Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
golman

#8926 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by golman »

Ima Bosne_Bice Bosne wrote: 19/03/2020 03:18
golman wrote: 19/03/2020 01:02
MMM1977 wrote: 18/03/2020 23:22 Zašto Njemačka ima ovako malu stopu smrtnosti u odnosu na sve ostale? Italija je na drugom kraju skale...
Dobro pitanje,ali izgleda bez odgovora.
Da se nadovezem i ja na ovo pitanje sa jos jednim:
Kako to da jedna arapska zemlja(Iran),ima 17 i po hiljada oboljelih,a sve ostale arapske zemlje,racunajuci i one sa sjevera Afrike i sve ostale sa Bliskog istoka,ukupno nesto malo vise od 1800????? Dakle zamalo pa desetostruko vise oboljelih ima Iran sam ,nego petnaestak ostalih arapskih zemalja zajedno.

:skoljka:
Od kada je to Iran arapska drzava!? :shock: :run:
Ma da,bjezmo od sustine pitanja.

Ajmo ovako,zasto u Iranu ima vise zarazenih nego u cijeloj Africi i Aziji(osim Kine i Koreje)?
OldMayor

#8927 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by OldMayor »

Diwan wrote: 19/03/2020 10:41 To je to, realne informacije, zdrav razum, prisebnost, logika.

Ali slabo se čuje glas razumma u doba orkestrirane panike i psihoze. Dakle, ova psihozu su vam priredili s vrha, svjesno i namjerno su pustili da se to širi kao što su svjesno i namjerno pustili da se pustoše prodavnice. Ovo nije lokalno stanje, već globalno pa se s toga i radi o globalnoj zavjeri.

Još ako ukinu internet, nadam se da neće, mada oni kratke pameti to zagovaraju, onda smo tek donji.
Aha znaci trebamo onda pustiti starinu da pomre i onda smo mirni?

Imaj na umu da dosta starijih tamo umire jer respiratore daju mladjima. Ili ti misli da samo stariji pacijent treba respirator?

Ne provaljujte se.
golman

#8929 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by golman »

insaneinthebrain wrote: 19/03/2020 11:03 novih 6 zaraženih :sad:
Jel u Mostaru?
TomANDJerry

#8930 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TomANDJerry »

GAU8 wrote: 19/03/2020 07:07
TomANDJerry wrote: 19/03/2020 01:14 Jedna stvar mi nije jasna u ovome svemu ....

A to je zasto cijeli svijet ne je*e maj*u i sve to petog koljena svim Kinezima zajedno sa njihovom vladom. Sto je najgore vidim dosta nekih poruka podrske, kao evo prijatelji iz Kine nam poslali paket maski (koje svako ne rade i ne sluze nicemu).

Jedini i apsolutni krivac za hiljade i hiljade mrtvih, milione bez posla, i rusenje cijele svijetske ekonomije jesu Kinezi (osim naravno za one kojima su Amerikanci i Jevreji za sve krivi, pa nekako i za ovo).

Te trznice sa kojih je potekao virus su trebale biti zatvorene jos prije 10 godina kada se virus (Sars) prvi put pojavio, ali posto je on brzo prosao sve se zaboravilo. Slusao sam neke univerzitetske profesore iz USA koji govore da uslovi na tim trznicama su takvi da oni u labaratoriji nebi imali hrabrosti sprovoditi takve eksperimente od opasnosti kakve sve mutacije i viruse moze da to proizvede. Prakticno ima 10 nivou nesretnih divljih zivotinja gdje ona na vrhu pi*a po onoj ispod nje, pa ona ispod nje na onu ispod itd itd ... i to nisu zivotinje tipa krava, ovca, koza koje su jos slicne --- nego divlje zivotinje iz razlicitih dijelova svijeta koje nikad zajedno nisu boravile.

Ali u doba danasnjeg "opreznog govora" jedino onaj idiot Trump virus naziva "Chinese virus" --- jer se ostali boje da nebudu prozvani rasistima, ako j****** Kinezima kazu neke osnove higijene i zastite zivotinja.
Pa šta da im i hebes majku? Hoće li Coronavirus nestati?
OK, jesu nam poslali virus. Ali su ga poslali i sebi. I mislim da će ovo biti definitivni povod da sami preispitaju svoju tradicionalnu medicinu koja raznoraznim divljim životinjama pridaje ljekovita svojstva
Po toj logici, zasto zatvoriti ubojicu u zatvor ... hoce li to vratiti onoga koga je ubio ??

