Šta kada se Korona virus pojavi u BiH?? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
neko_sa_strane

#1051 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by neko_sa_strane »

U Zenici 26.marta utakmicu između BiH i Sjeverne Irske trebali bi održati bez publike jer u suprotnom nisu normalni.
boshniak

#1052 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by boshniak »

oldtajmer wrote: 10/03/2020 11:24 Image

:izet: :izet: :izet:
U turskoj isto nema Corone, genetika slučajnost?? I don't think so. :D
tandmand

#1053 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by tandmand »

Milenkov buraz wrote: 10/03/2020 10:34
zposao wrote: 10/03/2020 10:05 Zbog budala neodgovornih koji nisu u stanju mirovat i smanjiti radijus kretanja na hebenih mjesec dana, zato se i siri taj virus toliko dramaticno svijetom...

Što je najgore neće podleći te kokoši glupe koje idu na skijanja, koncerte, modne revije i slično, nego ce donijeti u svoj grad pa raširiti i ugorziti starije i bolesne ljude... Koliko ljudi ima koji boluju od raka, visokog pritiska, šečera, koji vuku druge bolesti...sve su to pojačani rizici...

Al jok ba... "NEČE MENI NIKO REČ DA JA NE IDEM NA IZLET U VENECIJU"
Čitam neka direkotorica nekog odjela ili bolnici u Makedoniji bila u Italiji na sjeveru i došla na posao zaražena, umjesto da ostane u karantinu. Navodno hoće da je smijene zbog neodgovornog ponašanja. To je taj naš mentalitet, ko meni može zabraniti. Sjeti se zimus zagađenja i priče ko meni može zabraniti, ja sam platio i imam pravo da vozim svoju krtnituju od EURO1 ili 2 norme...a to što trujem sve oko sobe to nema veze.
Nisu mi jasni ljudi, koji su iz obijesti išli u Italiju a znaju da ova kriza sa virusom nije od prije par dana.
drndalo

#1054 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by drndalo »

Haris.ba wrote: 10/03/2020 12:20
drndalo wrote: 10/03/2020 12:17 Cekaj, ti stvarno vjerujes da je u BiH za 2 mjeseca i 5 dana, uslo 15,000 ljudi iz Kine, Italije, Irana i Juzne Koreje ?

Ne cini ti se to previse ?
Nisam ja pisao tekst. A to ti je 250 po danu. Dva, tri aviona samo. Ubaci u računicu buseve sa turističkim turama po regionu. Naše ljude koji su po Italiji. Što je previše?
Ja mislim da je to prevelik broj... I to kada ukljucimo i nase gradjane koji su bili tamo, kao i ostale koji su dosli vamo... Ne mislim da si ga ti pisao, ali i citiranje pazim sta citiram... Opet, to je moje misljenje, ne moram biti u pravu...
oldtajmer

#1055 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by oldtajmer »

boshniak wrote: 10/03/2020 12:33
oldtajmer wrote: 10/03/2020 11:24 Image

:izet: :izet: :izet:
a zamisli kakvu tek imamo genetiku mi bosnjaci,prvo bili srbi pa onda poturice :lol: ma geni kameni to ti je ,ne moze nas korona sjebat taman da jos sto puta mutira :D
Haris.ba

#1056 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Haris.ba »

Haris.ba wrote: 10/03/2020 12:20
drndalo wrote: 10/03/2020 12:17 Cekaj, ti stvarno vjerujes da je u BiH za 2 mjeseca i 5 dana, uslo 15,000 ljudi iz Kine, Italije, Irana i Juzne Koreje ?

Ne cini ti se to previse ?
Nisam ja pisao tekst. A to ti je 250 po danu. Dva, tri aviona samo. Ubaci u računicu buseve sa turističkim turama po regionu. Naše ljude koji su po Italiji. Što je previše?
Franka Vican, glasnogovornica granične policije. Tekst je na engleskom. Otišao u bijeli svijet vjerovatno kao agencijski. Šta se ima paziti?

Ko bi trebao da ima te podatke nego granična policija?
stakasa

#1057 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by stakasa »

tandmand wrote: 10/03/2020 12:36
Milenkov buraz wrote: 10/03/2020 10:34
zposao wrote: 10/03/2020 10:05 Zbog budala neodgovornih koji nisu u stanju mirovat i smanjiti radijus kretanja na hebenih mjesec dana, zato se i siri taj virus toliko dramaticno svijetom...

