Milorad Dodik ALL ABOUT

Locked
tandmand

#76551 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tandmand »

vatrogasac wrote: 17/02/2020 22:48 Uprskaše ova dvojica što su glasali protiv, za malo jednoglasno.
Ima i Bošnjaka u Skupštini, vjerovatno su bili prisutni i to su ta dva protiv
dakle ... jednoglasno je
Maraschino

#76552 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

tandmand wrote: 17/02/2020 22:59
vatrogasac wrote: 17/02/2020 22:48 Uprskaše ova dvojica što su glasali protiv, za malo jednoglasno.
Ima i Bošnjaka u Skupštini, vjerovatno su bili prisutni i to su ta dva protiv
dakle ... jednoglasno je
Pa sta ce sada?
Opozicija se ionako nece puno pitati a Dodikova reprezentacija ce glasati protiv svega.
Sada bi trebali B/B da predlazu sto vise tacaka gdje koristi ima i brlog pa da vidimo hoce li glasati.
Kada odluce da nece vise glasati protiv svega onda to trebaju nastaviti B/B pa im vartiti milo za drago.
invincible1921

#76553 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

i sta sad kad ova srbadija po ministarstvima u srajevu daje oktaz i vraca se na pale i lukavicu u jednom smjeru ?
mayab

#76554 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by mayab »

Hajvan wrote: 17/02/2020 22:52 Image
VALENTIN INZKO OBJASNIO ZAŠTO NE NASTUPA 'TVRĐE'
Entiteti nemaju pravo da se otcijepe! Otcjepljenje bi bilo prekoračenje crvene linije
http://** No links **.ba/clanak/198735/entiteti-n ... ene-linije

** No links ** =d e p o
TomANDJerry

#76555 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by TomANDJerry »

zavrzlama wrote: 17/02/2020 22:41
izvrsni direktor wrote: 17/02/2020 22:32 nevjerovatno koliko je narod glup. hajd sto zagovarate novi rat, vec bi u taj isti opet isli "da branite bih od mrskog neprijatelja", dok trezoras krade li krade, ovaj put bi sebija skupljala vrece zlata, kondzic bi opustosio par drzavnih firmi, brankovic bi sigurno opustosio bhtelecom, ihhh duga lista se nakupila ko bi morao sve nanovo da pokrade.
u medjuvremenu glupi narod gubi djecu i oceve, ostaju invalidi. poslije 10 godina bi opet molili za drzavnu pomoc jer zivite od male invalidske penzije. jebali majku politicarima sto vas kradu i lazu.
da li bi se posle drugog puta naucili mozda pameti?
sumnjam, ko god zeli rat, u kuci ga imao, medjusobno se u toj istoj kuci pobili. a nas normalne ostavite da zivimo u miru

Navedi rat u kojem nije bilo dezertera,ratnih profitera i podrumasa...BIH ce braniti oni koji je vole i zele braniti,tako je bilo u prosli put....nesmijes,neces no problem ima ko hoce,a taj ko hoce je primoran a ne budala koji je kao nasjeo na pricu ovog ili onog politicara

Bakir nije licna karta BIH I bosnjaka,da je bio ne bi danas bilo BIH.

Zna vucic i dobro i bez tebe i mene i svih nas stanje na terenu da nemaju sanse vojno odrzat brlog u vojnom i policijskom smislu....samo mezit velikosrbe i uvest trecu smjenu u NI nikad se nezna.
Rat bez profitera,dezertera i lopova: svi ratovi Izraela, Poljska u ww2, Japan u ww2, Njemacka u ww2, SSSR u ww2, Velika britanija u ww1-ww2, Francuska u ww1 - u ww2 ono sto je bilo streljano poslije rata (kod nas postali ministri) mogu dalje da nabrajam ...

Nisu problem samo dezerteri i lopovi, nego narod koji velica takve kad se sve zavrsi .... umjesto da ih posalje na giljotinu, za takav narod i takve vrijednosti se ne treba boriti ... ako ne vjerujete meni, napravite postenu anketu medju onima koji vec jesu
tandmand

#76556 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by tandmand »

I pored usvojenih zaključaka NSRS, još uvijek je ovo naprđivanje velikosrba, bez konkretne akcije
nikakve razlike između sutra i jučer
Nije vrijedno Inzkovog buđenja .

