Ma jok....ovo ispade epidemija kao gotov si ako se razbolis...a rijetko se cuje da od obicne gripe umre na desetine hiljada ljudi svake godine.
Nije bezveze ali nije ni kraj svijeta....
Moderator: anex
Ma jok....ovo ispade epidemija kao gotov si ako se razbolis...a rijetko se cuje da od obicne gripe umre na desetine hiljada ljudi svake godine.
Hakiz wrote: ↑23/02/2020 15:45Naravno da je uklučena, zar nismo već počeli?Connaisseur Karlin wrote: ↑23/02/2020 14:08 da, blizu , oko 500 metarazahvali se sad
, a put svakako ti placas, svadja je ukljucena
![]()
Hajde, gdje ćemo se naći da ti zahvalim?
Joj, ima na onom forumu jedna Venera, rek'o bi čo'ek...
A ja ove sedmice imam 2 leta, jedan službeni, a jedan privatni.... Valjda neće zatvoriti sve granice prije nego se vratim.
Hvala na čitanju. Lviv je jako lijep grad i dosta velik: mislio sam da je manji. U Ukrajini je jako poseban jer je najveći grad s vidnom austro-ugarskom arhitekturom, odmakni se par desetina kilometara i nalaziš samo sovjetsku arhitekturu.Good_Fella wrote: ↑21/02/2020 16:56Vitezanin wrote: ↑13/01/2020 23:35 Evo mini putopis iz Soluna uz usputne stanice, Skopje (koji je posebno opisan u prethodnom blogu tj putovanju) i Niš.
https://angotrips.com/2020/01/13/solun-kolo-na-ulici/
Grad toplo preporučujem.
Procitao sam skoro sve postove na blogu, hvala na informacijama i utiscima.
Planirao sam krajem ove godine ili naredne, sve zavisi od obaveza u Lviv. Vozom kao sto si i ti, ali sam mislio dodati tu i Krakow. Kontam nije skup voz Lviv-Krakow.
Medjutim do sada nisam nikad putovao sam, pa ono sta mislis o toj lokaciji za neko prvo solo putovanje? Najvise me zanima kakvi su sa poznavanjem Engleskog jezika?
Inace kako si opisao djeluje mi kao super iskustvo i zanimljiv grad. Pogotovo kad sam vidio Masoch Cafe dobio sam volju da odem. Djeluje mi kao super opustena sredina, bez previse konzervativizma.
Pošto dolazim iz farma biznisa, mogu samo da kažem da je kolaps što se tiče potražnje za maskama i dezinfekcionim sredstvima, nema nigdje za naručiti. Neću da prejudiciram stvari, ali odavno nisam vidio jaču moć medija na djelu.Vitezanin wrote: ↑26/02/2020 08:38 Ne nasjedajte na svecke zavere, kupite avio karte i raspalite.
Ok, problem postoji, ali ovo je sada van svake pameti, jeftin trik za mase (masovna kupovina po supermarketima i apotekama, dajte molim vas), jednostavno masovna panika je dobra za razne biznise, od medija pa nadalje. Koliko je bilo ovih ili sličnih virusa u zadnjih 10 godina? Svinjska gripa, ptičja gripa, H1N1 ili kako su se već zvali... Relax.
Djaba ljudi pricaju da vise ljudi umre od obicne gripe....panika....suit_up wrote: ↑26/02/2020 09:24Pošto dolazim iz farma biznisa, mogu samo da kažem da je kolaps što se tiče potražnje za maskama i dezinfekcionim sredstvima, nema nigdje za naručiti. Neću da prejudiciram stvari, ali odavno nisam vidio jaču moć medija na djelu.Vitezanin wrote: ↑26/02/2020 08:38 Ne nasjedajte na svecke zavere, kupite avio karte i raspalite.
Ok, problem postoji, ali ovo je sada van svake pameti, jeftin trik za mase (masovna kupovina po supermarketima i apotekama, dajte molim vas), jednostavno masovna panika je dobra za razne biznise, od medija pa nadalje. Koliko je bilo ovih ili sličnih virusa u zadnjih 10 godina? Svinjska gripa, ptičja gripa, H1N1 ili kako su se već zvali... Relax.
Meni komsije bukvalno dvije godine pricaju kako planiraju put u Italiju za ovaj spring break. Bas ih moram pitati idu liexliberal-ex wrote: ↑26/02/2020 23:59Djaba ljudi pricaju da vise ljudi umre od obicne gripe....panika....suit_up wrote: ↑26/02/2020 09:24Pošto dolazim iz farma biznisa, mogu samo da kažem da je kolaps što se tiče potražnje za maskama i dezinfekcionim sredstvima, nema nigdje za naručiti. Neću da prejudiciram stvari, ali odavno nisam vidio jaču moć medija na djelu.Vitezanin wrote: ↑26/02/2020 08:38 Ne nasjedajte na svecke zavere, kupite avio karte i raspalite.