Što je najgore neće podleći te kokoši glupe koje idu na skijanja, koncerte, modne revije i slično, nego ce donijeti u svoj grad pa raširiti i ugorziti starije i bolesne ljude... Koliko ljudi ima koji boluju od raka, visokog pritiska, šečera, koji vuku druge bolesti...sve su to pojačani rizici...

Al jok ba... "NEČE MENI NIKO REČ DA JA NE IDEM NA IZLET U VENECIJU"
Čitam neka direkotorica nekog odjela ili bolnici u Makedoniji bila u Italiji na sjeveru i došla na posao zaražena, umjesto da ostane u karantinu. Navodno hoće da je smijene zbog neodgovornog ponašanja. To je taj naš mentalitet, ko meni može zabraniti. Sjeti se zimus zagađenja i priče ko meni može zabraniti, ja sam platio i imam pravo da vozim svoju krtnituju od EURO1 ili 2 norme...a to što trujem sve oko sobe to nema veze.
Nisu mi jasni ljudi, koji su iz obijesti išli u Italiju a znaju da ova kriza sa virusom nije od prije par dana.
Jarane stavi se u njihovu situaciju, uplatili davno, prije nego sto je virus poharao Italiju. I sta bi sad trebali, pustit da propadne...
:D
boshniak

#1058 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by boshniak »

tandmand wrote: 10/03/2020 12:36 Sjeti se zimus zagađenja i priče ko meni može zabraniti, ja sam platio i imam pravo da vozim svoju krtnituju od EURO1 ili 2 norme...a to što trujem sve oko sobe to nema veze.
Takva je reakcija i kad se spomene zabrana pušenja na svim javnim mjestima.
high_volume

#1059 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by high_volume »

boshniak wrote: 10/03/2020 12:33
Ne može biti da nema, Turci lažu, ubijeđen sam.

Imaju dugu granicu sa previrusnim Iranom, sa evropske strane takođe granica je vrlo prometna, i jednostavno ne može biti da nemaju CONVID.

Turci lažu javnost i kriju, vjerovatno zbog turizma, ko zna..
Last edited by high_volume on 10/03/2020 12:49, edited 1 time in total.
drndalo

#1060 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by drndalo »

@Haris.ba

Nasa granicna policija ima podatke ko je doputovao iz Njemacke ili Italije ili Rumunije autom ? Aha...

Mogli su samo pitati putnika, ali sumnjam da su ukucavali odgovore u kompjuter na granici...

Da smo normalna, funkcionalna Drzava, slozio bih se s tobom... Posto kod nas moze svasta, ja i dalje mislim da je ovo prevelik broj... Zasto, kako, ne znam... Da li je dobro receno, prevedeno, preneseno, takodjer ne znam...
geralt

#1061 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by geralt »

tandmand wrote: 10/03/2020 12:36 Nisu mi jasni ljudi, koji su iz obijesti išli u Italiju a znaju da ova kriza sa virusom nije od prije par dana.
Prije nekoliko mjeseci ujutro prelazim preko mosta na Pofalicima, guzva strasna, vidim Vilsonovo zatvoreno cunjevima (radni dan). Neki hadzo dolazi do cunjeva s autom, izlazi iz auta, pomjera cunjeve u stranu i ulazi u Vils. Za njim kroz novonapravljeni prostor prosla jos 3-4 auta samo dok sam ja stajao tamo u koloni.

Ako je solidan procenat stanovnistva spreman to uraditi da izbjegne par minuta u jutarnjoj guzvi, zamisli kako ce reagovati kad im "neko" kaze da trebaju otkazati putovanje koje su uplatili? Ili da ne smije nigdje izlaziti iz kuce dvije sedmice?
lacrima

#1062 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by lacrima »

drndalo wrote: 10/03/2020 12:49 @Haris.ba

Nasa granicna policija ima podatke ko je doputovao iz Njemacke ili Italije ili Rumunije autom ? Aha...

Mogli su samo pitati putnika, ali sumnjam da su ukucavali odgovore u kompjuter na granici...