Ako izađu na granice .. eto je već nešto drugo.
invincible1921

#76557 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

TomANDJerry wrote: 17/02/2020 23:21
izvrsni direktor wrote: 17/02/2020 22:32 nevjerovatno koliko je narod glup. hajd sto zagovarate novi rat, vec bi u taj isti opet isli "da branite bih od mrskog neprijatelja", dok trezoras krade li krade, ovaj put bi sebija skupljala vrece zlata, kondzic bi opustosio par drzavnih firmi, brankovic bi sigurno opustosio bhtelecom, ihhh duga lista se nakupila ko bi morao sve nanovo da pokrade.
u medjuvremenu glupi narod gubi djecu i oceve, ostaju invalidi. poslije 10 godina bi opet molili za drzavnu pomoc jer zivite od male invalidske penzije. jebali majku politicarima sto vas kradu i lazu.
sumnjam, ko god zeli rat, u kuci ga imao, medjusobno se u toj istoj kuci pobili. a nas normalne ostavite da zivimo u miru

Navedi rat u kojem nije bilo dezertera,ratnih profitera i podrumasa...BIH ce braniti oni koji je vole i zele braniti,tako je bilo u prosli put....nesmijes,neces no problem ima ko hoce,a taj ko hoce je primoran a ne budala koji je kao nasjeo na pricu ovog ili onog politicara

Zna vucic i dobro i bez tebe i mene i svih nas stanje na terenu da nemaju sanse vojno odrzat brlog u vojnom i policijskom smislu....samo mezit velikosrbe i uvest trecu smjenu u NI nikad se nezna.
Rat bez profitera,dezertera i lopova: svi ratovi Izraela, Poljska u ww2, Japan u ww2, Njemacka u ww2, SSSR u ww2, Velika britanija u ww1-ww2, Francuska u ww1 - u ww2 ono sto je bilo streljano poslije rata (kod nas postali ministri) mogu dalje da nabrajam ...

Nisu problem samo dezerteri i lopovi, nego narod koji velica takve kad se sve zavrsi .... umjesto da ih posalje na giljotinu, za takav narod i takve vrijednosti se ne treba boriti ... ako ne vjerujete meni, napravite postenu anketu medju onima koji vec jesu
Poredis svjetske ratove... :lol: :lol:
TomANDJerry

#76558 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by TomANDJerry »

invincible1921 wrote: 17/02/2020 23:24
TomANDJerry wrote: 17/02/2020 23:21

Poredis svjetske ratove... :lol: :lol:
Pa za nas je prosli bio gori nego za bilo koga od nabrojanih svjetski ... niko od nabrojanih (osim mozda Izraelaca) nebi bioloski nestao da je izgubio rat, mi bi .... e tek poseban tip lopova moras biti da se od takvog rata i takve muke na kraju obogatis.

Dakle, ovo nase je puno gore
Maraschino

#76559 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

tandmand wrote: 17/02/2020 23:22
I pored usvojenih zaključaka NSRS, još uvijek je ovo naprđivanje velikosrba, bez konkretne akcije
nikakve razlike između sutra i jučer
Nije vrijedno Inzkovog buđenja .

Ako izađu na granice .. eto je već nešto drugo.
Oni ne znaju ni gdje je entitetska liija.
Kaze inzko da su karte u Americi i da traze od njih. :D
invincible1921

#76560 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

@TomANDJerry

1. Bilo je svega i u WW1 i u WW2 od dezertrstva do ratnog profiterstva....

2. Bitna razlika- u oba ta rata ratovale su vojske i drzave , kod nas nit su ratovale vojske nit drzave...
Last edited by invincible1921 on 17/02/2020 23:31, edited 1 time in total.
archi_a

#76561 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by archi_a »

- Rekao sam doviđenja BiH, dobrodošao 'RSEXIT', ali kada bi bili pošteni, bar oni koji ovo kritiziraju, primijetili bi da sam nakon toga rekao da je to jedno od mogućih kretanja i da bi najbolje bilo da se putem zaključaka dođe do toga da Ustavni sud BiH bude reformiran u skladu sa najboljim praksama EU. Sam ću politički stradati, ali neću biti grobar RS i našeg naroda - rekao je Dodik na posebnoj sjednici NSRS.
:pisnuo:
invincible1921

