FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
Tempo
ZeModerator

#10951 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tempo »

Škobo Habu wrote: 24/02/2020 09:12 HadžiFejs je već godinama otužno žurnalističko spadalo koje ne bira sredstva da podigne gledanost svoje još otužnije televizije.

Jeftini populistički trikovi, atmosfera kao kod Jerry Springera - samo na balkanski, još tragikičniji način, egoizam koji naprosto zahtjeva od vas da prebacite kanal, jer se tom egoizmu mogu samo diviti oni koji su mentalno slični samom Senadu.

Njegov pokušaj da ispadne kontroverzan tv voditelj je čista banalizacija zanata kojimn se bavi, ta servilnost spram sugovornika, manjak svake profesionalnosti kako bi u prvi plan izbilo to kako je on "dobar" sa svakim, običan je cirkus za puk koji, između "Farme" i "Zvezdi Granda", svoje političke stavove bazira na Face-u.

A, Face je ništa drugo nego mjesto gdje svaki "javni djelatnik" može dobiti priliku da popravi svoj rejting. Naravno, uz konkretnu protu-uslugu.
a povremeno i po potrebi se cijele emisije posvete diskretidaciji lijevo orijentisanih gradjanskih politickih partija ili njihovih clanova/vodja.
Škobo Habu

#10952 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Tempo wrote: 24/02/2020 09:17
a povremeno i po potrebi se cijele emisije posvete diskretidaciji lijevo orijentisanih gradjanskih politickih partija ili njihovih clanova/vodja.
Komšić je jedan od političara koji se preplatio na popravljanje rejtinga kod Senada.
Tempo
ZeModerator

#10953 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tempo »

Škobo Habu wrote: 24/02/2020 09:55
Tempo wrote: 24/02/2020 09:17
Komšić je jedan od političara koji se preplatio na popravljanje rejtinga kod Senada.
pa on nije lijevo orjentisana gradjanska partija. on je desno orjentisana kvinsliska partija. kod senada je kod svoje kuce.
Škobo Habu

#10954 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

Komšić nema ideologiju, osim one koja mu trenutno odgovara.

Stručno se to naziva populizam, a kod nas je odomaćeno pod nazivom - prodavanje ubleha. :mrgreen:
Abate Fetel

#10955 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Abate Fetel »

Škobo Habu wrote: 24/02/2020 10:34 Komšić nema ideologiju, osim one koja mu trenutno odgovara.

Stručno se to naziva populizam, a kod nas je odomaćeno pod nazivom - prodavanje ubleha. :mrgreen:
kako će alkoholičar i belo linijaš da ima neku ideologiju?
Banksy

#10956 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Banksy »

Škobo Habu wrote: 24/02/2020 10:34
Komšić nema ideologiju, osim one koja mu trenutno odgovara.

Zapravo one ideologije koju mu SDA servira. On je tek izvršitelj.
Tempo
ZeModerator

#10957 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tempo »

Maraschino wrote: 23/02/2020 20:10
ExNihilo wrote: 23/02/2020 19:20 Najtužniji trenutak intervjua.

Senad: Šta kad bih ja sad stavio zastavu BiH ovdje?

Dodik: Pa stavi. Nije problem.

Senad: Dakle, da stavim zastavu?

Tehničar u pozadini nesiguran da li da donese zastavu u kadar ili ne.

Dodik: Stavite zastavu tu, nemojte se brinuti. Nek' je gleda, nek uživa.

Senad: DAJ ZASTAVU OVAMO!

:lol:
mozda je to simpaticno nekome ali recimo meni nije.
tu mi je senad gori od dodika. pokusava ga oprati kao eto vidite da dodik nema nista protiv drzavne zastave a u stvarnom zivotu je nigdje nema u dodikovoj okolini(osim u zgradi predsjednistva).
sta ga imas da pitas, postavis je na sto i snimas reakciju.
od dodika djikana gori su mi senadi djikani, one hinjske ulizice. dodik ti kaze sta i kako i znas na cemu si sa njim a senadima nikad ne znas.
sta ce senad mahat zastavom. jebemumater valjda ima zakon o upotrebi zastave, a ne da je kaci kako je kome urcu cejf. jos je deficitasi okrenu naopako.
Tempo
ZeModerator

#10958 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Tempo »

jazzer wrote: 24/02/2020 08:34 Nema novinara u BiH koji je u odredjenom aktuelnom trenutku imao aktuelnije goste (ne samo Dodik u subotu)
a da je vise puta sjebao interview.

