Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Nadzorna_ploca

#9576 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

Ima li i jedan selebriti da svoju pamet nije podijelio sa nama u doba Corone.
Evo bas gledam ovaj mali preko bare sa bradom i ona sto konju glavu treba vratiti se oglasili. Israfile puhni dok nas nije satralo.
Ima Bosne_Bice Bosne
Location: The field “Location” is too short, a minimum of 2 characters is required.

#9577 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ima Bosne_Bice Bosne »

Nadzorna_ploca wrote: 20/03/2020 06:04 Ima li i jedan selebriti da svoju pamet nije podijelio sa nama u doba Corone.
Evo bas gledam ovaj mali preko bare sa bradom i ona sto konju glavu treba vratiti se oglasili. Israfile puhni dok nas nije satralo.
I meni ih je pun kofer! :-x

Gori su mediji koji prenose njihove gluposti. :evil:
Cortado

#9578 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Cortado »

Cini se da je cijela politicka scena u Srbiji zasnovana na oportunizmu i senzacionalizmu:

1. PROF. DR. BRANIMIR NESTOROVIC: Kraj epidemije u maju ili junu, u Grckoj virus GOTOV jos ranije!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#9580 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Velkoski »

Image
spreca

#9582 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by spreca »

Ermin ZM

#9583 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

Velkoski wrote: 20/03/2020 00:46
Raigor Stonehoof wrote: 20/03/2020 00:40
Raigor Stonehoof wrote: 16/03/2020 02:15 Teoreticari zavjera su najgluplji ljudi na planeti. Ozbiljno.
Nije zgoreg da se citiram povremeno.
đe su nam antivakseri otkad je korona aktuelna :lol:
Nadaju se sa ce bit vakcina. :D Pricam bas sa radnim kolegom antivakserom, kaze citao ameri hoce kupit onu firmu za vakcine u Njemackoj, kaze treba to zaustavit. Pa
reko sta tebe briga za to ti si protiv vakcina svakako. Kaze ovo je dobra vakcina stvara imunitet na bolest. Wft? Sta ti ljudi imaju u glavi jbt ostale vakcine nako se daju.
Ci-Nick

#9584 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ci-Nick »

Gledam jutros u Tajlandu novih 50 slučajeva tako isto i u Australiji tako da je upitno da li će ljeto zaustaviti širenje.
Izgleda da je ona izjava koju je dala Merkel najbliža istini.
Kada stignemo do 50% inficiranih, tek onda bi se moglo stići do situacije da jedan inficirani zarazi manje od jedne osobe. Pa bi to moglo stati na 60 do 70% populacije.
Osim ako vakcina bude ranije spremna.
Tomahawk11
Globalni moderator

#9585 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Tomahawk11 »

Velkoski wrote: 20/03/2020 07:06 Image
Što bi se reklo negdje tu ko i mi ili malo gori od nas.
daddy-kool

#9586 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

Biće vakcina prije nego 70%.

Koliko je do sada oboljelih? -Relativno mali broj od ukupnog stanovništva.
Jednostavno se ne može dopustiti divljanje virusa dok se ne dosegne "herd immunity".
Halcyon

#9587 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Halcyon »

daddy-kool wrote: 20/03/2020 07:49 Biće vakcina prije nego 70%.

Koliko je do sada oboljelih? -Relativno mali broj od ukupnog stanovništva.
Jednostavno se ne može dopustiti divljanje virusa dok se ne dosegne "herd immunity".
Lično mislim da će virus odraditi svoje i prodivljat kroz populaciju daleko prije "imuniteta krda". Vakcina hoće li ili neće biti nađena je upitno (nije ni za prvo "izdanje" SARS-a koje je haračilo još 2003. godine), a virus odrađuje ono šta mu je posao.

Moguće (i nadam se iskreno) da griješim.
daddy-kool

#9588 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by daddy-kool »

No, Covid-19 does not spare the young

It’s clear that older people and those with health problems are most at risk of dying because of the coronavirus — but that doesn’t mean younger people who catch it won’t become gravely ill. Many already have.

Adults between 20 and 54 make up almost two-fifths of the people being hospitalized in the U.S. with the coronavirus, according to the Centers for Disease Control and Prevention. Twenty percent are under 44 — millennials, more or less.

