Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
Mogy87

#8876 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 19/03/2020 09:35
GAU8 wrote: 18/03/2020 19:06
Dozer wrote: 18/03/2020 12:59 Nego...Jel' se zarazio ko odavde? Da nam prenosi proces Live?

Jbt...koja panika...

A, sta kaze onaj direktor UKC Mostar..."Sestra koja je ono objavila (audio snimak) nece dobiti otkaza radi toga, ali to nije bilo fer". A fer je sto je on dao saglasnost da se ona dvojica prime na pulmologiju, po haversko-stranackoj liniji?

Kakvi sve klocevi zive i disu ovdje, jbt...

Nego, hajmo svi - paniiiika! Panika! Eto corone! :D
Ja kod tvojih postova nekad imam utisak da 2 ili 3 osobe koriste isti account.
Od teorije zavjera, panike do zajebancije.... svega ima..
Nema panike. Taj osjecaj mi je nepoznat. Mozda izgleda kao panika kada napisem nesto sto se odnosi na realne stvari koje se ticu zastite, ili reagovanja vlasti, i sl., ali ne, to nije panika.

"Teoriju zavjere" kao pojam je vec vise nego isprazno komentarisati. Naveo sam vec par puta "teorije zavjere" za koje se kasnije ispostavilo da jesu bile stvarne zavjere, a teorijom zavjere su ih nazivali upravo oni koji su i bili ukljuceni u stvarnu zavjeru (marihuana, WTC, Enron, VW, teflon, itd.).

I sad za ovo mislim da ima svoju pozadinu. A koja je i kakva...mozda nekad saznamo. Moze biti svasta...
Od globalnog testiranja moci i upravljanja nad ljudima pomocu medija, preko pokretanja kapitala kroz obaranje svjetske ekonomije, a onda ide zaduzivanje radi vadjenja (BiH je, recimo, vec uzela 139 M kredita od MMF-a za borbu protiv virusa, a mnoge druge zemlje su vec namijenile par stotina milijardi za to), pa do sakrivanja necega sto se radi u pozadini... A mozda je sve istovremeno.
Vidjecemo, prije ili kasnije...

Ono sto mi je indikativno jeste da niko nije vidio jos nijednog umrlog. Sve sto znamo, znamo iskljucivo iz medijskih saopstenja, a u njima, kao i na portalima, vidimo informacije o tome. Interesantno je da nema nikakvih snimaka... S vremena na vrijeme se pojavi neki snimak necijeg svjedocenja, ali kako bilo ko zna da je to svjedocenje zaista to...?

I ne, nisam najpametniji, ne zelim nikoga vrijedjati na bilo koji nacin, niti siriti bilo kakvu paniku. Samo....poucen dosadasnjim zivotom i mnogim desavanjima, od mikro do makro, odnosno globalnog nivoa, meni ovdje nesto smrdi...i to momacki. Ne kazem da virus ne postoji, ali...
Da li bi Vama bilo normalno da osoblje u bolnici sa 3000+ pacijenata koji trebaju respirator snima kako umiru? Mislim da zaista niste svjesni sta se desava.

Na ovo cu vjerovatno dobiti odgovor ma to su glumci, sve je namjesteno.
I evo covjeka koji je umro i ciju smrt oplakuje zapadna civilizacija:
https://www.theguardian.com/world/2020/ ... UNgHUYtQ8o
Znam da je za Vas on samo neki cica od 92 godine koji bi umro od obicne prehlade. A u stvarnosti je genijalac koji je covjecanstvu ostavio ideje i koncepte koje mi ne bismo mogli osmisliti ni za 5 zivota.
swanfilter

#8877 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

Mogy87 wrote: 19/03/2020 09:39 Evo zasto je Trump odustao od prvobitnog plana pusti da vidimo sta ce se desiti
"A new CDC analysis of more than 2,400 cases of COVID-19 that have occurred in the United States in the last month shows that between 1 in 7 and 1 in 5 people between the ages of 20 and 44 in the sample of those who are confirmed cases require hospitalization, a level significantly higher than the hospitalization rates for influenza. The true percentage of young people who require hospitalization is likely much less, because many remain asymptomatic."
https://thehill.com/policy/healthcare/4 ... TcbCU5N82c
Bolest je po sama pluca mnogo opasnija od gripe.

