Ta tema uvijek privlači kao magnet.dezurni_ucenik wrote: ↑11/03/2020 14:24 Kako vam nije dosadilo vise pricati o usranim guzicama i govnima
Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
- dobar osjecaj
#1426 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
-
dezurni_ucenik
-
dezurni_ucenik
#1428 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
ZVORNIK Otkazani brojni događaji
Zabranjen rad većim ugostiteljskim objektima zbog koronavirusa
Zabranjen rad većim ugostiteljskim objektima zbog koronavirusa
-
kakavdanakneiskustvu
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1430 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Nije to do nas, to je do restorana.espn wrote: ↑11/03/2020 14:22Je li iko od ovih koji se hvali nasom higijenom ikad usao u wc nekog naseg restorana. Govna na sve strane, govna po zidovima. I onda se neko hvali nasom higijenom?!dobar osjecaj wrote: ↑11/03/2020 09:14Godinama svuda, počevši od radnog mjesta pa do raznih javnih toaleta po tržnim centrima i raznim javnim ustanovama koje koristim vidim i čujem djevojke i žene, zapravo ogroman broj djevojaka i žena koje izađu iz wc-a i uopšte ne peru ruke. To da peremo ruke tako revnosno je samo jedan od brojnih mitova.
Nije do nas sto nam je smece po ulici, do Rada je. Nije do nas sto su tramvaji prljavi, do grasa je itd
-
kakavdanakneiskustvu
#1431 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
mog poznanika,koji je prije 13 dana sletio iz italije u sarajevo,zvali iz doma zdravlja,receno mu da mora biti u samoizolaciji u stanu,on to postuje, takodje mu receno da ce ga oni svaki dan zvati,da provjere kakvo mu je zdravstevno stanje,evo vec treci dan ga niko ne zove
-
kakavdanakneiskustvu
#1432 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
zposao wrote: ↑11/03/2020 11:08 Dobro, ima li ovdje na temi normalnih ljudi ?
Ne prenosi se virus sa čmara na čmar pa da se hvalite kako sapunate čmar svako malo!
Koji vam je kurac?
Najčistiji čovjek može oboliti od virusa ako uđe u prostoriju u kojoj je npr 15 minuta ranije kihnuo neko ko je zaražen sa covid-19...
Kakvo vas pranje guzice sad spopalo?
Važnije je redovito prati ruke, ne dodirivati lice rukama, drzati razmak kzmeđu ljudi, kihati i kašljati ili u lakat ili u jaknu, ne ići bespotrebno u gužve i na mjesta masovnog okupljanja, izbjegavati susretanje sa starijima ili hroničnim bolesnicima...
I smanjiti radijus kretanja samo na nužno.
Mi se trebamo već sada ponašati kao da je pola zemlje zaraženo ako mislimo da se uspješno borimo sa ovom bolesti i ako kislimo spriječiti oboljevanje 90% populacije...
Izravne kontakte svesti samo na najnužnije.
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#1433 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Mozda je umro, nisu mu javili.kakavdanakneiskustvu wrote: ↑11/03/2020 14:33 mog poznanika,koji je prije 13 dana sletio iz italije u sarajevo,zvali iz doma zdravlja,receno mu da mora biti u samoizolaciji u stanu,on to postuje, takodje mu receno da ce ga oni svaki dan zvati,da provjere kakvo mu je zdravstevno stanje,evo vec treci dan ga niko ne zove
- geralt
#1434 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Poznajuci nas zdravstveni sistem, uskoro ce se uvesti narucivanje termina za respirator, sa prvim slobodnim datumima nekad u septembru. A termini za testiranje na virus ce se moci dobiti vec u maju.
- tandmand
#1435 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Ko? Niko! Sad čujem priču iz lokalne zajednice, ne znam lika, ali kažu prije koji dan došao sa sjevera Italije (gdje navodno nema corone) i obilazi rodbinu, traži raju po kafićima, sjedne sa njima a ovi da ne bi pravili incident istrpe njegovo ponašanje. Pa majku mu, kakvi su to ljudi. Ali problem je u sistemu - da mu papir i kaže mu haj ti kući u izolaciju, a on ko "stokuća" sve obiđe.
Last edited by tandmand on 11/03/2020 14:45, edited 2 times in total.
-
dezurni_ucenik
#1436 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Nogometni savez BiH na nogama, odgađanje baraža za Euro sve izvjesnije
https://www.klix.ba/sport/nogomet/nogom ... /200311126
- sadie_forever
#1437 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Korona zvuci sexy
-
AmirBaa
#1438 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
"Situacija s koronavirusom u našoj državi se pogoršava" i opet kazu strucnjaci ovdje mediji ne sire paniku.dezurni_ucenik wrote: ↑11/03/2020 14:44 Nogometni savez BiH na nogama, odgađanje baraža za Euro sve izvjesnije
-
Nadzorna_ploca
#1439 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Jebo ih fudbal u usta, i usrani baraz po 29.put.
- TheWatcher
#1440 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
oni dovukli 500 migranata u Blazuj, to puno obecava 
-
BadBoy
#1441 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Joj kad vidim ove sveznalice fol šta dižete paniku. Nije panika samo drav razum da SMANJIŠ KRETANJE JEBENIH MJESEC DANA. Neće nikome glava otpasti ako ostane kući.
Poenta je smanjiti stepen infektivnosti da zdravstveni sistem ima šansu da se izbori. Naše zdravstvo ne može podnijeti ni 1.000 istovremeno zaraženih ni u najboljim snovima.
Poenta je smanjiti stepen infektivnosti da zdravstveni sistem ima šansu da se izbori. Naše zdravstvo ne može podnijeti ni 1.000 istovremeno zaraženih ni u najboljim snovima.
