Demokratska fronta Željko Komšić

bunk

#43826 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

Samo vi svoj poso.
MAP je aktiviran i nema nazad nikad vise.
Kad ko cuo da nestane goriva apachima..
Strane sudije ostaju.
Izborni zakon samo kako aminuju ameri.
A dodik ko isvaki drugi politicar..potrosan.
Osim dinamic duoa iz " BH bloka".
Za franceka :mrgreen:
drug_profi

#43827 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

Ma ja kad se suocis sa nekim istinama ide povlacenje u sigurnost svojih iluzija.
Hakiz

#43828 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Hakiz »

bunk wrote: 19/02/2020 12:26
A prihvaticu svaki izborni zakon koji EU i SAD smatraju dobrim.
SAD nam napravi Dejton i tako nas uvali u ovo sve.

A EU ionako sve radi kukavički, samo da se nekome ne zamjeri. Da se ne zamjeri SAD-u zbog love i političko-vojno-obavještajnog uticaja, Arapima zbog nafte, Rusima zbog plina, Kinezima isto zbog love...

Ne zna se ko je gori od njih.

Ko zna, možda bi bilo najbolje da Ameri šakom od sto i oni nam donesu Ustav i zakone. I pobrinu se da se provedu. Ali, oni neće da gube vrijeme, energiju i novac na nas. EU takođe, niti hoće niti je sposobna.

Nema nam spasa, propasti nećemo.
Last edited by Hakiz on 19/02/2020 13:41, edited 1 time in total.
bunk

#43829 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

drug_profi wrote: 19/02/2020 13:34 Ma ja kad se suocis sa nekim istinama ide povlacenje u sigurnost svojih iluzija.
Nije aktiviran MAP ?
Mislis da ima sanse da se izvucemo iz Natoa?
Ja usnio apache u Seheru?
Jel to odlaze sudije strane?
Mislis da ce sda,df i sbb gladati za naci izborni zakon?
Relax bro.
drug_profi

#43830 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by drug_profi »

bunk wrote: 19/02/2020 13:39
drug_profi wrote: 19/02/2020 13:34 Ma ja kad se suocis sa nekim istinama ide povlacenje u sigurnost svojih iluzija.
Nije aktiviran MAP ?
Mislis da ima sanse da se izvucemo iz Natoa?
Ja usnio apache u Seheru?
Jel to odlaze sudije strane?
Mislis da ce sda,df i sbb gladati za naci izborni zakon?
Relax bro.
Aktiviran MAP, i...? Sta dalje? Ovo gdje smo sad u NATO integracijama je isto gdje smo bili 2006. ako ne i gore jer su Zakon o odbrani stavili pod upitnik.
Ne mislim se ja izvlaciti iz NATO-a. Narocito jer se ne mozes izvuci iz neceg u cemu i nisi.
Apaches su sasvim druga poruka od one koju si ti razumio.
Sudije su tu, ali pitanje je kakve koristi od toga iko ima. Presude se ne provode ako ti se ne svide.
SDA ce glasati za izborni zakon koji pase HDZ-u. Mark my words. Čim budu mogli da to podvale kao krivicu nekom drugom.
bunk

#43831 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

:zzzz: :zzzz: ha sta rece da Komsic podnese ostavku, hoce qrac :zzzz: :zzzz:
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#43832 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by izvrsni direktor »

bunk wrote: 19/02/2020 13:54 :zzzz: :zzzz: ha sta rece da Komsic podnese ostavku, hoce qrac :zzzz: :zzzz:
Sta ima novo u koaliciji?
Kako teku dogovori sa koalicionim partnerima covketom i dodom?
bunk

#43833 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by bunk »

izvrsni direktor wrote: 19/02/2020 14:12
bunk wrote: 19/02/2020 13:54 :zzzz: :zzzz: ha sta rece da Komsic podnese ostavku, hoce qrac :zzzz: :zzzz:
Sta ima novo u koaliciji?
Kako teku dogovori sa koalicionim partnerima covketom i dodom?

