Danasnji "feminizam"

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
dale cooper

#8751 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote: 16/03/2020 18:39
dale cooper wrote: 16/03/2020 18:38
Niemand wrote: 16/03/2020 18:38

Pa kako bi ti rijesio ovo? :cekam:
Koje?
Muskarci i abortus, pored toga da se svi sterilisemo jel :D
Apsolutno podržavam pravo žena na abortus i raspolaganja sa svojim tijelom. Mislim, neću reći da je isto, ali i mi muškarci recimo
masturbacijom izbacimo stotine i stotine spermija koji bi potencijalno mogli postati živo biće u kombinaciji sa ženskom jajnom ćelijom.
Pa ne vidim da nam se prigovara što na taj način trošimo svoj genetski materijal. :mrgreen: Niti bih poslušao prigovaranja ili ograničenja
tog tipa. :D
Niemand

#8752 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote: 16/03/2020 18:45
dale cooper wrote: 16/03/2020 18:38

Koje?
Apsolutno podržavam pravo žena na abortus i raspolaganja sa svojim tijelom. Mislim, neću reći da je isto, ali i mi muškarci recimo
masturbacijom izbacimo stotine i stotine spermija koji bi potencijalno mogli postati živo biće u kombinaciji sa ženskom jajnom ćelijom.
Pa ne vidim da nam se prigovara što na taj način trošimo svoj genetski materijal. :mrgreen: Niti bih poslušao prigovaranja ili ograničenja
Ne razumijem bas logiku tog sa masturbacijom jer meni primjer zvuci isto ko i menstruacija kad su zene u pitanju. :|

Al nebitno, kakogod. :run:
dale cooper

#8753 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote: 16/03/2020 18:51
dale cooper wrote: 16/03/2020 18:45

Ne razumijem bas logiku tog sa masturbacijom jer meni primjer zvuci isto ko i menstruacija kad su zene u pitanju. :|

Al nebitno, kakogod. :run:

Menstruacija se dešava željela ti ili ne. Za masturbaciju treba malo više...rada. :mrgreen: A sperma ode...ni u šta. :D
MarlboroGold

#8754 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Nisam znao da je isto ubijanje spermatozoida i oplođene jajne ćelije...

:roll:
Niemand

#8755 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote: 16/03/2020 18:56
Menstruacija se dešava željela ti ili ne. Za masturbaciju treba malo više...rada. :mrgreen: A sperma ode...ni u šta. :D
Pa dobro al kakve veze ima uzalud potrosen genetski materijal na ovaj ili onaj nacin :D kad govorimo o abortusu gdje je jedno za a drugo protiv? Osim sto su oboje utrosili genetski materijal jel.

A inace, menstruacija se u danasnjim vremenima itekako moze dogadjati kad ti zelis il ne zelis. :skoljka:
dale cooper

#8756 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 16/03/2020 19:00 Nisam znao da je isto ubijanje spermatozoida i oplođene jajne ćelije...

Pa ja sam i napisao da nije isto. Ali je riječ o genetskom materijalu kojim muškarci raspolažu kako žele.
MarlboroGold

#8757 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

dale cooper wrote: 16/03/2020 19:03
MarlboroGold wrote: 16/03/2020 19:00 Nisam znao da je isto ubijanje spermatozoida i oplođene jajne ćelije...

Pa ja sam i napisao da nije isto. Ali je riječ o genetskom materijalu kojim muškarci raspolažu kako žele.
I to se ni po kojoj osnovi ne može uzeti kao argument za ovu raspravu.
dale cooper

#8758 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote: 16/03/2020 19:01
dale cooper wrote: 16/03/2020 18:56
Pa dobro al kakve veze ima uzalud potrosen genetski materijal na ovaj ili onaj nacin :D kad govorimo o abortusu gdje je jedno za a drugo protiv? Osim sto su oboje utrosili genetski materijal jel.

