bazeni, djakuziji, masazi, drustvene igre.mO k3 wrote: ↑19/03/2020 12:51ALL inkliusive ko u Turskoj , eki tebedezurni_ucenik wrote: ↑19/03/2020 12:44 Cuj zale se na manjak komfora u satorima. Sta bi ti jaro hotelsku sobu sa 5 zvjezdica![]()
![]()
Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
dezurni_ucenik
#9001 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
- Diwan
#9002 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Nek si nas obavijestio. Jel ti sada lakše?insaneinthebrain wrote: ↑19/03/2020 12:51 spanija. novo zariste. trenutno stanje
2378 new cases and 129 new deaths in Spain
-
daddy-kool
#9003 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Naravno, za vozače, pilote, diplomate i sl vrijede druga pravila.
Para nema da se hoteli iznajmljuju, prehrana će biti organizovana a troškove će snositi putnici.
Računaj da je država zatvorena, a šator ide zbog hajvana koji su bili po žarištima u Evropi, nisu se izolovali i zaraziše lokalni svijet.
- OldMayor
#9004 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ljudi niste shvatili poentu šatora.
Ja sam ubjeđen da je glavna vodilja postavljanja tih šatora da se "prepadne" dijaspora od same pomisli da dolazi ovamo. Jer sama pomisao da u martu u BiH budes 14 dana u nekakvom satoru, ce ti momentalno ubiti bilo kakvu zelju da pokusas uopste doci ovamo.
I mogu reći da su uspjeli u tome. Jer se dopisujem sa nekom rajom koja je mislila doći u BiH jer su prakticno sada na odmoru, normalno sada im to ne pada na pamet.
Znači ide red vijesti o šatorima.
Red vijesti o tome da fataju graničare zbog korupcije.
Rezultat - Veliki broj ljudi koji je i pomislio da dodje ovamo - odustaje od toga. Jer ga ili ceka sator ili pokusaj mita za koji se sada ne zna bas sigurno da li ce proci ili ne.
I ovo je najbolje sto smo mogli uraditi. Obeshrabriti hiljade onih koji su mislili doci ovamo na "odmor". Zao mi je. Sjedi gdje si.
Ja sam ubjeđen da je glavna vodilja postavljanja tih šatora da se "prepadne" dijaspora od same pomisli da dolazi ovamo. Jer sama pomisao da u martu u BiH budes 14 dana u nekakvom satoru, ce ti momentalno ubiti bilo kakvu zelju da pokusas uopste doci ovamo.
I mogu reći da su uspjeli u tome. Jer se dopisujem sa nekom rajom koja je mislila doći u BiH jer su prakticno sada na odmoru, normalno sada im to ne pada na pamet.
Rezultat - Veliki broj ljudi koji je i pomislio da dodje ovamo - odustaje od toga. Jer ga ili ceka sator ili pokusaj mita za koji se sada ne zna bas sigurno da li ce proci ili ne.
I ovo je najbolje sto smo mogli uraditi. Obeshrabriti hiljade onih koji su mislili doci ovamo na "odmor". Zao mi je. Sjedi gdje si.
- mO k3
#9005 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jednostavno u dogovoru sa hr i SLO nema propuštanjaOldMayor wrote: ↑19/03/2020 12:58 Ljudi niste shvatili poentu šatora.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9006 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ja ne znam sta je ovim nasim politicarima, gledam i slusam ih i ne mogu da vjerujem u totalnoj su nebulozi, pa cak i dodik mrmlja, lupeta koda su na drogama... imam osjecaj da su u nekom strahu... jer ako ovo eskalira, bice nabijanja na kolac na sred marin dvora... sistem koji gaje 30 godina srusit ce se u jednom danu... evo bOkirov sdO usmjerava paznju na dodika i policiju entiteta, neka ih na granicama, neka i pederalna udje nek suradjuju, nek se bave ovim problemom, jebo dejton sad, boli me qurac za dejton.
- CPT
#9007 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kako mislis druga pravila? Vozac iz Padove koji vozi papriku svaku noc iz SA ce proci? Valjda ce njemu na celu pisati da je zdrav? Ili ce svaki sofer testirati kod svakog prelaza? Para nema za hotel? Znas koliko kosta vojna mobilna bolnica za stotinjak ljudi? Vise od svakog hotela oko Izacica.daddy-kool wrote: ↑19/03/2020 12:56Naravno, za vozače, pilote, diplomate i sl vrijede druga pravila.
Para nema da se hoteli iznajmljuju, prehrana će biti organizovana a troškove će snositi putnici.