U Koreji ih brine veci broj kriticnih slucajeva mladih u 20im ...

Virus drzi drustvo u velikom neznanju i nedoumici, a ljudi samo o smrtnosti i kako su to stari i vec bolesni ...
piupiu

#8878 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by piupiu »

wewa wrote: 19/03/2020 09:28 dakle, Sebija je do te mjere bolesna da ce nas pobiti zbog bolesne ambicije.
sad kad je cijela FBiH jedan veliki KCUS.

ima li iko u ovoj zemlji da naglas reaguje?!
Pa jedino možemo mi reagovati, ali kako? Dobićeš isti propagandno-manipulativni odgovor osmišljen u stožeru u M. Spahe, kako se oni bore za naš opstanak i stoga su ugroženi i ugrožavaju svakodnevnim kontaktom s ljudima, te ih treba redom testirati. Ako je neko mislio da to neće biti tako, prespavao je zadnjih 25 godina. Da su bar prešutjeli, nego izvještaji - Fadil, negativan, Dragan, negativan.

Haj' za Fadila i kontam, možda su kad su se sastajali u tom Doboju s RS-ovcima imali kontakt s ovim Zlatanom ili su ovi iz RS-a imali kontakt s njim, pa oni s ovima iz Federacije. Inače bi im trebalo otići tamo u M. Spahe i sve pljuvati po autima, gelenderima, štekama! Grassroots bioterorizam u akciji! :lol:

Problem je, zapravo, što mi tih testova nemamo. Ako je zvanično potrošeno 420, kao što kažu, odmah dodaj 100 za 'raju'. Čak i ako nije potrošeno 100 na raju, što mi zvuči nevjerovatno, to svejedno znači da mi nemamo više od 580 testova za kompletnu zemlju, ako WHO u medjuvremenu nije poslao više (čekali su na još 500) ili ako nisu nabavili testove na neki drugi način - od Kineza ili koga već.
Last edited by piupiu on 19/03/2020 09:52, edited 1 time in total.
Mate_Miso_Kovac

#8879 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mate_Miso_Kovac »

Čiča je ostavio iza sebe stadion, nije jebeni Tesla ili Fleming xD Baš šteta što nas je napustio u cvijetu mladosti :roll: :evil:
Mogy87

#8880 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Mate_Miso_Kovac wrote: 19/03/2020 09:51 Čiča je ostavio iza sebe stadion, nije jebeni Tesla ili Fleming xD Baš šteta što nas je napustio u cvijetu mladosti :roll: :evil:
Sta ste Vi ostavili covjecanstvu? Podijelite to sa nama. Ocigledno ne poznajete arhitekturu s obzirom da ne razumijete da je nasljedje nekih koncepti i ideje koje su prenijeli na ostale kolege vise nego same gradjevine. Ali to smo mi. Strucnjaci za sve.
Last edited by Mogy87 on 19/03/2020 10:05, edited 1 time in total.
sumirprimus

#8881 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

splinter wrote: 19/03/2020 09:45
sumirprimus wrote: 19/03/2020 09:39
Tomahawk11 wrote: 19/03/2020 09:36

Ti tek sad skonto da smo elitistička država :mrgreen:
Sutra da nastupi apokalipsa oni bi se svi zatvorili u trezor i čekali da pomremo.
Nazalost svjestan sam Banda placena i sebicno bahata
U se i u svoje kljuse ljudi od ovih nema pomoci
Sumirprimus V.S. Coronavirus
Koja domaća najbolje djeluje na ove baje? Koliko stepeni?
Mozes ti pricat sta hoces al par stotina testova i stotinjak respiratora je pusi smouk ako ovo provali.a dosad nije provalilo pukom srecom i opcom izolacijom ionako zolovanog stanovnistva.ove baje sto idu po austriji na skijanje su ekscesi u nasem drustvu..
A i na taj broj testova vidimo da se politicari testiraju nako iz mjera predostroznosti a ljudi sa simptomima sjede kod kuce u smaoizolaciji.koja se poatuje u zqvisnosti od karaktera osobe a ne odluka i provjera drzave.
Last edited by sumirprimus on 19/03/2020 10:01, edited 1 time in total.
emirolini