A inace, menstruacija se u danasnjim vremenima itekako moze dogadjati kad ti zelis il ne zelis. :skoljka:
Rekao sam ti jasno svoj stav vezano za to. Mislim da muškarac tu nema šta puno tražiti kada je u pitanju ženino tijelo.
Connaisseur Karlin

#8759 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Connaisseur Karlin »

MarlboroGold wrote: 16/03/2020 17:42
Connaisseur Karlin wrote: 16/03/2020 17:33
MarlboroGold wrote: 16/03/2020 17:22
Okrutno je i kad žena abortira iako je on htio dijete, a on se ne pita ništa. Meni je ovo još okrutnije.
pa nije dijete obicni predmet, pa da se svadjate u vezi istog :-)

ako od pocetka trudnoce do perioda za legalan abortus ne znate, ne zelite da se dogovorite, a mozete i MORATE donjeti kompromis, tad je jdina opcija da ste oboje zakonskim putem odgovorni za isto djete :)

abortus nije za svaku zenu,a uvijek se pise kako je abortus rijesenje, e pa nije , to nije tako lagana odluka :thumbup:

ako zena odluci abortus , a on zeli djete , treba issti postupak ozakoniti,, znaci, otici kod advokata i poptisati doumente, eh da vidim , koliko bi ih tad pristalo na samostalno ocivnstvo :D
Pa ko tu gleda na dijete kao obični predmet? Valjda ona strana koja traži abortus pobogu.
Što muškarac koji hoće dijete ne bi pristao na samostalno očinstvo? Potcjenjuješ muškarce i sve očeve koji jesu samohrani roditelji i to ne malo.
oboje, obje strane su zabrljale , jer se ne znaju dogovoriti ; kao sto rekoh , jedan takav par ima dovoljlno vremena da se dogvori ( do leglanog abortusa) ; ako se ne moze dogovoriti, muskraca treba leglanim putem potvrditi da zeli biti otac :-D Kako i na koji nacim sam u doticnoj izjavi podjecnila muskrace :D
Niemand

#8760 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

dale cooper wrote: 16/03/2020 19:09
Rekao sam ti jasno svoj stav vezano za to. Mislim da muškarac tu nema šta puno tražiti kada je u pitanju ženino tijelo.
Pa dobro, i dalje ne kontam sto si u pricu uveo uzalud potrosen genetski materijal, jer kako ti vec marlboro rece, mi pricamo o kombinaciji tvog i necijeg drugog genetskog materijala iz kojeg nastane nesto trece i sta sa tim trecim ako se ne mogu usaglasiti vlasnici utrosenog materijala a ne o propadanju tvog il tudjeg genetskog materijala. Otud i zbrka.

:kakoste:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#8761 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Velkoski »

Zašto onda alimentacija ako je muškarac samo donator? Mislim, evo slažem se s tobom, njeno tijelo - njen izbor, dajte onda meni izbor da ne plaćam ništa ako se već nisam pitao ništa. Sve ovo pod uslovom da trudnoća nije nastala nasilnim putem, te debile svakako treba odmah kastrirati.

Danas je ba isplatnije otići u puf u Frankfurtu nego se peglati s nekim i biti "u vezi". :mrgreen:
dale cooper

#8762 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

MarlboroGold wrote: 16/03/2020 19:04

Samo sam htio reći da i žene mogu da raspolažu sa svojim geneteskim materijalom kako hoće. Čak i u slučaju trudnoće, jer
osim neophodnog geneteskog materijala raspolažu i tijelom u kojem će plod sazrijeti...ili neće.
Niemand

#8763 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

Velkoski wrote: 16/03/2020 19:15
Danas je ba isplatnije otići u puf u Frankfurtu nego se peglati s nekim i biti "u vezi". :mrgreen:
Nemas pojma. :skoljka:
dale cooper

#8764 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Niemand wrote: 16/03/2020 19:14
dale cooper wrote: 16/03/2020 19:09
Pa dobro, i dalje ne kontam sto si u pricu uveo uzalud potrosen genetski materijal, jer kako ti vec marlboro rece, mi pricamo o kombinaciji tvog i necijeg drugog genetskog materijala iz kojeg nastane nesto trece i sta sa tim trecim ako se ne mogu usaglasiti vlasnici utrosenog materijala a ne o propadanju tvog il tudjeg genetskog materijala. Otud i zbrka.