Računaj da je država zatvorena, a šator ide zbog hajvana koji su bili po žarištima u Evropi, nisu se izolovali i zaraziše lokalni svijet.
Ako je granici zadrze samo jedan malo veci autobus takvo naselje je puno i zatvoreno za (bar) 14 dana.
-
Company85
-
daddy-kool
#9009 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Da druga pravila za vozače, moraće imati izolaciju ali neće u šator.CPT wrote: ↑19/03/2020 13:01
Kako mislis druga pravila? Vozac iz Padove koji vozi papriku svaku noc iz SA ce proci? Valjda ce njemu na celu pisati da je zdrav? Ili ce svaki sofer testirati kod svakog prelaza? Para nema za hotel? Znas koliko kosta vojna mobilna bolnica za stotinjak ljudi? Vise od svakog hotela oko Izacica.
Ako je granici zadrze samo jedan malo veci autobus takvo naselje je puno i zatvoreno za (bar) 14 dana.
Ima šatora, ima poljskih kreveta, napraviće se.
-
bojiboji1
#9010 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Šator je više psiholoske prirode. Radončić je jasno rekao " Molimo naše građane da ne dolaze morati ćemo ih staviti u najgore uvijete". Bar će prepoloviti one koji su mislili za Uskrs ovamo.Dozer wrote: ↑19/03/2020 12:41Eh...da se ti i ja konacno slozimo oko necega
Pri tome, inkubacija nekad traje i do 27 dana, u prvih 14 ne mora biti nikakvih simptoma. Da li ce testirati svakoga u satorima 2x, ili bar 1x, na otpusatanju?
Satori su glupost. Lijepo zamisljeno, ali sustinski nefunkcionalno.
-
zigzag
- Banksy
#9012 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
APEL NADLEŽNIMA
SDP BiH Sarajevo:
Tražimo da se objavi tačan podatak o broju testiranih lica! Građani se ne smiju držati u mraku!
https://** No links **.ba/clanak/199874/sdp-bih-sarajevo-trazimo-da-se-objavi-tacan-podatak-o-broju-testiranih-lica-gradani-se-ne-smiju-drzati-u-mraku
Kako je SDP BiH već tražio da se prikaže broj testiranih sa nalazima testova, što do danas nije urađeno, insistiramo da se ova informacija objavi, te da se ovaj podatak kao stalni parametar objavljuje na stranici Vlade KS o prisutnosti virusa Covid-19, te izražavamo nadu da će se i drugi nivoi vlasti povesti primjerom i kreirati stranice sa podacima o brojkama, poduzetim mjerama, odlukama i uputama građanima. Također, tražimo da se objavi i podatak o broju testova i setova za uzimanje uzoraka kojim raspolaže Bosna i Hercegovina.
Javnost mora dobiti valjanu i pravovremenu informaciju o broju testiranih zbog širenja poluinformacije da je na području Sarajeva pored više od 600 pacijenata u samoizolaciji urađeno testiranje tek nekoliko desetina građana.
Neobjavljivanje tačnih i decidnih informacija od strane validnih institucija uz neadekvatno obavještavanje o tačnom broju raspoloživih respiratora dovodi do početka širenja panike što je nedopustivo.
-
golman
- CPT
#9014 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Dijaspora to zna od pocetka jer rezim poznat od pocetka. Osim toga da vecina upustva od poslodavaca da ko ode "dole" moze slobodno i ostati. Jedan dio ljudi ide jer moraju zbog vize, nekima fali novca, neki zbog stanja roditelja u BiH. Ljudi koji su na privremenom obicno nemaju par hiljada EUR u steku da mogu iducih nekoliko mjeseci sjediti kod kuce. Neki su veci prvi dan dobili nogu tako da je samo pitanje dana kad ce se morati vratiti.OldMayor wrote: ↑19/03/2020 12:58 Ljudi niste shvatili poentu šatora.
-
daddy-kool
-
dezurni_ucenik
#9016 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Last edited by dezurni_ucenik on 19/03/2020 13:09, edited 5 times in total.
- OldMayor
#9017 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ko mora, mora. Zbog toga i ima sator.CPT wrote: ↑19/03/2020 13:06 Dijaspora to zna od pocetka jer rezim poznat od pocetka. Osim toga da vecina upustva od poslodavaca da ko ode "dole" moze slobodno i ostati. Jedan dio ljudi ide jer moraju zbog vize, nekima fali novca, neki zbog stanja roditelja u BiH. Ljudi koji su na privremenom obicno nemaju par hiljada EUR u steku da mogu iducih nekoliko mjeseci sjediti kod kuce. Neki su veci prvi dan dobili nogu tako da je samo pitanje dana kad ce se morati vratiti.