Da smo normalna, funkcionalna Drzava, slozio bih se s tobom... Posto kod nas moze svasta, ja i dalje mislim da je ovo prevelik broj... Zasto, kako, ne znam... Da li je dobro receno, prevedeno, preneseno, takodjer ne znam...
Mislim da se to odnosi samo na drzavljane tih zemalja. Cak mi se cini da je tako i pisalo u agencijskoj vijesti.
Granična policija BiH je od 1. januara do 23. februara ove godine evidentirala 13.910 osoba na ulazu u našu državu. Najviše ih je doputovalo iz Kine (6.120), a odmah iza nje je Italija (5.966), potvrđeno je za Klix.ba.
Iz Granične policije BiH su naveli i to da su osim Kine i Italije u posjetu BiH u navedenom periodu bili i državljani Južne Koreje (1 .748) i Irana (76).
Haris.ba

#1063 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Haris.ba »

Jesmo banana država, ali ne baš tolika. Turistički aranžmani npr. busevima i avionima se znaju u čovjeka. Onda, službi za strance se prijavljuju spavanja u smještajima (ako su u pitanju hoteli i hosteli, privatni smještaji tipa apartmana na crno mogu se provući). Znači, podaci postoje i može samo biti više nego manje.

Kad ulaziš autom sa stranim tablicama naravno da te evidentiraju, jer se ti podaci razmjenjuju sa EU. Teoretski može evidentirati Italijana koji nije 20 godina bio u Italiji. Ali, to i nije poenta.
Last edited by Haris.ba on 10/03/2020 12:56, edited 1 time in total.
OldMayor

#1064 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by OldMayor »

avenija wrote: 10/03/2020 10:24 Ko ima manje od 50 godina sanse da ce mu korona nastetiti su manje od sansi da ce poginuti u saobracajnoj nesreci.
Ne razumijem toliki hajp. Gripa ko gripa, h1N1 je u BIH od pocetka godine ubio preko 10 osoba, takodjer starije i slabe osobe ? Niko nista ?
Pa jebote odakle vise vadite te pernar teorije i statistike?

Znaci virus se pojavio u decembru prije 3-4 mjeseca i ti znas vec kako se ponasa, mutira i sta radi? Niko ne zna. Niko ne zna kakve su i stete po organizam oni koji su ga preboljeli.

Virus su zajebana stvar u medicini. Stvar za koju prakticno lijekovi ne postoje. Narocito su zajebani jer mutiraju, hodaju po tijelu i napadaju redom sve organe. Dakle, nisu to samo pluca.

Drugo, vi se ovdje hvatate samo za umrle.
Imas li statistiku koliko je teskih slucajeva?
Koliko je slucajeva sa teskim ostecenjima organa, koje ce morati sad nositi citav zivot?
Koliko ce im to utjecati na duzinu i kvalitet zivota inace?

Naravno da nemas.

Procito si negdje umrli vecinom iznad 70 i prst u uho.

I nije da mediji stvaraju paniku. U kontaktu sam sa prijateljima koji zive od Njemacke do Svicarske pa nadalje. Pa ne mogu svi ljudi bit toliko glupi i zatucani, te padati na medijske fore. Sta je vama? Ti ljudi se tamo opasno pripremaju. Pocevsi od planiranja rada od kuce, ko moze. Ako bude trebalo da mogu katanac na firmu, ali da se posao nastavi.

Poduzimaju se mjere. I mi moramo to isto da pratimo.

Ovdje? Ja to ne vidim. Ako nesto spomenes, gledaju te sta panicis. Evo ovdje dok citav svijet je na nogama, vi pisete kako je to slicno obicnoj gripi, bla bla, a virus nov tek se pojavio, ali eto bosnje jebiga znaju - a najkomplikovanija stvar koju su skontali kamen za kiseljenje kupusa.
muzicar_iz_parka

#1065 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by muzicar_iz_parka »

Vučić je bio na nekom jevrejskom kongresu u USA gdje se ispostavilo da ima zaraženih Coronom. On nije.
Pitati za recept.
OldMayor

#1066 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by OldMayor »

Nisam neki IT genije, ali imas pasoš, imas kodove, svakome se skenira pasos i to ide automatski. Mislim nije to kvantna fizika. Valjda je tu zapisano sve gdje je skeniran pasos itd.

