To je nešto kao sa Pelješkim mostom ?
Možeš da kmečiš, a možeš i da ga zvanično prihvatiš.
Klasično izvlačenje riječi iz konteksta i još davanje smjernica na što sam mislio.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 13:21
Pod medijskom dehumanizacijom vjerovatno smatraš presude Suda u Hagu? I to je naravno bošnjačka ujdurma.
Da, radi se o nekoliko postotaka, s tim da ''Hercegovce'' imamo u promilima. U stvari ne znam je li se itko izjasnio kao Bosanac i Hercegovac (zajedno), a pogotovo Hercegovac.Bosanci i Hercegovci nisu konstrukcije već realnost koju imamo na popisu.
Ko kome može narediti i reći da se izjasni kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat? Na kraju ostali su prepoznati u ustavima u BiH.
Eh da je barem i ''teško'' u igri.
Ma tvrdoglavi smo previse. U startu odmah ukopano razmisljanje i ostalo sve. Pisao sam na nekoj temi nesto u vezi nase tvrdoglavosti i ostaloga.Hafis wrote: ↑24/02/2020 18:12Eh da je barem i ''teško'' u igri.
Po meni je približnije reći ''nikako''.
Čitave generacije odrasle u nakaradnom sistemu i medijskom zaglupljivanju.
Gledam ova ''podmlatke'' u strankama. Jebote, ova ''stara garda'' na vlasti su mala djeca i poštenjačine, za ove mlađe koji nastupaju: gladno, bezobrazno i već namazano.
Svakom se patrijoti mogla omaknuti takva nesretna izjava, i treba mu dati opet šansu. uostalom, hakirali su mu profil.Kolinda wrote: ↑24/02/2020 18:13 Evo ga, šovinist Amar Češljar, lik koji bi hapsio one koji mirno prosvjeduju u Mostaru gost na N1. Finjak žešći, nisu mu nimalo naškodili stavovi koje je iznio pa ga evo besplatno reklamiraju, njega i njegovu školu bubnjanja...pljuni na Hrvate i ubrzo dobiješ prostor na TV-u..
Samo sto je peljeski most u drugoj drzavi pa kmecio ili ne ito ti dodje, sto nije slucaj kad si HDZ-ov bot i zivis ovdje.
Nesto slicno Sanja Vlaisavljević?Hafis wrote: ↑24/02/2020 18:17Svakom se patrijoti mogla omaknuti takva nesretna izjava, i treba mu dati opet šansu. uostalom, hakirali su mu profil.Kolinda wrote: ↑24/02/2020 18:13 Evo ga, šovinist Amar Češljar, lik koji bi hapsio one koji mirno prosvjeduju u Mostaru gost na N1. Finjak žešći, nisu mu nimalo naškodili stavovi koje je iznio pa ga evo besplatno reklamiraju, njega i njegovu školu bubnjanja...pljuni na Hrvate i ubrzo dobiješ prostor na TV-u..
Za razliku od današnjih antibih četnika i ustaša kojima je to u krvi.
Ne postoji u trenutnom ustavu ni Rom, Albanac, Jevrej i dr. već su prepoznati kao OSTALI. E vidiš ti ostali kojima je sadašnjim ustavom zabranjeno da budu birani su i Bosanci i Hercegovci taman da su dvije osobe ukupno oni će i idućim promjenama ustava biti prepoznati i biće im omogućeno makar na papiru da budu birani.Hafis wrote: ↑24/02/2020 17:34Klasično izvlačenje riječi iz konteksta i još davanje smjernica na što sam mislio.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 13:21
Pod medijskom dehumanizacijom vjerovatno smatraš presude Suda u Hagu? I to je naravno bošnjačka ujdurma.
Tko je to rekao. Nisam na to mislio. Nosi mi te šuplje, ratne. To nije odgovor.
Dehumanizacija se vrši svakodnevno, od FTV koja je davno prepoznata po tom djelovanju, pa sve do brojnih portala.
Smišljaju se kovanice tipa ''patritotske'', ''proBiH snage''...u borbi protiv ovih ili onih, s tim što su dobri momci, tj ''proBiH snage'' po pravilu svi bošnjački lideri i sve bošnjačke stranke (+ pokoji fikus) neovisno o političkom diskursu, a neprijatelji su antibih Hrvati ili Srbi, ovisno o kontekstu, tj. meti.