And nearly half of the most severe cases — the ones who land in intensive care — are younger than 65, the agency found. The figures come from a study of the first 2,500 cases reported in the U.S. (the tally is now over 10,000).

Even children — especially babies and preschoolers — can sometimes become seriously ill, though they are the least likely to do so; it’s not yet clear why.
NYT
Ermin ZM

#9589 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

Ci-Nick wrote: 20/03/2020 07:45 Gledam jutros u Tajlandu novih 50 slučajeva tako isto i u Australiji tako da je upitno da li će ljeto zaustaviti širenje.
Izgleda da je ona izjava koju je dala Merkel najbliža istini.
Kada stignemo do 50% inficiranih, tek onda bi se moglo stići do situacije da jedan inficirani zarazi manje od jedne osobe. Pa bi to moglo stati na 60 do 70% populacije.
Osim ako vakcina bude ranije spremna.
Ja mislim da ovaj virus kruzi vec neko vrijeme, samo je pripisivano gripi. Moje iskustvo iz januara i drugih ljudi mi bude sumnju. Ja sam hvala Bogu rijetko bolestan, godinama imam svoj jutarnji ritual, djumbir nariban u med, ujutro kad ustanem kasika na prazan stomak i casa vode i ponekad dodam curekotovo ulje na to. I kad me stigne gripa il prehlada(jako rijetko) sad pa sad prodje. Al u januaru sam 10 tak dana bas se napatio, i doktorica rekla da su mi puna pluca tecnosti. Ko ce ga znat, vrijeme ce pokazat
starii

#9590 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by starii »

Koliko ce trajati zavisi od nas sviju..što se više krećemo vani duže ce trajati...zato govoriti svima da se ne smije kretati i setati...kad se zadnji evidentira da je obolio potrebno je 15 dana da proglasi kraj epidemije...tj. ako 1.maja bude zadnji pacijent prije 15 maja nece biti proglasen kraj....do nas je sviju koliko ce trajati...pametno je sto se u mostaru i tuzli ulice dezinficiraju..ne vidim u sarajevu, cuo sam i da postoji opcija zatvaranja sarajeva u karantin da se ne siri epidemija...ista je opcija i za hercegovinu...
Point.

#9591 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

_BataZiv_0809 wrote: 19/03/2020 22:27
Point. wrote: 19/03/2020 21:48
Daj bolan, ko u Evropi danas ždere šišmiše, pacove, kerove otvoreno i u količinama kao u Kini.
Da ti jedu janjetinu i teletinu, placo bi ti milju maraka kilu janjetine kod Gojka kad dodjes ljeti u Bosnu.
Bi kurac. Ko da bi nestalo bosanske marino ovce, samo Novi Zeland ima grla da nahrani te mamo žderače. Ima sasvim dovoljno domaće živadi da nahrani sve. Jebo janjetinu ko da sam je željan, a platio bih i dvije milje za kilu da se ne mora svake prestupne godine pojavljivati neki SARS virus zbog slabo pečenog šišmiša ili žohara.
bunk

#9592 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by bunk »

Nego sta bi sa one vojne vjezbe,dodjosel americki vojnici u Europu?
Ili je to otkazano.
statixx

#9593 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by statixx »

Iran
Two days earlier, with deaths at 724, the country’s health ministry said that around 15% of those who died were under the age of 40—an unprecedented figure for a disease whose death rate for those under 50 appears to be well below 1%.
https://time.com/5804706/iran-coronavirus/
mO k3

#9595 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

MUNAFIK wrote: 20/03/2020 00:24 Posto ovdje neki predvidjaju katastrofu i 5000 i vise zarazenih za 10 do 15 dana hajde nek odgovore kolko ce ih morati u BOLNICU?

Jel moraju svi u bolnicu na ljevenje da bi prezivjeli ili u takvo stanje pada samo na jedan postotak zarazenih...

Sta kazu još od tih 5000 zarazenih koje predvidjaju kolko ce umrjeti??? Onako predpostavka sa obzirom da imamo 60 respiratora!!!
Zaraženi i oboljeli su dva pojma , kod oboljelih zavisi jeli spadaš u riziko grupu i kakvo ti je stanje
geralt

#9596 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Hajmo se malo prisjetiti zasto se sve ove mjere rade.