:kakoste:
Napisao sam već Marlboru odgovor. Da ne pišem dvaput.
dale cooper

#8765 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Velkoski wrote: 16/03/2020 19:15 Zašto onda alimentacija ako je muškarac samo donator? Mislim, evo slažem se s tobom, njeno tijelo - njen izbor, dajte onda meni izbor da ne plaćam ništa ako se već nisam pitao ništa. Sve ovo pod uslovom da trudnoća nije nastala nasilnim putem, te debile svakako treba odmah kastrirati.

Jebiga, ko ti je kriv kad si počeo mlad slagati djecu kome stigneš. :oops: :mrgreen:
Niemand

#8766 Re: Danasnji "feminizam"

Post by Niemand »

:-?
MarlboroGold

#8767 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 16/03/2020 19:12
Connaisseur Karlin wrote: 16/03/2020 17:33

pa nije dijete obicni predmet, pa da se svadjate u vezi istog :-)

ako od pocetka trudnoce do perioda za legalan abortus ne znate, ne zelite da se dogovorite, a mozete i MORATE donjeti kompromis, tad je jdina opcija da ste oboje zakonskim putem odgovorni za isto djete :)

abortus nije za svaku zenu,a uvijek se pise kako je abortus rijesenje, e pa nije , to nije tako lagana odluka :thumbup:

ako zena odluci abortus , a on zeli djete , treba issti postupak ozakoniti,, znaci, otici kod advokata i poptisati doumente, eh da vidim , koliko bi ih tad pristalo na samostalno ocivnstvo :D
Pa ko tu gleda na dijete kao obični predmet? Valjda ona strana koja traži abortus pobogu.
Što muškarac koji hoće dijete ne bi pristao na samostalno očinstvo? Potcjenjuješ muškarce i sve očeve koji jesu samohrani roditelji i to ne malo.
oboje, obje strane su zabrljale , jer se ne znaju dogovoriti ; kao sto rekoh , jedan takav par ima dovoljlno vremena da se dogvori ( do leglanog abortusa) ; ako se ne moze dogovoriti, muskraca treba leglanim putem potvrditi da zeli biti otac :-D Kako i na koji nacim sam u doticnoj izjavi podjecnila muskrace :D
U zadnjem dijelu. Ostalo ok.
Connaisseur Karlin

#8768 Re: Danasnji "feminizam"

dale cooper wrote: 16/03/2020 19:16

Samo sam htio reći da i žene mogu da raspolažu sa svojim geneteskim materijalom kako hoće. Čak i u slučaju trudnoće, jer
osim neophodnog geneteskog materijala raspolažu i tijelom u kojem će plod sazrijeti...ili neće.
upravo to, jer to nije uzajaman dogovor, vec prisiljavanje zene :thumbup:

kao da isti msukrac ne moze pronaci drugu zenu koja zeli imati njegovo djete :thumbup:
Connaisseur Karlin

#8769 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 16/03/2020 19:57
Connaisseur Karlin wrote: 16/03/2020 19:12

U zadnjem dijelu. Ostalo ok.
zadnji dio je dio o legalinom procesu, znaci muskraca ode kod advokata , advokat potrvdi da postoji zakon , i istim procesom se covjek dogovori sa zenom za nastavak trudnoce

ne razumijem tvoj stav, zasto bi ti prisiljavao zenu na trudnocu , a ne zeli djete :)

imas soluciju, pronadju drugu zenu koja zeli imati tvoje djete , nema prisiljavnja :thumbup:
MarlboroGold

#8770 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Što opet ne mijenja činjenicu da je potrebno dvoje da bi uopšte došlo do začeća. To i jeste srž, a ne u čijem tijelu nastaje fetus.
Ja stvarno nemam ništa protiv da žene odlučuju o svom tijelu i šta će raditi sa trudnoćom, ali zato bi muškarci trebali imati opciju da se odreknu očinstva i alimentacije ako žena to dijete želi, a on ne - u nekom razumnom roku, kao što sam i spomenuo, dok je moguće izvršiti abortus u obrnutom slučaju. Sve dok ovog nema ne možemo govoriti o jednakopravnosti, jer se gaze reproduktivna prava jedne strane.
dale cooper

