Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
farenhajt983

#4551 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by farenhajt983 »

Onaj djecko sto je prvi kreirao webstranicu sa informacijam o virusu je imao listu namirnica sa njihovom duzinom trajanja, i prvo sto je bilo na listi je toalet papir, ali ta lista s namirnicam je vec jedno vrijeme uklonjena, mora da je dobio upozorenje o sirenju panike
banjaluka078 wrote: 12/03/2020 22:20
denimb wrote: 12/03/2020 22:16 Hajd sve, ali zasto je pomama za toalet papirom jbt :?

To nikako ne kontam. Hajde da nose pakovanja vode da se mogu oprati. Ja mislila da su u BL blentavi, ali večeras mi reče rodica iz SA da večeras nigdje ni pakovanja toalet papira u Merkatoru u kojem se ona snabdijeva.
denimb

#4552 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by denimb »

banjaluka078 wrote: 12/03/2020 22:37 Ja nisam od paničara, u odnosu na situaciju sam realna i rukovodim se zdravim razumom. Smanjila sam rizike, jer kući imam staru osobu. Nisam kupila veliku vreću brašna. Pakovanje od 5 kg jesam. I lijekove za skidanje temperature. Ne vjerujem da nije ništa i ne bih voljela dobiti ni običnu gripu, a kamoli "neobičnu".

Ali ovakav nivo arogancije i sveznanja me uvijek ostavi bez teksta:
Ova mi je najjaca, ja sam kaze prala ruke i prije korone :ljulja:
GAU8

#4553 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by GAU8 »

ElkoM wrote: 12/03/2020 22:35
invincible1921 wrote: 12/03/2020 22:31 @ElkoM svi cemo pomrijet a ako ko prezivi slucajno ubi ce ga nacija zombija koja ce nastat kao posljedica virusa.

Jesi to htio cut? Haj sad ohani malo sa crnjakom
ajd ti čitaj pažljivo i ne zaključuj gluposti i ne citiraj me s njima, tita ti, praktično zagađuješ temu

pričam cijelo vrijeme o 1% smrtnosti s kojom računa US adminsitracije i o stvarnoj u Italiji koja je zasad oko 10%

i kakve to onda blage veze ima sa tvojom gluposti o umiranju svih
Smrtnost zavisi od stanja zdravstvenog sistema. Šta tu više ima nejasno, ne kontam.
Ako je zdravstveni sistem dovoljno rasterećen, ima dovoljno kreveta i opreme, vrlo mali broj zaraženih će umrijeti.
Kada se sva mjesta popune, nastupa kataklizma. Umjesto 1% teških slučajeva će umirati preko 30%! To već gledamo po drugi put u Italiji i Iranu. Prvi put je bilo u Kini. I neki opet ne žele da to prihvate kao činjenicu.
StelaVrti

#4554 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by StelaVrti »

He1972 wrote: 12/03/2020 21:06
palermo wrote: 12/03/2020 21:04
ElkoM wrote: 12/03/2020 20:59

ma.paničar čoek
'ta on zna
bolje znaju neki ovde forumaši i onaj matori doktor iz nekog našeg doma zdravlja kojeg je neko naveo da je bio kod njeg na pregledu
čuj nešto Englezi da znaju, "stari kolonijalni ugnjetači", tlačitelji radničke klase...
on nije.....al što si ti i još par ovjde....ubiste brate...

pa jebem mu, ako je mrijet, onda ćemo mrijet......al vala ni to nije toliko vrijedno ove vaše kuknjave
paničar umire 1000 puta a normalan insan jednom :thumbup:
ne serendaj :D

Hrabar čovjek umire samo jednom, kukavica svaki dan
tandmand

#4555 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by tandmand »

Mrtvačnice u Bergamu pune: Lijesove zasad odlažu u crkvi

Ne samo da su bolnice pune pacijenata, nema mjesta ni u mrtvačnicama u Bergamu. Lokalna crkva 'Tempio di Ognissanti ' koristi se kao privremeno odlagalište lijesova
ElkoM

#4556 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ElkoM »

Ovo su razlike u simptomima između koronavirusa, gripe i prehlade

Ured UNICEF-a u Bosni i Hercegovini od početka prati kretanje epidemije, a sadašnje pandemije koronavirusa te redovno obavještava građane naše zemlje kako mogu zaštiti sebe i svoju djecu. Iz ovog Ureda sada su uputili građane na razlike u simptomima između Covida-19, gripe i prehlade.
UNICEF BiH prije svega podsjeća da je koronavirus povezan sa istom porodicom virusa kao teški akutni respiratorni sindrom (SARS) i nekim vrstama prehlade.