Gost taman krene da izusti nesto sto svi ocekujemo da cujemo, Senad mu upadne sa nekom konstatacijom ili se
uhvati za neki detalj u tom trenutku apsolutno nevazan
.

Upada u rijec zbog nebitnog podpitanja, skrene temu u trenutku kada ocekujemo neki bitan odgovor..

Patnja ziva gledati ga dok nekoga intevjuise.
i slozi facu ko on nesto pametan, taman pogadja u sustinu centra srzi problema.
freelancerusk

#10959 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by freelancerusk »

tu mi je senad gori od dodika. pokusava ga oprati kao eto vidite da dodik nema nista protiv drzavne zastave a u stvarnom zivotu je nigdje nema u dodikovoj okolini(osim u zgradi predsjednistva).
od dodika djikana gori su mi senadi djikani, one hinjske ulizice. dodik ti kaze sta i kako i znas na cemu si sa njim a senadima nikad ne znas.

Ma uvijek ima neke pokušaje da izazove skandal.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10960 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by _BataZiv_0809 »

Pogledao sam, bolje rečeno poslušao, ovaj intervju sa Dodikom iz neke morbidne znatiželje i samo mogu reći bože sačuvaj i sakloni. :run:

Senad očajno nepripremljen :-) . Totalni cringe sa njegovom očaranošću Dodikovim seljačkim doskočicama. :lol: Toliko zicera da Dodika udari argumentima je fulio, da ne znam izabrati najgori. Jednostavno nije dorastao Dodiku naročito kad ga krene demagogija (a kad ga ne krene :D ). Trebao je pogledati kako to radi Aco Stanković koji je Dodika satjerao u ćošak beskompromisnim "no bullshit" pristupom.

Eh dvije misli su mi ipak dominantne pa cu ih ovdje navesti:

1.)Kada je Dodik negirao hiljadugodisnju istoriju Bosne, u jednom trenutku je rekao u fazonu pa eto sve i da jeste postojala neka drzava prije 1000 godina, ona tad nije bila u ovim granicama. Malo bolje pripremljen i informisan novinar bi mu vrlo lako mogao odgovoriti da ni Srbija nije u istim granicama koje je imala za vrijeme Sretenjskog ustava kojeg danas obilježava kao dan državnosti :D

2.) Sam Dodik, doduše iz pogrešnih pobuda, je potvrdio besmilenost one teze koja je česta na forumu, koja na kritiku neke pojave u Sarajevu odgovara u fazonu "a što ne idu u Banjaluku ili Široki da vide kako će se provest"...Sarajevo ima veći simbolički značaj i ono naprosto mora biti primjer, ne može mu provincija biti mjera....
strucnjakdemagog

#10961 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by strucnjakdemagog »

Gledao sam samo prvu polovinu intervjua i stekao utisak da je Dodik veći prijatelj BiH nego i Komšić i Džaferović.
il dottore

#10962 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by il dottore »

jazzer wrote: 24/02/2020 08:34 Nema novinara u BiH koji je u odredjenom aktuelnom trenutku imao aktuelnije goste (ne samo Dodik u subotu)
a da je vise puta sjebao interview.

Gost taman krene da izusti nesto sto svi ocekujemo da cujemo, Senad mu upadne sa nekom konstatacijom ili se
uhvati za neki detalj u tom trenutku apsolutno nevazan.

Upada u rijec zbog nebitnog podpitanja, skrene temu u trenutku kada ocekujemo neki bitan odgovor..

