Gdje putujete, kako vam je bilo?
Moderator: anex
- alibaba_i_30_godina
#3526 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Vještice nemoj da pa'nes s te litice. 
- Entropio
- Vozim: njemackog premiuma
- Horoskop: TDI
#3527 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Necemo mi nidze.
- GandalfSivi
#3528 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Laste svega mivjesticanametli wrote: ↑11/03/2020 13:58 odg kad budem imala vremena......varas se samo takoal haj neko voli lezat na plazi 10 dana a neko
![]()
![]()
![]()
- vjesticanametli
- exliberal-ex
#3530 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Nezajebaji bobi...opet ce se vratit puni utisaka I zadovoljniBobi wrote: ↑11/03/2020 08:58Ok, fotografije se prelijepe, svaka čast ali šta je ostalo lijepo...spava 6 sati u 24 sata..ostalo na nogama ili u autu...dodju negdje pjuckaju kafu od 2 e i ponesu vodu iz hotela natocenu na chesmisumirprimus wrote: ↑11/03/2020 08:36 auuu ban heftu odma. dosla nama ovde pokazivat kokako joj ljepo![]()
.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#3531 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ujest ce te sta za guJicu na tom kamenjaru
..patike su glavne
i carape do gležnja
..koga briga za onu starudiju od svjetionika 
-
Bobi
- Forum administrator
#3532 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Ona mi je kuma...nju smijem...dobila je free turu po Biokovu u papučama na lljeto
- exliberal-ex
#3533 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
- alibaba_i_30_godina
#3534 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Samo neka skine ove balansice. 
Dosta reklame.
Dosta reklame.
- vjesticanametli
-
Bobi
- Forum administrator
#3536 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Kakva je voda, jel slano more kao prošle godine
?
- zlo zlo
#3537 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
i da na povratku ćemo te u karantenu 
- vjesticanametli
#3538 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Valja meni iduce hefte u sloveniju 
- alibaba_i_30_godina
#3539 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Sto ti dadoh dobru i besplatnu ideju vještice. Očekujem je'nu Korona free čokoladu i pivo.

Ja bih se bucnuo u taj okean, nije valjda da ti je zima?!

Ja bih se bucnuo u taj okean, nije valjda da ti je zima?!
-
Dangubic
#3540 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Kuba mi nije bila nešto posebno dobra, more je lijepo ali Karibi su svugdje lijepi. Havana je interesantna i stara auta ali ljudi nisu nesto sretni. Išao sam i na lokalne kubanske feste. Mislim da ih bjeda ubi i da su svjesni da ljudi negdje drugo bolje žive. U Havani se osjećas kao da si došao u 30te godine. Konobari izgledaju kao iz tog doba. To su lijepe stvari.
- vjesticanametli
#3541 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?

