Inverter - klima uredjaji [Procitati prvi post]

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Ermin ZM

#10351 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

romim wrote: 16/03/2020 18:13
Maraschino wrote: 16/03/2020 11:48 Grijanje inverterima je najjeftinije ali sigurno nije najbolje.
Ko voli neka izvoli.
:thumbup:
Ajde i poneki realan odgovor da se cuje.
Pisao sam i ja to. Meni je bio neobican osjecaj strujanja zraka, al kako vrijeme prolazi navikava se covjek. Odem sjednem kod oca, nalozio on malo spore milina obasjava toplota, bolji ugodjaj. Al onda kad skontam sta stoji iza toga, de naruci drvo, de iscjepaj, slozi, snesi unesi, cisti itd. Plus sto je kod nas u Zenici postalo tesko nac kvalitetnu bukovinu, mjesecima unaprijed moras trazit. A cijena isto veca.
Evo on potrosi oko 1000 km ogrjeva(nekad tu malu nalozi, nekad etaznu), a meni recimo za moj sprat doslo januar 90, februar 50(na 26 mastimano, nije se gasila) znaci ja bi potrosio okvirno 400-500 km za sezonu a slicna kvadratura, bolja kod njeg stolarija itd.
Zato cu im podnu, okrenuta prema hodniku, ne puse nikome direkt, msm da ce moc proc
_Reds_

#10352 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by _Reds_ »

Cijena stiropora ije proporacionalna po 1cm. Zašto i meni je nejasno, ali možete vidjeti na olx.

Deblji stiropor je skuplji, što po meni opet neka logike, jer se manje puta reže, čak šta više, trebalo bi biti malo jeftiniji.
romim

#10353 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

piplica wrote: 16/03/2020 11:43
_Reds_ wrote: 16/03/2020 09:14
Nije objekat još završen u ptpunosti, ići će spušteni strop sa izolacijom, vjerovatno staklena vuna 10cm.
Mislim da je TP dosta skuplja od peleta. Mislim na početno ulaganje, COPEX.
Kada vec radis postavi min 20cm, vuna nije skupa, norma je sada 30cm.

Kada pricamo o peletu, niko ne spominje dodatnu prostoriju koju moras imati i koja je trajno zauzeta sa kotlom, ostalom skalamerijom i smeestaj peleta, koliko to kosta?
Ne kosta sigurno 100km ta prostorija?
Ovako HB ti moze stajati u kuhinji.

Ako je 8kw negdje oko 10000KM, pelet sa svim sto ti treba je oko 6500-7000KM, plus ta jedna prostorija neka je i ona 2000KM, a vise je eto te bara bara sa cijenom.

Ja sam svoju kotlovnicu planirao 13m2, sada je kako sam napisao na smjestaj aparature za grijanje odpada nista, vec se koristi kao dio stambenog prostora.
Kad vec spominjes vunu da nije skupa, posto trebam raditi izolaciju za mjesec dana, mozes li mi reci koliko kosta 20cm stiropora, a koliko 20cm vune?

Oooooo oooooo ooooo
Za pelet racunas i cijenu prostorije, a za TP samo TP
Pa jeli za grijanje na toplotnu pumpu treba samo toplotna pumpa od 10000 i nista vise???
Toplotna pumpa 10000 a kotao za pelet od 2500km do 3500km
Kazes sve za pelet 6500 7000km
Pa navedi ti nama koliko kosta podno grijanje u odnosu na radijatore?
Navedi koliko je cijena fan coila a koliko radijatora?

Dokle mislis vise da se provaljujes?
romim

#10354 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

Ermin ZM wrote: 16/03/2020 18:30
Maraschino wrote: 16/03/2020 11:48 Grijanje inverterima je najjeftinije ali sigurno nije najbolje.
Ko voli neka izvoli.
Pisao sam i ja to. Meni je bio neobican osjecaj strujanja zraka, al kako vrijeme prolazi navikava se covjek. Odem sjednem kod oca, nalozio on malo spore milina obasjava toplota, bolji ugodjaj. Al onda kad skontam sta stoji iza toga, de naruci drvo, de iscjepaj, slozi, snesi unesi, cisti itd. Plus sto je kod nas u Zenici postalo tesko nac kvalitetnu bukovinu, mjesecima unaprijed moras trazit. A cijena isto veca.
Evo on potrosi oko 1000 km ogrjeva(nekad tu malu nalozi, nekad etaznu), a meni recimo za moj sprat doslo januar 90, februar 50(na 26 mastimano, nije se gasila) znaci ja bi potrosio okvirno 400-500 km za sezonu a slicna kvadratura, bolja kod njeg stolarija itd.
Zato cu im podnu, okrenuta prema hodniku, ne puse nikome direkt, msm da ce moc proc
Sve znam nego to kazem za ove sto nedaju reci rijeci protiv klima
_Reds_