..uvijek konstruktivan direktor
JThomas

#43834 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

dakle, pro bono savjetnik naslovnog političara nam kaže da aleksandru vučiću treba vjerovati. to izgleda uopšte nije zanimljiva tema za vreli i strastveni patriotski diskurs, iako je sam vučić jednoglasno oglašen kao neprijatelj. i vjerovatno je paranoja zapitati se, ako savjetnik za takav svoj rad ne prima naknadu ovdje i od naše države, prima li negdje drugo i od neke druge?
Škobo Habu

#43835 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Pro bosansko-hercegovačka politika, kojom se toliko busa u prsa trojac od Bakira, Željka i Fahrudina, nema ni kičmu, niti ima muda.

Obična šarada.

Trebamo svi vjerovati lideru države koja je po bijelom svijetu agitirala protiv britanske incijative o srebreničkom genocidu u UN-u.
I kojeg je, kao takvog, Alijin poletarac ugostio u Srebrenici. I ukrao cjelokupan šou...
Point.

#43836 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Alternativa je?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#43837 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Chmoljo »

Ne znam. Ne znam Senade, eto... Ne znam.
MarshalDodik

#43838 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by MarshalDodik »

bunk wrote: 19/02/2020 13:30
Izborni zakon samo kako aminuju ameri.
Samo djeca misle da su za promjenu izbornog potrebne necije ruke u parlamentu itd...
Ko god da to izglasa i sta god da se desi mi moramo znati da je to ili Allahova volja ili volja Amera
Styling

#43839 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Styling »

Hakiz wrote: 19/02/2020 13:38
bunk wrote: 19/02/2020 12:26
A prihvaticu svaki izborni zakon koji EU i SAD smatraju dobrim.
SAD nam napravi Dejton i tako nas uvali u ovo sve.

A EU ionako sve radi kukavički, samo da se nekome ne zamjeri. Da se ne zamjeri SAD-u zbog love i političko-vojno-obavještajnog uticaja, Arapima zbog nafte, Rusima zbog plina, Kinezima isto zbog love...

Ne zna se ko je gori od njih.

Ko zna, možda bi bilo najbolje da Ameri šakom od sto i oni nam donesu Ustav i zakone. I pobrinu se da se provedu. Ali, oni neće da gube vrijeme, energiju i novac na nas. EU takođe, niti hoće niti je sposobna.

Nema nam spasa, propasti nećemo.
Bunk je tipicni predstavnik SDA-ovskog Bosnjaka. Ide snishodljivo. Eto, ja cu prihvatiti sve sto odgovara EU i SAD. Nemam svoje misljenje ni stav, ali ako oni kazu da je nesto dobro za nas, jer mi nemamo pojma, ja cu sve prihvatiti. Bolje oni znaju sta valja za nas nego mi. Zato su Bosnjaci uvijek u defanzivi, moj Bunk. Bakir se ponasa k’o nedonosce. Ni stava, ni akcije. Uvijek samo reakcija i pozivanje medjunarodne zajednice u pomoc. Pih.
Škobo Habu

#43840 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Point. wrote: 20/02/2020 01:12 Alternativa je?
Alternativa je davno propuštena.

Recimo, nakon onoga Vučićevog i Nikolićevog otvorenog agitiranja protiv britanske rezolucije u UN-u, te Vučićeva spektakla koji je napravio na komemoraciji u Srebrenici, Bakir Izetbegović je trebao da nestane sa političke scene.

Trebalo ga je pomesti željeznom metlom.

