Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!
Moderator: O'zone
-
neko_sa_strane
#1051 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
U Zenici 26.marta utakmicu između BiH i Sjeverne Irske trebali bi održati bez publike jer u suprotnom nisu normalni.
-
boshniak
- tandmand
#1053 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Nisu mi jasni ljudi, koji su iz obijesti išli u Italiju a znaju da ova kriza sa virusom nije od prije par dana.Milenkov buraz wrote: ↑10/03/2020 10:34Čitam neka direkotorica nekog odjela ili bolnici u Makedoniji bila u Italiji na sjeveru i došla na posao zaražena, umjesto da ostane u karantinu. Navodno hoće da je smijene zbog neodgovornog ponašanja. To je taj naš mentalitet, ko meni može zabraniti. Sjeti se zimus zagađenja i priče ko meni može zabraniti, ja sam platio i imam pravo da vozim svoju krtnituju od EURO1 ili 2 norme...a to što trujem sve oko sobe to nema veze.zposao wrote: ↑10/03/2020 10:05 Zbog budala neodgovornih koji nisu u stanju mirovat i smanjiti radijus kretanja na hebenih mjesec dana, zato se i siri taj virus toliko dramaticno svijetom...
Što je najgore neće podleći te kokoši glupe koje idu na skijanja, koncerte, modne revije i slično, nego ce donijeti u svoj grad pa raširiti i ugorziti starije i bolesne ljude... Koliko ljudi ima koji boluju od raka, visokog pritiska, šečera, koji vuku druge bolesti...sve su to pojačani rizici...
Al jok ba... "NEČE MENI NIKO REČ DA JA NE IDEM NA IZLET U VENECIJU"
- drndalo
#1054 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Ja mislim da je to prevelik broj... I to kada ukljucimo i nase gradjane koji su bili tamo, kao i ostale koji su dosli vamo... Ne mislim da si ga ti pisao, ali i citiranje pazim sta citiram... Opet, to je moje misljenje, ne moram biti u pravu...
- oldtajmer
- Haris.ba
#1056 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Franka Vican, glasnogovornica granične policije. Tekst je na engleskom. Otišao u bijeli svijet vjerovatno kao agencijski. Šta se ima paziti?
Ko bi trebao da ima te podatke nego granična policija?
- stakasa
#1057 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Jarane stavi se u njihovu situaciju, uplatili davno, prije nego sto je virus poharao Italiju. I sta bi sad trebali, pustit da propadne...tandmand wrote: ↑10/03/2020 12:36Nisu mi jasni ljudi, koji su iz obijesti išli u Italiju a znaju da ova kriza sa virusom nije od prije par dana.Milenkov buraz wrote: ↑10/03/2020 10:34Čitam neka direkotorica nekog odjela ili bolnici u Makedoniji bila u Italiji na sjeveru i došla na posao zaražena, umjesto da ostane u karantinu. Navodno hoće da je smijene zbog neodgovornog ponašanja. To je taj naš mentalitet, ko meni može zabraniti. Sjeti se zimus zagađenja i priče ko meni može zabraniti, ja sam platio i imam pravo da vozim svoju krtnituju od EURO1 ili 2 norme...a to što trujem sve oko sobe to nema veze.zposao wrote: ↑10/03/2020 10:05 Zbog budala neodgovornih koji nisu u stanju mirovat i smanjiti radijus kretanja na hebenih mjesec dana, zato se i siri taj virus toliko dramaticno svijetom...
Što je najgore neće podleći te kokoši glupe koje idu na skijanja, koncerte, modne revije i slično, nego ce donijeti u svoj grad pa raširiti i ugorziti starije i bolesne ljude... Koliko ljudi ima koji boluju od raka, visokog pritiska, šečera, koji vuku druge bolesti...sve su to pojačani rizici...
Al jok ba... "NEČE MENI NIKO REČ DA JA NE IDEM NA IZLET U VENECIJU"
-
boshniak
-
high_volume
#1059 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Ne može biti da nema, Turci lažu, ubijeđen sam.
Imaju dugu granicu sa previrusnim Iranom, sa evropske strane takođe granica je vrlo prometna, i jednostavno ne može biti da nemaju CONVID.
Turci lažu javnost i kriju, vjerovatno zbog turizma, ko zna..
Last edited by high_volume on 10/03/2020 12:49, edited 1 time in total.
- drndalo
#1060 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
@Haris.ba
Nasa granicna policija ima podatke ko je doputovao iz Njemacke ili Italije ili Rumunije autom ? Aha...
Mogli su samo pitati putnika, ali sumnjam da su ukucavali odgovore u kompjuter na granici...
Da smo normalna, funkcionalna Drzava, slozio bih se s tobom... Posto kod nas moze svasta, ja i dalje mislim da je ovo prevelik broj... Zasto, kako, ne znam... Da li je dobro receno, prevedeno, preneseno, takodjer ne znam...