#10355 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by _Reds_ »

Cijena instalacija za podno je ista ma na koje grijanje ti njega kacio.

I pelet moze na podno.
Ermin ZM

#10356 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

romim wrote: 16/03/2020 18:49

Sto ne vidis da ti ko iz vana nabavi t.p. ako imas kakve familije

https://www.ebay.de/itm/222954825207

Monoblock, sve dodje, 3300 eura 9kw. Plus mozes porez vratit
Il ovako nesto:

https://www.ebay.de/itm/183524929051

https://www.ebay.de/itm/184043939741
haso hasic
Grijem se na: Fujitsu waterstage

#10357 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by haso hasic »

Ko voli neka izvoli.
Prednosti;
kao sto Ermin rece nema nabavljanja drveta,cijepanja,susenja,skladistenja,unosenja,lozenja itd.
U odnosu na ostale vidove elektricnog grijanja,grijalice,konvektori,i sve ostalo sto direktno pretvara elektricnu u toplotnu energiju,
klime trose 3-4 x manje struje.
Jako brzo ugriju zrak u prostoriji,
veliku vecinu mozete kontrolisati preko wifi -a,ili preko timera podesiti kad ce paliti gasiti.
U kucama u kojima se ne boravi moze se ostaviti da odrzava +10 stepeni tako da ne popucaju instalacije od vode.
Jednostavno koristenje(moja mati od 70 god je koristi,dugme upali/ugasi) a da mora drva e tu bi vec bio problem.

Negativno.
nekoga jednostavno izludjuje konstatna buka koju stvara,neko ne voli osjecaj propuhe,
na vecim minusima snaga im opada,kad je velika vlaznost zraka i niza temp,idu u otpanje pa tad prestaju sa grijanjem.
Ali ono o cemu se malo govori a to narocito ne govore oni koji prodaju klime a ni vecina majstora koji ugradjuju jeste prasina,
smece,grinje,odnosno sve ono sto lebdi u zraku zavrsi u klima uredjaju.
Dio ostane na filterima, pa ga vi skinete kad operete filtere ali puno toga prodje kroz filtere i zalijepi se na izmjenjivac
i turbinu.
Imao sam dosta slucajeva gdje ljudi kazu ne grije mi klima kao prosle godine i onda ono standardno"sigurno joj fali plina"
A sto se desava?>Kad se nakupi prasine na turbinu i izmjenjivac vise nema normalnog protoka zraka,senzor na njemu javlja elektronici da smanji broj okretaja kompresoru i onda bude ono sto se cesto procita na forumu; ja podesio na 25 a u prostoriji 22,e zato je to.
Supruga me danas natjera da operem nase klime u kuci prije krecenja,a valja i kao prevencija od korone :-D
Imam dvojicu indijanaca koji po citav dan trce i dizu prasinu i iako se filteri redovno ciste evo vidite kako izgleda fujitsu lmce nakon nepunih godinu dana rada,prosle godine sam ih oprao u aprilu.
Image
Image
Image
Nisam fotkao, ali protok zraka sam mjerio prije i poslije,povecao se za 40 %
Last edited by haso hasic on 16/03/2020 19:03, edited 1 time in total.
romim

#10358 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

mehkoca wrote: 16/03/2020 11:42 @skriveni, logično je da klima nije radila mjesec dana, rekao sam da mi nijedna klima ne radi non stop. Ova jedna klima u jednoj spavaćoj sobi je potrošila za zadnji mjesec 50 kWh, ne kontam kako je to nekome pogrešna slika. Kažem, ovo je moja potrošnja i za moje potrebe, za moju kuću i uslove gdje se ona nalazi, što odgovara meni i mojoj porodici. Prija par dana odem do prijatelja koji ima pelet, drži temperaturu na 21 stepen. Meni hladno, ali njemu nije i to su njegove potrebe, što ja poštujem!
@skriveni

Covjek se pojavi i napise post
Potrosnja za februar 50km i tacka.
Ili napise 4 klime za januar potrosile 90km i kraj

I onda se puse po forumu i raspravlja a kucu vise ne grije nego sto grije.