Korona nece nestati, ali ce se pojaviti druga za 5-10 godina ako se ne izvrsi pritisak (da ne govorim usput da je Kineska vlada od pocetka lagana o samom virusu). Ovo je vec DRUGI put da se ovaj virus (ili jako slican) pojavljuje, samo sto se prvi put zaustavilo.

Dakle svijet bi trebao da ceka i treci put da ceka sta ce se desiti kada neko od njih pojede kengura, koji je prije toga bio u kavezu za anakondom, iznad koje se nalazi divlja svinja iz urala itd itd

I nece sami nista promijeniti, takav rezim boli briga za ljudske zivote --- pogotovo ako izadju ekonomski jaci iz ovoga
Last edited by TomANDJerry on 19/03/2020 11:06, edited 1 time in total.
vjesticanametli

#8931 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by vjesticanametli »

moja tetka wrote: 19/03/2020 10:47 mjere samozaštite, maska, rukavice dezinfekcija pred ulaznim vratima obuće i kesa.. sad se pitam zašto dezinfekcija ulica, da li je virus toliko otporan da se dugo nalazi na cesti.....sutra moram od otoke do čaršije otići i odnijeti staroj rodici namirnice, ići u apoteku po lijekove....... namjeravam ići pješice pa kako bude zaobilaziti eventualne prolaznike......... ovo mi dodje isto ko ratno stanje samo eto imamo struje i vode pa dokle izdržimo..... svima želim sve najbolje, čuvajte se :bih:
i trci usput cik cak a mozes i prazan kanister u ruku :lol: cisto da ugoDZAj bude komplet :lol:
piupiu

#8932 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

hadzinicasa wrote: 19/03/2020 10:51 ovo APSOLUTNO nije tacno. testovi se koriste i z containment. dakle ako nemas jacih simptoma i ne trebas lijecnicku pomoc, trebas biti u potpunoj izolaciji da ne zarazis druge koji ce mozda trebati respirator ili lijecnicku pomoc.
pandemija se smiruje kada svaki zarazeni pacijent zarazi manje od jedne nove osobe.

ima sipmptome ili si rizicna grupa, nazoves broj telefona i oni ti kazu ne izlazi i ne mrdaj nigdje dok ne dodjemo da te testiramo. nema ni ici negdje da se testiras. i onda sve drugo. kakva statistika i bakraci u ovom kontekstu

osim ako nije u svrhu predizborne i iluzije kontrole situacije koja nikome ne treba osim bolesnim umovima uljuljkanim u zadnjih 20 godina svemoci i bahatosti.
Ovo je tačno po primjeru onog gradića što je zaustavio širenje epidemije i po tajvanskom i singapurskom iskustvu. Što se respiratora tiče, s obzirom na našu populaciju, koja je takodje stara, ogromnim dijelom pušačka, dijabetesa k'o u priči, kardiovaskularnih oboljenja takodje, jer mi tako živimo, toga ne da će trebati, nego... :|

Treba raditi i jedno i drugo, s tim da bi i država mogla ponešto nabaviti. Kad se ima za mijenjanje toka Radobolje, vile po Poljinama i Dedinjima, valjda se ima šta i donirati, koga lobirati? Iskreno se trenutno jedino uzdam u Miloradovo lobiranje Kineza, možda i nama sleti kakav avion s opremom i ljekarima, ko zna.
MrShadow

#8933 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MrShadow »

Ovo je kraj svijeta, u Francuskoj od danas svi moraju podnijeti elektronski zahtjev vladi za izlazak iz kuce te tek kad im se odobri mogu izaci, u suprotnom zatvor.

U roku 2 godine cipovat ce nas sve, roboti ce upravljati svijetom, hrana ce se dozirati svima na kapaljku, propast ce banke, pare nece postojati. Americki filmovi se ostvaruju, zivi bili pa vidjeli.

