Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#9601 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mk ultra »

Ermin ZM wrote: 20/03/2020 07:53
Ci-Nick wrote: 20/03/2020 07:45 Gledam jutros u Tajlandu novih 50 slučajeva tako isto i u Australiji tako da je upitno da li će ljeto zaustaviti širenje.
Izgleda da je ona izjava koju je dala Merkel najbliža istini.
Kada stignemo do 50% inficiranih, tek onda bi se moglo stići do situacije da jedan inficirani zarazi manje od jedne osobe. Pa bi to moglo stati na 60 do 70% populacije.
Osim ako vakcina bude ranije spremna.
Ja mislim da ovaj virus kruzi vec neko vrijeme, samo je pripisivano gripi. Moje iskustvo iz januara i drugih ljudi mi bude sumnju. Ja sam hvala Bogu rijetko bolestan, godinama imam svoj jutarnji ritual, djumbir nariban u med, ujutro kad ustanem kasika na prazan stomak i casa vode i ponekad dodam curekotovo ulje na to. I kad me stigne gripa il prehlada(jako rijetko) sad pa sad prodje. Al u januaru sam 10 tak dana bas se napatio, i doktorica rekla da su mi puna pluca tecnosti. Ko ce ga znat, vrijeme ce pokazat
Isto u februaru ove godine, nikad me gore nije potrefilo

I popio sam brufen tad prvi put u zivotu, bubrezi me boljeli 24h... :shock: sve kad poslozim sve simptomi korone
Halcyon

#9602 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Halcyon »

Sredinom februara bila je vijest kako je od sezonske gripe u Bosni u zadnje tri sedmice (računajući od te sredine februara) umrlo 11 ljudi.

Od ovog će virusa broj zasigurno bit i veći ali se nadam da broj težih slučajeva neće premašit kapacitete bolnica.
Ermin ZM

#9603 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

Haris.ba wrote: 20/03/2020 08:36
Ja mislim da ovaj virus kruzi vec neko vrijeme, samo je pripisivano gripi. Moje iskustvo iz januara i drugih ljudi mi bude sumnju. Ja sam hvala Bogu rijetko bolestan, godinama imam svoj jutarnji ritual, djumbir nariban u med, ujutro kad ustanem kasika na prazan stomak i casa vode i ponekad dodam curekotovo ulje na to. I kad me stigne gripa il prehlada(jako rijetko) sad pa sad prodje. Al u januaru sam 10 tak dana bas se napatio, i doktorica rekla da su mi puna pluca tecnosti. Ko ce ga znat, vrijeme ce pokazat
Stvar je što bi kako izgleda da je ova korona - zarazio sve sa kojima si bio u kontaktu (a to su pretpostavljam roditelji). Mnogo nas je preležalo tešku gripu. Skoro svi koje znamo naših godina. Recimo ja i žena smo tako fasovali slično ko i ti. Dijete je isto šmrcalo, malo temperature jedan dan, ali sređeno antibioticima veoma brzo.

Roditeljima ništa nije bilo. Jeste bilo gripe (možda prije prehlade), ali nimalo teške ko kod nas. Ja sam recimo poslao ženu i dijete kod njenih tri dana kakav sam bio. Da je korona, prenešena bi bila na roditelje.
I na moje i zenine roditelje je preslo. I to ih je bas stislo.
A malu sad pa sad proslo, mi se cudili, nju inace zna bas drzat. Ko ce ga znat.
Btw u kontaktu sam sa poznanikom kojem je potvrdjen pozitivan nalaz na virus. Jucer kaze, nema vise simptoma nikakvih, msm da je 10 dana u karanteni
Hiran

#9604 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Hiran »

Znanstvenici objavili stopu smrtnosti od korone u Wuhanu: "Ovo je važno za Europu"

