Novi korona virus - velika opasnost ili ne ? POGLEDATI PRVI POST!

Moderator: O'zone

Locked
GAU8

#1926 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

Članci na Indexu su vrlo senzacionalistički napisani. Razočarao sam se.
itekako

#1927 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by itekako »

GAU8 wrote: 27/02/2020 21:39
black wrote: 27/02/2020 21:17
Sladoljev pritom primjećuje jednu čudnu nelogičnost, a to je činjenica da već postoji test na koronavirus, odnosno da je najprije izmišljena dijagnostika pa onda po njoj nazvan virus.
„Scenarij je sada znatno, znatno bolji. Kod “svinjske gripe” su pogriješili kada su prebrzo istrčali sa cjepivom (napravili su ga prije nego je i izbila epidemija!), a sada su se istrčali sa specifičnom dijagnostikom za koronavirus“, pojašnjava Sladoljev, dodavši da bi se, da nije dijagnostike, radilo o atipičnoj gripi. A ovako je, kaže, dobila ime i nastala je panika.
Internet je pun čudaka....
ne bi ja podcjenjivao Sladoljeva... sve sto kaze ima tezinu.
moram priznati da me njegovo misljenje malo smirilo.
biggy.ba

#1928 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by biggy.ba »

GAU8 wrote: 27/02/2020 21:58 Članci na Indexu su vrlo senzacionalistički napisani. Razočarao sam se.
Nije bas da Index ima visoke novinarske standarde, pa mi nije jasno sta te iznenadilo.

Danima najavljuju smak svijeta, naslovnica im izgleda k'o da je u toku treci svjetski rat i sad imaju seriju clanaka i intervjua na temu "Otkud tolika panika". Nisu oni toliko daleko od Kurira i slicnog smeca koliko nas ubjedjuju da jesu..... Clickbait "novinarstvo".
GAU8

#1929 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

itekako wrote: 27/02/2020 22:12
GAU8 wrote: 27/02/2020 21:39
black wrote: 27/02/2020 21:17
Internet je pun čudaka....
ne bi ja podcjenjivao Sladoljeva... sve sto kaze ima tezinu.
moram priznati da me njegovo misljenje malo smirilo.
Možda, ali ovo oko unaprijed spremnih testova mogu prodavati profilu ljudi koji ide na Torabija.
Bluemore

#1930 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Bluemore »

tranquil wrote: 27/02/2020 11:55
Cicko007 wrote: 27/02/2020 11:44
Dozer wrote: 27/02/2020 11:35
Aj ti prestani lupetat...
Evo ti za SARS. Slobodno izracunaj i sam, pa mozda nadodjes da se racuna uvijek od ukupnog broja oboljelih. https://www.who.int/csr/sars/country/ta ... _04_21/en/

Image
ti uopšte ne kontaš poentu
jel ti znaš koliko će od 82000 trenutno zaraženih da još umre ?
A ti nemaš apsolutne, blage veze o čemu ti lupetaš.

Na osnovu čega misliš da će, tek tako, odjednom, preostali zaraženi početi više da umiru nego što su do sada?

Već vidimo veliki broj izliječenja, i svakog dana puno više izliječenih nego umrlih. Zašto bi sada, odjednom, počeli ljudi da umiru od tog istog virusa? To jednostavno ne funkcioniše tako.

Kineze je virus uhvatio nespremne, mnogi su zaraženi i zapustili su bolest dok se još nije znalo da je u pitanju novi virus. Međutim, kada je u pitanju budući razvoj epidemije, činjenica je sljedeća: s većom svjesnošću o virusu, sa pripremama koje se obavljaju, sa predostrožnošću, vjerovatnije je da će procenat smrtnosti u budućnosti ići samo prema dole. Sigurno će ući na nove teritorije, to je priroda virusa, i zaraziti više ljudi, ali neće ljudi tek tako odjednom početi više umirati od prethodno zaraženih. To je totalna i ničim potkrijepljena glupost.