"Karakterizacija Covid-19 kao pandemije nije pokazatelj da je virus postao smrtonosniji. Umjesto toga, to je potvrda geografskog širenja bolesti. UNICEF se priprema i reagira na epidemiju Covid-19 širom svijeta, znajući da se virus može proširiti na djecu i porodice u bilo kojoj zemlji ili zajednici. UNICEF će nastaviti suradnju s vladama i našim partnerima na zaustavljanju prenošenja virusa i zaštiti djece i njihovih porodica", ističu iz UNICEF-a.

S obzirom na brojne mitove i dezinformacije o koronavirusu koje kruže društvenim mrežama i medijima, UNICEF podsjeća da simptomi mogu uključivati povišenu temperaturu, groznicu, kašalj i kratkoću daha. U težim slučajevima infekcija može prouzrokovati upalu pluća ili otežano disanje.

U nastavku su predstavljene osnovne razlike u simptomima kronavirusa, prehlade i gripe:

Image

https://www.klix.ba/lifestyle/zdravlje/ ... ook+status
mO k3

#4557 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by mO k3 »

Sutra petak 13.... sve nakbolje nam
espn

#4558 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by espn »

Iranska grobnica za žrtve koronavirusa je toliko velika da se vidi iz svemira

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /200312185
ja71

#4559 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ja71 »

mO k3 wrote: 12/03/2020 23:18 Sutra petak 13.... sve nakbolje nam
Sad je pitanje, je li nama ili virusu sutra petak 13.
Hajlac

#4560 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Hajlac »

banjaluka078 wrote: 12/03/2020 19:19 Korigujem moju izjavu o broju respiratora, novinari su iskasapili ministrovu izjavu. Rekao je da imaju tri izdvojena samo za intenzivnu za koronu, nabavlja se još, a ostali se stavljaju na raspolaganje po potrebi. Za sada, hvala Bogu, nema potrebe.

Još jedan odličan potez vlasti ovdje je da fond zdrvstva na sebe preuzima sve troškove liječenja oboljenja tipa grupe, eventualno korone, za sve oboljele bez obzira na to imaju li osiguranje ili ne.
Za pohvalu!

Pitam se hoce li Sarajevski ZZO isto uraditi?
Horcrux

#4561 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Horcrux »

espn wrote: 12/03/2020 23:22 Iranska grobnica za žrtve koronavirusa je toliko velika da se vidi iz svemira

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/iran ... /200312185
animals wrote: 12/03/2020 15:28 I ja sam ocekivao da ce doktor imati na rukama rukavice i masku na licu..
kad nista od toga..
covjek nema uopce straha..
ajmo realno..
ako se jedan stari doktor ne boji, a bolest najvise napada stare i nemocne..
ne bi da se pravim pametan..
ali mi idemo doktorima za misljenje o nasoj bolesti..
a ne oni kod nas..
@animals mozes li pitati tog starog doktora sto Iranci ovo gore rade, ipak cini se da on zna najbolje...
Vidal89

#4562 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by Vidal89 »

Ja razmisljam da s rajom napravimo neko odijelo vanzemaljsko s natpisom kurcona virus i da ganjamo ljude po gradu :mrgreen:
StelaVrti

#4563 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by StelaVrti »

ElkoM wrote: 12/03/2020 23:06 Ovo su razlike u simptomima između koronavirusa, gripe i prehlade

Ured UNICEF-a u Bosni i Hercegovini od početka prati kretanje epidemije, a sadašnje pandemije koronavirusa te redovno obavještava građane naše zemlje kako mogu zaštiti sebe i svoju djecu. Iz ovog Ureda sada su uputili građane na razlike u simptomima između Covida-19, gripe i prehlade.
UNICEF BiH prije svega podsjeća da je koronavirus povezan sa istom porodicom virusa kao teški akutni respiratorni sindrom (SARS) i nekim vrstama prehlade.

