Ne možeš ti nekoga citirati prvi, stalno vrijeđati i onda reći da ti se neobraća. Razumijem ja zašto ti vrijeđaš i OK, prepao se, a nerazumiješ se u materiju, ali to ne znači da ti se ne treba odgovoriti.Milenkov buraz wrote: ↑14/03/2020 23:59 Nema idealnog riješenja, ljudi ni u zgradama nisu izolovani u posebnim prostorijama pa ni u najboljim izolatorijima po bolnicama. Postoji više metoda razvrstavanja po manjim grupama, recimo do 10 osoba i sl. ima više metoda. To kako ti zamišljaš da sve srtpaju u jedan šator ili da svako ima svoj je presmješno, kod tebe nema sredine, ali da ne pišem dalje jer vidi se da razmišljaš na nivou djeteta od 5 godina. Pozdrav i molim te nemoj mi se obračati više.
Samoizolacija, koja se provodi kako treba je itekako efikasna. U zgradama je to 10x bolje, nego u šatorima. Zašto bi stavljali ljude u grupe po 10, ako jedno ima samo simptome, ili niko nema u grupi. Ko bi njih opsluživao, kako bi to funkcionisalo, higijena, hrana, čuvari, medicinska pomoć....
Primjer je Diamond Princess, imali su čak i sobe, ali posluga bila zaražena, katastrofa se desila. Imamo godinama katastrofe po kampovima, jer eto, oni su baš uspješno se pokazali za suzbijanje ovakvih stvari.
Ja ovdje ne govorim o pravima ljudi, govorim o tome šta bi to vjerovatno donijelo zdravstvenom sistemu, ako bi se više ljudi u kampu nakupilo (a ne znam zašto kamp praviti za "10 ljudi") i da bi vjerovatno samo otežalo situaciju. Kažnjavaj ih rigorozno ako se kreću, pritvori ako treba, ali ne grupiši, pogotovo što mi nismo u mogućnosti brzo testirati, pa puštati grupu po grupu.