- Cherry-Cherry
#1442 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Neće nas corona akobogda.

- Mate_Miso_Kovac
#1443 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Eto te ko da si doktor u nas.
- oldtajmer
#1444 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
ovo bi se bas moglo odraziti na zdravstveno stanje drugih pacijenata,evo npr. starija komsinica koja ima probleme sa pritiskom,ne osjeca se najbolje,snazna glavobolja i sl,uzima neku terapiju,juce isla u vrazovu i haman je istjerali iz doma zdravlja,rekli nastavi piti terapiju i zdravo,ne osjeca se ni danas dobro,lezi uglavnom,ma kod nas je sve za qurac
-
Seyfo
#1445 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Kako doktori kod nas se uzdaju u "akobogda", "nek je živa glava", kao i drotovi otprilike.
Obili mi auto prvu noć kako sam ga kupio, razbili staklo i ukrali kasetofon.Zovem drotove, kažu dođi u stanicu, da mi bezze ne dolazimo na lice mjesta.
Pometem staklo sa asfalta, usisam sa sica i pravac stanica.Objasnim,naglasim da je auto tek kupljeno i da je prvu noć na parkingu, kaže:
"akobogda da je sve u tome".
Oni mi neće pomoći ni tad ni ikad poslije, a ako me Bog sačuva, sačuva.
Njihovo je da evidentiraju i zažele sve najbolje.
Obili mi auto prvu noć kako sam ga kupio, razbili staklo i ukrali kasetofon.Zovem drotove, kažu dođi u stanicu, da mi bezze ne dolazimo na lice mjesta.
Pometem staklo sa asfalta, usisam sa sica i pravac stanica.Objasnim,naglasim da je auto tek kupljeno i da je prvu noć na parkingu, kaže:
"akobogda da je sve u tome".
Oni mi neće pomoći ni tad ni ikad poslije, a ako me Bog sačuva, sačuva.
Njihovo je da evidentiraju i zažele sve najbolje.
-
emirolini
#1446 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Zamolio bi hodze, popove i fratre pa prouce jednu pa da nas ovo zaobidje.
-
biglebovski
#1447 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
trenutno na klixu devetnaest članaka o koroni na glavnoj stranici, pročitaj komentare pa onda pričaj kako niko ne diže paniku. Da onaj krizni štab ne demantira avazove tvrdnje da je infektirana žena bila na proslavi osmog marta, vjerujem da bi je do sad bijesna rulja zapalila na trgu ispred bosanke u zenici.BadBoy wrote: ↑11/03/2020 15:00 Joj kad vidim ove sveznalice fol šta dižete paniku. Nije panika samo drav razum da SMANJIŠ KRETANJE JEBENIH MJESEC DANA. Neće nikome glava otpasti ako ostane kući.
-
zposao
#1448 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Pa koliko se iz dosadašnjih informacija može shvatiti, najveći problem i jest upravo to opterećenje svih resursa... Nebi toliko strašan problem (možda?) bio da se i zarazi u nekom dužem periodu veliki dio populacije, ali kada ne bi svi odjedanput.BadBoy wrote: ↑11/03/2020 15:00 Joj kad vidim ove sveznalice fol šta dižete paniku. Nije panika samo drav razum da SMANJIŠ KRETANJE JEBENIH MJESEC DANA. Neće nikome glava otpasti ako ostane kući.
Koliko se da cuti iz Italije (koju svi podcjenjuju) najveci problem je preopterecenost sustava zdravstva. Eno piše na zadnjoj tabeli da ima skoro 900 kritičnih... Šta ti tu možeš? Samo gledat u njih i plakat.
Ljudi su stoka i nikako da shvate da se mora pridržavati uputa strogo zato da ne bi svi odjedanput obolili pa da se nikome ne može pomoć.
To ufati šetat, obilazit svu rodbinu, kafiće, simpozijume...kao u inat koroni... Jebo im 8 Mart mater vazda nedokazanu..
Mene strah prići starijim ljudima, babama ostavljam kese sa nafakom ispred vrata...
Ja neznam šta je toliko teško:
1)držati pristojnu i uljuđenu distancu jedni od drugih. To je i stvar kulture a ne samo higijene. U nas se stokla navikla unositi u facu dok ti priča doslovno možeš vidjeti šsta je ručao prekjučer.
2)smanjiti radijus kretanja na samo neophodno. Jebemu pa imamo svu mogucu tehnologiju za čuti se danas... Zar se mora ici u pune kaafane, šiša barove, utakmice, proteste... Kad ionako nikad ne protestiramo, nema sad šta protestirat i slično...
3) NE DIRATI LICE RUKAMA NIKAKO. I meni je teško jer sam navikao stapno se dirati po očima i nosu, po bradi i sl... Ali kazu da je to glavni nacin prenosenja virusa.
I svako malo prati ruke taman i da nisu prljave, opet periodično prati.
Isto tako dezinficirati svako malo predmete tipa mobitela koji su stapno u rukama i blizu glave, a odlažu se po stolovima, stolicama, džepovima, podovima, autima...nema gdje se ne spuste...
4)kada se kiše ili kašlje, okrenuti se u suprotnom smjeru od drugih ljudi. Kihati/kašljati u maramicu ili u lakat ili u unutrasnjost jakne ili majice.. glavno da ne raspršiš sve viruse u radijusu 5 metara koji stoje još pola sata u zraku.
Al jok....
Treba obrnutu psihologiju prema nekima koristit...
- duh_sa_sjekirom
#1449 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Evo da opet postavimo šta o svemu veli struka:
https://www.index.hr/vijesti/clanak/igo ... 63141.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/igo ... 63141.aspx
- Cherry-Cherry