PlayStation 4 - all about

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
Tomahawk11
Globalni moderator

#7451 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

bunk wrote: 16/03/2020 09:21 Poceo SOTR dosao do 17% i da ne kvarim sam sebi,kupim i ROTR i Legend of TR.
Poceo sam Legend ,vec sam na 40% i sad cu redom.
Jos nisam ni poceo Rdr2 .
A cekam snizenje za Days gone.
Death stranding nisam ni otpakovao najlon.
Pes 20 najvise igram.
Sretno nam svima u narednim danima..
Još ako dobiješ slobodno, tvojoj sreći nema kraja :D

Days Gone kako ide dalje sve bolja igra, a ima baš puno da se igra.
Nemam pojma dokle sam, naigrao se pravo, al čini mi se da se tek zakuhava.
arnes_king

#7452 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Tomahawk11 wrote: 16/03/2020 09:23
bunk wrote: 16/03/2020 09:21 Poceo SOTR dosao do 17% i da ne kvarim sam sebi,kupim i ROTR i Legend of TR.
Poceo sam Legend ,vec sam na 40% i sad cu redom.
Jos nisam ni poceo Rdr2 .
A cekam snizenje za Days gone.
Death stranding nisam ni otpakovao najlon.
Pes 20 najvise igram.
Sretno nam svima u narednim danima..
Još ako dobiješ slobodno, tvojoj sreći nema kraja :D

Days Gone kako ide dalje sve bolja igra, a ima baš puno da se igra.
Nemam pojma dokle sam, naigrao se pravo, al čini mi se da se tek zakuhava.
E bas si me ti motivisao da jedva cekam i ja Days Gone kako treba zapoceti. Eto zavrsio DBZ glavne misije i ovo je jedina igra do sad koju sam nastavio igrati. Ubacili su toliko sporednih misija i dodatnih aktivnosti poslije kraja koje su i dalje zanimljive da sam bas iznenadjen i izgleda da cu potrositi jos 20-30 sati u nju :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7453 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

arnes_king wrote: 16/03/2020 09:58
E bas si me ti motivisao da jedva cekam i ja Days Gone kako treba zapoceti. Eto zavrsio DBZ glavne misije i ovo je jedina igra do sad koju sam nastavio igrati. Ubacili su toliko sporednih misija i dodatnih aktivnosti poslije kraja koje su i dalje zanimljive da sam bas iznenadjen i izgleda da cu potrositi jos 20-30 sati u nju :lol:
Isprva je plitko, ali kako priča odmiče, sve je bolje i sve više hvata.
Naravno, ono što je rekao TMovac, treba napucati motor i oružje, onda prava igra počinje.
A opet, kako dalje odmičeš, sve više kontaš kako si nemoćan obzirom da problem nije par poludjelih zombija :mrgreen:
arnes_king

#7454 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Tomahawk11 wrote: 16/03/2020 10:01
arnes_king wrote: 16/03/2020 09:58
Isprva je plitko, ali kako priča odmiče, sve je bolje i sve više hvata.
Naravno, ono što je rekao TMovac, treba napucati motor i oružje, onda prava igra počinje.
A opet, kako dalje odmičeš, sve više kontaš kako si nemoćan obzirom da problem nije par poludjelih zombija :mrgreen:
A znaci kasnije dolazi vise vrsta zombija? Meni je cudno bilo sto su svi isti a i u davnim trailerima sam gledao kako lik okolinu koristi protiv njih nema sta nije bilo a to u igri jos nisam vidio. Za gorivo sam se i ustelio naletim sad uvijek, samo smara stalno sipanje ali municija mi je katastrofa kako je malo ima.
ferratilis

#7455 Re: PlayStation 4 - all about

Post by ferratilis »

Ako je ovo istina, onda :izet:

Tomahawk11
Globalni moderator

#7456 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

arnes_king wrote: 16/03/2020 10:06
A znaci kasnije dolazi vise vrsta zombija? Meni je cudno bilo sto su svi isti a i u davnim trailerima sam gledao kako lik okolinu koristi protiv njih nema sta nije bilo a to u igri jos nisam vidio. Za gorivo sam se i ustelio naletim sad uvijek, samo smara stalno sipanje ali municija mi je katastrofa kako je malo ima.
Kasnije imaš Breakera koji je baš zajeban (da vidiš kad naletiš na njih 5-6 :mrgreen: ), onda ima ona neka s bijelom kosom koja pušta zvuke koje ne možeš izdržati, pa imaš zaražene vukove, medvjede (i u planini grizlije), pume...ma ima svega.