Pazi kod prijatelja mu 21c hladno, a njemu klime vise ne rade a kao u kuci mu visa temperatura.

Pravi se pametan i kaze mislio sam da znate da ne grijem stalno.

Da je citao moje postove, sve sto je israo, a na sta si mu ti odgovorio, mogao je vec procitati.
Al kako on kaze mislio sam da znate.
Ermin ZM

#10359 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

haso hasic wrote: 16/03/2020 19:01
Ko voli neka izvoli.
Prednosti;
kao sto Ermin rece nema nabavljanja drveta,cijepanja,susenja,skladistenja,unosenja,lozenja itd.
U odnosu na ostale vidove elektricnog grijanja,grijalice,konvektori,i sve ostalo sto direktno pretvara elektricnu u toplotnu energiju,
klime trose 3-4 x manje struje.
Jako brzo ugriju zrak u prostoriji,
veliku vecinu mozete kontrolisati preko wifi -a,ili preko timera podesiti kad ce paliti gasiti.
U kucama u kojima se ne boravi moze se ostaviti da odrzava +10 stepeni tako da ne popucaju instalacije od vode.
Jednostavno koristenje(moja mati od 70 god je koristi,dugme upali/ugasi) a da mora drva e tu bi vec bio problem.

Negativno.
nekoga jednostavno izludjuje konstatna buka koju stvara,neko ne voli osjecaj propuhe,
na vecim minusima snaga im opada,kad je velika vlaznost zraka i niza temp,idu u otpanje pa tad prestaju sa grijanjem.
Ali ono o cemu se malo govori a to narocito ne govore oni koji prodaju klime a ni vecina majstora koji ugradjuju jeste prasina,
smece,grinje,odnosno sve ono sto lebdi u zraku zavrsi u klima uredjaju.
Dio ostane na filterima, pa ga vi skinete kad operete filtere ali puno toga prodje kroz filtere i zalijepi se na izmjenjivac
i turbinu.
Imao sam dosta slucajeva gdje ljudi kazu ne grije mi klima kao prosle godine i onda ono standardno"sigurno joj fali plina"
A sto se desava?>Kad se nakupi prasine na turbinu i izmjenjivac vise nema normalnog protoka zraka,senzor na njemu javlja elektronici da smanji broj okretaja kompresoru i onda bude ono sto se cesto procita na forumu; ja podesio na 25 a u prostoriji 22,e zato je to.
Supruga me danas natjera da operem nase klime u kuci prije krecenja,a valja i kao prevencija od korone :-D
Imam dvojicu indijanaca koji po citav dan trce i dizu prasinu i iako se filteri redovno ciste evo vidite kako izgleda fujitsu lmce nakon nepunih godinu dana rada,prosle godine sam ih oprao u aprilu.
Image
Image
Image
Nisam fotkao, ali protok zraka sam mjerio prije i poslije,povecao se za 40 %
Haso jesil ti ugradjivao slucajno Fujitsu LVC il Neki drugi parapet. Kakav je feedback musterija ako jesi?
romim

#10360 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

@Ermin ZM

Nisam nikad tako nesto, uzimao pa ne znam koja je procedura, sta ako ovi nasi oporezuju?
Imam zasad pelet, a ceka me ulaganje u izolaciju za mjesec dana pa je malo tesko sve postici.
Toplotne pumpe su odlicna stvar al jbg kosta prilicno vise od peleta.
Na duze staze se to vrati, al nemamo svi isti dzep za pocetna ulaganja.
Ja sam stalno u nekoj izgradnji, kuca pojede pare.
NecuVise

#10361 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by NecuVise »

piplica wrote: 16/03/2020 17:31
NecuVise wrote: 16/03/2020 16:00 Gdje si našao ove cijene i ponudu? Kod nas u Bau radnjama jedva desetku možeš naći, malo je tražena, a kamo li deblje od toga. I ako ima cijena ne raste proporcionalno.
Cijene su aktuelne sa interneta.