Zasto bi bio preveliki broj, ovaj broj je minoran. Kinezi su mislim 1 u svijetu sto se tice turistickih posjeta. Pogledaj druge drzave, kazem ti ovaj broj koji nama dodje je smijesan.
drndalo

#1067 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by drndalo »

@lacrima
@Haris.ba

Moguce, meni se to cini previse... Moguce da ja ne vidim te turiste u organizovanim turama, pa da mi je to zato nevjerovatno...
Banksy

#1068 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Banksy »

Hrvatska se odlično nosi s epidemijom, možda i najbolje u Evropi, napravili su vrlo brzo vrlo stroge akcije i mjere, iako prvi susjedi šlampavih Talijana, iznimno mali broj zaraženih,
Ministar zdravstva je izvrstan, Markotić, koja je rat provela u Sarajevu još bolja https://www.vecernji.ba/vijesti/tko-je- ... sa-1382021

Srbija je nevjerovatna u svojoj budalaštini, a i mi idemo tim putem, izgleda,
Od silnih vrijednih i pametnih preporuka, naši se fokusiraju na golubove na Čaršiji
https://faktor.ba/vijest/infektolog-krk ... tica/73450
Sanjarko

#1069 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Sanjarko »

geralt wrote: 10/03/2020 12:54
tandmand wrote: 10/03/2020 12:36 Nisu mi jasni ljudi, koji su iz obijesti išli u Italiju a znaju da ova kriza sa virusom nije od prije par dana.
Prije nekoliko mjeseci ujutro prelazim preko mosta na Pofalicima, guzva strasna, vidim Vilsonovo zatvoreno cunjevima (radni dan). Neki hadzo dolazi do cunjeva s autom, izlazi iz auta, pomjera cunjeve u stranu i ulazi u Vils. Za njim kroz novonapravljeni prostor prosla jos 3-4 auta samo dok sam ja stajao tamo u koloni.

Ako je solidan procenat stanovnistva spreman to uraditi da izbjegne par minuta u jutarnjoj guzvi, zamisli kako ce reagovati kad im "neko" kaze da trebaju otkazati putovanje koje su uplatili? Ili da ne smije nigdje izlaziti iz kuce dvije sedmice?
Nije bas isto. Jb-no je jer raja ovdje nema para za karantene. 2-4 hefte bi morali biti u karanteni. Za to vrijeme bi bili gladni. Nemoze ovdje raja da stane jer nema ustedzevine velike itd. Vecina nam je populacije staro tako da mozda ce da pravo da ovo bukne kod nas. Kako citam imaju vecinom oboljeli koji su kriticni problem sa hipertenzijom.

S tim kod nas ima raje dosta problema.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1070 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by bitanga_sa_otesa »

Sanjarko

#1071 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Sanjarko »

bitanga_sa_otesa wrote: 10/03/2020 13:09
E jb-ga sad. Usr* sve planove.
bitanga_sa_otesa
Grijem se na: drva
Vozim: pezejca
Horoskop: ne vjerujem

#1072 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by bitanga_sa_otesa »

nisam ja majkemi ,ta mala je :lol:
statixx

#1073 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by statixx »

Banksy wrote: 10/03/2020 13:02 Hrvatska se odlično nosi s epidemijom, možda i najbolje u Evropi, napravili su vrlo brzo vrlo stroge akcije i mjere, iako prvi susjedi šlampavih Talijana, iznimno mali broj zaraženih,
Ministar zdravstva je izvrstan, Markotić, koja je rat provela u Sarajevu još bolja https://www.vecernji.ba/vijesti/tko-je- ... sa-1382021

Od silnih vrijednih i pametnih preporuka, naši se fokusiraju na golubove na Čaršiji
Umjesto da testiraju potencijalno zarazene, oni cekaju pojavu simptoma i dijele savjete. Svicarska je u zadnja tri dana testirala 3 500 ljudi.
Sanjarko

#1074 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by Sanjarko »

bitanga_sa_otesa wrote: 10/03/2020 13:20 nisam ja majkemi ,ta mala je :lol:
Lete tako mala da rade svasta nesto. Sta ces, tako mala ne znaju skoro nista.
OldMayor

#1075 Re: Šta kada se Korona virus pojavi u BiH??

Post by OldMayor »

statixx wrote: 10/03/2020 13:22
Banksy wrote: 10/03/2020 13:02 Hrvatska se odlično nosi s epidemijom, možda i najbolje u Evropi, napravili su vrlo brzo vrlo stroge akcije i mjere, iako prvi susjedi šlampavih Talijana, iznimno mali broj zaraženih,

Umjesto da testiraju potencijalno zarazene, oni cekaju pojavu simptoma i dijele savjete. Svicarska je u zadnja tri dana testirala 3 500 ljudi.
Kod nas receno jok. Ima malo testova.

Znaci testiraju te samo onda kad ti test vise ni ne treba.

:-)
Locked