Ne mogu vjerovati šta sve čitam na ovoj temi.
mozda zato sto je oN gledao neki film i u filmu bilo tako :?
Bluemore

#1931 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Bluemore »

Cicko007 wrote: 27/02/2020 11:59
tranquil wrote: 27/02/2020 11:55
Cicko007 wrote: 27/02/2020 11:44

ti uopšte ne kontaš poentu
jel ti znaš koliko će od 82000 trenutno zaraženih da još umre ?
A ti nemaš apsolutne, blage veze o čemu ti lupetaš.

Na osnovu čega misliš da će, tek tako, odjednom, preostali zaraženi početi više da umiru nego što su do sada?

Već vidimo veliki broj izliječenja, i svakog dana puno više izliječenih nego umrlih. Zašto bi sada, odjednom, počeli ljudi da umiru od tog istog virusa? To jednostavno ne funkcioniše tako.

Kineze je virus uhvatio nespremne, mnogi su zaraženi i zapustili su bolest dok se još nije znalo da je u pitanju novi virus. Međutim, kada je u pitanju budući razvoj epidemije, činjenica je sljedeća: s većom svjesnošću o virusu, sa pripremama koje se obavljaju, sa predostrožnošću, vjerovatnije je da će procenat smrtnosti u budućnosti ići samo prema dole. Sigurno će ući na nove teritorije, to je priroda virusa, i zaraziti više ljudi, ali neće ljudi tek tako odjednom početi više umirati od prethodno zaraženih. To je totalna i ničim potkrijepljena glupost.

Ne mogu vjerovati šta sve čitam na ovoj temi.
a jesil ti siguran da virus ne može mutirati u nešto gore
mislim da se upravo toga najviše pribojavaju naučnici i stručnjaci
što nisu načisto s čim imaju posla i zbog svega toga ovolika pompa
pompa :o :o :o pratim :-)
Bluemore

#1932 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Bluemore »

Dozer wrote: 27/02/2020 12:02
Cicko007 wrote: 27/02/2020 12:01 :lol: :lol: :lol:
pa na čemu se zahvaljuješ
to te pobija
Nisi ti dobar.... :roll:
mozda ali samo mozda ga je mahnuo dunning kruger sindrom :-)
Bluemore

#1933 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Bluemore »

Cicko007 wrote: 27/02/2020 12:10
tranquil wrote: 27/02/2020 12:01
Cicko007 wrote: 27/02/2020 11:59
a jesil ti siguran da virus ne može mutirati u nešto gore
mislim da se upravo toga najviše pribojavaju naučnici i stručnjaci
što nisu načisto s čim imaju posla i zbog svega toga ovolika pompa
Pa svaki virus mutira, to se isto može desiti i "gripici".

Ali to ne znači da se stalno dešava. Virusi mutiraju po više sezona, vraćaju se gori tek nakon koju godinu.
ne poslije godinu :?
nego mutacije sada, u toku epidemiije koja je očigledno neizbježna
ponavljam, lično mislim, da se naučnici i stručnjaci boje upravo toga
strasno

gdje li si ti do sad mislio :arrow:
hatemondays

#1934 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by hatemondays »

Evo u Japanu danas pacijent koji je izlijecen od virusa 1.februara ponovo ima simptome, eto derneka. Ocigledno ova prica sa 14 dana inkubacije je bila suplja da se smire duhovi. Stock markets se raspadaju polako, material supply iz Kine je ogroman problem za vecinu kompanija. Bice bolesnih i nezaposlenih na izvoz ubrzo. Ne bih zelio da budem prorok ali cini mi se da je neko namjerno nastelio ovaj virus da se rasturi ova starija populacija, oni su kapitalizmu samo problem (penzija, zdravstvena zastita)- kostaju puno sistem a ovi moji klokani zive sve duze i duze vise su na penziji nego u radnom odnosu. Nasa vlada juce objavila nezvanicno pandemiju moleci ljude da ne trce u ED bez ozbiljnog zdravstvenog razloga, pripremljen plan za zatvaranje skola i starackih domova.Kod nas restorani sa azijatskom hranom prazni nekome ne pada napamet da udje, u Melbournu pacijenti se zale da ih doktori i medicinske sestre azijskog porijekla ne bi trebali tretirati.
GAU8

