Desavanja u Hrvatskoj

Post Reply
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17676 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Image

eeee upravo vako bi :lol: :lol: :lol:
¤ jelena ¤

#17677 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ¤ jelena ¤ »

Legenda. :lol:

Valjda više nikom, iole pametnom, neće pasti na um da Josipu Lisac angažuje za ovako nešto. :D

Čuj, Josipa da pjeva himnu na Milanovićevoj inauguraciji. Haj, biću fina...kome je ta blasfemija pala na pamet? :-)
mayab

#17678 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by mayab »

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Porodice Foht

#17679 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Porodice Foht »

sherbett wrote: 19/02/2020 00:57
Porodice Foht wrote: 14/02/2020 09:44 Hoce li se napokon ocitovati Il presidente Milanovic o novom udruzenom poduhvatu Covica i Laktashenka protiv drzave BiH, ili ce mudro sacekati inauguraciju?
Pa tek mu je prije sat vremena poceo mandat
Pa nije mu zabranjeno reci stav! Nije to predsjednik vlade koji je izgubio izbore pa u tehnickom mandatu.
Neko mora ohladiti usijane glave u B.Luci i Mostaru.
kakavdanakneiskustvu

#17680 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kakavdanakneiskustvu »

Ovo sto je Josipa Lisac juce uradila hrvatskoj himni, ne bi uradio nijedan Srbin
Banksy

#17681 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Porodice Foht wrote: 14/02/2020 09:44 Hoce li se napokon ocitovati Il presidente Milanovic o novom udruzenom poduhvatu Covica i Laktashenka protiv drzave BiH, ili ce mudro sacekati inauguraciju?

Zašto bi uopće imao stav? Susjedna država, sve najbolje, doviđenja.
Nego, navikli na ona dva destruktivna zloduha, Vučića i Kolindu, pa nam neobično kad nam susjedi ne guraju nos u naše stvari.
Sam Milanović je najavio da su mu prioriteti Zapad i EU, a prvi posjeti biće Ljubljana i Beč. To su odlične vijesti. Da barem tako ostane...
Mada, vjerujem da će Čović već naći načina da ga uvuče u svoje planove, a ovaj to neće smjeti odbiti.
Porodice Foht

#17682 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Porodice Foht »

Banksy wrote: 19/02/2020 09:30

Nego, navikli na ona dva destruktivna zloduha, Vučića i Kolindu, pa nam neobično kad nam susjedi ne guraju nos u naše stvari.
Sam Milanović je najavio da su mu prioriteti Zapad i EU, a prvi posjeti biće Ljubljana i Beč. To su odlične vijesti. Da barem tako ostane...
Mada, vjerujem da će Čović već naći načina da ga uvuče u svoje planove, a ovaj to neće smjeti odbiti.
Da se ne tice pitanja mira u susjednoj zemlji i gdje uzgred godisnje koliko ono stotina miliona salje Vlada Hrvatske samo Hrvatima i institucijama u tzv.hrvatskim kantonima mozda ga se i ne bi ticalo? U tom smislu bi svako danas u Sarajevu rado da nam se i Zoran umijesa u nase stvari, kad se vec petlja i Kunto i Panto, upravo zato sto ne dolazi iz HDZ kao njegova prethodnica. Samo Zagreb, zna se i kako, moze urazumiti Covica da ne ide u avanturu rusenja BiH s Dodikom. Niko drugi.
Juliuscezar

#17683 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Juliuscezar »

sherbett wrote: 19/02/2020 12:05 Cuj, glavni drzavni odvjetnik mason.
Ok moze ga kompromitirati al ne kuzim cemu tolika hajka
Može kompromitirati za one sto im je vrhunac svega teorija zavjere. Isto da su otkrili da je clan Kulturno umjetničkog društva
Banksy

#17684 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Porodice Foht wrote: 19/02/2020 10:11

Da se ne tice pitanja mira u susjednoj zemlji i gdje uzgred godisnje koliko ono stotina miliona salje Vlada Hrvatske samo Hrvatima i institucijama u tzv.hrvatskim kantonima mozda ga se i ne bi ticalo? U tom smislu bi svako danas u Sarajevu rado da nam se i Zoran umijesa u nase stvari, kad se vec petlja i Kunto i Panto, upravo zato sto ne dolazi iz HDZ kao njegova prethodnica. Samo Zagreb, zna se i kako, moze urazumiti Covica da ne ide u avanturu rusenja BiH s Dodikom. Niko drugi.
Ne može ih urazumiti Zagreb, nikako. Čović i društvo su pod direktnom Vasinom palicom, i nema tu puno utjecaja ni Plenković, kamoli Milanović.
Bićemo sretni i zadovoljni ako se Milanović ne bude miješao, pa poput Kolinda dodavao gorivo na vatru. Nek se ne miješa i super. Ako može bolje, može. Ako ne, hvala i na nemiješanju.
Ipak, teško je očekivati da Hercegovci neće pokrenuti neku akciju koja će prisiliti Milanovića na reakciju, moraće, a ne treba potcijeniti ni zlikovački kapacitet Bakirove pudlice spremne za loženje vatre, konstruiranje afera i trovanje već zatrovanih odnosa.

