Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
Novak20

#7076 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

BHCluster wrote: 24/02/2020 15:13

Pa da ne bi bilo kmeke da ga prihvatite zvanicno. :wink:
To je nešto kao sa Pelješkim mostom ?

Možeš da kmečiš, a možeš i da ga zvanično prihvatiš. :zzzz:
Hafis

#7077 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Milenkov buraz wrote: 24/02/2020 13:21
Pod medijskom dehumanizacijom vjerovatno smatraš presude Suda u Hagu? I to je naravno bošnjačka ujdurma.
Klasično izvlačenje riječi iz konteksta i još davanje smjernica na što sam mislio.
Tko je to rekao. Nisam na to mislio. Nosi mi te šuplje, ratne. To nije odgovor.
Dehumanizacija se vrši svakodnevno, od FTV koja je davno prepoznata po tom djelovanju, pa sve do brojnih portala.
Smišljaju se kovanice tipa ''patritotske'', ''proBiH snage''...u borbi protiv ovih ili onih, s tim što su dobri momci, tj ''proBiH snage'' po pravilu svi bošnjački lideri i sve bošnjačke stranke (+ pokoji fikus) neovisno o političkom diskursu, a neprijatelji su antibih Hrvati ili Srbi, ovisno o kontekstu, tj. meti.
Bosanci i Hercegovci nisu konstrukcije već realnost koju imamo na popisu.
Da, radi se o nekoliko postotaka, s tim da ''Hercegovce'' imamo u promilima. U stvari ne znam je li se itko izjasnio kao Bosanac i Hercegovac (zajedno), a pogotovo Hercegovac.
Ko kome može narediti i reći da se izjasni kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat? Na kraju ostali su prepoznati u ustavima u BiH.

Nisam o tome pričao. Ja sam rekao ''eksperimentiranje s nekim novim nazivima nacija'', i naveo primjer ''Bosanci i Hercegovci''.
Pod ostalim podrazumijevam pripadnost manjinama (Rom, Albanac, Crnogorac, Židov i dr.) a ne nekakve ''Bosance i Hercegovce''. Taj pojam ne postoji u Ustavu.
Hafis

#7078 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Uostalom, postojeći Ustav dao je rješenja i za više ili manje neodlučne građane.
Recimo Zlatko Miletić (koji objektivno nema nikakve veze s današnjim nacionalnim izjašnjavanjem), nema nikakvih problema da se osjeća i izjasni kao Hrvat.
Pa recimo i Željko Komšić. Po svom habitusu ljevičar, socijaldemokrata, ljuti zagovornik građanskog uređenja, unikatnog bosanstva, a još sarajevska raja, bez imalo dvojbe se osjeća i izjašnjava kao Hrvat, normalno po svom ocu. A mogao je i on otići u ostale, ali jače ono nacionalno u njemu, a i ne bi imao ovolike današnje osobne koristi.
I onda kažu ne valja se izjašnjavati kao konstituent i to treba ukinuti, a evo vam jasnih primjera. I što im sad obojici fali? Ništa.
Sanjarko

#7079 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Ponavljam: Tesko cemo se mi ovdje dogovorit.
Hafis

#7080 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Sanjarko wrote: 24/02/2020 18:00 Ponavljam: Tesko cemo se mi ovdje dogovorit.
Eh da je barem i ''teško'' u igri.
Po meni je približnije reći ''nikako''.
Čitave generacije odrasle u nakaradnom sistemu i medijskom zaglupljivanju.
Gledam ova ''podmlatke'' u strankama. Jebote, ova ''stara garda'' na vlasti su mala djeca i poštenjačine, za ove mlađe koji nastupaju: gladno, bezobrazno i već namazano.
Kolinda

#7081 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Evo ga, šovinist Amar Češljar, lik koji bi hapsio one koji mirno prosvjeduju u Mostaru gost na N1. Finjak žešći, nisu mu nimalo naškodili stavovi koje je iznio pa ga evo besplatno reklamiraju, njega i njegovu školu bubnjanja...pljuni na Hrvate i ubrzo dobiješ prostor na TV-u..
Sanjarko