#1935 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

hatemondays wrote: 27/02/2020 23:24 Evo u Japanu danas pacijent koji je izlijecen od virusa 1.februara ponovo ima simptome, eto derneka. Ocigledno ova prica sa 14 dana inkubacije je bila suplja da se smire duhovi. Stock markets se raspadaju polako, material supply iz Kine je ogroman problem za vecinu kompanija. Bice bolesnih i nezaposlenih na izvoz ubrzo. Ne bih zelio da budem prorok ali cini mi se da je neko namjerno nastelio ovaj virus da se rasturi ova starija populacija, oni su kapitalizmu samo problem (penzija, zdravstvena zastita)- kostaju puno sistem a ovi moji klokani zive sve duze i duze vise su na penziji nego u radnom odnosu. Nasa vlada juce objavila nezvanicno pandemiju moleci ljude da ne trce u ED bez ozbiljnog zdravstvenog razloga, pripremljen plan za zatvaranje skola i starackih domova.Kod nas restorani sa azijatskom hranom prazni nekome ne pada napamet da udje, u Melbournu pacijenti se zale da ih doktori i medicinske sestre azijskog porijekla ne bi trebali tretirati.
Ova kriza ima potencijal da pokaže ili najgore ili najbolje ljudske osobine. Na nama je da se odlučimo kako ćemo se nositi s njom. Kao ljudi ili kao neljudi.
hatemondays

#1936 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by hatemondays »

GAU8 wrote: 27/02/2020 23:42
hatemondays wrote: 27/02/2020 23:24 Evo u Japanu danas pacijent koji je izlijecen od virusa 1.februara ponovo ima simptome, eto derneka. Ocigledno ova prica sa 14 dana inkubacije je bila suplja da se smire duhovi. Stock markets se raspadaju polako, material supply iz Kine je ogroman problem za vecinu kompanija. Bice bolesnih i nezaposlenih na izvoz ubrzo. Ne bih zelio da budem prorok ali cini mi se da je neko namjerno nastelio ovaj virus da se rasturi ova starija populacija, oni su kapitalizmu samo problem (penzija, zdravstvena zastita)- kostaju puno sistem a ovi moji klokani zive sve duze i duze vise su na penziji nego u radnom odnosu. Nasa vlada juce objavila nezvanicno pandemiju moleci ljude da ne trce u ED bez ozbiljnog zdravstvenog razloga, pripremljen plan za zatvaranje skola i starackih domova.Kod nas restorani sa azijatskom hranom prazni nekome ne pada napamet da udje, u Melbournu pacijenti se zale da ih doktori i medicinske sestre azijskog porijekla ne bi trebali tretirati.
Ova kriza ima potencijal da pokaže ili najgore ili najbolje ljudske osobine. Na nama je da se odlučimo kako ćemo se nositi s njom. Kao ljudi ili kao neljudi.
Slazem se, evo Japan zatvorio sve skole do daljneg gotovo 13 miliona ucenika ostaju kuci.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1937 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by pici »

Japanka iz Osake, vodič u turističkom autobusu, pozitivna je na koronavirus nakon što je preboljela bolest Covid-19, objavila je agencija Reuters pozivajući se na informacije vlade prefekture Osaka.

Žena u 40-im godinama vodila je početkom godine grupu turista iz Wuhana, žarišta nove bolesti, a bila je pozitivna na koronavirus 29. siječnja te je hospitalizirana. No, brzo se oporavila pa je 1. veljače otpuštena iz bolnice. Zatim je 6. veljače ponovno testirana, a nalaz je bio negativan. Nakon što se u srijedu požalila liječniku na grlobolju i bol u prsima, žena je ponovno testirana, a ovaj put test je bio pozitivan.

“Kad jednom imate zarazu, ona može ostati u stanju mirovanja i s minimalnim simptomima, a zatim može doći do pogoršanja ako pluća budu zahvaćena”, rekao je za Guardian Philip Tierno Jr., profesor mikrobiologije i patologije na Sveučilištu New York. To je prvi takav slučaj u Japanu, gdje su u četvrtak zatvorene škole na tjedan dana.