Nisam ja još došao do otvorene borbe sa hordama, al kontam da će to biti baš belaj, gledao sam kako lik riješava hordu i baš se treba dobro izvježbati i pripremiti.
I sa gorivom imaš da updatuješ rezervoar, pa onda nitro, još kad naštimaš auspuh, gume, onda skontaš kako je bezze bio motor isprva :mrgreen:

A tek oružje, onaj dobri snajper je spas u borbi sa onim ambush campovima. Još nabaciš prigušivač 8-)
Imaš i opciju da nadodaš na motor za dodatnu municiju.
A u principu kasnije ti nije problem nedostatak municije, a opet na što ja imam prigovor u odnosu na ostale igre apokaliptičnog karaktera, ovdje uvijek možeš kupiti dovoljno municije, a ima je i u policijskim autima koliko hoćeš ili u ovim ambush kampovima kad ih očistiš.
arnes_king

#7457 Re: PlayStation 4 - all about

Post by arnes_king »

Tomahawk11 wrote: 16/03/2020 10:17
Kasnije imaš Breakera koji je baš zajeban (da vidiš kad naletiš na njih 5-6 :mrgreen: ), onda ima ona neka s bijelom kosom koja pušta zvuke koje ne možeš izdržati, pa imaš zaražene vukove, medvjede (i u planini grizlije), pume...ma ima svega.

Nisam ja još došao do otvorene borbe sa hordama, al kontam da će to biti baš belaj, gledao sam kako lik riješava hordu i baš se treba dobro izvježbati i pripremiti.
I sa gorivom imaš da updatuješ rezervoar, pa onda nitro, još kad naštimaš auspuh, gume, onda skontaš kako je bezze bio motor isprva :mrgreen:

A tek oružje, onaj dobri snajper je spas u borbi sa onim ambush campovima. Još nabaciš prigušivač 8-)
A u principu kasnije ti nije problem nedostatak municije, a opet na što ja imam prigovor u odnosu na ostale igre apokaliptičnog karaktera, ovdje uvijek možeš kupiti dovoljno municije, a ima je i u policijskim autima koliko hoćeš ili u ovim ambush kampovima kad ih očistiš.
Eh odlicno, to mi se svidja. Gledat cu da se bacim na nju sto prije :thumbup: hvala
klixoris

#7458 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote: 16/03/2020 10:17

Meni nikada nije falilo municije, a igrao sam još na Hard.
Radite upgrade magazina za oružje i skupljajte municiju po policijskim autima po cesti (u gepeku stoji)
Za obračune sa hordama savjetujem da što više napucate staminu (one injekcije po NERO lokacijama), da možete dugo trčati, trebate imati dovoljno molotov ili napalm koktela, atraktora (sa bombama) i dobra puška (Thompson je zakon, u igrici se zove Chicago Chopper)
Ja sam poubijao sve horde :D , a najteža je definitivno u pilani na južnoj strani mape. Ne može se izbjeći, jer u jednom momentu tok igrice je takav da je preduslov da se pilana počisti.
Moja taktika u pilani je bila da se prišunjam blizu zgrade u kojoj spavaju, bacam atraktore sa bombama i tako ih ubijam dok ne krenu trčati prema meni. Kada krenu na mene bježim van kruga pilane, trčanje po livadama i šumama dok se ne prorijede u manje grupe i tako ih čistim. Dio zombija u međuvremenu odustane od potjere i vrati se nazad na spavanje, pa kad počistim ove po šumi, vratim se i ja nazad za njima i onda ista taktika nanovo - atraktori, bombe, kokteli, bježanija i čišćenje po šumama :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7459 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote: 16/03/2020 10:32
Radite upgrade magazina za oružje i skupljajte municiju po policijskim autima po cesti (u gepeku stoji)
Za obračune sa hordama savjetujem da što više napucate staminu (one injekcije po NERO lokacijama), da možete dugo trčati, trebate imati dovoljno molotov ili napalm koktela, atraktora (sa bombama) i dobra puška (Thompson je zakon, u igrici se zove Chicago Chopper)
Ja sam poubijao sve horde :D , a najteža je definitivno u pilani na južnoj strani mape. Ne može se izbjeći, jer u jednom momentu tok igrice je takav da je preduslov da se pilana počisti.
Moja taktika u pilani je bila da se prišunjam blizu zgrade u kojoj spavaju, bacam atraktore sa bombama i tako ih ubijam dok ne krenu trčati prema meni. Kada krenu na mene bježim van kruga pilane, trčanje po livadama i šumama dok se ne prorijede u manje grupe i tako ih čistim. Dio zombija u međuvremenu odustane od potjere i vrati se nazad na spavanje, pa kad počistim ove po šumi, vratim se i ja nazad za njima i onda ista taktika nanovo - atraktori, bombe, kokteli, bježanija i čišćenje po šumama :thumbup:
Bio sam u toj nekoj na pilani, treba neko čudo pokupiti čini mi se duboko unutra...ja sam se nekako ušuljao, puno teže je bilo izaći :mrgreen:
klixoris

