Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4551 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Lajavikrelac wrote: 20/03/2020 20:51
Maharadza wrote: 20/03/2020 20:48 Ne brini, skontat će to i paraziti najkasnije kada niko više ne bude punio taj budžet kojeg sisaju.
Jah sigurno, ima da se nasikiraju u svojim vilama na Kipru, penthausima u Dubaiju, Londonu i Moskvi...suze da rone jadni...

Image
zaradili po zakonu...l'état c'est moi (drzava to sam ja)
sadie_forever

#4552 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

Salik sta se desava u Iranu? cujem nova Italija :o
bunk

#4553 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Lajavikrelac wrote: 20/03/2020 20:42
bunk wrote: 20/03/2020 20:36 Sve mi je jasno u vezi ekonomije.
Ali najbitnije je zivote sacuvati.
Ako je istina da su najugrozeniji stariji i ljudi sa nekim bolestima,tim vise razlog da se ujedinimo i odbranimo.
To je kao da neko napadne nase stare i nemocne a mi prvo gledamo da spasimo imanje.
Pokusajmo spasiti zivote a onda cemo o ostalom.
Sve stoji i sve se slažem ali na pametan način. Ovakvim načinom čuvati je kao kad bi jedini preživjeli pada aviona se radovao što je živ, a ne vidi da je pao u sred Sahare i da će umirati u mukama od žeđi. Zato prst na čelo...
Inace ,moj stav o budzetlijam se zna.
Imas siguran posao,dobices platu radio ne radio.
U ovoj situaciji,zdravstvo,policija,vojska i sud na stranu.
Svi ostali na minimalnu platu.
Tri mjeseca,ustedjeni novac upumpati u fond za pomoc realnom sektoru.
Plus,oslobodit poslodavce svih obaveza na tri mheseca za pocetak.
Nek daju neto placu.
I ne otpustaju.
Sto bude falilo za penzioni i zdravstveni fond ima mmf imaju banke.
Ako sad budzetlije ne mogu pokazati zahvalnost za dzabahljebarenje od 2006 naovamo onda ja ne znam...
A ako realni sektor grohne,nema tog mmf koji ce upumpavati novac za plate budzetlijama..
O'zone
Globalni moderator

#4554 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

costacurta wrote: 20/03/2020 20:50 Koja ekonomija jbte?
Kome ćeš šta prodati kad je ekonomija cijele Evrope na stand by-u?
Meni su interesantni ovi iz "domaćih" farmaceutskih kuća, gdje su gazde sad kad treba dati? Tu su kad je zavrnuti na tenderima.
DITA pokušava proizvesti etil alkohol. jel me ebeš da u Bosnalijeku, Zada-i, Tuzlafarmu, Bosnafarmu, IbnSina, privatne poliklinike.......nema sirovina?!
Nemaju maski ni rukavica na UKCu, što se shupci ne protegnu. Kako bih ih nabio nogom kad prođe ovo sve.
Konzum, Sarajevski kiseljak, Ledo, Zvijezda, PikaKartica i Mercator doniraju novac za nabavku testova za utvrđivanje koronavirusa
https://www.klix.ba/biznis/konzum-saraj ... /200320224
neko_sa_strane

#4555 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by neko_sa_strane »

Zabranili a nisu ponudili nikakvu alternativu. Mogli su zavesti policijski čas, kontrolisati ulazak ljudi u zemlju i pratiti te ljude. Ako već mogu prisluškivati stanovništvo u zemlji mogli su pored upitnika koji su putnici popunjavali pratiti signal mobilnih telefona kako bi ustanovili kuda se kreću iako bi elektronske narukvice bile još bolje rješenje. Ukinuli prevoz da ne bi morali svakodnevno dezinfikovati vozila. Testovi za korona virus nabavljaju se iz donacija a nimalo jeftina službena vozila kupuju se javnim novcem odnosno iz budžeta. Navodno se testiraju samo osobe koje su doputovale iz rizičnih zemalja a onda se testiraju političari koji nisu napuštali zemlju. Uvede se zabrana okupljanja radi sprečavanja širenja virusa a onda državna firma organizuje dernek u Konjicu sa brojnim zvanicama uključujući i premijera FBiH koji je zbog toga i testiran a ne zbog tobožnjih sastanaka sa više ljudi kakvo je bilo prvobitno objašnjenje. Naravno premijer Federacije BiH neće odgovarati zbog toga.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4556 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