Ime sam morala skriti
Eh et @Bobi sutra nosim vodu scesme

1400 km za 2 dana
-
Dangubic
#3542 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Sličan put sam imao iz Peru, Bolivija, Paragvaj i onda od Iguazu vodopada do Buenos Aires I 10 dana Urugvaj, sve ukupno 3 mjeseca. Sto me iznenadilo da u Argentini nisam mogao karticu da koristim. U Boliviji nikakvi problema dok je 10 puta siromasnija. Ostali smo bez para u Argentini, cijeli dan gladni i onda nam je taksista pomogaolys wrote: ↑19/01/2011 17:26 Jedno od mojih najljepsih putovanja je bilo u Argentinu. Karta do Buenos Airesa nije jeftina - mislim da sam platila nekih 850 eura iz Pariza (preko italije je jeftine), ali zato za skoro 4 sedmice tamo, smjesta, hrana (najukusnije meso koja sam ikad probala) i putovanja uzduz i porijeko, od slapova Iguazu na tromedji sa Brazilom i Paragvajom, preko vinograda u okolini Mednoze, na cileanskoj granici, planinarenja po Andama sa vodicem, starog grada Kordobe, do Patagonije, poluostrva Valez i izlaska na more da se priblizis kitovima, casova tanga u Buenos Airesu, koje kakve kupovine cipela i tasni (koze od onih sirotih govede koje sam pojela), i dva dana u Urugvaju, sve ukupno me je doslo 700 eura.
naravno, ovo je varijanta "ruksak na ledja" i sve autobusom, nakad i 18 sati u cugu, ali su im autobusi "cama / krevet" bolji od biznis klase u avionu, imas i topli obrok.
vodopadi Iguazu
Andi - u podnoziju Akonkagve (najvisi vrh Juzne Amerike)
Buenos Aires - La Boca
U kazinu primaju sve kartice, odvezao nas do kazina i onda smo mu platili.Tako smo i dizali pare od kazina do kazina. Sto je isto problem u Argentini u januaru pronaći mjesto u Avtobusu ili hotel jer je januar sezona kao kod nas Juli. Bolivija mi je bila veoma interesantan mada je teško putovati. Loši avtobusi i sve makadam(po 18 sati drndaj po makadamu. U Argentini su avtobusi fantastičani. Možeš leći u Avtobusu. Sto je problem u Boliviji ako kiša padne ne voze avtobusi 3 dana dok se blato ne osuši. Gurao sam po blatu avtubus. (svi muškarci napolje i guraj) To je bilo 2008 godine.
-
Dangubic
#3543 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Dangubic wrote: ↑11/03/2020 22:56Sličan put sam imao iz Peru, Bolivija, Paragvaj i onda od Iguazu vodopada do Buenos Aires I 10 dana Urugvaj, sve ukupno 3 mjeseca. Sto me iznenadilo da u Argentini nisam mogao karticu da koristim. U Boliviji nikakvi problema dok je 10 puta siromasnija. Ostali smo bez para u Argentini, cijeli dan gladni i onda nam je taksista pomogaolys wrote: ↑19/01/2011 17:26 Jedno od mojih najljepsih putovanja je bilo u Argentinu. Karta do Buenos Airesa nije jeftina - mislim da sam platila nekih 850 eura iz Pariza (preko italije je jeftine), ali zato za skoro 4 sedmice tamo, smjesta, hrana (najukusnije meso koja sam ikad probala) i putovanja uzduz i porijeko, od slapova Iguazu na tromedji sa Brazilom i Paragvajom, preko vinograda u okolini Mednoze, na cileanskoj granici, planinarenja po Andama sa vodicem, starog grada Kordobe, do Patagonije, poluostrva Valez i izlaska na more da se priblizis kitovima, casova tanga u Buenos Airesu, koje kakve kupovine cipela i tasni (koze od onih sirotih govede koje sam pojela), i dva dana u Urugvaju, sve ukupno me je doslo 700 eura.
naravno, ovo je varijanta "ruksak na ledja" i sve autobusom, nakad i 18 sati u cugu, ali su im autobusi "cama / krevet" bolji od biznis klase u avionu, imas i topli obrok.
vodopadi Iguazu
Andi - u podnoziju Akonkagve (najvisi vrh Juzne Amerike)
Buenos Aires - La Boca
U kazinu primaju sve kartice, odvezao nas do kazina i onda smo mu platili.Tako smo i dizali pare od kazina do kazina. Sto je isto problem u Argentini u januaru pronaći mjesto u Avtobusu ili hotel jer je januar sezona kao kod nas Juli. Bolivija mi je bila veoma interesantan mada je teško putovati. Loši avtobusi i sve makadam(po 18 sati drndaj po makadamu. U Argentini su avtobusi fantastičani. Možeš leći u Avtobusu. Sto je problem u Boliviji ako kiša padne ne voze avtobusi 3 dana dok se blato ne osuši. Gurao sam po blatu avtubus. (svi muškarci napolje i guraj) To je bilo 2008 godine.Paragvaj nije nešto posebno a Peru je odličan mada jako turistički.
- exliberal-ex
#3544 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
To za Argentinu je istina,ja sam mjenjao dolare kod svercera .Dangubic wrote: ↑11/03/2020 22:56
Sličan put sam imao iz Peru, Bolivija, Paragvaj i onda od Iguazu vodopada do Buenos Aires I 10 dana Urugvaj, sve ukupno 3 mjeseca. Sto me iznenadilo da u Argentini nisam mogao karticu da koristim. U Boliviji nikakvi problema dok je 10 puta siromasnija. Ostali smo bez para u Argentini, cijeli dan gladni i onda nam je taksista pomogao
U kazinu primaju sve kartice, odvezao nas do kazina i onda smo mu platili.Tako smo i dizali pare od kazina do kazina. Sto je isto problem u Argentini u januaru pronaći mjesto u Avtobusu ili hotel jer je januar sezona kao kod nas Juli. Bolivija mi je bila veoma interesantan mada je teško putovati. Loši avtobusi i sve makadam(po 18 sati drndaj po makadamu. U Argentini su avtobusi fantastičani. Možeš leći u Avtobusu. Sto je problem u Boliviji ako kiša padne ne voze avtobusi 3 dana dok se blato ne osuši. Gurao sam po blatu avtubus. (svi muškarci napolje i guraj) To je bilo 2008 godine.
Ako hoces na masinu da odes moras da cekas u redu par sati i mozes samo 100 $ uzet...srecom imao sam gotovinu kod sebe pa je onda lakse bilo.
Gorivo im je skupo dok je hrana dosta jeftina samo sam morao uvijek pitat u restoranima dali primaju karticu.
Nadam se da cu uskoro ponovo dole, volio bih otic do Patagonije i Ushuaia.
- vjesticanametli
#3545 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
ZaMimljivo vas dvojica
iako mene ti krajOvi ne privlace, ali rado citam dogodovstine.....nego je li iko isao u Cile
koliko vremena za jug i sjever bi trebalo....kako fercera s karticama i telefonom.....gdje sta
to mi je poslije islanda na listi
- Vitezanin
#3546 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Dakle, sudeći prema razvoju situacije, planirani godišnji za idući mjesec provest ću istražujući Bosnu.

