Ni jedna zemlja nije spremam jer je ovo vandredna situacija
No Ako sebija kaze spremni ona sigurno je istina
Moderator: O'zone
Ma bravo to je top razmisljanje, čitav svijet u krivu samo sam ja upravu i ovo uopste nije neki opasan virus, ovo je nesto poput gripe jelde.invincible1921 wrote: ↑11/03/2020 19:45Jelde bilo ih 10 prije mjesec na KCUS al se sutilo...pricala tetka od jaranice od mame koja radi gore
Ne slusaj previse sta tetke pricaju. Odgovorno tvrdim da prije mjesec dana na KCUS nije bio niti jedan pacijent niti sa simptomima niti sa sumnjom na simptome SARS-CoV-2.invincible1921 wrote: ↑11/03/2020 19:45 Jelde bilo ih 10 prije mjesec na KCUS al se sutilo...pricala tetka od jaranice od mame koja radi gore
I sta predlazes da se svi zarazimo pa kom opanci...dječak sa šibicama wrote: ↑11/03/2020 19:51 Interesantna je studija koja je uradjena bas u Italiji, u rasponu od 4 zime (od zime 13/14 do 16/17) sa namjerom pracenja smrtnosti od sezonske gripe vizavi cinjenice visoke prosjecne starosti u Italiji.
Studija je pokazala da je u te 4 zime, od gripe umrlo 68.000 ljudi, broj su podijelili sa brojem dana trajanja gripe u sve cetiri zime i dosli do dnevnog prosjeka od oko 250 ljudi.
Mediji to naravno uglavnom ne spominju, vecina niti ne zna za to. Ali uredno prenose katastroficne proizvoljne izjave u cilju sirenja histerije.
Ove zime zarazemo 3 miliona ljudi od gripe u Italiji, i to 480 000 za 7 dana u januarudječak sa šibicama wrote: ↑11/03/2020 19:51 Interesantna je studija koja je uradjena bas u Italiji, u rasponu od 4 zime (od zime 13/14 do 16/17) sa namjerom pracenja smrtnosti od sezonske gripe vizavi cinjenice visoke prosjecne starosti u Italiji.
Studija je pokazala da je u te 4 zime, od gripe umrlo 68.000 ljudi, broj su podijelili sa brojem dana trajanja gripe u sve cetiri zime i dosli do dnevnog prosjeka od oko 250 ljudi.
Mediji to naravno uglavnom ne spominju, vecina niti ne zna za to. Ali uredno prenose katastroficne proizvoljne izjave u cilju sirenja histerije.
Tako ce na kraju i biti.statixx wrote: ↑11/03/2020 20:06I sta predlazes da se svi zarazimo pa kom opanci...dječak sa šibicama wrote: ↑11/03/2020 19:51 Interesantna je studija koja je uradjena bas u Italiji, u rasponu od 4 zime (od zime 13/14 do 16/17) sa namjerom pracenja smrtnosti od sezonske gripe vizavi cinjenice visoke prosjecne starosti u Italiji.
Ja idem na univerzitet 3 puta sedmicno. Tek kad mi zatvore skolu onda cu to licno shvatiti.Bullet Tooth Tony wrote: ↑11/03/2020 17:07Ima bolanNadzorna_ploca wrote: ↑11/03/2020 16:08Druga sedmica aprila ako uslovi dozvole. Ali ne znam jos cime.ko i drugim evropskim drzvama.. Pogledaj press od danas (RTL).. Ja samo cekam da bukne.. Pa u zgradi imam 10 italijana minimalno a i sam znas da su 40 posto stranci
Zamisli da je umjesto Italije najveca zaraza u Portugalu kukala nam majka
ako nista moces imat zenmsku za konzervu sardine...dječak sa šibicama wrote: ↑11/03/2020 20:11 Tacno, svi cemo se zaraziti, i umrijece nas oko 1.200.000
Ostali ce lutati ulicama u potrazi za hranom, ali hrane nece biti.
