Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
JanuaryJones

#2276 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by JanuaryJones »

plain vanilla wrote: 15/03/2020 01:29
Guadalajara wrote: 15/03/2020 01:23 Zajebano, valja ici poslom medju ljude... :-)
Nije jos, tek ce da bude. Svakodnevni nasi stizu iz Europe. Danas sam cula da putnici koji dodju busom ne budu svi evidentirani, odnosno ne dobiju naredbu za samoizolaciju.
A vec znamo da vecina ni ne postuje samoizolaciju.
Pitanje je dana kad ce kod nas porasti broj zarazenih.
I ti, takvi, bez zdravstvenog osiguranja padaju na teret ovo malo jada od zdravstvenog sistema što imamo.
Jesu li ti ljudi normalni? Tačno Darwina po leđima treba potapšat.
alipasijaner

#2277 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by alipasijaner »

Guadalajara wrote: 15/03/2020 01:04
alipasijaner wrote: 15/03/2020 00:56 Nego sta uraditi sa zalihama hrane kad prođe frka s virusom?
Ja svojima redovno zalihe pravim. Kupim im za 10tak dana...ove osnovne namirnice... :-D
Ovdje ljudi ne prave desetodnevni zalihe već zalihe za smak svijeta kao da naredna tri mjeseca neće izaći iz kuće i kupiti konzervu. Još samo očekujem paradajz po balkonima pa da ugođaj bude potpun..
Guadalajara

#2278 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Guadalajara »

alipasijaner wrote: 15/03/2020 01:35 Ovdje ljudi ne prave desetodnevni zalihe već zalihe za smak svijeta kao da naredna tri mjeseca neće izaći iz kuće i kupiti konzervu. Još samo očekujem paradajz po balkonima pa da ugođaj bude potpun..
Vala ko ne drzi/pravi redovne zalihe ne treba ih ni sada praviti. :-)
kox

#2279 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

Ja danas otišao u obližnji manji Mercator, nema brašna na policama. Kaže radnica došle dvije palete ujutro, sve pokupovano. Ono čega je mene strah je da se ovim nepotrebnim gomilanjem zaliha ne napravi vještačka nestašica tako da sam i ja otišao do Bazara i kupio 5 kg brašna, čisto da se nađe. Tako valjda radi ljudska psiha.
biglebovski

#2280 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

Guadalajara wrote: 15/03/2020 01:23 Zajebano, valja ici poslom medju ljude... :-)
Nije jos, tek ce da bude. Svakodnevni nasi stizu iz Europe. Danas sam cula da putnici koji dodju busom ne budu svi evidentirani, odnosno ne dobiju naredbu za samoizolaciju.
Gdje ste to čuli? Kakve su to gluposti, kako vas nije sramota dodatno unositi paniku u ovakvom trenutku? Otkud vi znate da većina ne poštuje samoizolaciju, na osnovu ćega takve tvrdnje?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#2281 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Chmoljo »

TheMule wrote: 15/03/2020 00:13

:lol: A vidi ih na ovoj temi sto su se prepali :) Za sekundu mrznja isplivala, dezinformacije se sire. Sta da im je ko 92? glad, granate, hilljade mrtvih, totalna neizvjesnost, pa i zaraza i bolest? Nemoj da ti se vraca ta "vjera u ljudski rod" samo ces sebi nauditi
jah
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2282 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

biglebovski wrote: 15/03/2020 01:47
Gdje ste to čuli? Kakve su to gluposti, kako vas nije sramota dodatno unositi paniku u ovakvom trenutku? Otkud vi znate da većina ne poštuje samoizolaciju, na osnovu ćega takve tvrdnje?
Cula od Vlasti. Prijete im da ce policija obilaziti da ih provjerava.
TheMule

#2283 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by TheMule »

Chmoljo wrote: 15/03/2020 01:50
TheMule wrote: 15/03/2020 00:13

:lol: A vidi ih na ovoj temi sto su se prepali :) Za sekundu mrznja isplivala, dezinformacije se sire. Sta da im je ko 92? glad, granate, hilljade mrtvih, totalna neizvjesnost, pa i zaraza i bolest? Nemoj da ti se vraca ta "vjera u ljudski rod" samo ces sebi nauditi
jah
dobro dobro
biglebovski