#7082 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Hafis wrote: 24/02/2020 18:12
Sanjarko wrote: 24/02/2020 18:00 Ponavljam: Tesko cemo se mi ovdje dogovorit.
Eh da je barem i ''teško'' u igri.
Po meni je približnije reći ''nikako''.
Čitave generacije odrasle u nakaradnom sistemu i medijskom zaglupljivanju.
Gledam ova ''podmlatke'' u strankama. Jebote, ova ''stara garda'' na vlasti su mala djeca i poštenjačine, za ove mlađe koji nastupaju: gladno, bezobrazno i već namazano.
Ma tvrdoglavi smo previse. U startu odmah ukopano razmisljanje i ostalo sve. Pisao sam na nekoj temi nesto u vezi nase tvrdoglavosti i ostaloga.
Hafis

#7083 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kolinda wrote: 24/02/2020 18:13 Evo ga, šovinist Amar Češljar, lik koji bi hapsio one koji mirno prosvjeduju u Mostaru gost na N1. Finjak žešći, nisu mu nimalo naškodili stavovi koje je iznio pa ga evo besplatno reklamiraju, njega i njegovu školu bubnjanja...pljuni na Hrvate i ubrzo dobiješ prostor na TV-u..
Svakom se patrijoti mogla omaknuti takva nesretna izjava, i treba mu dati opet šansu. uostalom, hakirali su mu profil.
Za razliku od današnjih antibih četnika i ustaša kojima je to u krvi.
BHCluster

#7084 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Novak20 wrote: 24/02/2020 15:26
BHCluster wrote: 24/02/2020 15:13

Pa da ne bi bilo kmeke da ga prihvatite zvanicno. :wink:
To je nešto kao sa Pelješkim mostom ?

Možeš da kmečiš, a možeš i da ga zvanično prihvatiš. :zzzz:
Samo sto je peljeski most u drugoj drzavi pa kmecio ili ne ito ti dodje, sto nije slucaj kad si HDZ-ov bot i zivis ovdje. :wink:
BHCluster

#7085 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Hafis wrote: 24/02/2020 18:17
Kolinda wrote: 24/02/2020 18:13 Evo ga, šovinist Amar Češljar, lik koji bi hapsio one koji mirno prosvjeduju u Mostaru gost na N1. Finjak žešći, nisu mu nimalo naškodili stavovi koje je iznio pa ga evo besplatno reklamiraju, njega i njegovu školu bubnjanja...pljuni na Hrvate i ubrzo dobiješ prostor na TV-u..
Svakom se patrijoti mogla omaknuti takva nesretna izjava, i treba mu dati opet šansu. uostalom, hakirali su mu profil.
Za razliku od današnjih antibih četnika i ustaša kojima je to u krvi.
Nesto slicno Sanja Vlaisavljević? :oops:
Milenkov buraz

#7086 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote: 24/02/2020 17:34
Pod medijskom dehumanizacijom vjerovatno smatraš presude Suda u Hagu? I to je naravno bošnjačka ujdurma.
Klasično izvlačenje riječi iz konteksta i još davanje smjernica na što sam mislio.
Dehumanizacija se vrši svakodnevno, od FTV koja je davno prepoznata po tom djelovanju, pa sve do brojnih portala.
Smišljaju se kovanice tipa ''patritotske'', ''proBiH snage''...u borbi protiv ovih ili onih, s tim što su dobri momci, tj ''proBiH snage'' po pravilu svi bošnjački lideri i sve bošnjačke stranke (+ pokoji fikus) neovisno o političkom diskursu, a neprijatelji su antibih Hrvati ili Srbi, ovisno o kontekstu, tj. meti.
Da, radi se o nekoliko postotaka, s tim da ''Hercegovce'' imamo u promilima. U stvari ne znam je li se itko izjasnio kao Bosanac i Hercegovac (zajedno), a pogotovo Hercegovac.
Ko kome može narediti i reći da se izjasni kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat? Na kraju ostali su prepoznati u ustavima u BiH.

Nisam o tome pričao. Ja sam rekao ''eksperimentiranje s nekim novim nazivima nacija'', i naveo primjer ''Bosanci i Hercegovci''.
Pod ostalim podrazumijevam pripadnost manjinama (Rom, Albanac, Crnogorac, Židov i dr.) a ne nekakve ''Bosance i Hercegovce''. Taj pojam ne postoji u Ustavu.
Ne postoji u trenutnom ustavu ni Rom, Albanac, Jevrej i dr. već su prepoznati kao OSTALI. E vidiš ti ostali kojima je sadašnjim ustavom zabranjeno da budu birani su i Bosanci i Hercegovci taman da su dvije osobe ukupno oni će i idućim promjenama ustava biti prepoznati i biće im omogućeno makar na papiru da budu birani.
Last edited by Milenkov buraz on 25/02/2020 09:32, edited 1 time in total.
Milenkov buraz