Patnja ziva gledati ga dok nekoga intevjuise.
:thumbup:
Da Senad zna koliko sam mu puta spomenuo komplet familiju kad počne uskakati čovjeku u odgovor.
Jedino što sam dosad upratio da mu Milo Đukanović nije dozvolio da ga remeti dok govori svojim retardiranim upadicama.
dustaban

#10963 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by dustaban »

freelancerusk wrote: 24/02/2020 19:00
Sasvim pogrešna konstatacija. Senad je činio sve da izbjegne skandal. Šteta što umjesto njega nije bio Zvonko Komšić.
Svi Senadovi intervjui su protkani EPP dilovima...
:roll:
OldMayor

#10964 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by OldMayor »

_BataZiv_0809 wrote: 25/02/2020 17:44 Pogledao sam, bolje rečeno poslušao, ovaj intervju sa Dodikom iz neke morbidne znatiželje i samo mogu reći bože sačuvaj i sakloni. :run:

Senad očajno nepripremljen :-) . Totalni cringe sa njegovom očaranošću Dodikovim seljačkim doskočicama. :lol: Toliko zicera da Dodika udari argumentima je fulio, da ne znam izabrati najgori. Jednostavno nije dorastao Dodiku naročito kad ga krene demagogija (a kad ga ne krene :D ). Trebao je pogledati kako to radi Aco Stanković koji je Dodika satjerao u ćošak beskompromisnim "no bullshit" pristupom.

Eh dvije misli su mi ipak dominantne pa cu ih ovdje navesti:

1.)Kada je Dodik negirao hiljadugodisnju istoriju Bosne, u jednom trenutku je rekao u fazonu pa eto sve i da jeste postojala neka drzava prije 1000 godina, ona tad nije bila u ovim granicama. Malo bolje pripremljen i informisan novinar bi mu vrlo lako mogao odgovoriti da ni Srbija nije u istim granicama koje je imala za vrijeme Sretenjskog ustava kojeg danas obilježava kao dan državnosti :D

2.) Sam Dodik, doduše iz pogrešnih pobuda, je potvrdio besmilenost one teze koja je česta na forumu, koja na kritiku neke pojave u Sarajevu odgovara u fazonu "a što ne idu u Banjaluku ili Široki da vide kako će se provest"...Sarajevo ima veći simbolički značaj i ono naprosto mora biti primjer, ne može mu provincija biti mjera....
Senad jednostavni kaska sa podpitanjima. Jer podpitanja su upravo najbitnija. Dakle, kad ti nesto sagovornik odgovori ti onda treba da znas u 1 milisekundi da skontas podpitanje gdje ces ga uhvatiti u laži, stjerati u cosak.

Veoma, veoma malo novinara ima tu sposobnost.

I nazalost, oni "najglasniji" novinari koji dobijaju na tacni odlicne goste su zapravo karina - mislim tu na Senada, na Amira sa N1, o ovima ostalim mislim sta pricati. Hayat doveo voditeljicu, jebote Bakir joj trabunja, ona ne smije nista da ga pita, ono dao joj na papiru pitanja i ajd biflaj.
OldMayor

#10965 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by OldMayor »

Romanista 101% wrote: 23/02/2020 20:47 Sto je najgore za dvije sedmice ce Senad opet paljbu po Dodiku, kad ovaj opet izmisli nesto novo i blokira drzavu. Ko bajagi neprijatelji, i kad ovom zatreba usluga, napravice jos jedan intervju da mu podigne popularnost, gdje ce ga pitati za sat na ruci, igrali basketa, imali curu i tako ta pitanja. Interesantno da Bosnjacki mediji vise pise o Dodiku nego srpski. Gdje god da udjem, samo njega vidim.
I ono sto je veoma zanimljivo da mediji u entitetu rs pisu malo odnosno nikako "o nama". Dakle, tu i tamo ce spomenuti Bakira i to je to.

Inace, politicari iz rs-a, njihov recept je providan.

Dakle, prvo se "probijes" u medije Federacije. Kazes nesto lijepo o Bosni, bilo sta, neku sitnicu, eto ti poziva, zovu te svi redom. Eh, kad to zavrsis, onda ides sa onim sto ustvari iskreno i jesi u svom brlogu.

Onda, po automatizmu ti federalni mediji rade besplatno marketing. Redom te krenu pljuvati. I sto te vise prozivaju po federaciji, nazivaju cetnikom...rejting u RS-u raste. I trivicka, drasko i svi oni ce dobiti iskljucivo vise glasova, jer su ih fedarlni mediji stvorili...i niko drugi.

I tako dobijes Vukana...dobijes Jelenu Trivic, Draska itd itd.