Svaka debljina se moze naruciti od 1-100cm, samo kazes.

Cijena ako nije muljaza raste proporcijalno sa debljinom, kada sam ja kupovao bila je 0,75KM/cm.

Sada je ocito jeftinije.
Moguće, ali u lokalnim radnjama nije tako. Olx također izbacuje 0 rezultata za 20cm.
romim

#10362 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

_Reds_ wrote: 16/03/2020 18:51 Cijena instalacija za podno je ista ma na koje grijanje ti njega kacio.

I pelet moze na podno.
Ne znam jeli odgovor upucen meni?
Ako jeste, znam da je ista cijena instalacije, al nije ista u odnosu na instalaciju radijatora.
Odgovaram ovom sto poredi TP i pelet.
Kako on to realno uporedi, za grijanje na TP racuna samo TP, a za grijanje na pelet racuna, kotao, instalaciju, prostoriju.
romim

#10363 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

NecuVise wrote: 16/03/2020 19:14
piplica wrote: 16/03/2020 17:31
NecuVise wrote: 16/03/2020 16:00 Gdje si našao ove cijene i ponudu? Kod nas u Bau radnjama jedva desetku možeš naći, malo je tražena, a kamo li deblje od toga. I ako ima cijena ne raste proporcionalno.
Cijene su aktuelne sa interneta.

Svaka debljina se moze naruciti od 1-100cm, samo kazes.

Cijena ako nije muljaza raste proporcijalno sa debljinom, kada sam ja kupovao bila je 0,75KM/cm.

Sada je ocito jeftinije.
Moguće, ali u lokalnim radnjama nije tako. Olx također izbacuje 0 rezultata za 20cm.
Ima piplica svoju radnju, i ista ti je cijena 20cm stiropora i 20cm vune :D
Ermin ZM

#10364 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

romim wrote: 16/03/2020 19:11 @Ermin ZM

Nisam nikad tako nesto, uzimao pa ne znam koja je procedura, sta ako ovi nasi oporezuju?
Imam zasad pelet, a ceka me ulaganje u izolaciju za mjesec dana pa je malo tesko sve postici.
Ako oporeze dodjes na tu cijenu sto pise, ako prodje vratis finih para. Jedino je garancija zezancija.
A to za kucu stoji, vazda nesto, stan renoviras i miran, a oko kuce vazda neke pizdarije
romim

#10365 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

mehkoca wrote: 16/03/2020 09:36
romim wrote: 14/03/2020 09:24
mehkoca wrote: 13/03/2020 14:51

Pripazi malo sa rječnikom, pametniji si od mene!
Da ne prijetis mozda?
Kažem da pripaziš na rječnik, jer vrijeđaš, nazivaš bolesnim nekoga koga i ne poznaješ! Ako nisi u stanju razgovarati na civiliziran način, onda nemoj nikako sa mnom. Ko je god nešto napisao, ne vjeruješ mu i to je OK, ali nemoj vrijeđati. Evo, čovjek reče da uopšte ne grije spavaću sobu i čak drži prozor na kipu, pa zar bismo mi trebali ga nazvati bolesnim? To su njegove potrebe, ne moje ili tvoje, i ja mu potpuno vjerujem. Svakoga pitaš koliko grije, koja kvadratura, a ti nisi rekao kakva je tvoja gradnja, koji blok, cigla, da li griješ sve prostorije u kući, da li imaš za to potrebe? Reče da na tri sprata imaš 11 radijatora i kuća ti je duža za pola metra od moje? Kako si se grijao prije ili si odmah išao na pelet? Ja na dva sprata imam toliko radijatora, pa mi to nekako nelogično, ali hajde. Na potrošnju utiču mnoge stvari, tako da ne možeš ništa generalizovati. Praviš neke proračune za gubitke za moju sobu, ali sa pogrešnim pretpostavkama. Ja nemam potrebu da grijem spavaću sobu 24 sata, čak ni dnevni boravak, jer su to moje potrebe i super mi je na 23 stepena.