Nasa granicna policija ima podatke ko je doputovao iz Njemacke ili Italije ili Rumunije autom ? Aha...
Mogli su samo pitati putnika, ali sumnjam da su ukucavali odgovore u kompjuter na granici...
Da smo normalna, funkcionalna Drzava, slozio bih se s tobom... Posto kod nas moze svasta, ja i dalje mislim da je ovo prevelik broj... Zasto, kako, ne znam... Da li je dobro receno, prevedeno, preneseno, takodjer ne znam...
- geralt
#1061 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Prije nekoliko mjeseci ujutro prelazim preko mosta na Pofalicima, guzva strasna, vidim Vilsonovo zatvoreno cunjevima (radni dan). Neki hadzo dolazi do cunjeva s autom, izlazi iz auta, pomjera cunjeve u stranu i ulazi u Vils. Za njim kroz novonapravljeni prostor prosla jos 3-4 auta samo dok sam ja stajao tamo u koloni.
Ako je solidan procenat stanovnistva spreman to uraditi da izbjegne par minuta u jutarnjoj guzvi, zamisli kako ce reagovati kad im "neko" kaze da trebaju otkazati putovanje koje su uplatili? Ili da ne smije nigdje izlaziti iz kuce dvije sedmice?
-
lacrima
#1062 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Mislim da se to odnosi samo na drzavljane tih zemalja. Cak mi se cini da je tako i pisalo u agencijskoj vijesti.drndalo wrote: ↑10/03/2020 12:49 @Haris.ba
Granična policija BiH je od 1. januara do 23. februara ove godine evidentirala 13.910 osoba na ulazu u našu državu. Najviše ih je doputovalo iz Kine (6.120), a odmah iza nje je Italija (5.966), potvrđeno je za Klix.ba.
Iz Granične policije BiH su naveli i to da su osim Kine i Italije u posjetu BiH u navedenom periodu bili i državljani Južne Koreje (1 .748) i Irana (76).
- Haris.ba
#1063 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Jesmo banana država, ali ne baš tolika. Turistički aranžmani npr. busevima i avionima se znaju u čovjeka. Onda, službi za strance se prijavljuju spavanja u smještajima (ako su u pitanju hoteli i hosteli, privatni smještaji tipa apartmana na crno mogu se provući). Znači, podaci postoje i može samo biti više nego manje.drndalo wrote: ↑10/03/2020 12:49 @Haris.ba
Kad ulaziš autom sa stranim tablicama naravno da te evidentiraju, jer se ti podaci razmjenjuju sa EU. Teoretski može evidentirati Italijana koji nije 20 godina bio u Italiji. Ali, to i nije poenta.
Last edited by Haris.ba on 10/03/2020 12:56, edited 1 time in total.
- OldMayor
#1064 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Pa jebote odakle vise vadite te pernar teorije i statistike?
Znaci virus se pojavio u decembru prije 3-4 mjeseca i ti znas vec kako se ponasa, mutira i sta radi? Niko ne zna. Niko ne zna kakve su i stete po organizam oni koji su ga preboljeli.
Virus su zajebana stvar u medicini. Stvar za koju prakticno lijekovi ne postoje. Narocito su zajebani jer mutiraju, hodaju po tijelu i napadaju redom sve organe. Dakle, nisu to samo pluca.
Drugo, vi se ovdje hvatate samo za umrle.
Imas li statistiku koliko je teskih slucajeva?
Koliko je slucajeva sa teskim ostecenjima organa, koje ce morati sad nositi citav zivot?
Koliko ce im to utjecati na duzinu i kvalitet zivota inace?
Naravno da nemas.
Procito si negdje umrli vecinom iznad 70 i prst u uho.
I nije da mediji stvaraju paniku. U kontaktu sam sa prijateljima koji zive od Njemacke do Svicarske pa nadalje. Pa ne mogu svi ljudi bit toliko glupi i zatucani, te padati na medijske fore. Sta je vama? Ti ljudi se tamo opasno pripremaju. Pocevsi od planiranja rada od kuce, ko moze. Ako bude trebalo da mogu katanac na firmu, ali da se posao nastavi.
Poduzimaju se mjere. I mi moramo to isto da pratimo.
Ovdje? Ja to ne vidim. Ako nesto spomenes, gledaju te sta panicis. Evo ovdje dok citav svijet je na nogama, vi pisete kako je to slicno obicnoj gripi, bla bla, a virus nov tek se pojavio, ali eto bosnje jebiga znaju - a najkomplikovanija stvar koju su skontali kamen za kiseljenje kupusa.
-
muzicar_iz_parka
#1065 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Vučić je bio na nekom jevrejskom kongresu u USA gdje se ispostavilo da ima zaraženih Coronom. On nije.
