SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Moderator: O'zone

trocaderro

#1 SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by trocaderro »

Postovani
vidim da nigdje nema informacija o ovome.
Naime,danas sam sletio iz Berlina na Tuzlanski Aerodrom sa wizzair u 22:45h  ( 10.3.2020)
Nakon carinske kontrole,cekali su nas tamo neki ljudi koji su nas sve prisilili da potpisemo papir da idemo automatski u karantenu na 14 dana ???? Svi putnici idu u karantenu na letovima iz Njemacke bez ikakvog testiranja.
Pa ovo nije normalno sta se radi,komplet avion ide u karantenu? Ljudi ce ostati bez posla,roditelji bez djece,nece se moci vratiti za Njemacku na posao.Pa sta se ovo desava ljudi moji
Molim vas ispitajte ovaj slucaj  pod hitno,kontaktirajte i Njemacku Ambasadu,da upozori svoje putnike sta ih ceka kad slete u Tuzlu,da se nece moci vratiti u svoju u zemlju 14 dana.Kontaktirajte vase prijatelje,upozorite ljude !!!
Ja sam upravo poslao email Njemackim vlastima u Berlinu i Wizzairu.
Molim vas provjerite ovo pod hitno,sta se radi u Tuzli na aerodromu pocevsi od 10.3.2020 od 22:45h

Pogledajte sta vas ceka kad sletite iz Njemacke u Tuzlu pocevsi od danas 10.3.2020. Image

Svoje sam podatke samo izbrisao...

Upozorite LJUDE POD HITNO !!!!
Hvala
Mirso
seda

#2 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by seda »

dobro, ii?

inkubacija za virus je 14 dana.

mozda si i zarazen, al trenutno nemas simptome. Dok ti se oni pojave, postoji mogucnost da zarazis jos vise ljudi.
08022013

#3 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by 08022013 »

Da vas nisu izlovali, to bi bio problem. Uvijek sam sumnjao da naše vlasti rade išta po pitanju virusa, hvala Bogu pa si ti dokaz da ipak rade. Super. Trebate biti izolovani.
Zeleni12

#5 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Zeleni12 »

Razumijem te i tvoj slucaj koji jest neprijatan, ali sta je rjesenje za ovakve situacije osim karantina?
Milenkov buraz

#6 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Milenkov buraz »

trocaderro wrote: 11/03/2020 03:04 Postovani
vidim da nigdje nema informacija o ovome.
Naime,danas sam sletio iz Berlina na Tuzlanski Aerodrom sa wizzair u 22:45h  ( 10.3.2020)
Nakon carinske kontrole,cekali su nas tamo neki ljudi koji su nas sve prisilili da potpisemo papir da idemo automatski u karantenu na 14 dana ???? Svi putnici idu u karantenu na letovima iz Njemacke bez ikakvog testiranja.
Pa ovo nije normalno sta se radi,komplet avion ide u karantenu? Ljudi ce ostati bez posla,roditelji bez djece,nece se moci vratiti za Njemacku na posao.Pa sta se ovo desava ljudi moji
Molim vas ispitajte ovaj slucaj  pod hitno,kontaktirajte i Njemacku Ambasadu,da upozori svoje putnike sta ih ceka kad slete u Tuzlu,da se nece moci vratiti u svoju u zemlju 14 dana.Kontaktirajte vase prijatelje,upozorite ljude !!!
Ja sam upravo poslao email Njemackim vlastima u Berlinu i Wizzairu.
Molim vas provjerite ovo pod hitno,sta se radi u Tuzli na aerodromu pocevsi od 10.3.2020 od 22:45h

Pogledajte sta vas ceka kad sletite iz Njemacke u Tuzlu pocevsi od danas 10.3.2020. Image

Svoje sam podatke samo izbrisao...

Upozorite LJUDE POD HITNO !!!!
Hvala
Mirso
Tako i treba, svaka čast Tuzli. Naravno da će u karantin a poslove niko neće izgubiti jer poslodavci u Njemačkoj znaju šta se dešava. Siguran sam da će imati razumijevanje a imaš i zvanično rješenje lokalne vlade da moraš u karantin i to će Njemačka itekako uvažavati ili bilo koja druga država.
Last edited by Milenkov buraz on 11/03/2020 08:28, edited 1 time in total.
Nadzorna_ploca

#7 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Nadzorna_ploca »

Ja cu autom doci. :zzzz:
Ili iz Belgije..