bunk wrote: 20/03/2020 20:55 Inace ,moj stav o budzetlijam se zna.
Imas siguran posao,dobices platu radio ne radio.
U ovoj situaciji,zdravstvo,policija,vojska i sud na stranu.
Svi ostali na minimalnu platu.
Tri mjeseca,ustedjeni novac upumpati u fond za pomoc realnom sektoru.
Plus,oslobodit poslodavce svih obaveza na tri mheseca za pocetak.
Nek daju neto placu.
I ne otpustaju.
Sto bude falilo za penzioni i zdravstveni fond ima mmf imaju banke.
Ako sad budzetlije ne mogu pokazati zahvalnost za dzabahljebarenje od 2006 naovamo onda ja ne znam...
A ako realni sektor grohne,nema tog mmf koji ce upumpavati novac za plate budzetlijama..
Sudstvo ima plate bolji glava, kao i ovi pri lokalnoj i državnoj vlasti, policija, zdravstvo, školstvo su ionako potplaćeni, a brojni. A cijene po starom dobrom običaju da mašala porastu :mrgreen: kao i još koji solidarni porez pride :evil:
JThomas

#4557 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JThomas »

kakva nekultura dijaloga i nepoznavanje procedura. državna firma nije organizovala dernek, nego provela ranije zakazanu neodložnu promotivnu i svečanu aktivnost. a premijer je svojim dolaskom istu uveličao :thumbup: :bih:
vjesticanametli

#4558 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjesticanametli »

JThomas wrote: 20/03/2020 20:59 kakva nekultura dijaloga i nepoznavanje procedura. državna firma nije organizovala dernek, nego provela ranije zakazanu neodložnu promotivnu i svečanu aktivnost. a premijer je svojim dolaskom istu uveličao :thumbup: :bih:
:mrgreen: ha ja onda testiran da ne ponese virus iz sarajva u svoju selendru...
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#4559 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malakh »

Lajavikrelac wrote: 20/03/2020 20:44
malakh wrote: 20/03/2020 20:42 velika većina poslodavaca koja je otpustila radnike ili iste poslala na neplaćeno odsustvo će, kada se stabilizira situacija sa koronom, iste i pozvati da se vrati, jer bez njih teško da može nastaviti poslovanje. to su radnici koji znaju posao i koji ne trebaju učiti, a poslodavcima su donosili profit.

logično je da neće odmah svi biti vraćeni, ali vremenom, u periodu od dva tri mjeseca, mislim da hoće.

opet ponavljam. ovo su mjere u prevenciji širenja virusa, što je trenutačno najvažnije, jer su ljudski životu u pitanju. kasnije se mogu, odnosno moraju očekivati progresivne mjere vlade u cilju spriječavanja nastale štete i rješenja za štetne posljedice koje su nastale radikalnim odlukama.
A ti misliš da će se sva ova usrana BIH ekonomija resetovati za minut čim ovo prođe ko računar? Samo pritisneš dugme i opala?
ne mislim druže, već kažem da razumijem ovako radikalne odluke jer su u pitanju ljudski životi, a nakon toga moramo očekivati razne oproste dugova i subvencioniranja od strane države, a koji se prvenstveno odnose na realni sektor kako bi isti mogao nastaviti funkcionirati. trenutačno takve mjere nisu moguće jer se sve preusmjerilo na spriječavanje korone.

ako poslije korone država ne stane na stranu realnog sektora i radnika, onda svi kolektivno sa motkama na ulice. vjeruj da bih me među prvima odazvati. do tada, pozdravimo makar nešto pozitivnih mjera koje uvode.
salik79

#4560 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by salik79 »

sadie_forever wrote: 20/03/2020 20:54 Salik sta se desava u Iranu? cujem nova Italija :o
Pa, i ne bas. Oni polahko to dovode u red, ali ne ovakvim drasticnim, debilnim, mjerama kao nasi "strucnjaci".
Image
U Iranu je najveci problem unilateralnih sankcija, nametnutih od strane SAD, koje obuhvataju kako lijekove i medicinsku opremu, tako i repromaterijal za farmaceutsku industriju. Da im nije toga ovu epidemiju bi prebrodili bez problema.
sumirprimus

#4562 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Salik druze u iranu mjesecima nijecu koronu i tu je problem.da se ne lazemo.problem je tu i treba mu pristupit ozbiljmlno bez propagande i lazi.treba preusmjerit sredstva na prioritete. Znas o cemu pricam.
Sta god bude valja zivit :thumbup:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4563 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