Ako se nista ne bude radilo, i zarazi se preko 50% stanovnistva prije pojave vakcine/lijeka, sa stopom smrtnosti kao u ostalim zemljama, kod nas umire slican broj ljudi kao u ratu. Ovo nije panika vec matematika - ko dosad nije naucio sta je eksponencijalni rast, ja mu ne mogu pomoci, no ima Google.

Za sta smo ratovali '92? Velikom vecinom, da se spase ljudi. I to je upravo radila generacija koju sad treba stititi.

Mislite da period 92-95 nije unistio ekonomiju? Trazi li se i od kog danas da sidje u jebeni rov? Ne. Ima struje, vode, grijanja, benzina, hrane, ne puca se... Sve sto se trazi je da sjedite kuci, gledate filmove, igrate igrice, citate knjige... Ekonomija ce se oporaviti kao i od svakog sranja dosad.

I jos par pitanja za ovu "boli me tuki, nece mene" ekipu. Pusite li? Jeste li ikad pusili? Boravite li u zadimljenim prostorijama? Zivite li nekom slucajnoscu u najzagadjenijem gradu na svijetu?
Haris.ba

#9597 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Haris.ba »

Ermin ZM wrote: 20/03/2020 07:53
Ja mislim da ovaj virus kruzi vec neko vrijeme, samo je pripisivano gripi. Moje iskustvo iz januara i drugih ljudi mi bude sumnju. Ja sam hvala Bogu rijetko bolestan, godinama imam svoj jutarnji ritual, djumbir nariban u med, ujutro kad ustanem kasika na prazan stomak i casa vode i ponekad dodam curekotovo ulje na to. I kad me stigne gripa il prehlada(jako rijetko) sad pa sad prodje. Al u januaru sam 10 tak dana bas se napatio, i doktorica rekla da su mi puna pluca tecnosti. Ko ce ga znat, vrijeme ce pokazat
Stvar je što bi kako izgleda da je ova korona - zarazio sve sa kojima si bio u kontaktu (a to su pretpostavljam roditelji). Mnogo nas je preležalo tešku gripu. Skoro svi koje znamo naših godina. Recimo ja i žena smo tako fasovali slično ko i ti. Dijete je isto šmrcalo, malo temperature jedan dan, ali sređeno antibioticima veoma brzo.

Roditeljima ništa nije bilo. Jeste bilo gripe (možda prije prehlade), ali nimalo teške ko kod nas. Ja sam recimo poslao ženu i dijete kod njenih tri dana kakav sam bio. Da je korona, prenešena bi bila na roditelje.
emirolini

#9598 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emirolini »

geralt wrote: 20/03/2020 08:34 Hajmo se malo prisjetiti zasto se sve ove mjere rade.

Ako se nista ne bude radilo, i zarazi se preko 50% stanovnistva prije pojave vakcine/lijeka, sa stopom smrtnosti kao u ostalim zemljama, kod nas umire slican broj ljudi kao u ratu. Ovo nije panika vec matematika - ko dosad nije naucio sta je eksponencijalni rast, ja mu ne mogu pomoci, no ima Google.

Za sta smo ratovali '92? Velikom vecinom, da se spase ljudi. I to je upravo radila generacija koju sad treba stititi.

Mislite da period 92-95 nije unistio ekonomiju? Trazi li se i od kog danas da sidje u jebeni rov? Ne. Ima struje, vode, grijanja, benzina, hrane, ne puca se... Sve sto se trazi je da sjedite kuci, gledate filmove, igrate igrice, citate knjige... Ekonomija ce se oporaviti kao i od svakog sranja dosad.

I jos par pitanja za ovu "boli me tuki, nece mene" ekipu. Pusite li? Jeste li ikad pusili? Boravite li u zadimljenim prostorijama? Zivite li nekom slucajnoscu u najzagadjenijem gradu na svijetu?
:shock: :shock: :shock: fakat si u pravu, pogotovo za ovo
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#9599 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

KORONAVIRUS
U svijetu preko 10.000 mrtvih zbog koronavirusa
i sHa kaju tVumpovci... gripa obicna, prehlada, proce to... u americi se tek zahuktava kao i u europi, u kini sad se uvozi korona, uvode ponovo drasticne mjere... ljudi moji pa izvadite glOvu iz pjeska, ovo je PANDEMIJA !!!
Nadzorna_ploca

#9600 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nadzorna_ploca »

cuj PANDEMIJA?
Nije moguce :shock:
Locked