Golemi napori
No, slični su slučajevi zabilježeni u Kini. Oko 14% pacijenata koji su se oporavili i otpušteni su iz bolnica u južnoj pokrajini Guangdong imalo je naknadno pozitivne testove. To sugerira da oporavljeni pacijenti još mogu prenijeti virus, što dodatno usložnjava goleme napore koje Kina ulaže u kontrolu epidemije.

“Ne postoji jasan zaključak zašto su neki pacijenti bili pozitivni na testovima nakon oporavka od bolesti”, rekao je na konferenciji za novinare Song Tie, zamjenik ravnatelja Centra za kontrolu i prevenciju bolesti u Guangdongu. “Ipak, na temelju preliminarne procjene, stručnjaci vjeruju da se ti pacijenti još nisu potpuno oporavili od plućnih infekcija nakon puštanja iz bolnice”, rekao je Song.
ovaj virus se vraca podobro...

treba se malo podsjetiti...
GAU8

#1938 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

Pici sta zajebavas raju. Ti si ti samo jednom prebolovao gripu u svom životu ili šta?
GAU8

#1939 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

heal wrote: 28/02/2020 05:58 Cilj je, kao i mnogo puta do sada, stvaranje svjetske ekonomske krize.
Nikada nisam kontao ove teoretičare zavjere. Čuj cilj. Čiji cilj pobogu? USA, Kina, Rusija, masoni?
tranquil

#1940 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by tranquil »

Nisam pametan, evo da pitam druge, šta je više moguće:

- da neko iz sjene vodi savršeno organizovanu zavjeru, koja se proteže kroz sve, pa čak i najmanje medije, zapravo naročito takve medije - Internet clickbait portale, i da je cilj te zavjere da se dezinformacijama izvrši neko mutno petljanje sa svjetskom ekonomijom, iako izazivanje vala panike i svjetske ekonomske krize priziva mnoge efekte koje organizator nije ni mogao predvidjeti i koji bi mu se mogli obiti o glavu, i da je, bez obzira na broj uključenih, zavjera tako savršena da nema nikakvog curenja informacija, i da možemo samo na osnovu onoga što proglašavamo za njene efekte nagađati da li uopšte postoji
- ili da neki seljo-beljo koji vodi neki usrani portalčić hoće malo da napumpa klikove preko objavljivanja senzacionalističkih gluposti, tako što uzme normalnu vijest, izvadi iz konteksta i iskrivi neki dio te vijesti, i postavi to kao šokantni naslov (a što smo već imali prilike vidjeti svojim očima)

Eto ubih se razmišljajući šta je realističniji scenario.
Last edited by tranquil on 28/02/2020 08:25, edited 1 time in total.
He1972

#1941 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by He1972 »

Dozer wrote: 27/02/2020 16:07
zubi wrote: 27/02/2020 16:03 Bgt, haj mi prevedi ovu recenicu

At present, it is tempting to estimate the case fatality rate by dividing the number of known deaths by the number of confirmed cases. The resulting number, however, does not represent the true case fatality rate and might be off by orders of magnitude.
Trenutno je primamljivo (a moze "i pokusava se") procijeniti stopu smrtnosti slučajeva dijeljenjem broja poznatih smrtnih slučajeva s brojem potvrđenih slučajeva. Međutim, dobiveni broj ne predstavlja stvarnu stopu smrtnosti i može biti isključen s promjenama magnituda.