Pogotovo nakon svega toga kada osvane u Beogradu igrajući šah sa Vučićem. Bošnjačke slabe tačke su oduvijek bili lideri tog naroda, a ne oni iz susjedstva.
JThomas

#43841 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by JThomas »

pošto je politika umijeće mogućeg, možda za početak nemati savjetnika u džepu onoga od koga nas "braniš".

ali pošto je reprezentacija, i to je očito državnička mudrost i relaksiranje odnosa.
kmirsad

#43842 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by kmirsad »

Predsjedništvo DF-a, Na Mešaličev i Begičev prijedlog raspustilo Gradske odbore DF-a u Tuzli i Živinicama.
plonker

#43843 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by plonker »

Styling wrote: 20/02/2020 06:48 Bunk je tipicni predstavnik SDA-ovskog Bosnjaka. Ide snishodljivo. Eto, ja cu prihvatiti sve sto odgovara EU i SAD. Nemam svoje misljenje ni stav, ali ako oni kazu da je nesto dobro za nas, jer mi nemamo pojma, ja cu sve prihvatiti. Bolje oni znaju sta valja za nas nego mi. Zato su Bosnjaci uvijek u defanzivi, moj Bunk. Bakir se ponasa k’o nedonosce. Ni stava, ni akcije. Uvijek samo reakcija i pozivanje medjunarodne zajednice u pomoc. Pih.
E zato Dodik neće više ni da priča sa domaćim političarima o ovim bitnijim stvarima, uspostavio je ili tačnije rečeno isprovocirao je direktnu vezu sa USA diplomatijom. Iako to sada izgleda, nakon jučerašnjih zatezanja i prijetnji od strane USA ambasadora, da je Dodik stjeran u ćošak, mislim da će na kraju ipak postići dogovor sa USA, a sve mimo bošnjačkih i "probosanskih" političara. Na kraju krajeva oni i jesu pustili USA diplomatiji da radi u njihovo ime, odnosno dali su im bjanko nalog da mogu odlučivati o njihovoj sudbini. Ono što Dodik dogovori sa USA ambasadorom ostaje između njih dvojice, a bošnjačka elita će saznati samo one stvari koje im ambasador kaže. Poznavajući američku diplomatiju i njihovo djelovanje, bojim se da će deblji kraj izvući ovi što su im dali bezrezervnu podršku. (treba se samo prisjetiti prošlosti, npr. Afganistan, Iran, Irak, zemlje Južne Amerike i da ne nabrajam dalje)
Point.

#43844 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Škobo Habu wrote: 20/02/2020 06:49
Point. wrote: 20/02/2020 01:12 Alternativa je?
Alternativa je davno propuštena.

Recimo, nakon onoga Vučićevog i Nikolićevog otvorenog agitiranja protiv britanske rezolucije u UN-u, te Vučićeva spektakla koji je napravio na komemoraciji u Srebrenici, Bakir Izetbegović je trebao da nestane sa političke scene.

Trebalo ga je pomesti željeznom metlom.

Pogotovo nakon svega toga kada osvane u Beogradu igrajući šah sa Vučićem. Bošnjačke slabe tačke su oduvijek bili lideri tog naroda, a ne oni iz susjedstva.
Pa dobro, slažem se da je Bakir tanak ko rizla, al šta, odnosno ko je alternativa danas? Kako ljude odbiti da glasaju za SDA i za jednog tako slabog vođu kakav je Bake? Sigurno ne retorikom da su svi ovce i glupani bez mozga koji glasaju za njih, a koje čujem i čitam počesto.
Abate Fetel

#43845 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Abate Fetel »

Point. wrote: 20/02/2020 09:42
Pa dobro, slažem se da je Bakir tanak ko rizla, al šta, odnosno ko je alternativa danas? Kako ljude odbiti da glasaju za SDA i za jednog tako slabog vođu kakav je Bake? Sigurno ne retorikom da su svi ovce i glupani bez mozga koji glasaju za njih, a koje čujem i čitam počesto.
Nažalost bakir se ne drogira i ne pije kao komšić, pa u tom delirijumu nema izazove kao što ih ima komšić kada mu bjeli miševi i kokainski snovi šapću kao proroku šta treba da radi, kad se to desi onda hoće željko i po prstima da udari.
Point.