#76562 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

archi_a wrote: 17/02/2020 23:31
- Rekao sam doviđenja BiH, dobrodošao 'RSEXIT', ali kada bi bili pošteni, bar oni koji ovo kritiziraju, primijetili bi da sam nakon toga rekao da je to jedno od mogućih kretanja i da bi najbolje bilo da se putem zaključaka dođe do toga da Ustavni sud BiH bude reformiran u skladu sa najboljim praksama EU. Sam ću politički stradati, ali neću biti grobar RS i našeg naroda - rekao je Dodik na posebnoj sjednici NSRS.
ma daj vise :lol: :lol: :lol: :lol:
Maraschino

#76563 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Maraschino »

:lol: :lol:

Pi*ka vec podvija rep. Gdje su ti *uda preCednice. sad ili nikad.
TomANDJerry

#76564 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by TomANDJerry »

invincible1921 wrote: 17/02/2020 23:30 @TomANDJerry

2. Bitna razlika- u oba ta rata ratovale su vojske i drzave , kod nas nit su ratovale vojske nit drzave...
1. Dezeterstva je bilo kada nakon dvije godine ratovanja na zapadnom frontu u ww1 poludis i vise nisi sposoban da to podneses, pa te manje-vise vrate kuci ... kod rusa, njemaca ili japanaca dezerterstva sigurno nije bilo.
Jedno je dezerter koji nakon dvije godine provedene u paklu vise ne moze, drugo je Bakir izetbegovic koji je cijelo vrijeme virio iz ocevog dzepa ili neki koji se odmah za Minhen ispalio

2. Nije istina, u nas su ratovale i vojske i drzave ... nista nas rat nije bio drugaciji od zelje Njemaca da se svi okupe u jednu drzavu, i malo jos prosire projerujuci/ubijajuci druge
invincible1921

#76565 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

TomANDJerry wrote: 17/02/2020 23:35

1. Dezeterstva je bilo kada nakon dvije godine ratovanja na zapadnom frontu u ww1 poludis i vise nisi sposoban da to podneses, pa te manje-vise vrate kuci ... kod rusa, njemaca ili japanaca dezerterstva sigurno nije bilo.
Jedno je dezerter koji nakon dvije godine provedene u paklu vise ne moze, drugo je Bakir izetbegovic koji je cijelo vrijeme virio iz ocevog dzepa ili neki koji se odmah za Minhen ispalio

2. Nije istina, u nas su ratovale i vojske i drzave ... nista nas rat nije bio drugaciji od zelje Njemaca da se svi okupe u jednu drzavu, i malo jos prosire projerujuci/ubijajuci druge
1. Koje su drzave ratovale ? Da vidim gdje su objave rata, usmjrenje privrede na ratnu proizvodnju itd ?

2. Koje vojske? One od raje iz mahale i ponekog pro vojnika ? To nije vojska, to je narod...

Razumijem ja sta ti hoces rec, al nas rat nije ni pocemu slican niti jednom navedenom ratu, ja mozda previse banalizujem stvari, al sve u cilju da bi ti shvatio bolje
invincible1921

#76566 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

dr_arsla wrote: 17/02/2020 23:38
MMM1977 wrote: 17/02/2020 22:37
Netačno sve. Dokle god imamo ovakvu situaciju ne možeš pospremiti no svoje dvorište, Branković, Bakir i ostali ratni i postratni profiteri su upravo rezultat nesređene države.
:thumbup:
Da nemamo ove iz manjeg entiteta, da smo sami, davno bi se ovaj narod razracunao izmedju sebe i svojim političarima.
Ovaj narod ima socijalnu osjetljivost, gaji antifašizam i kladim se da bi u normalnim uslovima od 5 izbora u 4 pobijedila lijeva (socijalistička) opcija.
Nisu problem drugi, tj niej problem sto postoje, nego sto su fasisti i separtisti koji mrze i nas i drzavu...mi bi im pruzili 10 ruku prijateljstva, al oni nece ni prst
DonieBrasco

#76567 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by DonieBrasco »

frngla wrote: 17/02/2020 22:21 Zamisli kad bi na Sokolac došao Galaxy S10+ i Sony wireless soundbar :D
Hocemo li ekipu formirati, pa idemo Pale, Sokolac, Dobrinja... :D Uzmemo jedan kombi i u obilazak, laptopi, mobiteli, manji monitori i televizori, kućanski aparati...itd
invincible1921

#76568 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by invincible1921 »