a frizerka u zenemi kaje isto... neTko lažeCortado wrote: ↑11/03/2020 20:04Ne slusaj previse sta tetke pricaju. Odgovorno tvrdim da prije mjesec dana na KCUS nije bio niti jedan pacijent niti sa simptomima niti sa sumnjom na simptome SARS-CoV-2.invincible1921 wrote: ↑11/03/2020 19:45 Jelde bilo ih 10 prije mjesec na KCUS al se sutilo...pricala tetka od jaranice od mame koja radi gore
Ma kakvo toplije vrijeme.swanfilter wrote: ↑11/03/2020 19:08 Samo da ovaj metilj ne mutira dok zavrsi sa nejaci.
Svi ocekuju da ce se sa toplim vremenom stvar smiriti. Sta, ako ne bude tako ... Nisam siguran u kakvom stanju bi svijet jesen docekao ...
Meni sreca da radim sam tokom dana. A od alkohola mi se ruke osusile. Nek ide sve u tri pm ...
Nikad, ali bas nikad ne vjeruj frizerkamapici wrote: ↑11/03/2020 20:16a frizerka u zenemi kaje isto... neTko lažeCortado wrote: ↑11/03/2020 20:04Ne slusaj previse sta tetke pricaju. Odgovorno tvrdim da prije mjesec dana na KCUS nije bio niti jedan pacijent niti sa simptomima niti sa sumnjom na simptome SARS-CoV-2.invincible1921 wrote: ↑11/03/2020 19:45 Jelde bilo ih 10 prije mjesec na KCUS al se sutilo...pricala tetka od jaranice od mame koja radi gore
Znaci uz ove vase podatke stopa smrtnosti je 0,5. Da je rijec o coronavirusu broj mrtvih bi umjesto 68 000 bio preko 250 000.AmirBaa wrote: ↑11/03/2020 20:08Ove zime zarazemo 3 miliona ljudi od gripe u Italiji, i to 480 000 za 7 dana u januarudječak sa šibicama wrote: ↑11/03/2020 19:51 Interesantna je studija koja je uradjena bas u Italiji, u rasponu od 4 zime (od zime 13/14 do 16/17) sa namjerom pracenja smrtnosti od sezonske gripe vizavi cinjenice visoke prosjecne starosti u Italiji.
Kakve to veze ima? Ne umiru samo oni na mehanickoj ventilaciji. Cinjenica je da ca. 12-15% oboljelih spada u tesko oboljele, od njih 10-12% je na intenzivnoj njezi, a od tih vjerovatno 80+% je na mehanickoj ventilaciji.Sanjarko wrote: ↑11/03/2020 20:16 Fazon je ovih kriticnih sto ima 4 puta vise od umrlih. Znaci ako bi bilo oko skoro 100.000 umrlih u Italiji tokom jedne godine, to znaci da bi bilo oko skoro 400.000 kriticnih za isti taj period, koliko tacno od svih ovih oboljelih na respiratorima ne znam. To nisam od vasih svih upisa i iz clanaka nikako shvatio koliko tacno ih je na respiratorima procentualno.
A i pitanje koliko pacijenata bolnice mogu da prime?
Ukupna stopa smrtnosti u odnosu na aktivne slucajeve i one koji su oporavljeni je 6%statixx wrote: ↑11/03/2020 20:17Znaci uz ove vase podatke stopa smrtnosti je 0,5. Da je rijec o coronavirusu broj mrtvih bi umjesto 68 000 bio preko 250 000.AmirBaa wrote: ↑11/03/2020 20:08Ove zime zarazemo 3 miliona ljudi od gripe u Italiji, i to 480 000 za 7 dana u januarudječak sa šibicama wrote: ↑11/03/2020 19:51 Interesantna je studija koja je uradjena bas u Italiji, u rasponu od 4 zime (od zime 13/14 do 16/17) sa namjerom pracenja smrtnosti od sezonske gripe vizavi cinjenice visoke prosjecne starosti u Italiji.