Zao mi je.
- L3D3NA
#9018 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Banke uvode tromjesečni moratorij na plaćanje kredita za fizičke i pravne osobe u FBiH
https://www.klix.ba/biznis/banke-uvode- ... tification
https://www.klix.ba/biznis/banke-uvode- ... tification
- O'zone
- Globalni moderator
#9019 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Neće ba biti nikakvog nabijanja na kolac tu su bezbjedniji od Koala i Pandipici wrote: ↑19/03/2020 13:00ja ne znam sta je ovim nasim politicarima, gledam i slusam ih i ne mogu da vjerujem u totalnoj su nebulozi, pa cak i dodik mrmlja, lupeta koda su na drogama... imam osjecaj da su u nekom strahu... jer ako ovo eskalira, bice nabijanja na kolac na sred marin dvora... sistem koji gaje 30 godina srusit ce se u jednom danu... evo bOkirov sdO usmjerava paznju na dodika i policiju entiteta, neka ih na granicama, neka i pederalna udje nek suradjuju, nek se bave ovim problemom, jebo dejton sad, boli me qurac za dejton.
Prpa je od smrti i to se pokazuje jer ih sve testiraju u tajnosti od virusa. Svi su oni u rizičnoj grupi skoro svi pate hipertenzije, i tu ima još par hroničnih bolesti. Jbe se njima za narod kao i obično ali njihove guzice su neprocjenjive
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#9020 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
ima i ta...O'zone wrote: ↑19/03/2020 13:13Neće ba biti nikakvog nabijanja na kolac tu su bezbjedniji od Koala i Pandipici wrote: ↑19/03/2020 13:00ja ne znam sta je ovim nasim politicarima, gledam i slusam ih i ne mogu da vjerujem u totalnoj su nebulozi, pa cak i dodik mrmlja, lupeta koda su na drogama... imam osjecaj da su u nekom strahu... jer ako ovo eskalira, bice nabijanja na kolac na sred marin dvora... sistem koji gaje 30 godina srusit ce se u jednom danu... evo bOkirov sdO usmjerava paznju na dodika i policiju entiteta, neka ih na granicama, neka i pederalna udje nek suradjuju, nek se bave ovim problemom, jebo dejton sad, boli me qurac za dejton.
Prpa je od smrti i to se pokazuje jer ih sve testiraju u tajnosti od virusa. Svi su oni u rizičnoj grupi skoro svi pate hipertenzije, i tu ima još par hroničnih bolesti. Jbe se njima za narod kao i obično ali njihove guzice su neprocjenjive
-
ninjahepek
#9021 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Jel trebaju svi kafići biti zatvoreni? Ako trebaju, može li mi neko reći kome trebam prijaviti one koji se ne pridržavaju pravila?
-
Cortado
#9022 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Lokalnoj stanici policije.ninjahepek wrote: ↑19/03/2020 13:25 Jel trebaju svi kafići biti zatvoreni? Ako trebaju, može li mi neko reći kome trebam prijaviti one koji se ne pridržavaju pravila?
-
daddy-kool
#9023 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Pogledaj prvi post na temi.ninjahepek wrote: ↑19/03/2020 13:25 Jel trebaju svi kafići biti zatvoreni? Ako trebaju, može li mi neko reći kome trebam prijaviti one koji se ne pridržavaju pravila?
- dječak sa šibicama
#9024 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Kazu u Hrv atskoj i Sloveniji panika vec uzela maha, dodje neko na selo iz grada, selo se digne na noge, istjeraju ga, ako nece da ide prijete mu, zovu policiju.. ne zhnam je li istina ali citam po hrvatskim forumima.
Po svemu sudeci, za mjesec dana bice granice po kvartovima i stubistima
Po svemu sudeci, za mjesec dana bice granice po kvartovima i stubistima
-
ninjahepek
#9025 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!
Ono su brojevi koji su namjenjeni da se prijave ljudi koji ne poštuju odredbu od samoizolaciji koliko ja vidjeh!?daddy-kool wrote: ↑19/03/2020 13:29Pogledaj prvi post na temi.ninjahepek wrote: ↑19/03/2020 13:25 Jel trebaju svi kafići biti zatvoreni? Ako trebaju, može li mi neko reći kome trebam prijaviti one koji se ne pridržavaju pravila?
@Cortado
Hvala na odgovoru.