Tako da.. Net TV nista ne blokira i pitanje je koliko je to legalno kao i sve te platforme za dijasporu...
Telemach - ALL ABOUT 4
Moderator: Benq
- avaks
#97927 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Telemaše, Telemaše, tele plaho zamahalo...
Od nekada uslužne firme napraviste monopolistu i odron
Naime, dolazio tehničar danas, odradio čovjek svoj posao i otišao. Nisam bio kod kuće pa ga je roditelj pustio i vidim da je neko premiještao kablove i stvari pogotovo po sobama. Nisam zvao niti prijavljivao nikakve reklamacije pa mi je na prvu bilo sumnjivo. Otac penzioner, starija osoba, kaže momak iz Telemacha sa listom nekom dolazio, promijenio modem, prekrižio nešto na papiru i otišao. Mene niti je ko zvao niti obavijestio, vidim modem nije promijenjen i sumnjivo mi pa sam odmah nazvao gospodu iz call centra.
E tu počinje šega, operater provjerava, nema naloga niti je iko od tehničara izlazio i ja sam već ljut i uzrujan, ko zna koga je otac pustio i ko je rovio po kući. Operater s druge strane me u više navrata uvjerava kako njihovi tehničari ne izlaze bez naloga, akreditacije, da ne puštam tako osobe u kuću (kao da ne znam, pa zato i zovem da provjerim jbt). Prozivam po komšiluku, kažu da je bio momak iz Telemacha pa mi je kao i lakše i opet zovem call centar da provjerim ko je i zašto je fakat dolazio.
Javlja se druga teta, isto objašnjavanje, čekanje, provjere s nadležnim i niko na ovom terenu niti je izlazio niti radio išta iako već imam 5 imena za koje znam da je lice bilo (većinom su stariji ljudi koji se plaho i ne razumiju). Nakon uvjeravanja od dotičnih pravo mi muka, kontam mogao je bilo ko printati Telemach majicu/naljepnice i ordinirati po stanovima.
Suma sumarum, dobio sam iz svojih izvora ima i broj vašeg tehničara koji već 2 dana radi na ovom području a da vi gospodo iz Telemacha (da ne kažem nesposobni kao što i jeste) ne znate da dotični gospodin radi. Šega od firme, neozbiljnost na visokom nivou, sramota za operatere a još više za te nadležne koje ste kontaktirali i koji ne znaju šta se u firmi dešava.
Moje razgovore nadam se da imate snimljene, ne morate me kontaktirati jer ću ja vas zvati ako bude trebalo doći po opremu!
Od nekada uslužne firme napraviste monopolistu i odron
Naime, dolazio tehničar danas, odradio čovjek svoj posao i otišao. Nisam bio kod kuće pa ga je roditelj pustio i vidim da je neko premiještao kablove i stvari pogotovo po sobama. Nisam zvao niti prijavljivao nikakve reklamacije pa mi je na prvu bilo sumnjivo. Otac penzioner, starija osoba, kaže momak iz Telemacha sa listom nekom dolazio, promijenio modem, prekrižio nešto na papiru i otišao. Mene niti je ko zvao niti obavijestio, vidim modem nije promijenjen i sumnjivo mi pa sam odmah nazvao gospodu iz call centra.
E tu počinje šega, operater provjerava, nema naloga niti je iko od tehničara izlazio i ja sam već ljut i uzrujan, ko zna koga je otac pustio i ko je rovio po kući. Operater s druge strane me u više navrata uvjerava kako njihovi tehničari ne izlaze bez naloga, akreditacije, da ne puštam tako osobe u kuću (kao da ne znam, pa zato i zovem da provjerim jbt). Prozivam po komšiluku, kažu da je bio momak iz Telemacha pa mi je kao i lakše i opet zovem call centar da provjerim ko je i zašto je fakat dolazio.
Javlja se druga teta, isto objašnjavanje, čekanje, provjere s nadležnim i niko na ovom terenu niti je izlazio niti radio išta iako već imam 5 imena za koje znam da je lice bilo (većinom su stariji ljudi koji se plaho i ne razumiju). Nakon uvjeravanja od dotičnih pravo mi muka, kontam mogao je bilo ko printati Telemach majicu/naljepnice i ordinirati po stanovima.