#7087 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Čović u Busovači: Sve odluke Ustavnog suda BiH moraju se poštivati
ovo je već nešto, možda se počeo dozivati pameti. Terapija sporo djeluje ali izgleda da djeluje. :mrgreen:
Hafis

#7088 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Milenkov buraz wrote: 24/02/2020 20:30

Ne postoji u trenutnom ustavu ni Rom, Albanac, Jevrej i dr. već su prepoznati kao OSTALI. E vidiš ti ostali kojima je sadašnjim ustavom zabranjeno da budu birani su i Bosanci i Hercegovci taman da su dvije osobe ukupno oni će i idućim promjenama ustava biti prepoznati i biće im omogućeno makar na papiru da budu birani.
Ja pokušao definirati velikobošnjačku politiku, roman napisao, a ti izvučeš jednu riječ iz konteksta i sad smo zaglavili na definiciji ostalih.
Da mi sad pređemo na prilog ''makar'' ili glagol ''birati'', a mogli bi i na imenicu ''papir''
Predajem se :thumbup:
Škobo Habu

#7089 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Škobo Habu »

Milenkov buraz wrote: 25/02/2020 09:31
Čović u Busovači: Sve odluke Ustavnog suda BiH moraju se poštivati
ovo je već nešto, možda se počeo dozivati pameti. Terapija sporo djeluje ali izgleda da djeluje. :mrgreen:
Ferman iz Zegeja?
Hafis

#7090 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Normalno. S posebnim akcentom na apelaciju Ljubić.
Meni se čini da je on na to mislio, a vi kako hoćete.
Kolinda

#7091 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Milenkov buraz wrote: 24/02/2020 20:30

Ostali imaju šansu birati i biti birani u DN FBIH ali ne zapadne ih ni jedno mjesto pored lažno izjašnjenih Bošnjaka, ono nešto tipa Anel Šahinović, Edim Fejzić ili Zlatko Miletić kao veliki Hrvati. Jesi vidio da ni jednog Sejdića ni Fincija nema u klubu ostalih, sve bošnjačka imena i prezimena, naravno sasvim slučajno...
Milenkov buraz

#7092 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Milenkov buraz »

Hafis wrote: 25/02/2020 12:26 Normalno. S posebnim akcentom na apelaciju Ljubić.
Meni se čini da je on na to mislio, a vi kako hoćete.
Rekao je sve, sada nije precizirao sa posebnim ili bez posebnog akcenta.
Hafis

#7093 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Hafis »

Kolinda wrote: 25/02/2020 13:00 Ostali imaju šansu birati i biti birani u DN FBIH ali ne zapadne ih ni jedno mjesto pored lažno izjašnjenih Bošnjaka, ono nešto tipa Anel Šahinović, Edim Fejzić ili Zlatko Miletić kao veliki Hrvati. Jesi vidio da ni jednog Sejdića ni Fincija nema u klubu ostalih, sve bošnjačka imena i prezimena, naravno sasvim slučajno...
Sejdić i Finci se polomiše po sudovima, a evo ti sastava kluba ostalih u domu naroda FBiH:

HANDŽIĆ VIBOR
IMŠIROVIĆ SANDRA
KANTAREVIĆ RASIM
SRNA BAJRAMOVIĆ SEGMEDINA
TATARIN SEJAD
TREPANIĆ GRBEŠIĆ MIRELA
ŽULJEVIC ANER

Mogu komotno popunjavati klub Bošnjaka ako zafali koji.
Kolinda

#7094 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Hafis wrote: 25/02/2020 15:49
Kolinda wrote: 25/02/2020 13:00 Ostali imaju šansu birati i biti birani u DN FBIH ali ne zapadne ih ni jedno mjesto pored lažno izjašnjenih Bošnjaka, ono nešto tipa Anel Šahinović, Edim Fejzić ili Zlatko Miletić kao veliki Hrvati. Jesi vidio da ni jednog Sejdića ni Fincija nema u klubu ostalih, sve bošnjačka imena i prezimena, naravno sasvim slučajno...
Sejdić i Finci se polomiše po sudovima, a evo ti sastava kluba ostalih u domu naroda FBiH:

HANDŽIĆ VIBOR
IMŠIROVIĆ SANDRA
KANTAREVIĆ RASIM
SRNA BAJRAMOVIĆ SEGMEDINA
TATARIN SEJAD
TREPANIĆ GRBEŠIĆ MIRELA
ŽULJEVIC ANER