#2284 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

plain vanilla wrote: 15/03/2020 01:52

Tako sam i mislio. I onaj novinar je ćuo da je žena bila na proslavi 8. marta. Da ne reagovaše iz kriznog štaba, u šta bi se život tih ljudi pretvorio? A zbog ćega, zbog usranog virusa sličnog gripi kojeg, da se svih sedam mililijardi na planeti zarazi, preživjeti bez ikakvih posljedica minimum 99%.
plain vanilla

#2285 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

biglebovski wrote: 15/03/2020 01:59
Tako sam i mislio. I onaj novinar je ćuo da je žena bila na proslavi 8. marta. Da ne reagovaše iz kriznog štaba, u šta bi se život tih ljudi pretvorio? A zbog ćega, zbog usranog virusa sličnog gripi kojeg, da se svih sedam mililijardi na planeti zarazi, preživjeti bez ikakvih posljedica minimum 99%.
Znas li ti Ćitati?
Nisam ja cula na cesti, nego na sluzbenoj press konferenciji gdje ljudi zaduzeni da brinu o ovome kazu da se samoizalacija ne postuje i da ce slati policiju da ih provjerava.

Nek ti znas da je ovo usrani virus, ali ne razlikujes č i ć
°u°

#2288 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

biglebovski wrote: 15/03/2020 01:59
plain vanilla wrote: 15/03/2020 01:52

Da to malo pokažemo brojevima, to znači da bi od usranog virusa sličnog gripi moglo umrijeti 70.000.000 ljudi.
Ili koliko kod nas živi ljudi 3.000.000? To je 30.000 umrlih
mali_balon

#2289 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mali_balon »

Nikako da skontate da smo mi smijura od drzave i da smo prepusteni sami sebi.
Pustili djecu iz skole iz vrtica a roditelji rade ko ce cuvati djecu, to sto si roditelj znaci d asi imun na koronu pa samim tim je neces pokupit i prenijeti ma dijete.
Sve je nesta polovicno, zmamo kakv je narod neko nece u samoizolaciju jer je glup a neko iz inata a neko iz neznanja.
Ali trpi drzava, porezi, racuni, ne puni se budzet......
Ko sto Arduana napisa (jbte ko bi reko da cu ikad rec sa je upravu) 150 raspiratora je vec rezervisano....
Dakle prepusteni smo sami sebi.....mirno spavajte rata nece biti
muha_sa

#2290 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by muha_sa »

mali_balon wrote: 15/03/2020 07:59 Nikako da skontate da smo mi smijura od drzave i da smo prepusteni sami sebi.
Pustili djecu iz skole iz vrtica a roditelji rade ko ce cuvati djecu, to sto si roditelj znaci d asi imun na koronu pa samim tim je neces pokupit i prenijeti ma dijete.
Sve je nesta polovicno, zmamo kakv je narod neko nece u samoizolaciju jer je glup a neko iz inata a neko iz neznanja.
Ko sto Arduana napisa (jbte ko bi reko da cu ikad rec sa je upravu) 150 raspiratora je vec rezervisano....
Imaš neki prijedlog-- šta radit :?
°u°

#2291 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

muha_sa wrote: 15/03/2020 08:07
mali_balon wrote: 15/03/2020 07:59 Nikako da skontate da smo mi smijura od drzave i da smo prepusteni sami sebi.
Za početak uvesti vanredno stanje, time se i zakoni prilagođavaju.
Sve, bez ijednog izuzetka ove koji krše obaveznu samoizolaciju hvatati i prisilno zatvarati po stanovima ili gdje već borave. Naravno uz za to propisane kazne, novčane i krivične prijave. Smanjiti javne, grupne kontakte na što manju mjeru.... Nije ovo nešto sasvim novo, dešavale su se epidemije. Ljudi se obučavaju za ovakve situacije. Treba učiti i gledati od drugih. Samo se idiot uči na svojim greškama.
°u°

#2292 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

A pod broj 1. BRANITI BOLNICE svim sredstvima i ograničenjima. Ne dozvoliti da tu bukne. Stavljati zaštitare na vrata koji neće dozvoliti nikome ko nema odobrenje ljekara da uđe. Možda nije loše na ulaze postaviti privremene ljekarske centre i službe koje će prvi pregledati druge pacijente da narod ne ostane bez zdravstvene zaštite. Kakvo nam je zdravstvo primjer je umrle trudnice od sepse u Tuzli.

