velika većina poslodavaca koja je otpustila radnike ili iste poslala na neplaćeno odsustvo će, kada se stabilizira situacija sa koronom, iste i pozvati da se vrati, jer bez njih teško da može nastaviti poslovanje. to su radnici koji znaju posao i koji ne trebaju učiti, a poslodavcima su donosili profit.Lajavikrelac wrote: ↑20/03/2020 20:32Poklonik sam ovog mišljenja. Ova zabrana će nam jebati nanu naninu, napucaće nas 15+ godina unazad ima da nezaposlenost bude stravična, zavladaće glad i beznađe! Ali de ti objesni ladimudanima uhljebarskim koji su prepisali "sistem lockdowna" od država koje imaju milijarde u šlajpeku pa se boje posljedica....jebem ti gdje sam se rodiomade_in_sarajevo wrote: ↑20/03/2020 20:22 Skontajte nesto, sve zivo zabranjuju ali NIKAKVO RJESENJE NE NUDE. Jel kontate da neko radi za platu da skrpi mjesec samo. Sta ce taj neko u aprilu, maju kad ne bude imao hljeba kupiti, neko sa 65 godina koji mora raditi nesto da bi imao koju stoju mjesecno za zivota. Budzetlije boli kurac jer ce njima.plata uredno ici, kome ce to plata u realnom sektoru ici dok sjedimo kuci. Ko ce meni platiti za proizvod koji nisam napravio i isporucio.
Ja sam lud, ja budala, vidjet cemo za mjesec dana sta ce ove odluke uraditi ljudima i ekonomiji. Ovo su donijeli likovi koji cijeli zivot sa budzeta grabe i drkaju kurac. Mogao sam i ja reci gasi sve i eto rijesen problem. Gdje je plan i program da se zastiti ekonomija, da ljudi ne ostanu bez marke u dzepu radi majmuna.
Zapamtite da ce za ogromnoj vecini ljudi biti svejedno hoce li umrijeti od korone ili od gladi, a u tom pravcu velikim koracima idemo da napravimo jos vecu sirotinju i da zatvorimo hejbet firmi. Dzaba ne moze neko na budzetu skontati ove stvari kad to zivi u picki materinoj, a ne sa nama obicnim smrtnicima.
Iz dana u dan skupo placamo ovo nakaradno vodjenje drzave 20 godina.
Zadugo se mi necemo oporaviti i to najmanje radi korone, a moci cemo se zahvaliti "strucnjacima" koji donose odluke samo da bi se donijele.![]()
logično je da neće odmah svi biti vraćeni, ali vremenom, u periodu od dva tri mjeseca, mislim da hoće.
opet ponavljam. ovo su mjere u prevenciji širenja virusa, što je trenutačno najvažnije, jer su ljudski životu u pitanju. kasnije se mogu, odnosno moraju očekivati progresivne mjere vlade u cilju spriječavanja nastale štete i rješenja za štetne posljedice koje su nastale radikalnim odlukama.