Image

:shock:
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#4564 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Domaci izdajnik »

malakh wrote: 20/03/2020 21:03 ne mislim druže, već kažem da razumijem ovako radikalne odluke jer su u pitanju ljudski životi, a nakon toga moramo očekivati razne oproste dugova i subvencioniranja od strane države, a koji se prvenstveno odnose na realni sektor kako bi isti mogao nastaviti funkcionirati. trenutačno takve mjere nisu moguće jer se sve preusmjerilo na spriječavanje korone.

ako poslije korone država ne stane na stranu realnog sektora i radnika, onda svi kolektivno sa motkama na ulice. vjeruj da bih me među prvima odazvati. do tada, pozdravimo makar nešto pozitivnih mjera koje uvode.
Iskreno druže umoran sam od resetovanja i ponovnih pokušaja. Radije bi da me ubiju sutra nego da opet prolazim ona sranja što su me snašla u životu od ranog djetinjstva i od čega imam posljedice i danas...A da će narod uzeti motke hoće kurac moj! Nismo mi Francuzi, a ni Grci...
Last edited by Domaci izdajnik on 20/03/2020 21:13, edited 1 time in total.
Riddle

#4565 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Riddle »

sumirprimus

#4566 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

Lajavikrelac wrote: 20/03/2020 21:12
malakh wrote: 20/03/2020 21:03 ne mislim druže, već kažem da razumijem ovako radikalne odluke jer su u pitanju ljudski životi, a nakon toga moramo očekivati razne oproste dugova i subvencioniranja od strane države, a koji se prvenstveno odnose na realni sektor kako bi isti mogao nastaviti funkcionirati. trenutačno takve mjere nisu moguće jer se sve preusmjerilo na spriječavanje korone.

Iskreno druže umoran sam od resetovanja i ponovnih pokušaja. Radije bi da me ubiju sutra nego da opet prolazim ona sranja što su me snašla u životu od ranog djetinjstva i od čega imam posljedice i danas...A da će narod uzeti motke hoće kurac moj!
Sto te ne slomi, ojacace te :thumbup:
MUNAFIK

#4567 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

zposao wrote: 20/03/2020 20:31
made_in_sarajevo wrote: 20/03/2020 20:22 Skontajte nesto, sve zivo zabranjuju ali NIKAKVO RJESENJE NE NUDE. Jel kontate da neko radi za platu da skrpi mjesec samo. Sta ce taj neko u aprilu, maju kad ne bude imao hljeba kupiti, neko sa 65 godina koji mora raditi nesto da bi imao koju stoju mjesecno za zivota. Budzetlije boli kurac jer ce njima.plata uredno ici, kome ce to plata u realnom sektoru ici dok sjedimo kuci. Ko ce meni platiti za proizvod koji nisam napravio i isporucio.

Ja sam lud, ja budala, vidjet cemo za mjesec dana sta ce ove odluke uraditi ljudima i ekonomiji. Ovo su donijeli likovi koji cijeli zivot sa budzeta grabe i drkaju kurac. Mogao sam i ja reci gasi sve i eto rijesen problem. Gdje je plan i program da se zastiti ekonomija, da ljudi ne ostanu bez marke u dzepu radi majmuna.

Zapamtite da ce za ogromnoj vecini ljudi biti svejedno hoce li umrijeti od korone ili od gladi, a u tom pravcu velikim koracima idemo da napravimo jos vecu sirotinju i da zatvorimo hejbet firmi. Dzaba ne moze neko na budzetu skontati ove stvari kad to zivi u picki materinoj, a ne sa nama obicnim smrtnicima.

Iz dana u dan skupo placamo ovo nakaradno vodjenje drzave 20 godina.

Zadugo se mi necemo oporaviti i to najmanje radi korone, a moci cemo se zahvaliti "strucnjacima" koji donose odluke samo da bi se donijele.

Sve je istina što si rekao. Od a do ž.
Ali zdravlja i životi ljudi su najbitniji.
Ekonomija je isto bitna ali odmah iza toga.

Šta će ti ekonomija ako nemaš zdravih ljudi?
Ekonomija se može izgraditi. Uostalom svi smo u istim govnima. Ali ljudski životi i izgubljeno zdravlje se nemogu vratiti.

Trebalo bi praviti paralelno sa medicinskim i ekonomske planove.

Po mom misljenju , da smo uređeno društvo, pravili bi se ozbiljni dugoročni planovi života u ovakvim uslovima...