"Karakterizacija Covid-19 kao pandemije nije pokazatelj da je virus postao smrtonosniji. Umjesto toga, to je potvrda geografskog širenja bolesti. UNICEF se priprema i reagira na epidemiju Covid-19 širom svijeta, znajući da se virus može proširiti na djecu i porodice u bilo kojoj zemlji ili zajednici. UNICEF će nastaviti suradnju s vladama i našim partnerima na zaustavljanju prenošenja virusa i zaštiti djece i njihovih porodica", ističu iz UNICEF-a.

S obzirom na brojne mitove i dezinformacije o koronavirusu koje kruže društvenim mrežama i medijima, UNICEF podsjeća da simptomi mogu uključivati povišenu temperaturu, groznicu, kašalj i kratkoću daha. U težim slučajevima infekcija može prouzrokovati upalu pluća ili otežano disanje.

U nastavku su predstavljene osnovne razlike u simptomima kronavirusa, prehlade i gripe:

Image

de ba ko ti to radi tabele
neozbiljan si
pa zbog tebe ovi antipandemija likovi izgledaju ozbiljno
kox

#4564 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

StelaVrti wrote: 12/03/2020 22:41
kox wrote: 12/03/2020 20:07 U pograničnoj regiji Holandije prema Njemačkoj imam rodbinu. Dijete im ide u osnovnu školu i u njegovom razredu imaju nekoliko djece oboljele od Corone. Nastava nije obustavljena, djeca i dalje normalno idu u školu. Fakat iznenađujuće.
od moje mi nane rahmetli zet pa od njegove zaove šura rekao...
https://www.dutchnews.nl/news/2020/03/t ... clampdown/
Google is your friend.
StelaVrti

#4565 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by StelaVrti »

kox wrote: 13/03/2020 00:02
StelaVrti wrote: 12/03/2020 22:41
kox wrote: 12/03/2020 20:07 U pograničnoj regiji Holandije prema Njemačkoj imam rodbinu. Dijete im ide u osnovnu školu i u njegovom razredu imaju nekoliko djece oboljele od Corone. Nastava nije obustavljena, djeca i dalje normalno idu u školu. Fakat iznenađujuće.
od moje mi nane rahmetli zet pa od njegove zaove šura rekao...
https://www.dutchnews.nl/news/2020/03/t ... clampdown/
Google is your friend.
The Netherlands cancels big events, but won’t close schools in corona clampdown

yeah, I actually likes news like this XD
kox

#4566 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by kox »

E sad ponovo pročitaj moj komentar pa mi reci šta je netačno ?
StelaVrti

#4567 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by StelaVrti »

Koliko ih samo nije briga, ali da je desetogodišnjak zatražio sex change, svi bi vikali yeeey daaaa cool mi smo zaaaa
klaki

#4568 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by klaki »

Image
dječak sa šibicama

#4569 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by dječak sa šibicama »

(imunolog dr. Srećko Sladoljev)

”Zahvaljujući Coroni, službena medicina konačno je iskoračila iz sivila svojeg, te pokazala darovitost u drugoj struci – režiranju horora! Ovo što slušamo i gledamo nadmašilo je i Holivud i Diznilend skupa. Dokaz da su uspjeli su svakodnevna pojava: “Zvrnd. Zvrnd” “Halo?” “Doktore Sladoljev, da li je opasno, što nam slijedi, jučer je netko kašljao u kafiću, hoću li umrijeti itd…”

Draga struko, redarstvenici, ministri, političari i ostale neznalice, Corona je uobičajeni “influenza-like” ili gripi-sličan virus kakvi su Homo glupensa u zadnjih 70-tak godina godina posjetili dvjestotinjak puta. Prvo je SVE bila “gripa” (dijagnosticirala se “odokativno”), zatim semikvalitativno testom za gripu (ili jest ili nije gripa, dakle “gripi slična”). A sada je takva “gripi-slična” Corona dobila svoj “OIB” te je se može pratiti kvalitativnim testom.