#8882 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by emirolini »

Razlike izmedju nas / Italija i Kineza

Image

Foto:Klix
swanfilter

#8883 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by swanfilter »

I u RSu ga nes kenjaju. Nema novih, svakako mali broj zarazenih, al zato preko 8000 pod mjerama.

Meni se cini da ih mali milijon rizicnih ...
Mate_Miso_Kovac

#8884 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mate_Miso_Kovac »

Mogy87 wrote: 19/03/2020 09:55
Mate_Miso_Kovac wrote: 19/03/2020 09:51 Čiča je ostavio iza sebe stadion, nije jebeni Tesla ili Fleming xD Baš šteta što nas je napustio u cvijetu mladosti :roll: :evil:
Sta ste Vi ostavili covjecanstvu? Podijelite to sa nama. Ocigledno ne poznajete arhitekturu s obzirom da ne razumijete da su nasljedje nekih koncepti i ideje koje su prenijeli na ostale kolege vise nego same gradjevine. Ali to smo mi. Strucnjaci za sve.
1. ne moras me persirati, nemam toliko godina
2. ostavio sam covjecanstvu proizvod na kojem sam radio i kojeg u realne svrhe koriste elektrodistribucije od filipina do amerike. To sto je nesto korisno, ne znaci da je revolucionarno i da sam zaduzio covjecanstvo time, ko sto čiča sigurno nije zaduzio covjecanstvo stiliziranim tribinama. Isto ko da kazes da je Gološ zaduzio covjecanstvo jer je napravio monumentalan objekat u Sarajevu. Zaduzbina covjecanstva su objekti/ideje/izumi bez kojih danasnji zivot ne bi mogao postojati u obliku kakvom postoji. Fensi stadion to nije. Pritome, ne kazem da nije covjek bio strucan u onome sto je radio, i da je to sto je radio beskorisno... :roll:
Mogy87

#8885 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

sherbett wrote: 19/03/2020 10:03 Onaj deda koji je umro u Istri sam doma bio je zarazen koron9m.
Jos ne znaju dal je umro od korone ili druge bolesti.

Mislimbda je ovo prva zrtva korone u RH
https://www.glasistre.hr/istra/obitelj- ... UmkTiBq76U
1Dante1

#8886 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by 1Dante1 »

Dozer wrote: 19/03/2020 09:35
GAU8 wrote: 18/03/2020 19:06
Dozer wrote: 18/03/2020 12:59 Nego...Jel' se zarazio ko odavde? Da nam prenosi proces Live?

Jbt...koja panika...

A, sta kaze onaj direktor UKC Mostar..."Sestra koja je ono objavila (audio snimak) nece dobiti otkaza radi toga, ali to nije bilo fer". A fer je sto je on dao saglasnost da se ona dvojica prime na pulmologiju, po haversko-stranackoj liniji?

Kakvi sve klocevi zive i disu ovdje, jbt...

Nego, hajmo svi - paniiiika! Panika! Eto corone! :D
Ja kod tvojih postova nekad imam utisak da 2 ili 3 osobe koriste isti account.
Od teorije zavjera, panike do zajebancije.... svega ima..
Nema panike. Taj osjecaj mi je nepoznat. Mozda izgleda kao panika kada napisem nesto sto se odnosi na realne stvari koje se ticu zastite, ili reagovanja vlasti, i sl., ali ne, to nije panika.