#8771 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Još jedna stvar koja se ovdje olako preskače su fizičke, psihičke, emotivne i druge posljedice za ženu koju i odluka za abortus ali i za
rađanje djeteta donose. Mi muškarci imamo taj luksuz da se ne moramo nositi sa tim posljedicama. Ako se žena odluči za abortus
jasno da nam neće biti svejedno (naravno u zavisnosti o kakvoj je vezi bilo riječ) ali najveći rizik, odgovornost i posljedice će opet
snositi žena. Mi nikada nećemo biti u stanju da shvatimo kakav je to osjećaj. Isto tako ako se žena odluči da rodi, a mi ne ostanemo
sa njome, na nju će pasti najveći teret i odgovornost odgajanja djeteta. I kladim se da većina muškaraca koji ovdje trube da bi htjeli
da učestvuju u odluci za zadržavanje ili abortus se nikada ne bi mijenjala za poziciju sa ženama i da oni imaju tu mogućnost da rađaju.
Connaisseur Karlin

#8772 Re: Danasnji "feminizam"

MarlboroGold wrote: 16/03/2020 20:07
Što opet ne mijenja činjenicu da je potrebno dvoje da bi uopšte došlo do začeća. To i jeste srž, a ne u čijem tijelu nastaje fetus.
Ja stvarno nemam ništa protiv da žene odlučuju o svom tijelu i šta će raditi sa trudnoćom, ali zato bi muškarci trebali imati opciju da se odreknu očinstva i alimentacije ako žena to dijete želi, a on ne - u nekom razumnom roku, kao što sam i spomenuo, dok je moguće izvršiti abortus u obrnutom slučaju. Sve dok ovog nema ne možemo govoriti o jednakopravnosti, jer se gaze reproduktivna prava jedne strane.
Cigareto, lakse je pronaci drugu zenu i zaceti je, ziasta ne kuzim tvoj stav o prisiljavanju zene na trudnocu :-)
Connaisseur Karlin

#8773 Re: Danasnji "feminizam"

dale cooper wrote: 16/03/2020 20:10 Još jedna stvar koja se ovdje olako preskače su fizičke, psihičke, emotivne i druge posljedice za ženu koju i odluka za abortus ali i za
rađanje djeteta donose. Mi muškarci imamo taj luksuz da se ne moramo nositi sa tim posljedicama. Ako se žena odluči za abortus
jasno da nam neće biti svejedno (naravno u zavisnosti o kakvoj je vezi bilo riječ) ali najveći rizik, odgovornost i posljedice će opet
snositi žena. Mi nikada nećemo biti u stanju da shvatimo kakav je to osjećaj. Isto tako ako se žena odluči da rodi, a mi ne ostanemo
sa njome, na nju će pasti najveći teret i odgovornost odgajanja djeteta. I kladim se da većina muškaraca koji ovdje trube da bi htjeli
da učestvuju u odluci za zadržavanje ili abortus se nikada ne bi mijenjala za poziciju sa ženama i da oni imaju tu mogućnost da rađaju.
:kiss:

solucija postoji: zaceti zenu koja zeli njegovo djete , zajednicko djete :thumbup:

prisiljvanje zene na trudnocu mi je prosto nenormalno :-?
dale cooper

#8774 Re: Danasnji "feminizam"

Post by dale cooper »

Connaisseur Karlin wrote: 16/03/2020 20:16
dale cooper wrote: 16/03/2020 20:10 Još jedna stvar koja se ovdje olako preskače su fizičke, psihičke, emotivne i druge posljedice za ženu koju i odluka za abortus ali i za
:kiss:

solucija postoji: zaceti zenu koja zeli njegovo djete , zajednicko djete :thumbup:

prisiljvanje zene na trudnocu mi je prosto nenormalno :-?
Pa bilo bi lijepo kada bi se našao siguran način (po plod i po muškarca) da se ovim likovima koji toliko žele to dijete omogući da ga sami nose.
MarlboroGold

#8775 Re: Danasnji "feminizam"

Post by MarlboroGold »

Connaisseur Karlin wrote: 16/03/2020 20:13
MarlboroGold wrote: 16/03/2020 20:07

Cigareto, lakse je pronaci drugu zenu i zaceti je, ziasta ne kuzim tvoj stav o prisiljavanju zene na trudnocu :-)
Ne radi se o prisiljavanju, već o pravima druge strane koja je u oba slučaja zakinuta.
Post Reply