Unatoč neslušljivom i negledljivom ponašanju struke koja iskače baš iz svake “paštete”, unatoč blokadi škola, kafića, prometnica, kazališta, sportskih borilišta, stavljanja u karantenu cijelih kontinenata i minucioznom praćenju zaliha papirnatnih maski (koje su samo vizualni dojam, a nikako fizička zaštita od virusa!!!), jasno je da se radi uobičajeno neopasnoj epidemiji “gripi-sličnog” virusa kojeg uz blage simptome preboli 85% ljudi.

Virus je izrazito prijemčiv jer uz sve mjere opreza “šverca” posvuda, dolazi “niotkud”. To je laiku možda zastrašujuće, ali inteligentnom liječniku sugerira nešto drugo. Uopće ne bi čudilo kada bi se serološkim testovima nakon svega ustanovilo da je na jednog zaraženog (sa izraženim simptomima!), dolazilo i deset (možda stotinu!) zaraženih bez simptoma! To su ti “niotkuda” po kruzerima koji u zatvorenom sustavu zaraze tek 10% putnika. Kao i kod famozne “svinjske gripe”.

Scenarij je sada znatno, znatno bolji. Kod “svinjske gripe” pogriješili su kada su prebrzo istrčali sa cjepivom (napravili su ga prije nego je i izbila epidemija!), a sada su se istrčali sa specifičnom dijagnostikom za Corona virus. Coronu su dijagnosticirali na prvom oboljelom i to u Kini! Kada se epidemija i histerija zaustave, kada se 1,5 milijarde dolara koje je iz američkog proračuna ztražio predsjednik Trump realizira u cjepivima (za što su u 2019. g. ishođena patentna prava!), tada će se moći serološki dokazati jesam li bio u pravu ili ne.

Na kraju, da li znate da je u razdoblju u kojem je “od Corone” umrlo 1000 ljudi, od malarije umrlo 50 PUTA više? Mirno spavajte. A “neovisni kontrolori” neka rade svoj posao!”, napisao je dr. Sladoljev, koji kaže da je objavu pročitalo više od 100.000 ljudi u svega nekoliko sati.

Dr. Srećko Sladoljev prvi je, podsjetimo, javno upozorio i razotkrio (kasnije su mu priznali da je bio u pravu) korupciju i veliku obmanu sa ‘svinjskom gripom’, odnosno s neprovjerenim, a skupo plaćenim milijunima doza cjepiva – koje je ne kraju bačeno na otpad (nakon nepotrebno utrošenih milijuna kuna u Hrvatskoj te stotina milijuna dolara u svijetu za kupnju cjepiva, trebalo je kasnije skupo platiti i zbrinjavanje neiskorištenih velikih količina proizvedenih doza).
animals

#4570 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by animals »

Najgore sto dezurni panicari sire paniku..
a nemaju pojma o zivotu..
kao ovaj Pici, koji je prvak u tome..
ElkoM

#4571 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by ElkoM »

StelaVrti wrote: 13/03/2020 00:01
ElkoM wrote: 12/03/2020 23:06 Ovo su razlike u simptomima između koronavirusa, gripe i prehlade

Image

neozbiljan si
jeli ti dobro ?!?
da nisi fasovo virus pa u vručici bulazniš
ajd klikni na taj link gore
rajv0sa

#4572 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by rajv0sa »

dječak sa šibicama wrote: 13/03/2020 00:24 (imunolog dr. Srećko Sladoljev)

”Zahvaljujući Coroni, službena medicina konačno je iskoračila iz sivila svojeg, te pokazala darovitost u drugoj struci – režiranju horora! Ovo što slušamo i gledamo nadmašilo je i Holivud i Diznilend skupa. Dokaz da su uspjeli su svakodnevna pojava: “Zvrnd. Zvrnd” “Halo?” “Doktore Sladoljev, da li je opasno, što nam slijedi, jučer je netko kašljao u kafiću, hoću li umrijeti itd…”

Draga struko, redarstvenici, ministri, političari i ostale neznalice, Corona je uobičajeni “influenza-like” ili gripi-sličan virus kakvi su Homo glupensa u zadnjih 70-tak godina godina posjetili dvjestotinjak puta. Prvo je SVE bila “gripa” (dijagnosticirala se “odokativno”), zatim semikvalitativno testom za gripu (ili jest ili nije gripa, dakle “gripi slična”). A sada je takva “gripi-slična” Corona dobila svoj “OIB” te je se može pratiti kvalitativnim testom.