Da, radi se o nekoliko postotaka, s tim da ''Hercegovce'' imamo u promilima. U stvari ne znam je li se itko izjasnio kao Bosanac i Hercegovac (zajedno), a pogotovo Hercegovac.Bosanci i Hercegovci nisu konstrukcije već realnost koju imamo na popisu.
Ko kome može narediti i reći da se izjasni kao Bošnjak, Srbin ili Hrvat? Na kraju ostali su prepoznati u ustavima u BiH.
Nisam o tome pričao. Ja sam rekao ''eksperimentiranje s nekim novim nazivima nacija'', i naveo primjer ''Bosanci i Hercegovci''.
Pod ostalim podrazumijevam pripadnost manjinama (Rom, Albanac, Crnogorac, Židov i dr.) a ne nekakve ''Bosance i Hercegovce''. Taj pojam ne postoji u Ustavu.
ovo je već nešto, možda se počeo dozivati pameti. Terapija sporo djeluje ali izgleda da djeluje.Čović u Busovači: Sve odluke Ustavnog suda BiH moraju se poštivati
Ja pokušao definirati velikobošnjačku politiku, roman napisao, a ti izvučeš jednu riječ iz konteksta i sad smo zaglavili na definiciji ostalih.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 20:30Ne postoji u trenutnom ustavu ni Rom, Albanac, Jevrej i dr. već su prepoznati kao OSTALI. E vidiš ti ostali kojima je sadašnjim ustavom zabranjeno da budu birani su i Bosanci i Hercegovci taman da su dvije osobe ukupno oni će i idućim promjenama ustava biti prepoznati i biće im omogućeno makar na papiru da budu birani.Hafis wrote: ↑24/02/2020 17:34Klasično izvlačenje riječi iz konteksta i još davanje smjernica na što sam mislio.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 13:21
Dehumanizacija se vrši svakodnevno, od FTV koja je davno prepoznata po tom djelovanju, pa sve do brojnih portala.
Smišljaju se kovanice tipa ''patritotske'', ''proBiH snage''...u borbi protiv ovih ili onih, s tim što su dobri momci, tj ''proBiH snage'' po pravilu svi bošnjački lideri i sve bošnjačke stranke (+ pokoji fikus) neovisno o političkom diskursu, a neprijatelji su antibih Hrvati ili Srbi, ovisno o kontekstu, tj. meti.
Nisam o tome pričao. Ja sam rekao ''eksperimentiranje s nekim novim nazivima nacija'', i naveo primjer ''Bosanci i Hercegovci''.
Pod ostalim podrazumijevam pripadnost manjinama (Rom, Albanac, Crnogorac, Židov i dr.) a ne nekakve ''Bosance i Hercegovce''. Taj pojam ne postoji u Ustavu.
Ferman iz Zegeja?Milenkov buraz wrote: ↑25/02/2020 09:31ovo je već nešto, možda se počeo dozivati pameti. Terapija sporo djeluje ali izgleda da djeluje.Čović u Busovači: Sve odluke Ustavnog suda BiH moraju se poštivati![]()
Ostali imaju šansu birati i biti birani u DN FBIH ali ne zapadne ih ni jedno mjesto pored lažno izjašnjenih Bošnjaka, ono nešto tipa Anel Šahinović, Edim Fejzić ili Zlatko Miletić kao veliki Hrvati. Jesi vidio da ni jednog Sejdića ni Fincija nema u klubu ostalih, sve bošnjačka imena i prezimena, naravno sasvim slučajno...Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 20:30Ne postoji u trenutnom ustavu ni Rom, Albanac, Jevrej i dr. već su prepoznati kao OSTALI. E vidiš ti ostali kojima je sadašnjim ustavom zabranjeno da budu birani su i Bosanci i Hercegovci taman da su dvije osobe ukupno oni će i idućim promjenama ustava biti prepoznati i biće im omogućeno makar na papiru da budu birani.Hafis wrote: ↑24/02/2020 17:34Klasično izvlačenje riječi iz konteksta i još davanje smjernica na što sam mislio.Milenkov buraz wrote: ↑24/02/2020 13:21
Sejdić i Finci se polomiše po sudovima, a evo ti sastava kluba ostalih u domu naroda FBiH:Kolinda wrote: ↑25/02/2020 13:00 Ostali imaju šansu birati i biti birani u DN FBIH ali ne zapadne ih ni jedno mjesto pored lažno izjašnjenih Bošnjaka, ono nešto tipa Anel Šahinović, Edim Fejzić ili Zlatko Miletić kao veliki Hrvati. Jesi vidio da ni jednog Sejdića ni Fincija nema u klubu ostalih, sve bošnjačka imena i prezimena, naravno sasvim slučajno...