#43846 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Abate Fetel wrote: 20/02/2020 09:47
Nažalost bakir se ne drogira i ne pije kao komšić, pa u tom delirijumu nema izazove kao što ih ima komšić kada mu bjeli miševi i kokainski snovi šapću kao proroku šta treba da radi, kad se to desi onda hoće željko i po prstima da udari.
Na stranu ta hercegbosanska hdz špreha o brdu kokaina i burad brlje ispred Željka na koju su se neki, kivni i nemoćni, upecali, nisi zapravo odgovorio na pitanje. Ko i šta je alternativa?

Ako je alternativa ova retorika koju ti pišeš, tj omložavanje političkih protivnika besmislenim i dječijim doskočicama o kokainu, alkoholu i kurvama, onda bolje da je nema.
Kolinda

#43847 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Kolinda »

Trijezan po cijele dane, posebno na presicama...
Škobo Habu

#43848 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Alternativna, realno gledajući, a volio bih da sam u krivu, ne postoji.

Alternativa, u smislu, da okupi sve pro bosansko-hercegovačke političke snage na jednom mjestu kako bi oponirali agresivnim politikama sa druge strane. SDA, koja se konstantno nameće kao nosilac temeljnih vrijednosti po pitanju države BiH, korumpirana je do grla sa svojom poslovičnom politikom koja se mjenja zavisno od doba dana.

Dugoročna strategija ne postoji. Postoji samo lihvarenje, stranački, odnosno - lični interes, koketiranje sa ovim ili onim političkim blokom koji služi kao dobar oslonac za sprovođenje jasno definisani ciljeva određenih interesnih grupa.

Zadnje što imamo u režiji Bakira Izetbegovića jeste ovaj cirkus sa Dodikom i njegovim uvođenjem u vlast.
Na kantonalnom nivou imamo rušenje vlasti u režiji Bakira Izetbegovića i stvaranje istog tog cirkusa da bi se udovoljili apetiti šačice ljudi.
Point.

#43849 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Point. »

Škobo Habu wrote: 20/02/2020 12:00
Alternativna, realno gledajući, a volio bih da sam u krivu, ne postoji.

Alternativa, u smislu, da okupi sve pro bosansko-hercegovačke političke snage na jednom mjestu kako bi oponirali agresivnim politikama sa druge strane. SDA, koja se konstantno nameće kao nosilac temeljnih vrijednosti po pitanju države BiH, korumpirana je do grla sa svojom poslovičnom politikom koja se mjenja zavisno od doba dana.

Dugoročna strategija ne postoji. Postoji samo lihvarenje, stranački, odnosno - lični interes, koketiranje sa ovim ili onim političkim blokom koji služi kao dobar oslonac za sprovođenje jasno definisani ciljeva određenih interesnih grupa.

Zadnje što imamo u režiji Bakira Izetbegovića jeste ovaj cirkus sa Dodikom i njegovim uvođenjem u vlast.
Na kantonalnom nivou imamo rušenje vlasti u režiji Bakira Izetbegovića i stvaranje istog tog cirkusa da bi se udovoljili apetiti šačice ljudi.
Na koji način je Bakir iscenirao ovaj zadnji cirkus sa Dodikom? Jedino ako ima direkto vlast nad US a toliko moćan ne vjerujem da je.
Škobo Habu

#43850 Re: Demokratska fronta Željko Komšić

Post by Škobo Habu »

Point. wrote: 20/02/2020 12:46
Na koji način je Bakir iscenirao ovaj zadnji cirkus sa Dodikom? Jedino ako ima direkto vlast nad US a toliko moćan ne vjerujem da je.
Jesi li čitao Bakirove izjave o ozbornim pobjednicima? :roll:
Post Reply