Mogu komotno popunjavati klub Bošnjaka ako zafali koji.
Ali nećeš ti čuti od njih gore da to nije pošteno...zamisli situaciju da tamo sjede:
Ante Hrkać
Jure Kordić
Mate Ivanković
Augustin Čordaš
...
...
...
To bi vrištalo sve u 16...
Jesi vidio kako se diglo na zadnje noge za Opsenicu...samo što nisu javno rekli "ne možete to vi", to je rezervirano samo za nas :skoljka:
Sanjarko

#7095 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Ostalih slabo ima, a neko mora ta mjesta da popuni. Ne znam sta nije jasno u vezi toga. A mora, jer je nakazan/nakaradan ustav.
Kolinda

#7096 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Sanjarko wrote: 25/02/2020 16:47 Ostalih slabo ima, a neko mora ta mjesta da popuni. Ne znam sta nije jasno u vezi toga. A mora, jer je nakazan/nakaradan ustav.
Netko mora??? Valjda bi trebali OSTALI a ne Bošnjaci uvijek i svaki put. Nek stranke kandidiraju "Sejdiće i Fincije"a ne lažno predstavljene Bošnjake...
I volio bi pojašnjenje zašto i ostale ne popunjavaju sve županije?
Sanjarko

#7097 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Kolinda wrote: 25/02/2020 16:50
Sanjarko wrote: 25/02/2020 16:47 Ostalih slabo ima, a neko mora ta mjesta da popuni. Ne znam sta nije jasno u vezi toga. A mora, jer je nakazan/nakaradan ustav.
Netko mora??? Valjda bi trebali OSTALI a ne Bošnjaci uvijek i svaki put. Nek stranke kandidiraju "Sejdiće i Fincije"a ne lažno predstavljene Bošnjake...
Shvatas da i ono sto ima ostalih je staro ili nekvalifikovano itd. Mnogi su i zaposleni u institucijama ili nece itd. Sta treba na silu ljude dovodit iz HR ili SRB itd., na pozicije u BiH itd. Plus ko ce glasati za ostale itd.

Izabrali Komsica nevalja, izabrali Sanju ovdje u Zenici i to vam nije po volji ili? Ne znam joj prezime. Smjenili je jer se spandzala malo sa Fudom, po njima, skupstinarima.
Lincoln-Burrows

#7098 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Lincoln-Burrows »

Jasno je svima da je tih Sejdića i Fincija malo i nedovoljno da se kandidiraju i da popune svoja mjesta u DN,
ali čemu onda inzistiranje na pravu da budu birani ako već imaju svoj DN a ne mogu ni tamo biti izabrani.
Još ni jedan jedini rom ili židov nije sjedio u tom domu za ostale. Čak ni to nije zabrinjavajuće koliko
činjenica da se tamo instaliraju uhljebi koji su svrha sami sebi jer ne zastupaju nikoga pogotovo ne rome i židove.
Kolinda

#7099 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Kolinda »

Sanjarko wrote: 25/02/2020 16:57
Shvatas da i ono sto ima ostalih je staro ili nekvalifikovano itd. Mnogi su i zaposleni u institucijama ili nece itd. Sta treba na silu ljude dovodit iz HR ili SRB itd., na pozicije u BiH itd. Plus ko ce glasati za ostale itd.

Izabrali Komsica nevalja, izabrali Sanju ovdje u Zenici i to vam nije po volji ili? Ne znam joj prezime. Smjenili je jer se spandzala malo sa Fudom, po njima, skupstinarima.
Pa ako je tako koji se k...petljaju i traže svoja prava ako će ih zastupati Bošnjaci ??
Sanjarko

#7100 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Sanjarko »

Kolinda wrote: 25/02/2020 17:07
Sanjarko wrote: 25/02/2020 16:57

Pa ako je tako koji se k...petljaju i traže svoja prava ako će ih zastupati Bošnjaci ??
Cekaj Sanju iz Zenice zastupali Bosnjaci? Zeljka zastupaju Bosnjaci? Kako sam shvatio S-F traze da se obori nakazan/nakaradan IZ BiH po kojem nemogu da budu birani za Predsjednistvo BiH i jos neke pozicije. A u Zenici ostalih ima, a sto ima nece da se bakce s politikom i imaju vec pozicije neke u institucijama od policije do skolstva.

A ostalih gdje su Bosnjaci vecina ima malo, jos veoma demografski staro? Ne kontam sta nije jasno?
Post Reply