MAP je aktiviran i nema nazad nikad vise.
Kad ko cuo da nestane goriva apachima..
Strane sudije ostaju.
Izborni zakon samo kako aminuju ameri.
A dodik ko isvaki drugi politicar..potrosan.
Osim dinamic duoa iz " BH bloka".
Za franceka
SAD nam napravi Dejton i tako nas uvali u ovo sve.
Nije aktiviran MAP ?drug_profi wrote: ↑19/02/2020 13:34 Ma ja kad se suocis sa nekim istinama ide povlacenje u sigurnost svojih iluzija.
Aktiviran MAP, i...? Sta dalje? Ovo gdje smo sad u NATO integracijama je isto gdje smo bili 2006. ako ne i gore jer su Zakon o odbrani stavili pod upitnik.bunk wrote: ↑19/02/2020 13:39Nije aktiviran MAP ?drug_profi wrote: ↑19/02/2020 13:34 Ma ja kad se suocis sa nekim istinama ide povlacenje u sigurnost svojih iluzija.
Mislis da ima sanse da se izvucemo iz Natoa?
Ja usnio apache u Seheru?
Jel to odlaze sudije strane?
Mislis da ce sda,df i sbb gladati za naci izborni zakon?
Relax bro.
izvrsni direktor wrote: ↑19/02/2020 14:12Sta ima novo u koaliciji?
Kako teku dogovori sa koalicionim partnerima covketom i dodom?
Bunk je tipicni predstavnik SDA-ovskog Bosnjaka. Ide snishodljivo. Eto, ja cu prihvatiti sve sto odgovara EU i SAD. Nemam svoje misljenje ni stav, ali ako oni kazu da je nesto dobro za nas, jer mi nemamo pojma, ja cu sve prihvatiti. Bolje oni znaju sta valja za nas nego mi. Zato su Bosnjaci uvijek u defanzivi, moj Bunk. Bakir se ponasa k’o nedonosce. Ni stava, ni akcije. Uvijek samo reakcija i pozivanje medjunarodne zajednice u pomoc. Pih.Hakiz wrote: ↑19/02/2020 13:38SAD nam napravi Dejton i tako nas uvali u ovo sve.
A EU ionako sve radi kukavički, samo da se nekome ne zamjeri. Da se ne zamjeri SAD-u zbog love i političko-vojno-obavještajnog uticaja, Arapima zbog nafte, Rusima zbog plina, Kinezima isto zbog love...
Ne zna se ko je gori od njih.
Ko zna, možda bi bilo najbolje da Ameri šakom od sto i oni nam donesu Ustav i zakone. I pobrinu se da se provedu. Ali, oni neće da gube vrijeme, energiju i novac na nas. EU takođe, niti hoće niti je sposobna.
Nema nam spasa, propasti nećemo.
Alternativa je davno propuštena.
E zato Dodik neće više ni da priča sa domaćim političarima o ovim bitnijim stvarima, uspostavio je ili tačnije rečeno isprovocirao je direktnu vezu sa USA diplomatijom. Iako to sada izgleda, nakon jučerašnjih zatezanja i prijetnji od strane USA ambasadora, da je Dodik stjeran u ćošak, mislim da će na kraju ipak postići dogovor sa USA, a sve mimo bošnjačkih i "probosanskih" političara. Na kraju krajeva oni i jesu pustili USA diplomatiji da radi u njihovo ime, odnosno dali su im bjanko nalog da mogu odlučivati o njihovoj sudbini. Ono što Dodik dogovori sa USA ambasadorom ostaje između njih dvojice, a bošnjačka elita će saznati samo one stvari koje im ambasador kaže. Poznavajući američku diplomatiju i njihovo djelovanje, bojim se da će deblji kraj izvući ovi što su im dali bezrezervnu podršku. (treba se samo prisjetiti prošlosti, npr. Afganistan, Iran, Irak, zemlje Južne Amerike i da ne nabrajam dalje)Styling wrote: ↑20/02/2020 06:48 Bunk je tipicni predstavnik SDA-ovskog Bosnjaka. Ide snishodljivo. Eto, ja cu prihvatiti sve sto odgovara EU i SAD. Nemam svoje misljenje ni stav, ali ako oni kazu da je nesto dobro za nas, jer mi nemamo pojma, ja cu sve prihvatiti. Bolje oni znaju sta valja za nas nego mi. Zato su Bosnjaci uvijek u defanzivi, moj Bunk. Bakir se ponasa k’o nedonosce. Ni stava, ni akcije. Uvijek samo reakcija i pozivanje medjunarodne zajednice u pomoc. Pih.