Pitati za recept.
Pitati za recept.
- OldMayor
#1066 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Nisam neki IT genije, ali imas pasoš, imas kodove, svakome se skenira pasos i to ide automatski. Mislim nije to kvantna fizika. Valjda je tu zapisano sve gdje je skeniran pasos itd.drndalo wrote: ↑10/03/2020 12:49 @Haris.ba
Zasto bi bio preveliki broj, ovaj broj je minoran. Kinezi su mislim 1 u svijetu sto se tice turistickih posjeta. Pogledaj druge drzave, kazem ti ovaj broj koji nama dodje je smijesan.
- drndalo
#1067 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
@lacrima
@Haris.ba
Moguce, meni se to cini previse... Moguce da ja ne vidim te turiste u organizovanim turama, pa da mi je to zato nevjerovatno...
@Haris.ba
Moguce, meni se to cini previse... Moguce da ja ne vidim te turiste u organizovanim turama, pa da mi je to zato nevjerovatno...
- Banksy
#1068 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Hrvatska se odlično nosi s epidemijom, možda i najbolje u Evropi, napravili su vrlo brzo vrlo stroge akcije i mjere, iako prvi susjedi šlampavih Talijana, iznimno mali broj zaraženih,
Ministar zdravstva je izvrstan, Markotić, koja je rat provela u Sarajevu još bolja https://www.vecernji.ba/vijesti/tko-je- ... sa-1382021
Srbija je nevjerovatna u svojoj budalaštini, a i mi idemo tim putem, izgleda,
Od silnih vrijednih i pametnih preporuka, naši se fokusiraju na golubove na Čaršiji
https://faktor.ba/vijest/infektolog-krk ... tica/73450
Ministar zdravstva je izvrstan, Markotić, koja je rat provela u Sarajevu još bolja https://www.vecernji.ba/vijesti/tko-je- ... sa-1382021
Od silnih vrijednih i pametnih preporuka, naši se fokusiraju na golubove na Čaršiji
- Sanjarko
#1069 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Nije bas isto. Jb-no je jer raja ovdje nema para za karantene. 2-4 hefte bi morali biti u karanteni. Za to vrijeme bi bili gladni. Nemoze ovdje raja da stane jer nema ustedzevine velike itd. Vecina nam je populacije staro tako da mozda ce da pravo da ovo bukne kod nas. Kako citam imaju vecinom oboljeli koji su kriticni problem sa hipertenzijom.geralt wrote: ↑10/03/2020 12:54Prije nekoliko mjeseci ujutro prelazim preko mosta na Pofalicima, guzva strasna, vidim Vilsonovo zatvoreno cunjevima (radni dan). Neki hadzo dolazi do cunjeva s autom, izlazi iz auta, pomjera cunjeve u stranu i ulazi u Vils. Za njim kroz novonapravljeni prostor prosla jos 3-4 auta samo dok sam ja stajao tamo u koloni.
Ako je solidan procenat stanovnistva spreman to uraditi da izbjegne par minuta u jutarnjoj guzvi, zamisli kako ce reagovati kad im "neko" kaze da trebaju otkazati putovanje koje su uplatili? Ili da ne smije nigdje izlaziti iz kuce dvije sedmice?
S tim kod nas ima raje dosta problema.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
- Sanjarko
#1071 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
E jb-ga sad. Usr* sve planove.
- bitanga_sa_otesa
- Grijem se na: drva
- Vozim: pezejca
- Horoskop: ne vjerujem
#1072 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
nisam ja majkemi ,ta mala je 
-
statixx
#1073 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Umjesto da testiraju potencijalno zarazene, oni cekaju pojavu simptoma i dijele savjete. Svicarska je u zadnja tri dana testirala 3 500 ljudi.Banksy wrote: ↑10/03/2020 13:02 Hrvatska se odlično nosi s epidemijom, možda i najbolje u Evropi, napravili su vrlo brzo vrlo stroge akcije i mjere, iako prvi susjedi šlampavih Talijana, iznimno mali broj zaraženih,
- Sanjarko
#1074 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Lete tako mala da rade svasta nesto. Sta ces, tako mala ne znaju skoro nista.
- OldMayor
#1075 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??
Kod nas receno jok. Ima malo testova.statixx wrote: ↑10/03/2020 13:22Umjesto da testiraju potencijalno zarazene, oni cekaju pojavu simptoma i dijele savjete. Svicarska je u zadnja tri dana testirala 3 500 ljudi.Banksy wrote: ↑10/03/2020 13:02 Hrvatska se odlično nosi s epidemijom, možda i najbolje u Evropi, napravili su vrlo brzo vrlo stroge akcije i mjere, iako prvi susjedi šlampavih Talijana, iznimno mali broj zaraženih,
Znaci testiraju te samo onda kad ti test vise ni ne treba.