Suma sumarum, dobio sam iz svojih izvora ima i broj vašeg tehničara koji već 2 dana radi na ovom području a da vi gospodo iz Telemacha (da ne kažem nesposobni kao što i jeste) ne znate da dotični gospodin radi. Šega od firme, neozbiljnost na visokom nivou, sramota za operatere a još više za te nadležne koje ste kontaktirali i koji ne znaju šta se u firmi dešava.
Moje razgovore nadam se da imate snimljene, ne morate me kontaktirati jer ću ja vas zvati ako bude trebalo doći po opremu!
- eldinowski
#97928 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Od nedavno imam problem kada je u pitanju internet pa da priupitam i ovdje pošto me tete iz call centra ubjeđuju da je sve ok. Stvar je sljedeća...

Svako malo dolazi do ovog problema, isto kao da se gubi signal. Ista stvar je i na mobitelu i računaru, jednostavno neće da otvori sadržaj i to je to. Na yt kaže da nisam povezan na internet, u browseru samo vrti i ne otvara stranice, na chat aplikacijama neće da odu poruke itd. Ovo se dešava svako malo i postaje iritantno do bola tim više što me na telefonu ubjeđuju da je s njihove strane sve ok. Dakle prvo sam se javio na fb stranici i kažu da im izgleda sve ok, vide da sam restartovao postavke i kažu da povozem na onaj broj da kolege izađu na teren. Kolege izašle, spojili onaj aparat na modem i kažu da je sve ok, vrtili malo po browseru i tad nije bilo problema. Otišli da provjere stanje u ulici i to je to. Naravno problem se nije riješio i pošaljem poruku na fb da vidim kakav su izvještaj podnijeli kad ono signal u ulici uredu
Do modema nije sigurno jer je zamijenjen nedavno zbog udara groma tako da nemam pojma do čega bi moglo biti...Speedtest uvijek uredan.
Ovo se počelo dešavati poslije jakog nevremena prije 20ak dana (slučajno ili ne) i pravo skače po živcima, gotovo jednako kao i ukućani koji grebu i hoće normalnu konekciju
Šta mi je činit?

Svako malo dolazi do ovog problema, isto kao da se gubi signal. Ista stvar je i na mobitelu i računaru, jednostavno neće da otvori sadržaj i to je to. Na yt kaže da nisam povezan na internet, u browseru samo vrti i ne otvara stranice, na chat aplikacijama neće da odu poruke itd. Ovo se dešava svako malo i postaje iritantno do bola tim više što me na telefonu ubjeđuju da je s njihove strane sve ok. Dakle prvo sam se javio na fb stranici i kažu da im izgleda sve ok, vide da sam restartovao postavke i kažu da povozem na onaj broj da kolege izađu na teren. Kolege izašle, spojili onaj aparat na modem i kažu da je sve ok, vrtili malo po browseru i tad nije bilo problema. Otišli da provjere stanje u ulici i to je to. Naravno problem se nije riješio i pošaljem poruku na fb da vidim kakav su izvještaj podnijeli kad ono signal u ulici uredu
Ovo se počelo dešavati poslije jakog nevremena prije 20ak dana (slučajno ili ne) i pravo skače po živcima, gotovo jednako kao i ukućani koji grebu i hoće normalnu konekciju
- Benq
#97929 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@avaks Svaki tehnicar koji dodje na adresu, mora imati nalog za rad, ako je mijenjao modem ili bilo sta drugo, morao si dobiti papir na kojem pise sta je uradjeno/zamijenjeno.
Iz posta se moze zakljuciti da je taj neki tehnicar radio nesto na svoju ruku, jesi li ga pitao sta je radio po stanu bez naloga? Daj ime i prezime tog tehnicara telemachu, i zahtijevaj da ti se jave sa povratnom informacijom zasto je dolazio na adresu ako niko nista nije prijavio.
Ne pustajte nikog u kucu, pogotovo ako znate da niste zahtijevali dolazak tehnicara. Sjecam se da su na takve stvari upozoravali i Telemach i Telecom.
