federalnom štabu civilne zaštite da se zabrana odnosi na apsolutnu zabranu izlaska, odnosno kretanja, uključujući i prijevoz prevoznim sredstvima”, kazao je Hadžiabdić za Klix.ba.

Granap? Apoteka? Tjelovjezba?? Komunikacija?

Ko biva nek se zatvore i krepaju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4540 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

znaci,bOkir, sebi ja, dzafer, kantonalna vlada, soferi, sekretarice... nacelnici soferi i sekretarice... to je tu ublizu 50
Domaci izdajnik

#4541 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Milenkov buraz wrote: 20/03/2020 20:47 Neće, mnoge firme će propasti ali će se otvarat nove i stvarati nove mogućnosti, Trebat će vremena naravno, najbitnije sačuvati ljudske živote. Ko je izgradio ove firme izgradit će i neke buduće.
Zaboravio si zlatne kašike :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
orbita12

#4542 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by orbita12 »

Lajavikrelac wrote: 20/03/2020 20:46
probook wrote: 20/03/2020 20:43 Zivimo u divnom vremenu u kojem su pare vaznije od ljudskih zivota.

Pa eto probaj živjeti bez para dva mjeseca. Plus dodaj ljude koji imaju stambene kredite a ostanu bez posla, da njih smjestimo u ove šatore?
ne kontaju oni to, moze npr Damir Niksic traziti da se sve zakljuca kad ima 3 hiljade minimalno platu, to je licemjersto po meni, ja imam boli mene k....., zakljucavaj da me ne zaraze
hurmasica

#4543 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by hurmasica »

Ljudi da nam je prezivit jebo ekonomiju
costacurta

#4544 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by costacurta »

Koja ekonomija jbte?
Kome ćeš šta prodati kad je ekonomija cijele Evrope na stand by-u?
Meni su interesantni ovi iz "domaćih" farmaceutskih kuća, gdje su gazde sad kad treba dati? Tu su kad je zavrnuti na tenderima.
DITA pokušava proizvesti etil alkohol. jel me ebeš da u Bosnalijeku, Zada-i, Tuzlafarmu, Bosnafarmu, IbnSina, privatne poliklinike.......nema sirovina?!
Nemaju maski ni rukavica na UKCu, što se shupci ne protegnu. Kako bih ih nabio nogom kad prođe ovo sve.
Maharadza

#4545 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Maharadza »

Vi stvarno mislite da će ona Elena Čaušesku dozvoliti da se primi JEDAN inficirani na Koševo...hoće malo sutra, i ako prime ona je prva koja će se ispaliti i pridružiti žutom trezorašu u bunker privatni...
sumirprimus

#4546 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Lajavikrelac wrote: 20/03/2020 20:46

Brate zivjeli smo bez hljeba i duze. Osim kredita i imovina je bila porusena. Samo glava na ramenima jbo sve ostalo kad zagusti. Glave gore. Proci ce beco kad tad :kiss: :bih:
O'zone
Globalni moderator

#4547 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Johnny_x wrote: 20/03/2020 20:48

Mislis dobro je pa su samo tesiratli politicare.
Nećemo o imenima kolega...

:skoljka:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4548 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

shape of despair wrote: 20/03/2020 20:48 NIJE SAD SENAD I FACE VAŽAN, ALI SLUŠAM SAD ŽENU KAKO GOVORI: POVRAĆAM, TEMPERATURA, ZOVEM, MOLIM, KUMIM,
KAŽU JOJ IMATE ALERGIJU.

ZNAČI LJUDI MOJI, GOTOVI SMO, KO PREBOLI PREBOLI, KO UMRE UMRE, NIKO NAM POMOĆ NEĆE
dragi Allah hoce...
Domaci izdajnik

#4549 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Maharadza wrote: 20/03/2020 20:48 Ne brini, skontat će to i paraziti najkasnije kada niko više ne bude punio taj budžet kojeg sisaju.
Jah sigurno, ima da se nasikiraju u svojim vilama na Kipru, penthausima u Dubaiju, Londonu i Moskvi...suze da rone jadni...

Image
Locked