"Teoriju zavjere" kao pojam je vec vise nego isprazno komentarisati. Naveo sam vec par puta "teorije zavjere" za koje se kasnije ispostavilo da jesu bile stvarne zavjere, a teorijom zavjere su ih nazivali upravo oni koji su i bili ukljuceni u stvarnu zavjeru (marihuana, WTC, Enron, VW, teflon, itd.).

I sad za ovo mislim da ima svoju pozadinu. A koja je i kakva...mozda nekad saznamo. Moze biti svasta...
Od globalnog testiranja moci i upravljanja nad ljudima pomocu medija, preko pokretanja kapitala kroz obaranje svjetske ekonomije, a onda ide zaduzivanje radi vadjenja (BiH je, recimo, vec uzela 139 M kredita od MMF-a za borbu protiv virusa, a mnoge druge zemlje su vec namijenile par stotina milijardi za to), pa do sakrivanja necega sto se radi u pozadini... A mozda je sve istovremeno.
Vidjecemo, prije ili kasnije...

Ono sto mi je indikativno jeste da niko nije vidio jos nijednog umrlog. Sve sto znamo, znamo iskljucivo iz medijskih saopstenja, a u njima, kao i na portalima, vidimo informacije o tome. Interesantno je da nema nikakvih snimaka... S vremena na vrijeme se pojavi neki snimak necijeg svjedocenja, ali kako bilo ko zna da je to svjedocenje zaista to...?

I ne, nisam najpametniji, ne zelim nikoga vrijedjati na bilo koji nacin, niti siriti bilo kakvu paniku. Samo....poucen dosadasnjim zivotom i mnogim desavanjima, od mikro do makro, odnosno globalnog nivoa, meni ovdje nesto smrdi...i to momacki. Ne kazem da virus ne postoji, ali...
Ima puno snimaka iz bolnica, izvjestavju pojedini mediji iz Italije direktno, procackaj po yt. Kako god, ima puno upitnika sto se ovog virusa tice. Mozemo samo nagadjati.
MMM1977

#8887 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by MMM1977 »

Što se Luxemburg zadao danas, +132 na njihov broj stanovnika :shock:
Mogy87

#8888 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Mate_Miso_Kovac wrote: 19/03/2020 10:06
Mogy87 wrote: 19/03/2020 09:55
Sta ste Vi ostavili covjecanstvu? Podijelite to sa nama. Ocigledno ne poznajete arhitekturu s obzirom da ne razumijete da su nasljedje nekih koncepti i ideje koje su prenijeli na ostale kolege vise nego same gradjevine. Ali to smo mi. Strucnjaci za sve.
1. ne moras me persirati, nemam toliko godina
2. ostavio sam covjecanstvu proizvod na kojem sam radio i kojeg u realne svrhe koriste elektrodistribucije od filipina do amerike. To sto je nesto korisno, ne znaci da je revolucionarno i da sam zaduzio covjecanstvo time, ko sto čiča sigurno nije zaduzio covjecanstvo stiliziranim tribinama. Isto ko da kazes da je Gološ zaduzio covjecanstvo jer je napravio monumentalan objekat u Sarajevu. Zaduzbina covjecanstva su objekti/ideje/izumi bez kojih danasnji zivot ne bi mogao postojati u obliku kakvom postoji. Fensi stadion to nije. Pritome, ne kazem da nije covjek bio strucan u onome sto je radio, i da je to sto je radio beskorisno... :roll:
Sad mi je jasno. Ti si prakticar i realista. Objekti i stvari se vrjeduju po upotrebnoj vrijednosti. U umjetnosti to bas nije tako.
sumirprimus

#8889 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by sumirprimus »

MMM1977 wrote: 19/03/2020 10:08 Što se Luxemburg zadao danas, +132 na njihov broj stanovnika :shock:
@Nazdorna ploca si dobar? Sve ok? :mrgreen:
Bluemore

#8890 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bluemore »

swanfilter wrote: 18/03/2020 11:40 Cura iz Slo, 22 godine. Pise na blogu ovako.