#7460 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote: 16/03/2020 11:04
klixoris wrote: 16/03/2020 10:32
Bio sam u toj nekoj na pilani, treba neko čudo pokupiti čini mi se duboko unutra...ja sam se nekako ušuljao, puno teže je bilo izaći :mrgreen:
To što si pokupio je samo jedna od posjeta, i to je prilično jednostavna misija.
Pred kraj igrice ćeš imati misiju gdje ćeš od zombija morati očistiti cijelu pilanu. Znači komplet hordu da pobiješ, a to je 500 zombija :mrgreen:
TMovac

#7461 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

Za borbu protiv hordi (ako se zelite bas ganjati sa njima ) od oruzja su najbolje IDF POP i MG55 ( naravno nadogredjeni na max ). Dodatne stvari nabiti staminu i focus. kao i pobrati dovoljno biljaka da se naprave stamina, focus i health kokteli. i nadograditi motor za 4 spremnika municije ( jedna napomena ) kad uzimas spremnik sa motora, on tu puni sva oruzja. Tako da je najbolje potrositi haman svu municiju, prije punjena. Sto se pilane tice ima tu jedna fora. Mozete se popeti na onu paletu ( kod ulaza gdje spavaju ) i ne mogu vam nista. kruze oko vas, ali se ne mogu popeti :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ali ako se popnete na paletu ne smijete koristit bombe, jer onda padnete sa palete. Druga opcija, sakriti se u travu ispod pilane i bacati atraktore. i onda samo gruhati napalm, bombe i molotove. trece opcija je da se ganjate, oko pilane. oborite par dasaka, i tu mozete dobiti malo na vremenu. oni se sporije penju. i tako samo kruzite.

@Tomahawk11 bijeli zombie screamer ponekad ga mozes cuti da pjevusi ( ako mu pridzes dovoljno blizu, a da te ne primjeti ). ustvari njoj, posto je zensko.

jel iko od vas igrao one dodatne misije tj challenge mode? ( ukupno ima 12 izazova ).
Ironman_88

#7462 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

Kako je krenulo vi ćete prepričati čitavu igricu ovdje, već imam osjećaj kao da sam je igrao. :lol:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7463 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Ironman_88 wrote: 16/03/2020 14:09 Kako je krenulo vi ćete prepričati čitavu igricu ovdje, već imam osjećaj kao da sam je igrao. :lol:
Čini ti se....dobro, možda jesmo pretjerali sa pričom, al fakat je igra ogromna :thumbup:
Ironman_88

#7464 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Ironman_88 »

Nakucao sam 120 h na Death Stranding, još nisam gotov, ostalo mi zadnje poglavlje. :lol:
Igram offline, sam sam čitavu mrežu ceste napravio i čitavu mrežu već dva puta obnovio, povezao isto sa zip lines sve lokacije i nakucao sve lokacije na 5 zvjezdica :shock:
klixoris

#7465 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Ja definitivno odustajem od RDR2... Predosadno... :roll:
klixoris

#7466 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

TMovac wrote: 16/03/2020 13:12
@Tomahawk11 bijeli zombie screamer ponekad ga mozes cuti da pjevusi ( ako mu pridzes dovoljno blizu, a da te ne primjeti ). ustvari njoj, posto je zensko.

jel iko od vas igrao one dodatne misije tj challenge mode? ( ukupno ima 12 izazova ).
Samo da dodam da screamer, osim sto te osamuti, vriskom priziva i druge zombije... Redovno ih se ukaze jos 5-6
Rjesavao headshotom, cim je upratim da pjevusi
Mustang1

#7467 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Mustang1 »

klixoris wrote: 16/03/2020 14:27 Ja definitivno odustajem od RDR2... Predosadno... :roll:
Jahanje do misije? Imas da sam jase dok ti nesto radis, to jest malo dosadno. Ali isplati se dojahati :D
TMovac