DonieBrasco wrote: 17/02/2020 23:43
frngla wrote: 17/02/2020 22:21 Zamisli kad bi na Sokolac došao Galaxy S10+ i Sony wireless soundbar :D
Hocemo li ekipu formirati, pa idemo Pale, Sokolac, Dobrinja... :D Uzmemo jedan kombi i u obilazak, laptopi, mobiteli, manji monitori i televizori, kućanski aparati...itd
Ja sam prvi predlozio ne mozete me izbacit iz tala :twisted:
TomANDJerry

#76569 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by TomANDJerry »

invincible1921 wrote: 17/02/2020 23:38
TomANDJerry wrote: 17/02/2020 23:35

1. Koje su drzave ratovale ? Da vidim gdje su objave rata, usmjrenje privrede na ratnu proizvodnju itd ?

2. Koje vojske? One od raje iz mahale i ponekog pro vojnika ? To nije vojska, to je narod...

Razumijem ja sta ti hoces rec, al nas rat nije ni pocemu slican niti jednom navedenom ratu, ja mozda previse banalizujem stvari, al sve u cilju da bi ti shvatio bolje
Nista bolje nije bio obucen neki francuski ili britanski "vojnik" kojem su eto dali uniformi i rekli ides sada ratovati negdje u Belgiji ili neki Rus kojeg su poslali stocnim vozom za Staljingrad ... u svim ratovima koje sam naveo ni 10% ljudi koji su ucestvovali nisu bili profesionalni vojnici, nego neki koje su uzeli iz skole/tvornice/radnog stola i rekli ides sada ratovati.

Kada ti ratujes treba da znas da ratujes za neko bolje sutra, za neke vrijednosti ... za koje vrijednosti bi danasnji bosanac ratovao .... za Zahiragica onog, ili mozda za Izetbegovica, ili za Niksica i Mašića .... dobro, Radoncic bi imao jedno 100-tinjak svojih placenika ... , ali samo lud covjek moze misliti da eto bilo bi ti bolje nakon nekog rata. Sve bi ostalo isto, samo bi porusio i ono malo puteva i mostova sto se izgradilo, a nije otislo u dzep Adnana Terzica.

Razumijem ja mrznju prema "Srbima" (mislim na vrijednosti odredjene grupe ljudi, ne na nekog normalnog covjeka koji je eto igrom slucaja Srbin), ali jedini motiv bi ti bila ta mrznja --- nista vise
naseroric

#76570 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by naseroric »

Maraschino wrote: 17/02/2020 22:50
Zaključci za koje su glasali gotovo svi poslanici, uprkos oštrim kritikama opozicije, glase:

1. NSRS potvrđuje privrženost RS-a Općem okvirnom sporazumu za mir u BiH, posebno izvornom tekstu Ustava BiH kao Aneksa IV.

2. NSRS obavezuje predstavnike RS-a u instuticijama BiH da predlože u Parlamentarnoj skupštini BiH usvajanje Zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.

3. NSRS zadužuje Vladu RS-a da nastavi ranije započete pregovore sa Vladom FBiH sa ciljem definisanja granične linije između Republike Srpske i Federacije BiH, a u skladu sa Aneksom II Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH.

4. NSRS obavezuje predstavnike RS-a u institucijama BiH da obustave donošenje bilo kakvih odluka u organima BiH do usvajanja Zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH i njegovog stupanja na snagu.

5. NSRS naglašava da je RS strana potpisnica svih aneksa Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, samim tim i Aneksa IV koji je Ustav BiH.

6. NSRS potvrđuje da su visoki predstavnici i Ustavni sud BiH kršili Dejtonski sporazum i Ustav BiH i na taj način izmijenili politički sistem suprotno Općem okvirnom sporazumu za mir u BiH, a koji je ugovor međunarodnopravnog karaktera.

7. NSRS obavezuje sve institucije RS-a da ne prihvataju i ne provode bilo kakve buduće antidejtonske i nedemokratske odluke Visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH.

