Ili si i ti jedan, koji ne pere... mislish nisi nista 'prljavo' dirao.

..
Moderator: O'zone

moonca wrote: ↑11/03/2020 04:18![]()
Nije dobro- neko zivi od turizma, - ako mislish na nabavku hrane- odakle ta hrana u prodavnicama- mora biti dovezena od nekud... neko je treba pripremiti za tebe..itd...
Poznanik radi za -uber-servis- vec 15 dana, ga niko nije pozvao sa aerodroma za prevoz.. njemu je to gubitak prihoda..
Amazon, microsoft, Boeing, Google i ostali skupljaju fondove za gig ekonomiju i oni koji rade na sat. Otvorili fond u subotu do sada skupili 50 milliona. Barem ce im malo olaksati.moonca wrote: ↑11/03/2020 04:18![]()
Nije dobro- neko zivi od turizma, - ako mislish na nabavku hrane- odakle ta hrana u prodavnicama- mora biti dovezena od nekud... neko je treba pripremiti za tebe..itd...
Poznanik radi za -uber-servis- vec 15 dana, ga niko nije pozvao sa aerodroma za prevoz.. njemu je to gubitak prihoda..
avazova škoa novinarstvaHakanSukur wrote: ↑10/03/2020 22:55 Čuo sam se s drugom iz Zenice, inače novinar i prati situaciju, kaže da je ovaj Avazov D.Pa. blago ometen u razvoju i sklon je senzacionalizmu, valjda ih je prepadao i najavama zemljotresa kad' je to bilo aktuelno, tako da, šta god on napiše, čak je i ispod standardnog smeća koje Avaz iznosi.
nisu svi u ovoj drzavi vezani za islamsadie_forever wrote: ↑11/03/2020 00:32islam nas je naucio higijeni,u islamu je "cistoca pola vjere"(hadis),peremo se poslije velike nuzde,peremo ruke..na zapadu dvoriste sija a u kucu udjes smrdi nisu otvorili mjesec dana prozoreTheMule wrote: ↑11/03/2020 00:24Bosna broj 1 u Evropi! Bar smo u necemu najboljisadie_forever wrote: ↑11/03/2020 00:12 Koliko ljudi peru ruke poslije posjete WC-u,najvise i najmanje:
![]()
moja nana,mama su me naucile cim ustanes prvo provjetris kucu,tako je bilo oduvijek,zima,ljeto,minus plusevi uvijek![]()
U šupljiranju i zagađenosti isto znamo zakucati. Polako pripremiti namirnice jer ovo kad krene bice veselo. Ono sto je dobro sto Slovenija zatvara granice, u Hrvatskoj evidentirano 15 ljudi sa zarazom. Odmah ko danas bi trebali proglastiti vandredno stanje.TheMule wrote: ↑11/03/2020 00:24Bosna broj 1 u Evropi! Bar smo u necemu najboljisadie_forever wrote: ↑11/03/2020 00:12 Koliko ljudi peru ruke poslije posjete WC-u,najvise i najmanje:
![]()
Ali od sinoc na tuzlanskom aerodromu oni koji dolaze iz Njemacke, i jos nekih rizicnih zemalja idu u karantin 14 dana. A i u drugim zemljama se situacija mijenja iz sata u sat, tako da treba pratiti sutuaciju.
pa nije zenica izolovana u ovom slucaju.