Evo sa MIT, najjaceg tehnoloskog instituta objasnili sve sta nas ceka

https://www.technologyreview.com/s/6153 ... 18-months/
sumirprimus

#8934 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

splinter wrote: 19/03/2020 10:19
sumirprimus wrote: 19/03/2020 10:00
splinter wrote: 19/03/2020 09:45
Sumirprimus V.S. Coronavirus
Koja domaća najbolje djeluje na ove baje? Koliko stepeni?
Mozes ti pricat sta hoces al par stotina testova i stotinjak respiratora je pusi smouk ako ovo provali.a dosad nije provalilo pukom srecom i opcom izolacijom ionako zolovanog stanovnistva.ove baje sto idu po austriji na skijanje su ekscesi u nasem drustvu..
A i na taj broj testova vidimo da se politicari testiraju nako iz mjera predostroznosti a ljudi sa simptomima sjede kod kuce u smaoizolaciji.koja se poatuje u zqvisnosti od karaktera osobe a ne odluka i provjera drzave.
Pa ja sam u struKi na neki način. Prestao sam više razmišljati o potencijalnim scenarijima, uradio sam što je bilo do mene da to neko silno znanje ne ostane "zarobljeno" u meni, kontaktirao i savjetovao koga mislim da sam trebao. Sad sa sam se posvetio sebi i svojoj porodici. I najozbiljnije te pitam, hoću da se opustim u ovim teškim vremenima.
Mi sad ovdje samo sjdimo i iščekujemo šta će biti. Bukvlano čekamo da vidimo je li se zakasnilo sa mjerama ili eventualno nije.
Biće napeto narednih dana . . .
:lol: nedovoljno bilo koja.
Al da ti bude lakse i ugodnije da se opustis po nekoj mojoj ljestvici 1.dunja al domaca nista ovi industrijski otrovi. 2.viljamovka 3.jabuka al sve preko 40···
insaneinthebrain

#8935 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by insaneinthebrain »

golman wrote: 19/03/2020 11:04
insaneinthebrain wrote: 19/03/2020 11:03 novih 6 zaraženih :sad:
Jel u Mostaru?
u mostaru 2 u konjicu 4
Dozer

#8936 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Diwan wrote: 19/03/2020 10:41
To je to, realne informacije, zdrav razum, prisebnost, logika.

Ali slabo se čuje glas razumma u doba orkestrirane panike i psihoze. Dakle, ova psihozu su vam priredili s vrha, svjesno i namjerno su pustili da se to širi kao što su svjesno i namjerno pustili da se pustoše prodavnice. Ovo nije lokalno stanje, već globalno pa se s toga i radi o globalnoj zavjeri.

Još ako ukinu internet, nadam se da neće, mada oni kratke pameti to zagovaraju, onda smo tek donji.
Ukidanje interneta, parcijalno ili potpuno, bice samo dodatni znak da se u pozadini kuha nesto skroz drugo i da je virus samo paravan.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8937 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

ovo ce biti najgore kad se izborimo sa ovom zvijeri...
https://novac.jutarnji.hr/aktualno/najv ... ztZSC7f41Q

Analitičari složni

Najveće svjetsko gospodarstvo već u recesiji, mnogi sektori paralizirani

Sve je jasnije da će koronavirus prekinuti najdužu gospodarsku ekspanziju u SAD-u jer su u naporima da se spriječi širenje virusa paralizirani brojni poslovni sektori, pa mnogi analitičari smatraju da je najveće svjetsko gospodarstvo već uronilo u recesiju.
i onda price i teorije kako su britanci i amerikanci odnjeli virus u kinu da bi je sjebali... eno EU optuzuje kremlj da su oni zarazili europu namjerno, jos malo pa cemo ratovat... u pizdu materinu.
KORONA I FAKE NEWS
|
Dokumenti EU tvrde da Rusija koristi koronavirus za širenje straha u zapadnim zemljama, Kremlj negira

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/doku ... 200319020

Rusija provodi dezinformacijsku kampanju u zapadnim zemljama osmišljenu za sijanje razdora i zabrinutost zbog širenja koronavirusa, objavila je Evropska unija (EU).
Kako piše Reuters, Kremlj je u srijedu negirao optužbe, rekavši da su neosnovane i da nemaju veze sa zdravim razumom.

U dokumentu EU navedeno je da ruska kampanja, gurajući lažne vijesti na internetu na engleskom, španskom, italijanskom, njemačkom i francuskom jeziku, koristi kontradiktorne, zbunjujuće i zlonamjerne vijesti da bi EU otežalo komuniciranje o svom odgovoru na pandemiju.
itekako

#8938 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by itekako »

Cortado wrote: 19/03/2020 10:44
wewa wrote: 19/03/2020 10:11
piupiu wrote: 19/03/2020 09:50

Pa jedino možemo mi reagovati, ali kako? Dobićeš isti propagandno-manipulativni odgovor osmišljen u stožeru u M. Spahe, kako se oni bore za naš opstanak i stoga su ugroženi i ugrožavaju svakodnevnim kontaktom s ljudima, te ih treba redom testirati. Ako je neko mislio da to neće biti tako, prespavao je zadnjih 25 godina. Da su bar prešutjeli, nego izvještaji - Fadil, negativan, Dragan, negativan.