Prosli Cet ujutro prvi simptomi, suho grlo, kasalj i glavobolja.

Sa Petka na Subotu naglo slabljenje, temo 38, bolovi kostiju, probadanje u plucima, groznica. Pise da je plakala iz ocaja ...

Sub testiranje i tokom dana pozitivan rezultat.

Danas pise kako je jucer zavrsila u bolnici nakon problema sa radom pluca. Spominje osjecaj poplavljenih pluca. U prije toga mucno stanje iz dana u dan. Meni je zanimljiva ta temp od 37,5 ...

U bolnici je u sobi sa jos jednom bakicom. Po dolasku su joj uzeli krv tri puta, jedan uzorak iz arterije

Za pricu oko imuniteta. Mislim da i genetika igra veliku ulogu. Ako ne i vecu ...

Uglavnom, nije bas prica kako se prelezi, a da mozda i ne znas ...
Kako koga zalomi
wewa

#8891 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by wewa »

piupiu wrote: 19/03/2020 09:50
wewa wrote: 19/03/2020 09:28 dakle, Sebija je do te mjere bolesna da ce nas pobiti zbog bolesne ambicije.
sad kad je cijela FBiH jedan veliki KCUS.

ima li iko u ovoj zemlji da naglas reaguje?!
Pa jedino možemo mi reagovati, ali kako? Dobićeš isti propagandno-manipulativni odgovor osmišljen u stožeru u M. Spahe, kako se oni bore za naš opstanak i stoga su ugroženi i ugrožavaju svakodnevnim kontaktom s ljudima, te ih treba redom testirati. Ako je neko mislio da to neće biti tako, prespavao je zadnjih 25 godina. Da su bar prešutjeli, nego izvještaji - Fadil, negativan, Dragan, negativan.

Haj' za Fadila i kontam, možda su kad su se sastajali u tom Doboju s RS-ovcima imali kontakt s ovim Zlatanom ili su ovi iz RS-a imali kontakt s njim, pa oni s ovima iz Federacije. Inače bi im trebalo otići tamo u M. Spahe i sve pljuvati po autima, gelenderima, štekama! Grassroots bioterorizam u akciji! :lol:

Problem je, zapravo, što mi tih testova nemamo. Ako je zvanično potrošeno 420, kao što kažu, odmah dodaj 100 za 'raju'. Čak i ako nije potrošeno 100 na raju, što mi zvuči nevjerovatno, to svejedno znači da mi nemamo više od 580 testova za kompletnu zemlju, ako WHO u medjuvremenu nije poslao više (čekali su na još 500) ili ako nisu nabavili testove na neki drugi način - od Kineza ili koga već.
tu dolazimo do pravog pitanja - kojeg vraga ne nabavljamo testove?! ako su vec dostupni privatnim ustanovama, koje ih naplacuju, zasto se sredstva koje je, recimo, BH Telecom izdvojio ne utrose na nabavku testova?

odgovor je, naravno, isti kao prije. ne odgovara sultaniji nijedan pozitivan test u KS, za ostalo je zaboli cose.
Dozer

#8892 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 19/03/2020 09:47 Da li bi Vama bilo normalno da osoblje u bolnici sa 3000+ pacijenata koji trebaju respirator snima kako umiru? Mislim da zaista niste svjesni sta se desava.

Znam da je za Vas on samo neki cica od 92 godine koji bi umro od obicne prehlade. A u stvarnosti je genijalac koji je covjecanstvu ostavio ideje i koncepte koje mi ne bismo mogli osmisliti ni za 5 zivota.
Nema potrebe za persiranjem, iako sam vjerovatno dosta stariji. Ovo je, ipak, forum. Uvazavanje da, argumenti da, sega i sala takodjer, ali nema potrebe za persiranjem, i bilo kakvim vrijedjanjem (ovo je generalno, ne licno).