Ok, problem postoji, ali ovo je sada van svake pameti, jeftin trik za mase (masovna kupovina po supermarketima i apotekama, dajte molim vas), jednostavno masovna panika je dobra za razne biznise, od medija pa nadalje. Koliko je bilo ovih ili sličnih virusa u zadnjih 10 godina? Svinjska gripa, ptičja gripa, H1N1 ili kako su se već zvali... Relax.![]()
Ja sam poceo da brojim....t minus 29....jedva cekam , samo moram da provjerim dal cijene smjestaja padaju.
Do 16 mogu da otkazem besplatno pa ako ispadne nesto bolje sto da ne..., jesam cifut ha!?
Kazu avio karte pojeftinile pravoGandalfSivi wrote: ↑27/02/2020 01:32
Meni komsije bukvalno dvije godine pricaju kako planiraju put u Italiju za ovaj spring break. Bas ih moram pitati idu li![]()
Ako vec ideš oko Avinjona odi pogledaj kanjon Verona prelijep je. Kuba mi nije nesto posebno. Obišao sam sve kontinente i veliki broj zemalja izvan Europe. Omiljene zemlje su mi Namibija i Bolivija.Nadinka wrote: ↑18/01/2011 08:40 Mmmm putovanja..to je najljepse na sto covjek moze potrositi novac i slobodne dane (kad ima i jedno i drugo)
Pored forum.hr, odlican forum za putovanja je putovanja.info. To je zapravo portal gdje su objedinjene sve tursiticke ponude u Srbiji i uz to je to naravno i forum i ljudi su se straaasno naputovali, znaci putovanja od Grcke i Bugarske do Kube i Transibirske zeljeznice.
Imala sam priliku za neka zanimljiva putovanja, obisla sam Balkan od Ljubljane do Skoplja, pomalo po Evropi i zakljucak ej da su putovanja u samostalnoj reziji uvijek bolja, agencije te tako iznerviraju i naljute (bar nase) jer su uzasno neprofesionalne i bezobrazne).
Od putovanja bih definitivno izdvojila proslogodisnji obilazak Provanse. Isli smo dragi i ja u vlastitoj reziji, boravili kod njegove rodbine i obisli sve, od MArseja, Avinjona, Niema + azurne obale cijele, to je predivna oblast i definitivno cemo ponoviti putovanje jednog proljeca.
Drugo putovanje koje je bilo specificno i posebno je Jerusalem. Potpuno drukcije iskustvo, ali za ljude sa religioznim osjecajem, ogromno i divno i ujedno jako tuzno i tesko.
Najljepsi dio svakog putovanja nije razgledanje građevina, nego upoznavanje ljudi, promatranje njihovog ponasanja, navika. Po tom pitanju, Francuzi su me odusevili, tako lezerni, toliko uzivaju u svemu, podnevna pauza za rucak je ritual pa sve dalje.
Lista zelja mi je ogromna, ali da izdvojim samo one na najvisim pozicijama: Kuba, Moskva,Prag i Rim..
sad su napravili vecu paniku od znatno opasnijeg perioda Ebole , jer je corona stilga na "Savremeni Zapad"exliberal-ex wrote: ↑27/02/2020 02:20Kazu avio karte pojeftinile pravoGandalfSivi wrote: ↑27/02/2020 01:32
Meni komsije bukvalno dvije godine pricaju kako planiraju put u Italiju za ovaj spring break. Bas ih moram pitati idu li![]()
![]()

Pa ove neki mali opis sa nekoliko slicica.Vitezanin wrote: ↑17/01/2011 21:48 Pošto vidim da nema podforum "Turizam", a vidio sam na forum.hr da forumaši masovno pišu gdje su bili, kako im je bilo itd itd, evo da pokušamo nešto slično i ovdje.![]()
Eto: gdje ste bili? Kako vam je bilo? Na kakve probleme ste nailazili na putovanjima? Kako ispuniti formular za vizu? Kako dobiti vizu za neku zemlju? Koliko novca za neku destinaciju ponijeti? Gdje ste spavali? Čime putovati? Kako najjeftnije doći do neke destinacije? Koju avio-kompaniju izabrati za daleke destinacije? Imate li slike? Postavite ih! Ovo i slično- pišite.![]()
Izvol`te!
Dokažimo da ljudi iz BiH također putuju.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()