Haj' za Fadila i kontam, možda su kad su se sastajali u tom Doboju s RS-ovcima imali kontakt s ovim Zlatanom ili su ovi iz RS-a imali kontakt s njim, pa oni s ovima iz Federacije. Inače bi im trebalo otići tamo u M. Spahe i sve pljuvati po autima, gelenderima, štekama! Grassroots bioterorizam u akciji! :lol:

Problem je, zapravo, što mi tih testova nemamo. Ako je zvanično potrošeno 420, kao što kažu, odmah dodaj 100 za 'raju'. Čak i ako nije potrošeno 100 na raju, što mi zvuči nevjerovatno, to svejedno znači da mi nemamo više od 580 testova za kompletnu zemlju, ako WHO u medjuvremenu nije poslao više (čekali su na još 500) ili ako nisu nabavili testove na neki drugi način - od Kineza ili koga već.
tu dolazimo do pravog pitanja - kojeg vraga ne nabavljamo testove?! ako su vec dostupni privatnim ustanovama, koje ih naplacuju, zasto se sredstva koje je, recimo, BH Telecom izdvojio ne utrose na nabavku testova?

odgovor je, naravno, isti kao prije. ne odgovara sultaniji nijedan pozitivan test u KS, za ostalo je zaboli cose.
Pitanje prioriteta. Ako ces birati izmedju testova ili kupovine respiratora, onda radije idemo na respiratore. A s obzirom na druge drzave, slobodno mozemo prtpostaviti da su svi potencijalni prenosnici zaraze, ako vec dodje do pogorsanja klinicke slike, pacijent koji zavrsi u bolnici ce biti testiran. Testovi svih ostalih bi bili koristeni jedino u svrhu statistike, sto je isto potrebno, ali ako je stvar prioriteta, onda radije respiratori (iako nisu garancija prezivljavanja)
itekako wrote: 19/03/2020 10:35 bez namjere da pokrecem nove teme,
zelim samo da podsjetim da je u Italiji umrlo preko 2000 ljudi od ukupnih 60.480.000 stanovnika uz napomenu da govorimo o drugoj najstarijoj naciji na planeti sa prosjecnom starosti stanovnistva od 50 godina.
stariji su samo Japanci.
I sta je konkretno poenta ovog posta? Jebo tih 3000 Italijana koji su odapeli jer ih ima 60 mil? Jesi li spreman tako reci i za svoje roditelje? Nesto ne vjerujem.
znao sam da cu zbog posta doci u ovakvu situaciju.... ali evo, odgovorit cu i tebi a i ostalim koji su se zakacili i tu zavrsiti pricu na ovu temu.

za razliku od mnogih vas, na ovo sto imamo danas ja sam u svakom smislu spreman jos od januara. to znaci da sam jos polovinom janura napravio ozbiljnu zalihu terapijskih lijekova za bolesne roditelje, ozbiljnu kolicinu hrane na ukucane i kucnog ljubimca, dovoljnu kolicinu zastitnih maski, rukavica i sredstava za dezinfekciju. pokrenuo sam i neke mjere zastite vezane za zgradu u kojoj zivim. iz ovoga mozete zakljuciti da nisam cvrcak nego mrav, iz basne o mravu i cvrcku.
u svojevrsnoj samoizolaciji sam skoro mjesec dana, kao i ukucani, i niko mi to nije trebao narediti, preporuciti ili me ubjedjivati da to trebam uraditi. ukratko, licno sam poduzeo sve sto sam mogao kako bi zastitio i sebe i svoje bliznje, sigurno bolje, mudrije i pametnije nego velika vecina onih koji ovdje pisu.