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zna ... 67023.aspx
Diwan

#9605 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

pici wrote: 20/03/2020 08:54
KORONAVIRUS
U svijetu preko 10.000 mrtvih zbog koronavirusa
i sHa kaju tVumpovci... gripa obicna, prehlada, proce to... u americi se tek zahuktava kao i u europi, u kini sad se uvozi korona, uvode ponovo drasticne mjere... ljudi moji pa izvadite glOvu iz pjeska, ovo je PANDEMIJA !!!
Da, u pravu si, ali pandemija straha, histerije, panike i uvođenja policijsko-vojne kontrole građanstva. A inače se umire, to je realnost života, da li sada od ovog ili onog, masovno ili individualno, prije ili kasnije, u kupleraju ili van njega, ali jarane, nećeš je izbjeći bez obzira koliko galamio.
1Dante1

#9607 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 1Dante1 »

Diwan wrote: 20/03/2020 09:07
KORONAVIRUS
U svijetu preko 10.000 mrtvih zbog koronavirusa
i sHa kaju tVumpovci... gripa obicna, prehlada, proce to... u americi se tek zahuktava kao i u europi, u kini sad se uvozi korona, uvode ponovo drasticne mjere... ljudi moji pa izvadite glOvu iz pjeska, ovo je PANDEMIJA !!!
Da, u pravu si, ali pandemija straha, histerije, panike i uvođenja policijsko-vojne kontrole građanstva. A inače se umire, to je realnost života, da li sada od ovog ili onog, masovno ili individualno, prije ili kasnije, u kupleraju ili van njega, ali jarane, nećeš je izbjeći bez obzira koliko galamio.
Ma ja ba, trebaju i doktori tako reci. Kad ti zavrsis u bolnici iz nekog razloga nek ti tako kazu. Jbg jarane umire se, realnost zivota, ne znam sto si dosao :D
Diwan

#9608 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Nije problem virus nego smrt, za sve ljude. Svi se ljudi boje smrti i to je osnova svih strahova. Smrt je osnova svih strahova. Što se više kontemplira o tome da će se jednog dana, prije ili kasnije, umrijeti, lakše će se podnijeti ova psihoza i širenje panike i uspostavljanje policijsko-vojne kontrole koja se odvija ispod ovoga.

Dešavali su se ratovi, ginulo je na milione ljudi, dešavale su se druge prirodne katastrofe gdje su ljudi masovno stradavali i to je realnost života. Ali nije realno, barem za mene, ovo stanje koje se stvorilo uz pomoć man made virusa.

Umrlo 9 hiljada ljudi u svijetu od virusa do danas, a šta mislite koliko dnevno umire ljudi u svijetu 'onako', pošto se više ne vrednuje obična smrt, nego samo od virusa.

Ponovo, smanjite paniku i doživljaj, malo više se bavite matematikom i statistikom i uzimajte sve parametre u obzir.
Diwan

#9609 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

1Dante1 wrote: 20/03/2020 09:13

Ma ja ba, trebaju i doktori tako reci. Kad ti zavrsis u bolnici iz nekog razloga nek ti tako kazu. Jbg jarane umire se, realnost zivota, ne znam sto si dosao :D
Baš si mi se nagovorio, posebice si zakucao sa tim smajlijem. Necu se smjeti više pojaviti ovdje...
1Dante1

#9610 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 1Dante1 »

Diwan wrote: 20/03/2020 09:21

Baš si mi se nagovorio, posebice si zakucao sa tim smajlijem. Necu se smjeti više pojaviti ovdje...
Dobro te podrumaš, manje laprdanja
pizarro

#9611 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

Hiran wrote: 20/03/2020 09:07 Znanstvenici objavili stopu smrtnosti od korone u Wuhanu: "Ovo je važno za Europu"

https://www.index.hr/vijesti/clanak/zna ... 67023.aspx
bilo kakve podatke o coroni iz kine treba uzimati s rezervom.
na pocetku pokusali sve sakriti a sad kao hoce da spase svijet.
Dozer

#9612 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

bunk wrote: 20/03/2020 07:58 Nego sta bi sa one vojne vjezbe,dodjosel americki vojnici u Europu?
Ili je to otkazano.
Dodjose. I nijedan jedini medij to nije propratio. Samo tu i tamo po neka agencijska vijest da su se iskrcali radi vjezbe, i to je to. Nema vise apsolutno nikakvih info o vjezbi, gdje se odvija, sta se radi...nista.
Sve oko cega su se mediji zadali par dana jeste da ljude ubijede da je to "samo najvaljena vojna vjezba". Pri tome, niko se nije ni pocesao da povuce paralelu izmedju te toliko neodlozne vjezbe, i svih ostalih mjera o karantinu koje uvode sve drzave, ukljucujuci i Ameriku.