Pa dobro, slažem se da je Bakir tanak ko rizla, al šta, odnosno ko je alternativa danas? Kako ljude odbiti da glasaju za SDA i za jednog tako slabog vođu kakav je Bake? Sigurno ne retorikom da su svi ovce i glupani bez mozga koji glasaju za njih, a koje čujem i čitam počesto.Škobo Habu wrote: ↑20/02/2020 06:49Alternativa je davno propuštena.
Recimo, nakon onoga Vučićevog i Nikolićevog otvorenog agitiranja protiv britanske rezolucije u UN-u, te Vučićeva spektakla koji je napravio na komemoraciji u Srebrenici, Bakir Izetbegović je trebao da nestane sa političke scene.
Trebalo ga je pomesti željeznom metlom.
Pogotovo nakon svega toga kada osvane u Beogradu igrajući šah sa Vučićem. Bošnjačke slabe tačke su oduvijek bili lideri tog naroda, a ne oni iz susjedstva.
Nažalost bakir se ne drogira i ne pije kao komšić, pa u tom delirijumu nema izazove kao što ih ima komšić kada mu bjeli miševi i kokainski snovi šapću kao proroku šta treba da radi, kad se to desi onda hoće željko i po prstima da udari.Point. wrote: ↑20/02/2020 09:42
Pa dobro, slažem se da je Bakir tanak ko rizla, al šta, odnosno ko je alternativa danas? Kako ljude odbiti da glasaju za SDA i za jednog tako slabog vođu kakav je Bake? Sigurno ne retorikom da su svi ovce i glupani bez mozga koji glasaju za njih, a koje čujem i čitam počesto.
Na stranu ta hercegbosanska hdz špreha o brdu kokaina i burad brlje ispred Željka na koju su se neki, kivni i nemoćni, upecali, nisi zapravo odgovorio na pitanje. Ko i šta je alternativa?Abate Fetel wrote: ↑20/02/2020 09:47Nažalost bakir se ne drogira i ne pije kao komšić, pa u tom delirijumu nema izazove kao što ih ima komšić kada mu bjeli miševi i kokainski snovi šapću kao proroku šta treba da radi, kad se to desi onda hoće željko i po prstima da udari.Point. wrote: ↑20/02/2020 09:42
Pa dobro, slažem se da je Bakir tanak ko rizla, al šta, odnosno ko je alternativa danas? Kako ljude odbiti da glasaju za SDA i za jednog tako slabog vođu kakav je Bake? Sigurno ne retorikom da su svi ovce i glupani bez mozga koji glasaju za njih, a koje čujem i čitam počesto.
Alternativna, realno gledajući, a volio bih da sam u krivu, ne postoji.Point. wrote: ↑20/02/2020 09:42
Na koji način je Bakir iscenirao ovaj zadnji cirkus sa Dodikom? Jedino ako ima direkto vlast nad US a toliko moćan ne vjerujem da je.Škobo Habu wrote: ↑20/02/2020 12:00Alternativna, realno gledajući, a volio bih da sam u krivu, ne postoji.Point. wrote: ↑20/02/2020 09:42
Alternativa, u smislu, da okupi sve pro bosansko-hercegovačke političke snage na jednom mjestu kako bi oponirali agresivnim politikama sa druge strane. SDA, koja se konstantno nameće kao nosilac temeljnih vrijednosti po pitanju države BiH, korumpirana je do grla sa svojom poslovičnom politikom koja se mjenja zavisno od doba dana.
Dugoročna strategija ne postoji. Postoji samo lihvarenje, stranački, odnosno - lični interes, koketiranje sa ovim ili onim političkim blokom koji služi kao dobar oslonac za sprovođenje jasno definisani ciljeva određenih interesnih grupa.
Zadnje što imamo u režiji Bakira Izetbegovića jeste ovaj cirkus sa Dodikom i njegovim uvođenjem u vlast.
Na kantonalnom nivou imamo rušenje vlasti u režiji Bakira Izetbegovića i stvaranje istog tog cirkusa da bi se udovoljili apetiti šačice ljudi.