sa druge strane pored svega sto sam uradio i radim, ja i dalje vjerujem da je cijela prica prenapuhani balon. mjere koje poduzimaju vlade svijeta su enormnom disbalansu u odnosu na zvanicne brojeve. zato sam i spomenuo konkretne brojeve iz Italije.
da jos jednom pokusam docarati pricu u brojevima. SVI OBOLJELI DO DANAS NA SVIJETU MOGU STATI NA BRAZILSKU MARAKANU!!! SVI UMRLI DO DANAS NA SVIJETU MOGLI BI STATI NA STADION OLIMPIKA NA OTOKU!!!
ako u toj cinjenici ne nalazite materijal za odredjene sumnje, propitivanja i sl., bez uvrede, mislim da ne mislite svojom glavom nego gladno gutate sve sto vam serviraju.

i da zakljucim, za one koju bi me propitivali o mojoj kontradiktornosti,
vjerujem u najbolje a spreman sam na najgore.

pazite se, cuvajte se i ono jos vaznije, budite razumni!
Nisrin

#8939 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Nisrin »

muha_sa wrote: 19/03/2020 09:15

Sjedi gdje si :-) ima vremena-doci ceš kad se i ako se ovo smiri.

Ovo što uvecah ti je nigdje veze :-)
Naravno da se ne vracam...dosla sam da rijesim vizu, ali je zatvoren ured, otkud sam znala sta slijedi kada su govorili radit ce reducirano sve?
Druga stvar, svi koji su "zapeli" u Njemackoj, a prekorace 90 dana, dobijaju potvrdu da mogu ostati jos 3 mjeseca, po potrebi ce produzavati..ali ja NISAM JEDINA...ja sam kod muza, jedino sto nazalost ne mogu raditi bez vize!

Jako puno je ljudi kojima isticu 3 mjeseca i nemaju vise gdje ostati, ili su radili na crno i moraju nazad, ili su dobili otkaz sad u ovom haosu- nemaju gdje ostati, ne mogu platiti stanarinu, rezije, hranu---logicno da se moraju vratiti i po svim konvencijama i ustavu niko ih sprijeciti ne moze ako MORAJU!

Meni je totalno OK ici u samoizolaciju 15 dana U KUCI, i ko god ne postuje nek stave kazne 10 000KM, ali kakvi crni satori, leglo jos vece zaraze! :run: :run:
Ermin ZM

#8940 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Ermin ZM »

MrShadow wrote: 19/03/2020 11:07 Ovo je kraj svijeta, u Francuskoj od danas svi moraju podnijeti elektronski zahtjev vladi za izlazak iz kuce te tek kad im se odobri mogu izaci, u suprotnom zatvor.

U roku 2 godine cipovat ce nas sve, roboti ce upravljati svijetom, hrana ce se dozirati svima na kapaljku, propast ce banke, pare nece postojati. Americki filmovi se ostvaruju, zivi bili pa vidjeli.

Cek sto se u Kini vraca na staro sve ako je cilj bio toliko covjeka zatvorit. Kakve vi to filmove u glavi vrtite pa je sve neka zavjera itd.
Sto se tice virusa, shvati da 80 posto ljudi prodje sa jako blagim simptomima. Da nemamo morala i empatije logicki bi bilo jednostavno pustit da virus pokosi one koji su slabi, svakao su to stariji koji su teret drzavi.
A sta drzave cine? Bore se da zaustave, ipak ima neke empatije i ljudskosti i u tim zlim vladama. Aj sad idi stavi aluminijsku kapu da ti vanzemaljci ne procitaju misli
Zox

#8941 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bh-infe ... /200319055
Meni je ovo dobra vijest. Nece se improvizovati a, koliko sam upratio (a pokusavam da pratim, iako nisam nikakav ekspert), ovo i jesu neki up to date tretmani.
Point.

#8942 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Point. »

TomANDJerry wrote: 19/03/2020 11:05
GAU8 wrote: 19/03/2020 07:07
TomANDJerry wrote: 19/03/2020 01:14 Jedna stvar mi nije jasna u ovome svemu ....

A to je zasto cijeli svijet ne je*e maj*u i sve to petog koljena svim Kinezima zajedno sa njihovom vladom. Sto je najgore vidim dosta nekih poruka podrske, kao evo prijatelji iz Kine nam poslali paket maski (koje svako ne rade i ne sluze nicemu).

Jedini i apsolutni krivac za hiljade i hiljade mrtvih, milione bez posla, i rusenje cijele svijetske ekonomije jesu Kinezi (osim naravno za one kojima su Amerikanci i Jevreji za sve krivi, pa nekako i za ovo).