P.S. Drago mi je da ipak nećeš uzeti dva grijača od 10 KM ili fen da se griješ, jer očigledno i ti prezališ na klime, pa barem u ''prelaznom'' periodu.
E ajde da ja i ti okoncamo ovu raspravu.
1. Da skontas da je neko bolestan ne moras ga poznavati.
2. Ne vjerujem tebi i donekle piplici, al on ima za razliku od tebe kucu sa ekstra izolacijom pa mu podaci i mogu biti tacni. Uz to grije se na TP i podno grijanje.
Ti si taj koji imas racunicu koja je razlicita od svih ostalih na forumu.
3. Za mene je recimo bolesno da na minus 10 drzis prozor na kipu u sobi u kojoj spavas
4. Kako se ti javis i kazes za februar potroseno 50km.
Da bi se mogla porediti potrosnja, ili da onaj ko zeli da uvede grijanje na klime moze imati realnu sliku, onda mora znati sta se grije, koja povrsina, kakva izolacija, grijanje 24h ili povremeno, na koju temperaturu se grije.
5. Vidis kako si ti "pametan" pa sve znas, a ne znas ono za sta me napadas. A kako znas da sam rekao da si bolestan, tako si isto mogao procitati, sta grijem, kako, koliko itd.
6. Vidis opet si "pametan" pa poredis spratove kao da je svaki sprat iste kvadrature.
7. Vidis i to znas za klime. Pa klime mi trebaju za hladnjenje ljeti, a povoljnije su i brze za zagrijati prostoriju kad je vani 10c ili 15c a u kuci malo svjeze.
Klima ce dnevni ugrijati brzo i povoljnije, nego da palim kamin zbog sat vremena da grije vodu i kompletan sistem.
Na klime necu preci jer nisam "pametan" kao ti da kupujem 4 klime od vise hiljada km za grijanje kad mogu kupiti TP.
Ako za 3 sprata kupim 6 klima po 1500km to je 9000km
Za te pare cu kupiti Toplotnu pumpu.
Sto se meme tice ti si za mene ubuduce vazduh
piplica
Grijem se na: Ćumur

#10366 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by piplica »

Najmanji Cento Peltec 12kW je oko 5000KM, ima jeftinije, ima i TP jeftinije, nasao je Ermin za 850e, pa ko voli neka izvoli.
Dalje da bi optimalno radio sa podnim grijanjem treba ti spremnik tople vode, i on kosta, 1000KM.

Ovaj od 12kW modulira na min 3,6kW, sto je previse za moje potrebe, bez spremnika nista.

Pumpna grupa, ventila....i na kraju usluga spajanja i pustanja u pogon.

I jos ti zauzme jednu prostoriju.
Sta ce mi radijator, ja sam pravio kucu kako sam zelio i komfor koji sam zelio, radijator u novogradnji je promasaj po meni.
I ovo mi ne treba, niti mislim na ovaj nacin grijati kucu niti hladiti sa njima.
Kad vec spominjes vunu da nije skupa, posto trebam raditi izolaciju za mjesec dana, mozes li mi reci koliko kosta 20cm stiropora, a koliko 20cm vune?
Tamo gdje bi on stavljao vunu ide staklena vuna, nema potrebe za kamenom.

Ovo ti treba za pogon TP
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5E937ECD

A ti nama pokazi da ti ne treba extra prostorija za skalameriju od peleta.
piplica

#10367 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by piplica »

NecuVise wrote: 16/03/2020 19:14
MOguce i tacno, pitaj za 20cm, pa ces dobiti odgovor da ima, samo trebas naruciti, i ja sam svoj 16cm tako narucio.
romim

#10368 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

Ermin ZM wrote: 16/03/2020 19:25
romim wrote: 16/03/2020 19:11 @Ermin ZM

Ako oporeze dodjes na tu cijenu sto pise, ako prodje vratis finih para. Jedino je garancija zezancija.
A to za kucu stoji, vazda nesto, stan renoviras i miran, a oko kuce vazda neke pizdarije
Jbg sve ima svoje prednosti i mane.
Stan kupis i miran sto se tice krova, fasade dvorista itd al zato novogradnja je slabog kvaliteta, cujes komsije sa svih strana, nemas slobodu kao u kuci.
Sa sruge strane u kuci imam svoju slobodu, nikom ne smetam sto se tice buke i ostalog, imam svoje dvoriste itd al sve to kosta i ima stalno ulaganja.
Nije ti los ovaj prijedlog ako bi se moglo iskombinovati sta. Mada cisto sumnjam da mozes proci granicu sa TP a da je ne carine, ipak nije to nesto malo.
_Reds_