Iz posta se moze zakljuciti da je taj neki tehnicar radio nesto na svoju ruku, jesi li ga pitao sta je radio po stanu bez naloga? Daj ime i prezime tog tehnicara telemachu, i zahtijevaj da ti se jave sa povratnom informacijom zasto je dolazio na adresu ako niko nista nije prijavio.
Ne pustajte nikog u kucu, pogotovo ako znate da niste zahtijevali dolazak tehnicara. Sjecam se da su na takve stvari upozoravali i Telemach i Telecom.
- cenecimoveocino
#97930 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ima li ovaj bosanski EON box YOUTUBE aplikaciju?
- avaks
#97931 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ništa on nije radio na svoju ruku, u tome i jeste problem što dotični, nadležni ne znaju pa je ispao problem.Benq wrote: ↑12/03/2020 19:03 @avaks Svaki tehnicar koji dodje na adresu, mora imati nalog za rad, ako je mijenjao modem ili bilo sta drugo, morao si dobiti papir na kojem pise sta je uradjeno/zamijenjeno.
I još me uvjeravaju nakon više poziva a ja u dubiozu padam, pa ko je tu lud
Veze oni nemaju moj Benqu, odavno su kompas izgubili i sramota za takvu firmu da se na većim stvarima na jednom rejonu radi a da nisu upoznati i kada ovako neko nazove da provjeri ne znaju i samo one klasične naučene odgovore pucaju (tipa proslijeđeno nadležnom sektoru, bićete blagovremeno obaviješteni...)
Ako ih je iko ovdje branio i preporučivao to sam bio ja ali su mi s ovim totalno izgorili.
Nesposobnost i neprofesionalnost na vrlo visokom nivou, nadležni kao i call centar i pogotovo napredna podrška (već sam ranije iznosio svoja negativna iskustva).
- Benq
#97932 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Naravno da ima, izadji iz EON aplikacije u glavni Meni, ako ti youtube app nije na pocetnoj stranici, onda klikni lijevo na "APPS" i tu ce ti biti Youtube.
- Benq
- avaks
#97934 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Bio je sigurno na više od 20 adresa uključujući i pravna lica a da dotična gospoda o tome ništa ne zna i uvjeravaju me da niko njihov nije bio na terenu
Znači blam da veći ne može biti i onda se čovjeku tako svašta mota po glavi jbg
Uglavnom da su upoznati kao što nisu, kaže se, da bio je naš tehničar radio na tome i tome i završeno.
Ovako minus do poda i njima na sramotu.
Uglavnom da su upoznati kao što nisu, kaže se, da bio je naš tehničar radio na tome i tome i završeno.
Ovako minus do poda i njima na sramotu.
- Telemach
#97935 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@avaks,avaks wrote: ↑12/03/2020 18:34 Telemaše, Telemaše, tele plaho zamahalo...
Od nekada uslužne firme napraviste monopolistu i odron![]()
Izvršit ćemo provjere navedenog. Kolege dolaze na adresu na osnovu evidentiranog zahtjeva. U slučaju zamjene opreme se potpisuje revers. Također, bit ćete kontaktirani ukoliko nam budu potrebne dodatne informacije.
- Telemach
#97936 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
@eldinowski ,eldinowski wrote: ↑12/03/2020 18:59 Od nedavno imam problem kada je u pitanju internet pa da priupitam i ovdje pošto me tete iz call centra ubjeđuju da je sve ok. Stvar je sljedeća...
Svako malo dolazi do ovog problema, isto kao da se gubi signal. Ista stvar je i na mobitelu i računaru, jednostavno neće da otvori sadržaj i to je to. Na yt kaže da nisam povezan na internet, u browseru samo vrti i ne otvara stranice, na chat aplikacijama neće da odu poruke itd. Ovo se dešava svako malo i postaje iritantno do bola tim više što me na telefonu ubjeđuju da je s njihove strane sve ok. Dakle prvo sam se javio na fb stranici i kažu da im izgleda sve ok, vide da sam restartovao postavke i kažu da povozem na onaj broj da kolege izađu na teren. Kolege izašle, spojili onaj aparat na modem i kažu da je sve ok, vrtili malo po browseru i tad nije bilo problema. Otišli da provjere stanje u ulici i to je to. Naravno problem se nije riješio i pošaljem poruku na fb da vidim kakav su izvještaj podnijeli kad ono signal u ulici ureduDo modema nije sigurno jer je zamijenjen nedavno zbog udara groma tako da nemam pojma do čega bi moglo biti...Speedtest uvijek uredan.