Te trznice sa kojih je potekao virus su trebale biti zatvorene jos prije 10 godina kada se virus (Sars) prvi put pojavio, ali posto je on brzo prosao sve se zaboravilo. Slusao sam neke univerzitetske profesore iz USA koji govore da uslovi na tim trznicama su takvi da oni u labaratoriji nebi imali hrabrosti sprovoditi takve eksperimente od opasnosti kakve sve mutacije i viruse moze da to proizvede. Prakticno ima 10 nivou nesretnih divljih zivotinja gdje ona na vrhu pi*a po onoj ispod nje, pa ona ispod nje na onu ispod itd itd ... i to nisu zivotinje tipa krava, ovca, koza koje su jos slicne --- nego divlje zivotinje iz razlicitih dijelova svijeta koje nikad zajedno nisu boravile.

Ali u doba danasnjeg "opreznog govora" jedino onaj idiot Trump virus naziva "Chinese virus" --- jer se ostali boje da nebudu prozvani rasistima, ako j****** Kinezima kazu neke osnove higijene i zastite zivotinja.
Pa šta da im i hebes majku? Hoće li Coronavirus nestati?
OK, jesu nam poslali virus. Ali su ga poslali i sebi. I mislim da će ovo biti definitivni povod da sami preispitaju svoju tradicionalnu medicinu koja raznoraznim divljim životinjama pridaje ljekovita svojstva
Po toj logici, zasto zatvoriti ubojicu u zatvor ... hoce li to vratiti onoga koga je ubio ??

Korona nece nestati, ali ce se pojaviti druga za 5-10 godina ako se ne izvrsi pritisak (da ne govorim usput da je Kineska vlada od pocetka lagana o samom virusu). Ovo je vec DRUGI put da se ovaj virus (ili jako slican) pojavljuje, samo sto se prvi put zaustavilo.

Dakle svijet bi trebao da ceka i treci put da ceka sta ce se desiti kada neko od njih pojede kengura, koji je prije toga bio u kavezu za anakondom, iznad koje se nalazi divlja svinja iz urala itd itd

I nece sami nista promijeniti, takav rezim boli briga za ljudske zivote --- pogotovo ako izadju ekonomski jaci iz ovoga
Davno sam ja govorio da se treba kineski zid postaviti oko cijele Kine. Jebote, od ovoliko domaćih životinja oni meze jebenog šišmiša, mravojeda i pitaj kakve još čudne životinje i još ih trpaju sve na jedno mjesto. Pa kakva psiha moraš biti da ti uopšte na pamet padne da pojedeš šišmiša ili pašće ili pacova. Nevjerovatno. I evo šta bude.
Dozer

#8943 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

pici wrote: 19/03/2020 10:48 moj dozeru onda je i kuga od prije hiljadu godina necija zavjera... tamosnja tradicija im je sto se kuhinje tice je katastrofalna... oni bukvalno jedu sve, da se kamen more provarit oni bi ga pojeli, pa do prije 30-50 godina kad je tile putovo po kini oni su gladovali i jeli se izmedju se... to je takav mentalitet i tesko ga je suzbiti jednom ili dvije generacije... uzmi bilo kakvu zivotinju koja nije veterinarski pregledana, oderi je i pojedi na zivo(to oni rade) moras neku bolest zaradit da si supermen... svinjska gripa, pticija gripa, kuga itd da ne nabrajam sve to potice iz azije a pogotovo iz kine... moraju mjenjat sistem prehrane il se manje kucat da ih bude manje i da imaju resursa za zdravu prehranu... jebote pa ko lesinari jedu sve zivo...
Ma znam ja sve to, pici. Bio, vidio...Jeste katastrofa. Slazem se sa svime. Samo mi je sve ovo nekako cudno... Kako god, vrijeme ce pokazati da li grijesim ili ne. Moguce je i jedno i drugo.
Zox

#8944 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Zox »

Point. wrote: 19/03/2020 11:25
Davno sam ja govorio da se treba kineski zid postaviti oko cijele Kine.
Ima vec.
piupiu

#8945 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

Zox wrote: 19/03/2020 11:30
Point. wrote: 19/03/2020 11:25
Davno sam ja govorio da se treba kineski zid postaviti oko cijele Kine.
Ima vec.
:lol: :lol: :lol: :thumbup:
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#8946 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by pici »