-
Dangubic
#3547 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
U Čile nisam bio a u Island sam bio u januaru. Ijsland je lijep je crne plaže, vodopadi svuda, polalno svijetlo, Reykjavík je ništa, ako ides, idi da vidis prirodne ljepote.vjesticanametli wrote: ↑12/03/2020 06:12 ZaMimljivo vas dvojicaiako mene ti krajOvi ne privlace, ali rado citam dogodovstine.....nego je li iko isao u Cile
koliko vremena za jug i sjever bi trebalo....kako fercera s karticama i telefonom.....gdje sta
to mi je poslije islanda na listi
-
Dangubic
#3548 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Bravo samo naprijedvjesticanametli wrote: ↑11/03/2020 22:30
Ime sam morala skriti![]()
Eh et @Bobi sutra nosim vodu scesmei hodam okolo
1400 km za 2 danaizvjestaj ce biti ako ne dobijem koronu
![]()
-
Dangubic
#3549 Re: Gdje putujete, kako vam je bilo?
Patagonija i Čile da to bi bilo dobro ali ne može se sve stići jbgexliberal-ex wrote: ↑12/03/2020 01:00To za Argentinu je istina,ja sam mjenjao dolare kod svercera .Dangubic wrote: ↑11/03/2020 22:56
Sličan put sam imao iz Peru, Bolivija, Paragvaj i onda od Iguazu vodopada do Buenos Aires I 10 dana Urugvaj, sve ukupno 3 mjeseca. Sto me iznenadilo da u Argentini nisam mogao karticu da koristim. U Boliviji nikakvi problema dok je 10 puta siromasnija. Ostali smo bez para u Argentini, cijeli dan gladni i onda nam je taksista pomogao
Ako hoces na masinu da odes moras da cekas u redu par sati i mozes samo 100 $ uzet...srecom imao sam gotovinu kod sebe pa je onda lakse bilo.
Gorivo im je skupo dok je hrana dosta jeftina samo sam morao uvijek pitat u restoranima dali primaju karticu.
Nadam se da cu uskoro ponovo dole, volio bih otic do Patagonije i Ushuaia.
- So What!

Buenos Aires - La Boca