Ovo se počelo dešavati poslije jakog nevremena prije 20ak dana (slučajno ili ne) i pravo skače po živcima, gotovo jednako kao i ukućani koji grebu i hoće normalnu konekcijuŠta mi je činit?
Zamolit ćemo da dostavite broj Ugovora i kontakt telefon u pp.
-
DaD00
#97937 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
imam jedno pitanje ako mi neko može pomoći. kupio sam Xiaomi router koji sam prikopčao na ovo smeće ciso epc3928 misleći da će mi biti bolji internet brži a on i dalje pokazuje WiFi 40 Mb, a preko kablu 135. dal ima ovaj ciso neku blokadu šta li već ..
- diablobih
#97938 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Ne, nego je tvoj uredjaj smece sa kojim mjeris. Nema nikakve blokade.
-
DaD00
#97939 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- diablobih
#97940 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imas opciju da promijenis kanal koji nije zagusen, i imas opciju da trazis router sa 5 Ghz mrezom na kojoj je moguce imati punu brzinu, ali sa kracim dometom.
- crnivrag
#97941 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
https://telemach.ba/a54047/podrska/vije ... anale.htmlOtključavamo dodatne kanale
Obično ovo radimo u lijepim trenucima. Ali mi smo uz vas i u teškim.
Svjesni smo koliko stresa i promjena životnih navika donose vanredne okolnosti kao što je epidemija virusa Korona i znamo da će, pored drugih načina prevencije, mnogi ljudi više vremena provoditi kod kuće, sa porodicom, često ispred televizora. Zato smo, kao kompanija koja istinski brine o sugrađanima i u želji da bar malo olakšamo trenutak u kojem smo svi zajedno, riješili da do 4. maja otključamo dodatne kanale i ponudimo vam najrazličitije sadržaje. Pored toga, otključavamo i Video klub, gdje će biti dostupni svi katalozi za koje smo, kao i za kanale, mogli da obezbijedimo saglasnost za otvaranje.
Opustite se, smijte se uz program koji volite i ostanite bezbjedni.
- kakotakonikako
#97942 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
crnivrag wrote: ↑13/03/2020 11:31https://telemach.ba/a54047/podrska/vije ... anale.htmlOtključavamo dodatne kanale
Obično ovo radimo u lijepim trenucima. Ali mi smo uz vas i u teškim.
Svjesni smo koliko stresa i promjena životnih navika donose vanredne okolnosti kao što je epidemija virusa Korona i znamo da će, pored drugih načina prevencije, mnogi ljudi više vremena provoditi kod kuće, sa porodicom, često ispred televizora. Zato smo, kao kompanija koja istinski brine o sugrađanima i u želji da bar malo olakšamo trenutak u kojem smo svi zajedno, riješili da do 4. maja otključamo dodatne kanale i ponudimo vam najrazličitije sadržaje. Pored toga, otključavamo i Video klub, gdje će biti dostupni svi katalozi za koje smo, kao i za kanale, mogli da obezbijedimo saglasnost za otvaranje.
Opustite se, smijte se uz program koji volite i ostanite bezbjedni.
- stachu
#97943 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Jesu li otkljucali HBO? 
Edit: Sve pohvale za Telemach....
Edit: Sve pohvale za Telemach....
- TheWatcher
#97944 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
- crnivrag
#97945 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Imaju oni i hrpu filmova na koje imaju prava, a svu ponudu možeš vidjeti na sljedećem linku: https://novaplus.dnevnik.hr
-
rizibizi
#97946 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
-
cassius
- crnivrag
- stachu
#97949 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Nista onda, ko da nisu ni otkljucali (govorim u svoje ime)....
-
zebih62
#97950 Re: Telemach - ALL ABOUT 4
Pa dobro ...sta su onda otkljucali ????
Jel' ima neka informacija da ne idem pjeske po kanalima I provjeravam
Jel' ima neka informacija da ne idem pjeske po kanalima I provjeravam