Ali nećeš ti čuti od njih gore da to nije pošteno...zamisli situaciju da tamo sjede:Hafis wrote: ↑25/02/2020 15:49Sejdić i Finci se polomiše po sudovima, a evo ti sastava kluba ostalih u domu naroda FBiH:Kolinda wrote: ↑25/02/2020 13:00 Ostali imaju šansu birati i biti birani u DN FBIH ali ne zapadne ih ni jedno mjesto pored lažno izjašnjenih Bošnjaka, ono nešto tipa Anel Šahinović, Edim Fejzić ili Zlatko Miletić kao veliki Hrvati. Jesi vidio da ni jednog Sejdića ni Fincija nema u klubu ostalih, sve bošnjačka imena i prezimena, naravno sasvim slučajno...
HANDŽIĆ VIBOR
IMŠIROVIĆ SANDRA
KANTAREVIĆ RASIM
SRNA BAJRAMOVIĆ SEGMEDINA
TATARIN SEJAD
TREPANIĆ GRBEŠIĆ MIRELA
ŽULJEVIC ANER
Mogu komotno popunjavati klub Bošnjaka ako zafali koji.
Netko mora??? Valjda bi trebali OSTALI a ne Bošnjaci uvijek i svaki put. Nek stranke kandidiraju "Sejdiće i Fincije"a ne lažno predstavljene Bošnjake...
Shvatas da i ono sto ima ostalih je staro ili nekvalifikovano itd. Mnogi su i zaposleni u institucijama ili nece itd. Sta treba na silu ljude dovodit iz HR ili SRB itd., na pozicije u BiH itd. Plus ko ce glasati za ostale itd.
Pa ako je tako koji se k...petljaju i traže svoja prava ako će ih zastupati Bošnjaci ??Sanjarko wrote: ↑25/02/2020 16:57Shvatas da i ono sto ima ostalih je staro ili nekvalifikovano itd. Mnogi su i zaposleni u institucijama ili nece itd. Sta treba na silu ljude dovodit iz HR ili SRB itd., na pozicije u BiH itd. Plus ko ce glasati za ostale itd.
Izabrali Komsica nevalja, izabrali Sanju ovdje u Zenici i to vam nije po volji ili? Ne znam joj prezime. Smjenili je jer se spandzala malo sa Fudom, po njima, skupstinarima.
Cekaj Sanju iz Zenice zastupali Bosnjaci? Zeljka zastupaju Bosnjaci? Kako sam shvatio S-F traze da se obori nakazan/nakaradan IZ BiH po kojem nemogu da budu birani za Predsjednistvo BiH i jos neke pozicije. A u Zenici ostalih ima, a sto ima nece da se bakce s politikom i imaju vec pozicije neke u institucijama od policije do skolstva.Kolinda wrote: ↑25/02/2020 17:07Pa ako je tako koji se k...petljaju i traže svoja prava ako će ih zastupati Bošnjaci ??Sanjarko wrote: ↑25/02/2020 16:57Shvatas da i ono sto ima ostalih je staro ili nekvalifikovano itd. Mnogi su i zaposleni u institucijama ili nece itd. Sta treba na silu ljude dovodit iz HR ili SRB itd., na pozicije u BiH itd. Plus ko ce glasati za ostale itd.
Izabrali Komsica nevalja, izabrali Sanju ovdje u Zenici i to vam nije po volji ili? Ne znam joj prezime. Smjenili je jer se spandzala malo sa Fudom, po njima, skupstinarima.