Nisam rekao da umiru samo oni, i pitam, ne znam jesam li dobro sve upratio.Cortado wrote: ↑11/03/2020 20:21Kakve to veze ima? Ne umiru samo oni na mehanickoj ventilaciji. Cinjenica je da ca. 12-15% oboljelih spada u tesko oboljele, od njih 10-12% je na intenzivnoj njezi, a od tih vjerovatno 80+% je na mehanickoj ventilaciji.Sanjarko wrote: ↑11/03/2020 20:16 Fazon je ovih kriticnih sto ima 4 puta vise od umrlih. Znaci ako bi bilo oko skoro 100.000 umrlih u Italiji tokom jedne godine, to znaci da bi bilo oko skoro 400.000 kriticnih za isti taj period, koliko tacno od svih ovih oboljelih na respiratorima ne znam. To nisam od vasih svih upisa i iz clanaka nikako shvatio koliko tacno ih je na respiratorima procentualno.
A vise ne mislis da dzaba panicarimo, a?Sanjarko wrote: ↑11/03/2020 20:16 Fazon je ovih kriticnih sto ima 4 puta vise od umrlih. Znaci ako bi bilo oko skoro 100.000 umrlih u Italiji tokom jedne godine, to znaci da bi bilo oko skoro 400.000 kriticnih za isti taj period, koliko tacno od svih ovih oboljelih na respiratorima ne znam. To nisam od vasih svih upisa i iz clanaka nikako shvatio koliko tacno ih je na respiratorima procentualno.
Predskolsko obrazovanje a ne osnovno.freelancerusk wrote: ↑11/03/2020 19:18Vrtići spadaju pod osnovno obrazovanje, tako da su ti, i vrtići obuhvaćeni sa ovom odlukom.freelancerBIH wrote: ↑11/03/2020 19:01 E gledajte sad:
Cinjenicno je da djeca od 0-10 godina u prosjeku - prolaze bez problema - ali i dalje mogu asimptomaticno - preko kapljica kada kisu i kaslju - prenositi virus.
Postavlja se pitanje:
Iz kojeg razloga - i zbog cega - se kod nas vrtici - sirom BiH ne zatvaraju ?!?!?!?!
Pa ja ovo nigdje na svijetu nisam vidio, meni je nevjerovatno kakvo bahato ponasanje vlasti imamo, stvarno sam frustriran, ljut i bijesan na ovakvu odluku. Nevjerovatno mi je ovo!
Sta vi kazete? Ima li neko informacija koji je razlog iza svega ovoga zasto se vrtici ne zatvaraju - a osnovne/srednje skole i fakulteti da?![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Nije mi bilo smijesno niti da dzaba panicarimo, kako znam. A bio bi budala da nemijenjam misljenje nikako i nikad.plain vanilla wrote: ↑11/03/2020 20:33A vise ne mislis da dzaba panicarimo, a?Sanjarko wrote: ↑11/03/2020 20:16 Fazon je ovih kriticnih sto ima 4 puta vise od umrlih. Znaci ako bi bilo oko skoro 100.000 umrlih u Italiji tokom jedne godine, to znaci da bi bilo oko skoro 400.000 kriticnih za isti taj period, koliko tacno od svih ovih oboljelih na respiratorima ne znam. To nisam od vasih svih upisa i iz clanaka nikako shvatio koliko tacno ih je na respiratorima procentualno.
A i pitanje koliko pacijenata bolnice mogu da prime?![]()
Sjecam se kad ti je smijesno bilo
Moj komentar odmah na prvoj strani u vezi ovoga.Dok su zakljucali ovaj grad nije bezazleno. Prepala se g*zica i njihova.
Zovu ga zmijska gripa ako sam dobro upratio.