muha_sa wrote: ↑15/03/2020 08:07
mali_balon wrote: ↑15/03/2020 07:59
Nikako da skontate da smo mi smijura od drzave i da smo prepusteni sami sebi.
Pustili djecu iz skole iz vrtica a roditelji rade ko ce cuvati djecu, to sto si roditelj znaci d asi imun na koronu pa samim tim je neces pokupit i prenijeti ma dijete.
Sve je nesta polovicno, zmamo kakv je narod neko nece u samoizolaciju jer je glup a neko iz inata a neko iz neznanja.
Ali trpi drzava, porezi, racuni, ne puni se budzet......
Ko sto Arduana napisa (jbte ko bi reko da cu ikad rec sa je upravu) 150 raspiratora je vec rezervisano....
Dakle prepusteni smo sami sebi.....mirno spavajte rata nece biti
Imaš neki prijedlog-- šta radit
Za pocetak samodisiplina ne izlazit iz kuce bezveze na neka mjesta gdje ima ljudi.
Uvesti vnaredno stanje, posti nemamo kao narod smodiscipline, policija uz pomoc vojske nadgledati ove sto su u samoizolaciji, zamrtnuti cijene, ogranicit kolicinu artikal koji mozea kupiti, dijelit maske, rukavice, sredstva za dezinfekciju, ukini javni prevoz, posalji radnike kuci naravnon zna se koje luzbe moraju radit, smnaji dabzine i namete, itd itd.....
Imas ljude koji to sve znaju poredati kako treba mi samo lupamo ovdje, za ovako nest treba da se ima plan i ljude koji znaju kako reagovati i kriznim aitucijama, ali kod nas znas nas jebo nas, nece ako Bog da, zaposli malog sa muzikom u CZ nek tamo malo sefuje......
Dakle prepusten si sam sebi i do tebe je kako ces se ponasati