Dozer wrote: 19/03/2020 11:28
pici wrote: 19/03/2020 10:48 moj dozeru onda je i kuga od prije hiljadu godina necija zavjera... tamosnja tradicija im je sto se kuhinje tice je katastrofalna... oni bukvalno jedu sve, da se kamen more provarit oni bi ga pojeli, pa do prije 30-50 godina kad je tile putovo po kini oni su gladovali i jeli se izmedju se... to je takav mentalitet i tesko ga je suzbiti jednom ili dvije generacije... uzmi bilo kakvu zivotinju koja nije veterinarski pregledana, oderi je i pojedi na zivo(to oni rade) moras neku bolest zaradit da si supermen... svinjska gripa, pticija gripa, kuga itd da ne nabrajam sve to potice iz azije a pogotovo iz kine... moraju mjenjat sistem prehrane il se manje kucat da ih bude manje i da imaju resursa za zdravu prehranu... jebote pa ko lesinari jedu sve zivo...
Ma znam ja sve to, pici. Bio, vidio...Jeste katastrofa. Slazem se sa svime. Samo mi je sve ovo nekako cudno... Kako god, vrijeme ce pokazati da li grijesim ili ne. Moguce je i jedno i drugo.
dozeru drug moj lijepi, nemoj da nas opet zavara mirno spavajte rata nece biti... biti spreman na najgore nije panika nego predostroznost, ono iznad sve je super, pojest cemo i popit ovo sto smo pokupovali ako sve za mjesec dana bude OK... meni se od pocetka nije svidio wuhan, govorili su da sam panicar, NE, nego prosto neki instikt mi je proradio... u ratu me je taj instikt sacuvao i nisam ga nikad odbacivao i ignorisao... bice ovo sve OK ako bogda, samo se treba pridrzavati mjera i bice sve OK.Budimi dobar, zdrav i sexy. :thumbup:
geralt

#8948 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by geralt »

Evo pozitivnog primjera borbe protiv koronavirusa u svijetu, sa neocekivane lokacije (Kuvajt), pise Amerikanac koji se tamo trenutno nalazi:

https://talkingpointsmemo.com/edblog/th ... rom-kuwait
For the first couple of weeks, virtually all the cases had come from Iran. (Iran also has many more cases than they admitted; they refused to close the Shia pilgrimage sites and lied about the numbers.) I don’t remember the details, but Kuwait stopped flights coming from Iran and just sent planes to bring back Kuwaitis who wanted to come – and they went in buses from the airport to the quarantine sites. Hundreds of these have recently been released from quarantine. Next it was people coming from Egypt and Azerbaijan who made up most of the new cases, but for about the past week, almost all of them have been people coming back from the UK (and a couple from Spain, one from Switzerland…)

In the meantime, they cancelled flights from more countries, and last Friday, they closed the airport altogether. They also gradually increased the businesses that were closed, starting with wedding halls, cinemas, etc… to the point where now it’s basically food stores, pharmacies, and restaurants for takeout or delivery. They’re not letting people gather anywhere, and when people did downtown last Friday (probably families’ drivers on their day off), they used drones to ask them to go back home. (I saw that also done in Spain later.)

Right at the beginning, the Minister of Commerce himself was shown shutting down pharmacies that were raising the prices of face masks, and that video went viral as a warning to others. They publicized the number to call to report any attempt at price gouging, and we’ve seen videos of a few other stores shut down.

The government has warned against spreading rumors, but they’ve also been very transparent. The Ministry of Health holds a press conference every morning, and they are using social media to spread videos and news reports; they’re also trying to quickly refuting false rumors. They set up a new website with numbers of cases, critical cases, people in quarantine, people recovered, etc. https://corona.e.gov.kw/En/

From the beginning, everyone knew where to go if they suspected they had the virus: Entrance 5 of a certain hospital (or they could call the emergency number).
Bluemore

#8949 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

King Theoden wrote: 18/03/2020 12:05 Još jedan stručnjak koji tvrdi kako je karantena ustvari velika glupost.
Nažalost, samo za one koji znaju njemački jezik :(

Last edited by Bluemore on 19/04/2020 01:10, edited 1 time in total.
drag_gost

#8950 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by drag_gost »

MrShadow wrote: 19/03/2020 11:07 Ovo je kraj svijeta, u Francuskoj od danas svi moraju podnijeti elektronski zahtjev vladi za izlazak iz kuce te tek kad im se odobri mogu izaci, u suprotnom zatvor.

Ne seri.
Locked