Ne znam šta kažu Avdo, Mekta i Osmica. Možda ustaše opet krenu iz Tuzle...
Banksy

#17685 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

sherbett wrote: 19/02/2020 12:05 Cuj, glavni drzavni odvjetnik mason.
Ok moze ga kompromitirati al ne kuzim cemu tolika hajka
Udario mason na masona...

https://teleskop.hr/https-teleskop-hr-s ... e-osvetiti
https://www.index.hr/vijesti/clanak/gla ... 57718.aspx
http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska ... gu-od-mene
istra_hr

#17686 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

:thumbup:
Bravo, upravo to... malo je i nama puna kapa tih priča o BiH i filozofiranja ---

a, u vezi Josipe Lisac i himne ... malo mi je i drago što je "na svoj način" otpjevala
Već se pojavljuju neke teorije zavjera da je spomenuta Josipa prikriveni komunist, stara partizanka, crveno govno-rušitelj Hrvatske ...
i naravno da je jedini kompetentan da pjeva HR himnu, kamenjarski "glazbeni umjetnik" MP Thompson...Image
Banksy

#17687 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by Banksy »

Josipa to jeste odmjaukala, loše je izgledalo, himna bi se morala razumjeti, da razlikuješ bar riječi, preslobodno i za moj ukus,
ali ona je bila statement, izraz njegovog političkog i društvenog i kulturološkog opredjeljenja, u smislu, ja sam to, i evo vam ga pod nos, pa što je bila drastičnija i nerazumljivija, kao tvrdi art, to mu je sigurno bilo i draže, kao kontra Thompsonovim polupsimenim hordama,
Neka je, meni je to super, treba ih u glavu, direkt...
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#17688 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by pici »

Josipa Lisac je unikat bivse ex-yu i danasnje hrvatske scene, jazz interpretacija himne je trebala dat taj modernisticki pristup koji zagovara zoki, medjutim to se pretvorilo u melanholičnu psihadeliju... niko njoj ne spočitava da je loša pjevačica, dapače ona jest uz Terezu Kesoviju diva hrvatske glazbe... Josipa u sevdahu... fantastično, da je bogdo ovako otpjevala himnu...

zaista bogu plakat... :lol: :lol: :lol:
istra_hr

#17689 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by istra_hr »

Banksy wrote: 19/02/2020 15:03 Josipa to jeste odmjaukala...
... pa što je bila drastičnija i nerazumljivija, kao tvrdi art, to mu je sigurno bilo i draže, kao kontra Thompsonovim polupsimenim hordama,
:thumbup: :D .. i opet, Bravo !
kakavdanakneiskustvu

#17690 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Banksy wrote: 19/02/2020 15:03 Josipa to jeste odmjaukala, loše je izgledalo, himna bi se morala razumjeti, da razlikuješ bar riječi, preslobodno i za moj ukus,
ali ona je bila statement, izraz njegovog političkog i društvenog i kulturološkog opredjeljenja, u smislu, ja sam to, i evo vam ga pod nos, pa što je bila drastičnija i nerazumljivija, kao tvrdi art, to mu je sigurno bilo i draže, kao kontra Thompsonovim polupsimenim hordama,
¤ jelena ¤

#17692 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ¤ jelena ¤ »

Tako treba, brao...da plati za nanošenje duševne boli... :lol:

Msm...nemoš ti ono nako himni radit...to se suftilno, nježno, s ljubavlju...ko sevdalinka pjeva , a ne zavijat ko kakva nadrogirana nakarada...

daleko bilo.
Last edited by ¤ jelena ¤ on 19/02/2020 22:35, edited 1 time in total.
kamberovica polje

#17693 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by kamberovica polje »

Josipa kao jugočetnička simpatizerka se sigurno rugala presvetoj 'Rvackoj himni. :izet:
JThomas

#17694 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by JThomas »

i jeste svetogrđe i skrnavljenje da josipa pjeva na jednoj manifestaciji ovog tipa. sto posto se slažem :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#17695 Re: Desavanja u Hrvatskoj

kamberovica polje wrote: 19/02/2020 22:33
Josipa kao jugočetnička simpatizerka se sigurno rugala presvetoj 'Rvackoj himni. :izet:
ultima_palabra

#17696 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ultima_palabra »

Pa ako zoveš Josipu da pjeva, valjda očekuješ da će pjevati onako kako pjeva 50 godina, neće valjda pjevati kao Lana Jurčević? Žena je pjevala Moju Domovinu kad je bilo "najteže".

Ista ovakva frka je bila kad je Jose Feliciano pjevao američku himnu na svoj način na jednoj utakmici NFL-a u Detroitu... 1968. :mrgreen:

Taman toliko zaostajemo.
¤ jelena ¤

#17699 Re: Desavanja u Hrvatskoj

Post by ¤ jelena ¤ »

Nije, doduše, političko dešavanje, ali vrijedi spomenuti...

https://www.jutarnji.hr/kultura/glazba/ ... /10005379/

Bravo, momčino!
Post Reply