Uz suzbijanje slobodnog protoka virusa kroz populaciju, trebalo bi u kojim god je firmama moguce uspostaviti rad u turnusima po 14 dana... Tipa: Jedna grupa ljudi radi 14 dana i onda strogo u izolaciju kuci (ako su fasovali virus , pokazat će se).... Onda druga grupa ljudi radi 14 dana dok su ovi prvi u izolaciji...

Po meni tako bi se moglo raditi da se ne ugasi ekonomija potpuno... Manje više bi se normalno radilo, ali uz ogromnu pažnju na sigurnost i higijenu... Uz takvo strogo pridržavanje uputa, ljudi bi mogli koliko toliko normalno raditi... I nakon 14 dana rada, 14 dana u izolaciju da se vidi jesu li svi zdravi... I tako ukrug...

za sve probleme se može naći rješenja. Za mrtvog covjeka nema rješenja
Kao da je corona virus koji UBIJA SVE!!! To nije ISTINA!!!

Ne to nije istina I preko 80% koji dobiju coronu imat ce blage simtome, a velika manjina, UGLAVNON STARIH I BOLESNIH L, ce nazalost umrjeti ili od virusa ili od svojih vec postojecih bolesti...

Ali nece ni SVI STARI koji su zarazeni, umrijeti nego će tužna sudbina docekat samo manjina i njih...

Ne predstavljajte kao da je corona smrtno opasna za sve ljude kada nije...

Naravno treba uraditi sve da se sacuvaju zivoti i najstarijih i najslabijih ali ako cemo biti posteni nismo bas toliko obazrivi na svakodnevnu smrt gladnih, a nismo ni obazrivi na smrt starih od obicne gripe...

U sezoni umre oko POLA MILIONA ljudi od obicne gripe opet uglavnon starih... Nismo se puno sikirali oko toga, do sad dok nam ti nisu mediji poceli nabijat avaki dan i brojat mrtve... Tih pola miliona od gripe sto umire isto tako se razbole pa odu u bolnicu pa leze i umru... U jednoj sezoni u Italiji je 17 000 takvih... Dakle desavaju se ove i slicne stvari ali nije nas interesovalo i sve je zivjelo i radilo....
Last edited by MUNAFIK on 20/03/2020 21:20, edited 1 time in total.
sadie_forever

#4568 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sadie_forever »

Begova dzamija danas prvi put za dzumu prazna,hayat prenosio samo hutbu

Poslanikova a.s dzamija u Medini zatvorena po prvi put jako emotivno :(
Last edited by sadie_forever on 20/03/2020 21:17, edited 1 time in total.
high_volume

#4569 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Image
Kako saznajemo, zaražene osobe iz Sarajeva navodno se nisu stavile u kućnu izolaciju.
Optužiti za teško krivično djelo i odmah otvoriti "Korona odjeljenje" u Zenici...
O'zone
Globalni moderator

#4570 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by O'zone »

Evo ga Sarajevo

https://www.klix.ba/vijesti/bih/prva-tr ... /200320174

Ekipa bila u Konjicu
Nadzorna_ploca

#4571 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Ima zarazenih po Rajvosa ko pljeve nazalost.
vjeshalica

#4572 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjeshalica »

O'zone wrote: 20/03/2020 21:18 Evo ga Sarajevo

https://www.klix.ba/vijesti/bih/prva-tr ... /200320174

Ekipa bila u Konjicu
Mores misliti kako ce grofica iz Gorazda sjebat ljude dole u fabriKi...ima da pocrkaju svi kako su ljudi sebicni umisljeni i glupi po svakom osnovu
MUNAFIK

#4573 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MUNAFIK »

Nadzorna_ploca wrote: 20/03/2020 21:19 Ima zarazenih po Rajvosa ko pljeve nazalost.

U Sarajevu ima i onih sto su vec odbolovali...
drag_gost

#4574 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drag_gost »

Znaci znas da si potencijalni ubica (serijski) i ne ides u izolaciju.
Last edited by drag_gost on 20/03/2020 21:23, edited 1 time in total.
Pandakonda

#4575 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Pandakonda »

Zna li se iz koje općine su ti ljudi ?
Kako saznajemo, zaražene osobe iz Sarajeva navodno se nisu stavile u kućnu izolaciju.
Ovo vise ide preko svake granice, imas vrlo jednostavan zadatak da 15 dana budes u kuci jos ti se ljudi dzabe sa svih strana nude da ti donose stvari (hranu, lijekove itd.) i opet glume budale...
Locked