I...? Gdje sam ja tvrdio bilo sta suprotno ovome? Hebo majku...kontate li vi sta znaci rijec "trenutno"... :roll:

Sve se to mijenja svakodnevno, pa cak i iz sata u sat. Nigdje ja nisam rekao da je to fiksna stopa smrtnosti, ili oporavka, ili sirenja zaraze... Fakat mi je nejasno da se nesto moze citati s toliko nerazumijevanja...sta je poenta...? Raspravljanje?
ovo "might be off" znači "može biti netačno" a ne "može biti isključeno"
Last edited by He1972 on 28/02/2020 08:44, edited 1 time in total.
GAU8

#1942 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by GAU8 »

He1972 wrote: 28/02/2020 08:25

At present, it is tempting to estimate the case fatality rate by dividing the number of known deaths by the number of confirmed cases. The resulting number, however, does not represent the true case fatality rate and might be off by orders of magnitude.
Trenutno je primamljivo (a moze "i pokusava se") procijeniti stopu smrtnosti slučajeva dijeljenjem broja poznatih smrtnih slučajeva s brojem potvrđenih slučajeva. Međutim, dobiveni broj ne predstavlja stvarnu stopu smrtnosti i može biti isključen s promjenama magnituda.

I...? Gdje sam ja tvrdio bilo sta suprotno ovome? Hebo majku...kontate li vi sta znaci rijec "trenutno"... :roll:

Sve se to mijenja svakodnevno, pa cak i iz sata u sat. Nigdje ja nisam rekao da je to fiksna stopa smrtnosti, ili oporavka, ili sirenja zaraze... Fakat mi je nejasno da se nesto moze citati s toliko nerazumijevanja...sta je poenta...? Raspravljanje?
ovo "might be off" znači može biti netačno a ne može biti isključeno
Spomenite jos jednom stopu smrtnosti vas dvojica, banovacu vas :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
He1972

#1943 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by He1972 »

He1972 wrote: 28/02/2020 08:25

ovo "might be off" znači "može biti netačno" a ne, "može biti isključeno"
itekako

#1944 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by itekako »

tranquil wrote: 28/02/2020 08:24 Nisam pametan, evo da pitam druge, šta je više moguće:

- da neko iz sjene vodi savršeno organizovanu zavjeru, koja se proteže kroz sve, pa čak i najmanje medije, zapravo naročito takve medije - Internet clickbait portale, i da je cilj te zavjere da se dezinformacijama izvrši neko mutno petljanje sa svjetskom ekonomijom, iako izazivanje vala panike i svjetske ekonomske krize priziva mnoge efekte koje organizator nije ni mogao predvidjeti i koji bi mu se mogli obiti o glavu, i da je, bez obzira na broj uključenih, zavjera tako savršena da nema nikakvog curenja informacija, i da možemo samo na osnovu onoga što proglašavamo za njene efekte nagađati da li uopšte postoji
- ili da neki seljo-beljo koji vodi neki usrani portalčić hoće malo da napumpa klikove preko objavljivanja senzacionalističkih gluposti, tako što uzme normalnu vijest, izvadi iz konteksta i iskrivi neki dio te vijesti, i postavi to kao šokantni naslov (a što smo već imali prilike vidjeti svojim očima)

Eto ubih se razmišljajući šta je realističniji scenario.
ukoliko razmišljamo o mogućnosti da je sve planirano i iscenirano onda bi trebalo da krivimo AI koja upravlja cijelom operacijom i one koji stoje iza svega.
evo jedan primjer koji u meni budi određene sumnje.
na Twitteru kojeg sam u proteklih mjesec i kusur pratio vezano za ovu temu, sam primjetio jedan čudan patern u određenim objavama. primjetio sam da se unutar jednog do dva sata za određeni hash tag na feedu pojavljuju objave od različitih naloga/imena koji na profilima imaju identičnu profilnu sliku, koja je meni lično vrlo bliska, a koji twitaju na način da šire paniku i uvijek su usmjerene protiv režima. to je do sada bio slučaj sa objavama vezanih za Kinu i u posljednjih dana za Iran.
s obzirom da znamo za aferu Cambridge Analytica i način na koji su vodili određene političke kampanje uopšte nije nerealno pomisliti da je i u ovom slučaju pozadina priče ista. tada je kampanju vodila AI koja je potencijalnim glasačima putem društvenih mreža i fake portala plasirala personalizirane objave bazirane na ličnim preferencijama onoga kome su namjenjene.