#7468 Re: PlayStation 4 - all about

Post by TMovac »

klixoris wrote: 16/03/2020 14:30

Samo da dodam da screamer, osim sto te osamuti, vriskom priziva i druge zombije... Redovno ih se ukaze jos 5-6
nije problem tih 5-6, problem je ako je horda u blizini, pa ti natovari hordu, a ne budes spreman za nju. jos se zabijes u drvo sa motorom, pa ne mozes ni pobjeci. ma ljepota.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7469 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Mustang1 wrote: 16/03/2020 14:50
klixoris wrote: 16/03/2020 14:27 Ja definitivno odustajem od RDR2... Predosadno... :roll:
Jahanje do misije? Imas da sam jase dok ti nesto radis, to jest malo dosadno. Ali isplati se dojahati :D
Ja sam znao upaliti cinematic, pa prebacim i gledam tekmu :D
Kad ono vibrira gamepad, šta je sad, napali me oni iz zasjede ili vukovi :oops:

Šteta je ne završiti, mada ovo jahanje fakat zna ubijati...fast travel majka kad se dočepaš.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7470 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote: 16/03/2020 14:30

Ma ja sam napravio onu kombinaciju bejzbolke i sječiva pile, da ne trošim metke drmnem je dok sam još ošamućen 8-)

Al da više ne spojlamo što jes jes :oops:
klixoris

#7471 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote: 16/03/2020 15:10
Mustang1 wrote: 16/03/2020 14:50
Ja sam znao upaliti cinematic, pa prebacim i gledam tekmu :D
Kad ono vibrira gamepad, šta je sad, napali me oni iz zasjede ili vukovi :oops:

Šteta je ne završiti, mada ovo jahanje fakat zna ubijati...fast travel majka kad se dočepaš.
Ma meni je kompletan gameplay ubitačno dosadan... Dijalozi, jahanje, točak i način selekcije resursa/oružja....Fakat sam se trudio, ali je predosadno... I pucačina je glupa i dosadna, nema dinamičnosti nikakve... Grafički je odlična, ali ja se ne igram samo radi grafike...
Tugujem za Days Gone i zombijima...
Valja li taj Resident Evil @Tomahawk11
Last edited by klixoris on 16/03/2020 15:20, edited 1 time in total.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7472 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote: 16/03/2020 15:18
Ma meni je kompletan gameplay ubitačno dosadan... Dijalozi, jahanje, točak i način selekcije resursa/oružja....Fakat sam se trudio, ali je predosadno...
I pucačina je glupa i dosadna, nema dinamičnosti nikakve
I ja sam isti osjećaj imao....sad ne znam dokle si stigao, ali kasnije se priča ubrza i vrijedilo je ne odustati.
Tomahawk11
Globalni moderator

#7473 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

Valja li taj Resident Evil @Tomahawk11
RE2? Beton.

Nije na ovaj fazon kao Days Gone, dobro ovo je open world, ali meni posebna zbog same atmosfere i osjećaja nelagode koji imaš tokom igranja...ono si baš non stop pod velikim stresom i merak je ući u safe room :mrgreen:
A i to je RE, to se ne pita....igraj obavezno.
klixoris

#7474 Re: PlayStation 4 - all about

Post by klixoris »

Tomahawk11 wrote: 16/03/2020 15:19
Ma meni je kompletan gameplay ubitačno dosadan... Dijalozi, jahanje, točak i način selekcije resursa/oružja....Fakat sam se trudio, ali je predosadno...
I pucačina je glupa i dosadna, nema dinamičnosti nikakve
I ja sam isti osjećaj imao....sad ne znam dokle si stigao, ali kasnije se priča ubrza i vrijedilo je ne odustati.
Ma nisam daleko... Otišli iz onog snijega, opljačkali jedan voz i sad smo u nekakvom zelenilu, kamp na nekom brdu. I to sam na silu sve odigrao, ali baš.
EDIT: Hvala za RE :thumbup:
Tomahawk11
Globalni moderator

#7475 Re: PlayStation 4 - all about

Post by Tomahawk11 »

klixoris wrote: 16/03/2020 15:21
Ma nisam daleko... Otišli iz onog snijega, opljačkali jedan voz i sad smo u nekakvom zelenilu, kamp na nekom brdu. I to sam na silu sve odigrao, ali baš
Dok se odatle ne iskoprcaš prilično je dosadno.

Kasnije kreće akcija.

Kakogod, ako ti se ne da, prihvati se RE2 :thumbup:
Post Reply