Uostalom, tako je nastao i sam Milorad Dodik. Bez federacije, nasih medija, taj lik bi bio nebitan u rs-u.
Last edited by OldMayor on 26/02/2020 14:21, edited 1 time in total.
ExNihilo

#10966 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

dustaban wrote: 26/02/2020 13:13
freelancerusk wrote: 24/02/2020 19:00
Sasvim pogrešna konstatacija. Senad je činio sve da izbjegne skandal. Šteta što umjesto njega nije bio Zvonko Komšić.
Svi Senadovi intervjui su protkani EPP dilovima...
:roll:
Kakav ba Zvonko, mali nadrkanko. Još jedan novinar koji misli da je nadrkana konverzacija i svađanje s gostom poenta intervjua.
OldMayor

#10967 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by OldMayor »

ExNihilo wrote: 26/02/2020 14:20 Kakav ba Zvonko, mali nadrkanko. Još jedan novinar koji misli da je nadrkana konverzacija i svađanje s gostom poenta intervjua.
Od novinara koji dovode aktuelne goste i postavljaju im skakljivija pitanja, mislim da nemamo boljeg. Ako nista postavlja prava pitanja, a pogodi i sa podpitanjima. Pogledaj njegov intervju sa Dodikom. Pa onda Senadov. I sam uoci razliku.

Senad isto tako postavi provokativno pitanje ponekad, al to nekako prodje kroz salu, ono...da sad kazes da je nekog gosta dokrajcio. Nije. Podilazi svakome od njih.

Slomio se sav pricajuci iz emisije u emisiju o dodiku...i sta bi na kraju? Veliko nista. :run:
ExNihilo

#10968 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

OldMayor wrote: 26/02/2020 14:24
ExNihilo wrote: 26/02/2020 14:20 Kakav ba Zvonko, mali nadrkanko. Još jedan novinar koji misli da je nadrkana konverzacija i svađanje s gostom poenta intervjua.
Od novinara koji dovode aktuelne goste i postavljaju im skakljivija pitanja, mislim da nemamo boljeg. Ako nista postavlja prava pitanja, a pogodi i sa podpitanjima. Pogledaj njegov intervju sa Dodikom. Pa onda Senadov. I sam uoci razliku.

Senad isto tako postavi provokativno pitanje ponekad, al to nekako prodje kroz salu, ono...da sad kazes da je nekog gosta dokrajcio. Nije. Podilazi svakome od njih.

Slomio se sav pricajuci iz emisije u emisiju o dodiku...i sta bi na kraju? Veliko nista. :run:
Gledao sam oba. Senadov je odron, ali još uvijek bolji od promašene profesije zvane Zvonko.
Škobo Habu

#10969 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Škobo Habu »

OldMayor wrote: 26/02/2020 14:20
I tako dobijes Vukana...dobijes Jelenu Trivic, Draska itd itd.

Uostalom, tako je nastao i sam Milorad Dodik. Bez federacije, nasih medija, taj lik bi bio nebitan u rs-u.
Eh, a Dragan Čavić!? Uzdanica federalnih medija.
¤ jelena ¤

#10970 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ¤ jelena ¤ »

Poslije intervjua s Đukanovićem i one face kad tugaljivo izgovara: Neeeećete doći?! - nema se šta više gledati...odron odrona, brate mili.

Lijepo je što me podsjetio zbog čega više ne gledam domaće medije. :cry:
Kockasti

#10971 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Kockasti »

Opet cetnik pocetnik u emisiji. E moj Senade idi u rs pa tamo vodi dnevnike. Dovodis govno koje slavi 9 januar
ExNihilo

#10972 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by ExNihilo »

Ima li ljigavijeg lika u vasioni.
muha_sa

#10973 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by muha_sa »

Kockasti wrote: 28/02/2020 19:27 Opet cetnik pocetnik u emisiji. E moj Senade idi u rs pa tamo vodi dnevnike. Dovodis govno koje slavi 9 januar
Dobra mu priča o porjeklu njegovog naroda :lol:
Hame_
Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!

#10974 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by Hame_ »

Mene na TV privuku gosti, ne voditelji.
zippoo87

#10975 Re: FACE TV - Televizija Senada Hadžifejzovića

Post by zippoo87 »

dosadio mi vise ovaj Drasko...Senad ga iz samo njemu poznatih razloga gura i forsira

ali Drasko vise nema nove price,samo se ponavlja i vrti u krug...
Locked