Jbt, sve stalo, robe kasne danima, mnoge nece ni stici gdje su krenule, mnoge ce vjerovatno i propasti radi datuma, itd., ali - vojska i vojna vjezba se niposto ne smiju prolongirati. Smijesno. I sad nigdje nista vise o tome. Ni rijeci.

A mediji i dalje pumpaju samo paniku, bukvalno.
I dalje se sve vijesti svode samo na "ukazivanje" o opasnostima, o broju mrtvih i zarazenih, a onaj pozitivni dio o broju oporavljenih je samo sporadicna i vrlo kratkotrajna pojava.

Jos nisam upratio nijedan medij da je povukao neke paralele na bilo koju drugu virusnu bolest i njenu smrtnost u istom vremenskom periodu u kojem se desava ovo sad.
Supljirajte koliko hocete da sam teoreticar zavjere, ali puno vise ljudi umre za 3 mjeseca seoznske gripe nego je umrlo za ova 3 mjeseca corone.
Italija je trenutno u fokusu radi velikog broja mrtvih, ali oni i u sezoni gripe imaju dnevno po 140 mrtvih. A sad, i za ova 3 mjeseca, taj broj dnevno je 38.... A za gripu postoji vakcina, tj. lijek.

Vec rekoh da cemo stvarnu paralelu moci povuci tek u junu, ali ako se nastavi ovako, s ovim prosjekom, opet ce to u Italiji biti manje nego u sezoni gripe. I to podosta manje.

I nije ovo ni zabijanje glave u pijesak, ni panika, ni histerija, ni teorija zavjere, nego samo suhoparna statistika.
pizarro

#9613 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

iza corone stoji nesto vece, samo jos ne znamo sta je!!!
Diwan

#9614 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

1Dante1 wrote: 20/03/2020 09:24

Pazi na jezik, nisam ti ništa rekao, niti se obratio, niti imam veze ikakve s tobom. Zauzimam ovaj prostor kao i ti, Pristojno se ponašaj. Možeš me staviti na blok ako ti se ne sviđa. Sad se možeš vratiti nazad u mišju rupu.
Diwan

#9615 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

pizarro wrote: 20/03/2020 09:28 iza corone stoji nesto vece, samo jos ne znamo sta je!!!
Tako je drug.
Dozer

#9616 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

geralt wrote: 20/03/2020 08:34 I jos par pitanja za ovu "boli me tuki, nece mene" ekipu. Pusite li? Jeste li ikad pusili? Boravite li u zadimljenim prostorijama? Zivite li nekom slucajnoscu u najzagadjenijem gradu na svijetu?
Da.
Da.
Da.
Da.

I nije bas "boli me taki" (ne "tuki"), logicno da ce se svako pokusati sacuvati, ali virus nije ni priblizno smrtonosan kako ga prikazuju.
Ova panika koja se pumpa je jednaka onome da je virus toliko smrtonosan da se sigurno umire ako ga se pokupi. A to naprosto nije tako.
GAU8

#9620 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

Na kraju ce razapeti Gretu Thunberg radi svega ovoga :run:
bunk

#9621 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Dozer wrote: 20/03/2020 09:26
bunk wrote: 20/03/2020 07:58 Nego sta bi sa one vojne vjezbe,dodjosel americki vojnici u Europu?
Ili je to otkazano.
Dodjose. I nijedan jedini medij to nije propratio. Samo tu i tamo po neka agencijska vijest da su se iskrcali radi vjezbe, i to je to. Nema vise apsolutno nikakvih info o vjezbi, gdje se odvija, sta se radi...nista.
Sve oko cega su se mediji zadali par dana jeste da ljude ubijede da je to "samo najvaljena vojna vjezba". Pri tome, niko se nije ni pocesao da povuce paralelu izmedju te toliko neodlozne vjezbe, i svih ostalih mjera o karantinu koje uvode sve drzave, ukljucujuci i Ameriku.