I btw kako ce neko znati hoces li ti napustiti objekat, ici u trgovinu ili tome slicno.. Ima neki gps da te prati ili.. :roll:
Last edited by Nadzorna_ploca on 11/03/2020 08:24, edited 1 time in total.
seoBIH

#8 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by seoBIH »

I onda neko kaze nema države. Ima, ali ima i glupog naroda. Da si zadržan u njemačkoj onda bi hvalio njih i sistem. Nego sta izolacija, ako propadnes za 14 dana, propao bi kad tad.
Milenkov buraz

#9 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Milenkov buraz »

Nadzorna_ploca wrote: 11/03/2020 08:22 Ja cu autom doci. :zzzz:
Ili iz Belgije..

I btw kako ce neko znati hoces li ti napustiti objekat, ici u trgovinu ili tome slicno.. Ima neki gps da te prati ili.. :roll:
Zapriječena je kazna ako napustiš karantin, valjda je u interesu svakom od nas da zaštiti svoju porodicu, užu i širu zajednicu. Naravno biće delegata koji će biti stava ko meni može zabraniti bilo šta ali valjda ima i za to lijeka. U Kini su takve lovili k'o pse po ulicama, i treba.
Nadzorna_ploca

#10 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Nadzorna_ploca »

Milenkov buraz wrote: 11/03/2020 08:27
Ili iz Belgije..

Zapriječena je kazna ako napustiš karantin, valjda je u interesu svakom od nas da zaštiti svoju porodicu, užu i širu zajednicu. Naravno biće delegata koji će biti stava ko meni može zabraniti bilo šta ali valjda ima i za to lijeka. U Kini su takve lovili k'o pse po ulicama, i treba.
Zaprijecena kazna? Stari, moramo se sloziti da je to pomalo smijesno i jadno i da to nije nikakva mjera zabrane.
Svakome je u intresu da zastiti svoje, i da je neko zarazen a samosvjestan onda ne bi svakako ni sjedao u avion.

Trebalo je vratiti avion odakle je dosao, a ovako vjerovatno ljude bez problema stavljati u karanten i jos im prijetiti kao nekom kaznom je smijesno.
Milenkov buraz

#11 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Milenkov buraz »

Nadzorna_ploca wrote: 11/03/2020 08:31
Ili iz Belgije..

Zaprijecena kazna? Stari, moramo se sloziti da je to pomalo smijesno i jadno i da to nije nikakva mjera zabrane.
Svakome je u intresu da zastiti svoje, i da je neko zarazen a samosvjestan onda ne bi svakako ni sjedao u avion.

Trebalo je vratiti avion odakle je dosao, a ovako vjerovatno ljude bez problema stavljati u karanten i jos im prijetiti kao nekom kaznom je smijesno.
Ako bude trebalo nadežni organi će silom ili milom fatati takve koji se ogluše o naredbe i karantin, ja ti samo govorim šta je u zakonu. Vidjeli smo kako to ide u Kini kada je u pitanju interes nacije iznad interesa pojedinca. Ako se uvede totalna zabrana dolaska kao što predlažu onda neće letiti ni avioni niti će se moći ući u BiH autobusom ili autom ali nadam se da do toga neće doći. Prije toga ne može niko mimo zakona zabraniti avionu da sleti. Oni koji dođu iz zemalja koje su kritične, a vidimo polako to postaje cijela Evropa onda te s pravom ima staviti u kućni karantin ili gdje god je to potrebno. Šta očekuješ da te u takvim situacijama neko pita za nešto? Imaš pravo da se žališ nakon što odležiš 14-21 dan u karantinu.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#12 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Bobi »

Smiješno je što se gomila ljudi odlučila da putuje a cijeli svijet bruji u virusu i preporuci da se ne putuje...mislim propast ce svijet ako ne dodje u Bosnu i šta da guzelja po kafanama i familiji...mislim :mrgreen:
sumirprimus

#13 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by sumirprimus »

Bobi wrote: 11/03/2020 08:40 Smiješno je što se gomila ljudi odlučila da putuje a cijeli svijet bruji u virusu i preporuci da se ne putuje...mislim propast ce svijet ako ne dodje u Bosnu i šta da guzelja po kafanama i familiji...mislim :mrgreen:
neomj tako, sezona radova pocinje, valja na kucama radit...
Nadzorna_ploca

#14 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Nadzorna_ploca »

Milenkov buraz wrote: 11/03/2020 08:39
Nadzorna_ploca wrote: 11/03/2020 08:31

Ako bude trebalo nadežni organi će silom ili milom fatati takve koji se ogluše o naredbe i karantin, ja ti samo govorim šta je u zakonu. Vidjeli smo kako to ide u Kini kada je u pitanju interes nacije iznad interesa pojedinca. Ako se uvede totalna zabrana dolaska kao što predlažu onda neće letiti ni avioni niti će se moći ući u BiH autobusom ili autom ali nadam se da do toga neće doći. Prije toga ne može niko mimo zakona zabraniti avionu da sleti. Oni koji dođu iz zemalja koje su kritične, a vidimo polako to postaje cijela Evropa onda te s pravom ima staviti u kućni karantin ili gdje god je to potrebno. Šta očekuješ da te u takvim situacijama neko pita za nešto? Imaš pravo da se žališ nakon što odležiš 14-21 dan u karantinu.
Ako ti tako kazes..
Henry Chinaski