Unatoč neslušljivom i negledljivom ponašanju struke koja iskače baš iz svake “paštete”, unatoč blokadi škola, kafića, prometnica, kazališta, sportskih borilišta, stavljanja u karantenu cijelih kontinenata i minucioznom praćenju zaliha papirnatnih maski (koje su samo vizualni dojam, a nikako fizička zaštita od virusa!!!), jasno je da se radi uobičajeno neopasnoj epidemiji “gripi-sličnog” virusa kojeg uz blage simptome preboli 85% ljudi.

Virus je izrazito prijemčiv jer uz sve mjere opreza “šverca” posvuda, dolazi “niotkud”. To je laiku možda zastrašujuće, ali inteligentnom liječniku sugerira nešto drugo. Uopće ne bi čudilo kada bi se serološkim testovima nakon svega ustanovilo da je na jednog zaraženog (sa izraženim simptomima!), dolazilo i deset (možda stotinu!) zaraženih bez simptoma! To su ti “niotkuda” po kruzerima koji u zatvorenom sustavu zaraze tek 10% putnika. Kao i kod famozne “svinjske gripe”.

Scenarij je sada znatno, znatno bolji. Kod “svinjske gripe” pogriješili su kada su prebrzo istrčali sa cjepivom (napravili su ga prije nego je i izbila epidemija!), a sada su se istrčali sa specifičnom dijagnostikom za Corona virus. Coronu su dijagnosticirali na prvom oboljelom i to u Kini! Kada se epidemija i histerija zaustave, kada se 1,5 milijarde dolara koje je iz američkog proračuna ztražio predsjednik Trump realizira u cjepivima (za što su u 2019. g. ishođena patentna prava!), tada će se moći serološki dokazati jesam li bio u pravu ili ne.

Na kraju, da li znate da je u razdoblju u kojem je “od Corone” umrlo 1000 ljudi, od malarije umrlo 50 PUTA više? Mirno spavajte. A “neovisni kontrolori” neka rade svoj posao!”, napisao je dr. Sladoljev, koji kaže da je objavu pročitalo više od 100.000 ljudi u svega nekoliko sati.

Dr. Srećko Sladoljev prvi je, podsjetimo, javno upozorio i razotkrio (kasnije su mu priznali da je bio u pravu) korupciju i veliku obmanu sa ‘svinjskom gripom’, odnosno s neprovjerenim, a skupo plaćenim milijunima doza cjepiva – koje je ne kraju bačeno na otpad (nakon nepotrebno utrošenih milijuna kuna u Hrvatskoj te stotina milijuna dolara u svijetu za kupnju cjepiva, trebalo je kasnije skupo platiti i zbrinjavanje neiskorištenih velikih količina proizvedenih doza).
Jel to onaj karleušin istomišljenik :mrgreen:
StelaVrti

#4573 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by StelaVrti »

ElkoM wrote: 13/03/2020 00:33
StelaVrti wrote: 13/03/2020 00:01

Image

neozbiljan si
jeli ti dobro ?!?
da nisi fasovo virus pa u vručici bulazniš
ajd klikni na taj link gore
Jesam
nisam
aj klikni ti
biglebovski

#4574 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by biglebovski »

dječak sa šibicama wrote: 13/03/2020 00:24 (imunolog dr. Srećko Sladoljev)

Ma šta taj sladunjav zna, čovječe vidiš li ti da od korone ljudi postaju garavi i počinju prodavati maramice gdje stignu.
high_volume

#4575 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Post by high_volume »

Image

Kako sam ja shvatio, a laik sam, jer niti sam stručnjak iz oblasti medicine niti ikako poznajem ljudske bolesti, CONVID virus najviše štete pravi bolesnicima respiratornih organa i onih napadnutih hipertenzijom, i pojačava njihovu bolest, odnosno smanjuje otpornost organizma, on gubi imunitet, čime uzrokuje prijevremenu smrtnost. Zbog toga djeca ne oboljevaju, i osobe zdravih organa i bez bolesti pritiska bivaju izliječeni.
Locked