8. NSRS traži da predstavnici RS-a u organima BiH obavijeste Narodnu skupštinu RS-a o provođenju ovih zaključaka u roku od 60 dana.
Pa u cemu je onda problem, US je sastavni dio pisanog Dejtona i oni ga postuju.
ima jedna caka tu zasto se on poziva na izvorni Dejton jer time kad bi se vratili na pomenuti sve nadleznosti koje su penesene sa entiteta na nivo BiH postale bi nistavne.jer sve nadleznosti koje su prenesene su prenesene il odlukom VP ili pod pritiskom
Last edited by naseroric on 17/02/2020 23:49, edited 1 time in total.
bingov buraz

#76571 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by bingov buraz »

Zaključaka i govana,kamilica.

Vidjeti ovu tačku 7 da ne prihvaćaju nedemokratske odluke visokog predstavnika i ustavnog suda,znači demokratske mogu a šta je demokratsko a šta ne odlučiće ko?Baba Stana iz Prnjavora,govedo sa ekipom ispod šatora na Zmijanju?Cirkus.

Jesu li južna braća sa Poskoka razočarana,provjerio bih sam ali zaštitno odijelo mi na hemijskom.
asker

#76572 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by asker »

Pun mi qurac forumskih "otvaraca ociju"! Otvaraju oci al samo Bosnjacima i samo kad se radi protiv drzave...................i samo na vecinski Bosnjackom forumu. Na ocigledan atak na drzavu povlaci se i Kurta i Murta da se skrene s teme. Hljeb te hebo uzivo prenos, svako mogao gledat, slusamo prijetece poruke danima, gledamo bal vampira u Bg, udaranje u tam-tam bubnjeve, pogrdne rijeci i dehumanizaciju Bosnjaka, destabilizaciju cijelog regiona gdje nema ni Bakira ni Alije, al zabij Bosnjo glavu u pijesak sto dublje, usput skini kace kad te vec krenulo.

Kurcina vam! MI kad god se uspavamo nadje se neki veliki Srbin da nas cimne!

:bih:
Point.

#76573 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by Point. »

Kolinda wrote: 17/02/2020 19:17
Milenkov buraz wrote: 17/02/2020 19:05
Tomahawk11 wrote: 17/02/2020 19:03 Nego, šta kažu u Narodnoj RS-a bošnjački i hrvatski predstavnici :?
Khm, hrvatski odavno ne postoje, postoje samo predstavnici Srba, južnih Srba i Bošnjaka. Ovi zadnji su preslabi da bi išta uradili.
Ajde što ti je komentar jadan, usran i nikakav, ali samo jadnije od tvog komentara je da moderator stranice @Tomahawk11 lajka istu...
Ništa nije slagao. Hrvata nema u manjem entitetu, znaš onaj dan 9 siječanj na koji ide tvoj usrani legitimni predsjednik Dragan na proslavu, eh upravo radi tog datuma ih nema. I zbog onih ljudi kojima tvoj usrani legitimni predsjednik ide na noge.
prljavi Hare
Location: Šta se ono u Njujorku plavi,Donaldovi prameni na glavi

#76574 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by prljavi Hare »

invincible1921 wrote: 17/02/2020 23:33
ma daj vise :lol: :lol: :lol: :lol:
Jebi se ti Guardiane više!Upravo si izgubio jednog od najvećih fanova.Pa juče je bilo "kad bi mi zadnje bilo" a sad ovo sranje.Haj' što si
mene razočarao ali oči cijelog trećeg svijeta su uprte u tebe i ono kita obična.Bakir se garant već šprda s tobom a kvintaši ovako nekako....

"I šta reče onaj međed?Sexit?" :lol: :lol: :lol:
Image

Pošto ko' biva pričaš engleski...FU! :izet:
TomANDJerry

#76575 Re: Milorad Dodik ALL ABOUT

Post by TomANDJerry »

Vi sve svodite na jedno, ali u stvarnosti

Postoje dva scenarija:

1. Hajmo odma na njih cim nesto urade
2. Reagovat cu kada neka buduca VRS dodje do moje kuce

... prvo sigurno ne bih nikako - eto odcjepi se bez Brckog, bez medjunarodnog priznanja, bez pasosa koji ce neko ziv priznati, bez trgovinskih sporazuma, u totalnoj izolaciji kao ruska marionetska drzava itd itd .... , ovo drugo jedino ako su ugrozeni zivoti mojih najblizih ... inace bih zajedno s njima otisao.
Jednom smo drzavu dali najgorima medju nama, drugi put bi je radije dao cetnicima nego ovima prvima ponovo.
Last edited by TomANDJerry on 17/02/2020 23:55, edited 1 time in total.
Locked