Ne, nisu glumci. I - da, covjek je imao 92 godine. Visoko rizican za bilo kakvu infekciju, pa cak i obicnu prehladu. To je cinjenica, i tu ne mijenja nista vezano za to ko je i sta je on. Da, steta je sto je takav um umro, ali umro bi ubrzo svakako, zar ne? Niko nece zivjeti vjecno, bez obzira koliko je pametan, ili glup, ili ovakav i onakav.
Ulogu igraju samo godine i sveukupno zdravstveno stanje.

Ja ne sporim postojanje ovog virusa, ali ovaj soj ima neke prilicno razlicite karakteristike od svojih porodicnih prethodnika, a sto s lokacijom njegovog pojavljivanja, kao i cinjenicom sta se nalazi na toj lokaciji, kao i znanje o mnogim prethodnim stvarima o tome kako svijet i ljudi funkcionisu (igre moci, bogatstva, itd.), meni su sasvim dovoljan razlog da imam neke sumnje u njegovu prirodnost.
Mogy87

#8894 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 19/03/2020 10:11
Mogy87 wrote: 19/03/2020 09:47 Da li bi Vama bilo normalno da osoblje u bolnici sa 3000+ pacijenata koji trebaju respirator snima kako umiru? Mislim da zaista niste svjesni sta se desava.

Nema potrebe za persiranjem, iako sam vjerovatno dosta stariji. Ovo je, ipak, forum. Uvazavanje da, argumenti da, sega i sala takodjer, ali nema potrebe za persiranjem, i bilo kakvim vrijedjanjem (ovo je generalno, ne licno).

Ne, nisu glumci. I - da, covjek je imao 92 godine. Visoko rizican za bilo kakvu infekciju, pa cak i obicnu prehladu. To je cinjenica, i tu ne mijenja nista vezano za to ko je i sta je on. Da, steta je sto je takav um umro, ali umro bi ubrzo svakako, zar ne? Niko nece zivjeti vjecno, bez obzira koliko je pametan, ili glup, ili ovakav i onakav.
Ulogu igraju samo godine i sveukupno zdravstveno stanje.

Ja ne sporim postojanje ovog virusa, ali ovaj soj ima neke prilicno razlicite karakteristike od svojih porodicnih prethodnika, a sto s lokacijom njegovog pojavljivanja, kao i cinjenicom sta se nalazi na toj lokaciji, meni su sasvim dovoljan razlog da imam neke sumnje u njegovu prirodnost.
A da li si razmisljao na ovaj nacin: covjecanstvo se stalno razvija. Tlacimo i maltretiramo "majku prirodu" na milion nacina. Ono cega ljudi nisu svjesni: "majka priroda" je okrutno mjesto. Nemilosrdno. Tome svedoci istorija covjecanstva do zadnjih 100njak godina sto je u istorijskim okvirima treptaj oka. Priroda se buni. I mnogo je jaca od covjeka. Nalazi nove nacine da se izbori sa okupacijom i zlostavljanjem.
Better Man

#8895 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Better Man »

Mislim da Evropa još nije shvatila ozbiljnost ovog svega i da preduzete mjere u cilju sprečavanja širenja zaraze i njenog potpunog zaustavljanja nisu dovoljne, niti su adekvatne. jednostavno, Evropa se pokazala slabom i nemoćnom.
splinter

#8896 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by splinter »

sumirprimus wrote: 19/03/2020 10:00
splinter wrote: 19/03/2020 09:45
sumirprimus wrote: 19/03/2020 09:39