to ti mislis, a u stvarnosti hodajuca kliconosaNadzorna_ploca wrote: ↑11/03/2020 08:12 Znaci ako sletim u Dubrave odmah karantena a ja cist i prav ko strijela..![]()
To ima malo efekta ako uzmemo u obzir da smo osma zemlja u svijetu po procentu pusaca, plus zivimo medju najzagadjenijim gradovimau u Evropi. Dakle, slika nasih pluca je puno gora u odnosu na vecinu Evropljana, a ovaj virus napada pluca.sadie_forever wrote: ↑11/03/2020 00:12 Koliko ljudi peru ruke poslije posjete WC-u,najvise i najmanje:
![]()
Pu pu pu.sumirprimus wrote: ↑11/03/2020 08:14to ti mislis, a u stvarnosti hodajuca kliconosaNadzorna_ploca wrote: ↑11/03/2020 08:12 Znaci ako sletim u Dubrave odmah karantena a ja cist i prav ko strijela..![]()
![]()
![]()
to ti kazu samo da te se kotarisu u bosnu, a onda kapak karantenNadzorna_ploca wrote: ↑11/03/2020 08:18Pu pu pu.sumirprimus wrote: ↑11/03/2020 08:14to ti mislis, a u stvarnosti hodajuca kliconosaNadzorna_ploca wrote: ↑11/03/2020 08:12 Znaci ako sletim u Dubrave odmah karantena a ja cist i prav ko strijela..![]()
![]()
![]()
Jucer bio kod doktorice, slusala na stetoskop pluca..radi ko singerica.![]()
Nije izolovana, ali treba je malo pažljivije posmatrati, jer je ocito da ce tamo da bukne ovo sranje...imaju vec 2-3 potvrđena slucaja plus sto je neka od tih zarazenih slavila dan zena u punom restoranu, znači jebada u najavi...Sarajevo blizu, autoput stalno se fercera tamo amo i sl. milion razloga ima za brigu, ne kazem da treba dovesti vojsku, opasati grad zicom ili tako nesto, ali brate šta ja znam možda neke toplomjere na izlazu iz grada, ne bi loše bilo...treba gledati sta pametni narodi rade, ne treba toplu vodu izmisljatisumirprimus wrote: ↑11/03/2020 08:00pa nije zenica izolovana u ovom slucaju.
sto imas u zenici velika vjerovatnoca je da vec imas i u sarajevu i u ostatku vecih mjesta..
Nije slavila nigdje nista. Taj debil sto je pisao vijest na avazu je moron na kvadrat. Novinar zute stampe. Imao je ispada ali ovaj mu je vrhunac.emigrazione wrote: ↑11/03/2020 08:26Nije izolovana, ali treba je malo pažljivije posmatrati, jer je ocito da ce tamo da bukne ovo sranje...imaju vec 2-3 potvrđena slucaja plus sto je neka od tih zarazenih slavila dan zena u punom restoranu, znači jebada u najavi...Sarajevo blizu, autoput stalno se fercera tamo amo i sl. milion razloga ima za brigu, ne kazem da treba dovesti vojsku, opasati grad zicom ili tako nesto, ali brate šta ja znam možda neke toplomjere na izlazu iz grada, ne bi loše bilo...treba gledati sta pametni narodi rade, ne treba toplu vodu izmisljatisumirprimus wrote: ↑11/03/2020 08:00pa nije zenica izolovana u ovom slucaju.
sto imas u zenici velika vjerovatnoca je da vec imas i u sarajevu i u ostatku vecih mjesta..
Pretpostavljam da od silne brige za ličnom higijenom ne ostane mjesta za čistoću životnog prostora, svakih 100 metara divlja deponija.sadie_forever wrote: ↑11/03/2020 00:32islam nas je naucio higijeni,u islamu je "cistoca pola vjere"(hadis),peremo se poslije velike nuzde,peremo ruke..na zapadu dvoriste sija a u kucu udjes smrdi nisu otvorili mjesec dana prozoreTheMule wrote: ↑11/03/2020 00:24Bosna broj 1 u Evropi! Bar smo u necemu najboljisadie_forever wrote: ↑11/03/2020 00:12 Koliko ljudi peru ruke poslije posjete WC-u,najvise i najmanje:
![]()
moja nana,mama su me naucile cim ustanes prvo provjetris kucu,tako je bilo oduvijek,zima,ljeto,minus plusevi uvijek![]()
Mitovi o svim oblicima higijene ljudi na našem prostoru su teme koje je bolje zaobići.Naslovnica wrote: ↑11/03/2020 08:31 Pretpostavljam da od silne brige za ličnom higijenom ne ostane mjesta za čistoću životnog prostora, svakih 100 metara divlja deponija.
Korita rijeka su dovoljan pokazatelj koliko smo čisti.
O smradovima u javnom prevozu nema potrebe pričati.