dakle, znamo tehnologija za masovnu manipulaciju postoji. znamo da umjetna inteligencija postoji i da je dovoljno razvijena da može upravljati takvom operacijom. postoje i interesne grupe koje imaju motiv za tako nešto. tu smo i mi naivni da kompletiramo cijeli paket potreban za ostvarivanje enormnog profita. u ovom slučaju putem potencijalne vakcine.
ne trebamo zaboraviti da su proizvođači vakcine za ptičiju gripu prihodovali 24 milijarde dolara.

da li je to slučaj i sa ovim virusom vrijeme će pokazati ali u svakom slučaju ni jedan takav scenarij ne treba odbaciti tek tako...
tranquil

#1945 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by tranquil »

itekako wrote: 28/02/2020 09:01 da li je to slučaj i sa ovim virusom vrijeme će pokazati ali u svakom slučaju ni jedan takav scenarij ne treba odbaciti tek tako...
O, naprotiv.

Ono što se tvrdi bez dokaza, može se odbaciti bez dokaza.

"Botovi postoje" nije dokaz ničega, osim naravno toga da botovi postoje.

Papak koji uređuje sranja poput radiosarajevo.ba postoji, za razliku od dobro koordinirane i nečujne zavjere, i njegove manipulacije vijestima su vidljive bez ikakvih špekulacija i nagađanja.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1946 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by plain vanilla »

Jos 2 zarazenih u Hrvatskoj
Hajlac

#1947 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Hajlac »

'Mokre trznice/pijace' u Kini:

Štipaju zivo meso prstima da "provjere svjezinu", meso koje satima stoji na OTVORENOM bez frizidera i zimi i ljeti, a onda lizu prste da lakse prebroje novcanice pri placanju...

Sapun im je misaona imenica inace u Kini - cak ni u bolnicama ne koriste sapun a ne koriste ni toaletni papir kuci - zato su ga sad zadnjih mjesec dana poceli KRASTI iz javnih WC-a po shoping centrima, hotela...

I vama i dalje treba neka LUDA TEORIJA ZAVJERE da si objasnite to zasto uporno iz Kine krecu razne pticje, svinjske gripe, SARS i slicne corona viroze... :-) :-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#1948 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by Bobi »

plain vanilla wrote: 28/02/2020 09:11 Jos 2 zarazenih u Hrvatskoj
Ma oni su blesavi, oni moraju u svemu biti prvi i najbolji pa cak i po broju zarazenih :lol:
512MB

#1949 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by 512MB »

10. Januara se u Wuhanu ponovo otvaraju sve fabrike, što znači samo jedno, DEAL WITH IT :|
itekako

#1950 Re: Novi korona virus - velika opasnost ili ne ?

Post by itekako »

tranquil wrote: 28/02/2020 09:10
itekako wrote: 28/02/2020 09:01 da li je to slučaj i sa ovim virusom vrijeme će pokazati ali u svakom slučaju ni jedan takav scenarij ne treba odbaciti tek tako...
O, naprotiv.

Ono što se tvrdi bez dokaza, može se odbaciti bez dokaza.

"Botovi postoje" nije dokaz ničega, osim naravno toga da botovi postoje.

Papak koji uređuje sranja poput radiosarajevo.ba postoji, za razliku od dobro koordinirane i nečujne zavjere, i njegove manipulacije vijestima su vidljive bez ikakvih špekulacija i nagađanja.
vidi, ja sam spomenuo patern koji sam počeo primjećivati. nisu to obični botovi. to su botovi koji su meni personalizirani na način da svi imaju istu profilnu sliku sa kojom se zaista mogu poistovjetiti, da govore u skladu sa mojim generalnim mišljenjem i dodaju ono što je u interesu njihove kampanje.
naravno to ne dokazuje ništa ali je indikativno.

druga stvar su mediji tipa radio Sarajevo, Face i ostali koji se bore za publiku i svoj dio kolača kroz klikove...
na kraju krajeva, ne možemo znati da li su i njihovi novinari kao i svi drugi uostalom, predmet ciljanje kampanje i masovne manipulacije na način na koji sam možda ja.
Locked