Jbt, sve stalo, robe kasne danima, mnoge nece ni stici gdje su krenule, mnoge ce vjerovatno i propasti radi datuma, itd., ali - vojska i vojna vjezba se niposto ne smiju prolongirati. Smijesno. I sad nigdje nista vise o tome. Ni rijeci.

I dalje se sve vijesti svode samo na "ukazivanje" o opasnostima, o broju mrtvih i zarazenih, a onaj pozitivni dio o broju oporavljenih je samo sporadicna i vrlo kratkotrajna pojava.

Jos nisam upratio nijedan medij da je povukao neke paralele na bilo koju drugu virusnu bolest i njenu smrtnost u istom vremenskom periodu u kojem se desava ovo sad.
Supljirajte koliko hocete da sam teoreticar zavjere, ali puno vise ljudi umre za 3 mjeseca seoznske gripe nego je umrlo za ova 3 mjeseca corone.
Italija je trenutno u fokusu radi velikog broja mrtvih, ali oni i u sezoni gripe imaju dnevno po 140 mrtvih. A sad, i za ova 3 mjeseca, taj broj dnevno je 38.... A za gripu postoji vakcina, tj. lijek.

Vec rekoh da cemo stvarnu paralelu moci povuci tek u junu, ali ako se nastavi ovako, s ovim prosjekom, opet ce to u Italiji biti manje nego u sezoni gripe. I to podosta manje.

I nije ovo ni zabijanje glave u pijesak, ni panika, ni histerija, ni teorija zavjere, nego samo suhoparna statistika.
Jel moguce da ima zrno istine u prici o vjestacki stvorenom virusu i nekim zavjerama..
Ermin ZM

#9622 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

Dozer wrote: 20/03/2020 09:26
Ili je to otkazano.

Ako aludiras na neki rat izmedju zapada i Rusije nema od toga nista. To je rat koji niko ne moze dobit i obe su strane svjesne zbog posjedovanja nuklearnog kapaciteta. Citam razvijaju se kao protumjere, ugrozava se nuklearni balans, al ljudi ne kontaju da u slucaju kad ne bi nuklearke mogle proc, u slucaju totalnog poraza dovoljno je da se ispuca nekoliko na vlastitom teritoriju da nivo radijacije postane toliki da se ne moze na zemlji zivjet.
pizarro

#9623 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pizarro »

ovi influenseri sad jedva cekaju da dobiju coronu kako bi se imalo o cemu pricati.
1Dante1

#9624 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 1Dante1 »

Diwan wrote: 20/03/2020 09:29
1Dante1 wrote: 20/03/2020 09:24

Pazi na jezik, nisam ti ništa rekao, niti se obratio, niti imam veze ikakve s tobom. Zauzimam ovaj prostor kao i ti, Pristojno se ponašaj. Možeš me staviti na blok ako ti se ne sviđa. Sad se možeš vratiti nazad u mišju rupu.
Podrumas, to sve vazi i za tebe. :D
Dozer

#9625 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Istog sam misljenja. I ja sam skoro cijeli januar suho kasljao. Jesam pusac, ali nikad nisam toliko kasljao. "Pace" nikako izbacit', a imao sam stalno osjecaj da je tu. Hrak'o po kupatilu k'o zadnji tuberan, zena i djeca mi se valjali od smijeha, ali nece "pace" vani, dzaba sve. I pluca su me malo k'o fol boluckala, gornji dio, ali sam to pripisivao stalnom kaslju. Temperaturu nisam imao.
Onda uzeo onaj nekakav lipov med, usecereni, i svako jutro i vece po jednu kasiku toga uzimao, a onda i obicni med, livadu. 6-7 dana kasnije kasalj prestao.

U nekom momentu je i zena pocela kasljati, isto suho kao i ja, a onda i djeca, ali kod njih je to trajalo 7-8 dana i prestalo samo od sebe.
Locked