#15 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Henry Chinaski »

Kad nema mjera, onda jebeš vlast kako su nespremni, a kad urade ovakav (očekivan) potez, onda ne valja ni to.
Šta bi ti predložio bolje, moj trocadero?
Bobi
Forum administrator

#16 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Bobi »

sumirprimus wrote: 11/03/2020 08:40 neomj tako, sezona radova pocinje, valja na kucama radit...
Nek prave online :mrgreen: ..postave kameru na gradilistu i diriguju radnicima sta ce gdje ce :mrgreen:
sumirprimus

#17 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by sumirprimus »

Bobi wrote: 11/03/2020 08:44
sumirprimus wrote: 11/03/2020 08:40 neomj tako, sezona radova pocinje, valja na kucama radit...
Nek prave online :mrgreen: ..postave kameru na gradilistu i diriguju radnicima sta ce gdje ce :mrgreen:
ja a nase lole capnu kameru ,on zovne kaje pokvarila se jebga sta sad, valja doc :lol:
muha_sa

#18 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by muha_sa »

Bobi wrote: 11/03/2020 08:40 Smiješno je što se gomila ljudi odlučila da putuje a cijeli svijet bruji u virusu i preporuci da se ne putuje...mislim propast ce svijet ako ne dodje u Bosnu i šta da guzelja po kafanama i familiji...mislim :mrgreen:
Kad god sam letio za TZ prvo što mnogi putnici izgovore kad stanu u red za pasošku je izrugivanje: ovo je Bosna-fuj :-)

sad ce opet rec-ovo je Bosna, fuj
Da su ih u Njemackoj strpali u karantin na sva zvona bi falili Njemacku kako se brine za svoje stanovništvo

znam ja nas jebo nas :-)
Bobi
Forum administrator

#19 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Bobi »

sumirprimus wrote: 11/03/2020 08:45 ja a nase lole capnu kameru ,on zovne kaje pokvarila se jebga sta sad, valja doc
Pa online zove firmu online plati da poprave , vidiš kak mi online trolamo..on bi uzivo da trola narod kak mu je teshko i jebeno..ima bre forum pa kukajte...ne dolazite vamo :lol:
sumirprimus

#20 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by sumirprimus »

Bobi wrote: 11/03/2020 08:47
sumirprimus wrote: 11/03/2020 08:45 ja a nase lole capnu kameru ,on zovne kaje pokvarila se jebga sta sad, valja doc
Pa online zove firmu online plati da poprave , vidiš kak mi online trolamo..on bi uzivo da trola narod kak mu je teshko i jebeno..ima bre forum pa kukajte...ne dolazite vamo :lol:
jes a i ta firma zajebe? neda djavo mira, ovde svi oce zajebat :D
nista dok sam ne dodjes i ne ispratis, a onda ide karaaaaaantin :D
Bobi
Forum administrator

#21 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Bobi »

muha_sa wrote: 11/03/2020 08:46 Kad god sam letio za TZ prvo što mnogi putnici izgovore kad stanu u red za pasošku je izrugivanje: ovo je Bosna-fuj
Fuj..koji onda klinac dolaze :mrgreen: ?
Ramzess Veliki

#22 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Ramzess Veliki »

A kud putujete koji vrag? Sva zaraza se prosirila zahvaljujuci avioletovima, i sad u ovakvoj frci neko se nadje da letucka ???
Bobi
Forum administrator

#23 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Bobi »

sumirprimus wrote: 11/03/2020 08:48 nista dok sam ne dodjes i ne ispratis, a onda ide karaaaaaantin
92 neshto nisu dolazili pa se nisu bunili :mrgreen:
Ramzess Veliki

#24 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by Ramzess Veliki »

Bobi wrote: 11/03/2020 08:48
muha_sa wrote: 11/03/2020 08:46 Kad god sam letio za TZ prvo što mnogi putnici izgovore kad stanu u red za pasošku je izrugivanje: ovo je Bosna-fuj
I te odmah u karantin zajedno sa ovima sto imaju virus. :twisted:
muha_sa

#25 Re: SVI NA LETU IZ NJEMACKE IDU U KARANTIN 14 DANA !!

Post by muha_sa »

Bobi wrote: 11/03/2020 08:48
To ih i ja pitam--što ne putujete Lufthanzom :? :lol:
Locked