I nadam se da već nije kasno. Pitanje je koliki je broj zaraženih koji po šoping centrima prevrću rukama po npr narandžama i sličnom voću i povrću.
U Tuzli se digla frka zbog svadbe na kojoj je kao veliki broj dijasporaca.
Bazinga1234

#2293 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Bazinga1234 »

Ove sto su došli iz dijaspore u BiH ovih dana i slobodno se kreću i potencijalno prenose virus treba kazniti bičevanjem.
addem

#2294 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by addem »

Treba zatvoriti kafane i kladionice i trzne centre. Bolje to uraditi sad nego kasnije kada se bolest rasiri.
Haris.ba

#2295 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Haris.ba »

Kaže mi jaran iz Holandije, za obrisat stražnjicu samo fašističke novine ima kupiti.

Jaranica iz Austrije kad se vratila sa posla ušla u nekoliko velikih prodavnica blizu kuće i uspjela skupiti samo 5 kila brašna i to nekog bio folovi 10 eura kila.

A, što se tiče organizacije u BiH....mrka kapa.
tandmand

#2296 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

JanuaryJones wrote: 15/03/2020 01:11 Ovi što dolaze iz Europe “na odmor” u BiH u ovo vrijeme pandemije:

1. Ako živite i radite gore i imate zdravstveno, koji ćete k.... u Bosni bez zdravstvenog?

2. Pokupite virus usput, u dugim redovima za čekanje, dodjete i fino rodbini raširite kao zabilježeni slučajevi u Banja Luci i Zenici.

3. Jeste li vi normalni?

Sjedite kući. Drž’te se Europe. Jeb’la vas Bosna.
Ima u EU dosta tog nekog našeg polusvijeta, kojima posao nije ustaljen, od danas do sutra. Radi nešto, pa ne radi, pa daj drugi posao. Onda oni mlađi kojima otac radi a oni se smucaju po klubovima kao nekakvi izbacivači, zaštitari, dostavljači pića ... a najvažnije masa naših koji tamo odu raditi na crno. Sada su oni u fazi evakuacije.
malocvijece

#2297 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by malocvijece »

Sinoć oko 1h u Tuzli iz nekog restorana odjekuje muzika. Pjevač uživo. Donji dio grada od Mosnika ovamo prema Ircu se čuje. Ovdje me presjeci ako nije kakva svadba.
mali_balon

#2298 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mali_balon »

muha_sa wrote: 15/03/2020 08:07
Za pocetak samodisiplina ne izlazit iz kuce bezveze na neka mjesta gdje ima ljudi.
Uvesti vnaredno stanje, posti nemamo kao narod smodiscipline, policija uz pomoc vojske nadgledati ove sto su u samoizolaciji, zamrtnuti cijene, ogranicit kolicinu artikal koji mozea kupiti, dijelit maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju, ukini javni prevoz, posalji radnike kuci naravnon zna se koje luzbe moraju radit, smnaji dabzine i namete, itd itd.....
Imas ljude koji to sve znaju poredati kako treba mi samo lupamo ovdje, za ovako nest treba da se ima plan i ljude koji znaju kako reagovati i kriznim aitucijama, ali kod nas znas nas jebo nas, nece ako Bog da, zaposli malog sa muzikom u CZ nek tamo malo sefuje......
Dakle prepusten si sam sebi i do tebe je kako ces se ponasati
°u°

#2299 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by °u° »

malocvijece wrote: 15/03/2020 09:20 Sinoć oko 1h u Tuzli iz nekog restorana odjekuje muzika. Pjevač uživo. Donji dio grada od Mosnika ovamo prema Ircu se čuje. Ovdje me presjeci ako nije kakva svadba.
Na fb je frka oko nekakve svadbe na Husinu, vele pun klinac dijasporaca.

Za ignorante, u Bergamu svakih pola sata sahrana od šugavog virusa slučnog gripi http://www.italianinsider.it/?q=node/9066
plain vanilla

#2300 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Post by plain vanilla »

malocvijece wrote: 15/03/2020 09:20 Sinoć oko 1h u Tuzli iz nekog restorana odjekuje muzika. Pjevač uživo. Donji dio grada od Mosnika ovamo prema Ircu se čuje. Ovdje me presjeci ako nije kakva svadba.
Pa ja vama pricam da dolazi prijateljica iz Njemacke ovamo da se uda, svadba i sve sto ide uz to.
Locked