#10369 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by _Reds_ »

Ermin ZM wrote: 16/03/2020 18:54
romim wrote: 16/03/2020 18:49

Sto ne vidis da ti ko iz vana nabavi t.p. ako imas kakve familije

https://www.ebay.de/itm/222954825207

Monoblock, sve dodje, 3300 eura 9kw. Plus mozes porez vratit
Il ovako nesto:

https://www.ebay.de/itm/183524929051

https://www.ebay.de/itm/184043939741
Kako mislis da porez vratis, jer moras tražiti da ti na CRO granici ovjere da robu izvozis, i zna se desiti da nazovu ovu nase i kazu da si trazio povrat poreza, ovi nasi te cekaju.
Ermin ZM

#10370 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by Ermin ZM »

I sa carinom na kraju krajeva ispadne dosta jeftinije.
Last edited by Ermin ZM on 16/03/2020 20:09, edited 1 time in total.
romim

#10371 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

piplica wrote: 16/03/2020 19:46 Najmanji Cento Peltec 12kW je oko 5000KM, ima jeftinije, ima i TP jeftinije, nasao je Ermin za 850e, pa ko voli neka izvoli.
Dalje da bi optimalno radio sa podnim grijanjem treba ti spremnik tople vode, i on kosta, 1000KM.

Ovaj od 12kW modulira na min 3,6kW, sto je previse za moje potrebe, bez spremnika nista.

Pumpna grupa, ventila....i na kraju usluga spajanja i pustanja u pogon.

I jos ti zauzme jednu prostoriju.
Sta ce mi radijator, ja sam pravio kucu kako sam zelio i komfor koji sam zelio, radijator u novogradnji je promasaj po meni.
I ovo mi ne treba, niti mislim na ovaj nacin grijati kucu niti hladiti sa njima.
Tamo gdje bi on stavljao vunu ide staklena vuna, nema potrebe za kamenom.

Ovo ti treba za pogon TP
https://scontent-frt3-2.xx.fbcdn.net/v/ ... e=5E937ECD

A ti nama pokazi da ti ne treba extra prostorija za skalameriju od peleta.
Opet si odgovorio a nista rekao nisi.
Sto muljas sto ne kazes da te svi razumiju?
TP toliko plus podno toliko plus ostalo toliko

Kamin za pelet 2900km
Ostatak instalacije oko 3000km
Plus ranije uradjeno oko 1000km

Evo skalamerije od peleta
Image
romim

#10372 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by romim »

@Ermin ZM
Kad budu druze odgovorni ovi na vrhu ona cemo biti odgovorni i mi ostali.
Kad je savjest mirna ovim sto utajise milione, bice i meni za koju hiljadu
_Reds_

#10373 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by _Reds_ »

Bosanska logika cijena

FASADNI STIROPOR AF80 5CM-2,65KM 8CM-4.75KM 10CM-6,15KM

GRAFITNI STIROPOR 5CM-3,80KM 8CM-6,10KM 10CM-7,80

Dakle sto deblje to skuplje po cm.
piplica

#10374 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by piplica »

romim wrote: 16/03/2020 20:08 Opet si odgovorio a nista rekao nisi.
Sto muljas sto ne kazes da te svi razumiju?
koji dio nije jasan?
piplica

#10375 Re: grijanje na struju , da ili ne....?

Post by piplica »

_Reds_ wrote: 16/03/2020 20:23 Bosanska logika cijena

FASADNI STIROPOR AF80 5CM-2,65KM 8CM-4.75KM 10CM-6,15KM

GRAFITNI STIROPOR 5CM-3,80KM 8CM-6,10KM 10CM-7,80

Dakle sto deblje to skuplje po cm.
Ja sam svojih 16cm sa nekim sitnim popustom, koje sam dobio jer sam dosta materijala kupovao na jednom mjestu, dobio za nekih 11KM.
Post Reply