Nazalost svjestan sam Banda placena i sebicno bahata
U se i u svoje kljuse ljudi od ovih nema pomoci
Sumirprimus V.S. Coronavirus
Koja domaća najbolje djeluje na ove baje? Koliko stepeni?
Mozes ti pricat sta hoces al par stotina testova i stotinjak respiratora je pusi smouk ako ovo provali.a dosad nije provalilo pukom srecom i opcom izolacijom ionako zolovanog stanovnistva.ove baje sto idu po austriji na skijanje su ekscesi u nasem drustvu..
A i na taj broj testova vidimo da se politicari testiraju nako iz mjera predostroznosti a ljudi sa simptomima sjede kod kuce u smaoizolaciji.koja se poatuje u zqvisnosti od karaktera osobe a ne odluka i provjera drzave.
Pa ja sam u struKi na neki način. Prestao sam više razmišljati o potencijalnim scenarijima, uradio sam što je bilo do mene da to neko silno znanje ne ostane "zarobljeno" u meni, kontaktirao i savjetovao koga mislim da sam trebao. Sad sa sam se posvetio sebi i svojoj porodici. I najozbiljnije te pitam, hoću da se opustim u ovim teškim vremenima.
Mi sad ovdje samo sjdimo i iščekujemo šta će biti. Bukvlano čekamo da vidimo je li se zakasnilo sa mjerama ili eventualno nije.
Biće napeto narednih dana . . .
duh_sa_sjekirom

#8897 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by duh_sa_sjekirom »

Bit će vune narednih dana ali valja izdurat'...
Nego, ima li igdje maski u Sa?
Dozer

#8898 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Dozer »

Mogy87 wrote: 19/03/2020 10:17 A da li si razmisljao na ovaj nacin: covjecanstvo se stalno razvija. Tlacimo i maltretiramo "majku prirodu" na milion nacina. Ono cega ljudi nisu svjesni: "majka priroda" je okrutno mjesto. Nemilosrdno. Tome svedoci istorija covjecanstva do zadnjih 100njak godina sto je u istorijskim okvirima treptaj oka. Priroda se buni. I mnogo je jaca od covjeka. Nalazi nove nacine da se izbori sa okupacijom i zlostavljanjem.
Mislim da se mnogi vjernici nece sloziti s tobom, jer oni smatraju da je bog ljudima dao prirodu na odgovorno upravljanje :D

Naravno, ovo je vrhunski nonsense, jer mi i jesmo potekli iz prirode, a danas se s njom zajebavamo i smatramo da smo jaci i pametniji od nje.

Mozda je ovaj virus samo jos jedan poakzatelj da smo zapravo prilicno glupi i ograniceni u tom igranju.
Mogy87

#8899 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Mogy87 »

Dozer wrote: 19/03/2020 10:22
Mogy87 wrote: 19/03/2020 10:17 A da li si razmisljao na ovaj nacin: covjecanstvo se stalno razvija. Tlacimo i maltretiramo "majku prirodu" na milion nacina. Ono cega ljudi nisu svjesni: "majka priroda" je okrutno mjesto. Nemilosrdno. Tome svedoci istorija covjecanstva do zadnjih 100njak godina sto je u istorijskim okvirima treptaj oka. Priroda se buni. I mnogo je jaca od covjeka. Nalazi nove nacine da se izbori sa okupacijom i zlostavljanjem.
Mislim da se mnogi vjernici nece sloziti s tobom, jer oni smatraju da je bog ljudima dao prirodu na odgovorno upravljanje :D

Naravno, ovo je vrhunski nonsense, jer mi i jesmo potekli iz prirode, a danas se s njom zajebavamo i smatramo da smo jaci i pametniji od nje.

Mozda je ovaj virus samo jos jedan poakzatelj da smo zapravo prilicno glupi i ograniceni u tom igranju.
Shvatio sam sta zelim reci u potpunosti. Svi mi imamo tendenciju da glorifikujemo covjeka i njegovo djelovanje. A bioloske nauke, kad ih realno sagledamo, kazu da je covjek samo jedan dio opste slike. Tok istorije to samo potvrdjuje.
Diwan

#8900 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Diwan »

Ovaj sa N1 doživljava orgazam kad izvještava o nekom novom oboljelom. Pa ne kontam taj intenzitet usplahirenosti, psihoze, panike kada se povećanje od recimo jednog oboljelog u BiH doživljava kao da se desio cunami.

Jel to ljudi na taj način iskazuju svoj vlastiti strah i stres pa valjda ako ga raširim na druge, manje će me boljeti.
Locked