Ima i Bošnjaka u Skupštini, vjerovatno su bili prisutni i to su ta dva protivvatrogasac wrote: ↑17/02/2020 22:48 Uprskaše ova dvojica što su glasali protiv, za malo jednoglasno.
dakle ... jednoglasno je
Ima i Bošnjaka u Skupštini, vjerovatno su bili prisutni i to su ta dva protivvatrogasac wrote: ↑17/02/2020 22:48 Uprskaše ova dvojica što su glasali protiv, za malo jednoglasno.
Pa sta ce sada?tandmand wrote: ↑17/02/2020 22:59Ima i Bošnjaka u Skupštini, vjerovatno su bili prisutni i to su ta dva protivvatrogasac wrote: ↑17/02/2020 22:48 Uprskaše ova dvojica što su glasali protiv, za malo jednoglasno.
dakle ... jednoglasno je
http://** No links **.ba/clanak/198735/entiteti-n ... ene-linijeVALENTIN INZKO OBJASNIO ZAŠTO NE NASTUPA 'TVRĐE'
Entiteti nemaju pravo da se otcijepe! Otcjepljenje bi bilo prekoračenje crvene linije
Rat bez profitera,dezertera i lopova: svi ratovi Izraela, Poljska u ww2, Japan u ww2, Njemacka u ww2, SSSR u ww2, Velika britanija u ww1-ww2, Francuska u ww1 - u ww2 ono sto je bilo streljano poslije rata (kod nas postali ministri) mogu dalje da nabrajam ...zavrzlama wrote: ↑17/02/2020 22:41izvrsni direktor wrote: ↑17/02/2020 22:32 nevjerovatno koliko je narod glup. hajd sto zagovarate novi rat, vec bi u taj isti opet isli "da branite bih od mrskog neprijatelja", dok trezoras krade li krade, ovaj put bi sebija skupljala vrece zlata, kondzic bi opustosio par drzavnih firmi, brankovic bi sigurno opustosio bhtelecom, ihhh duga lista se nakupila ko bi morao sve nanovo da pokrade.
u medjuvremenu glupi narod gubi djecu i oceve, ostaju invalidi. poslije 10 godina bi opet molili za drzavnu pomoc jer zivite od male invalidske penzije. jebali majku politicarima sto vas kradu i lazu.
da li bi se posle drugog puta naucili mozda pameti?
sumnjam, ko god zeli rat, u kuci ga imao, medjusobno se u toj istoj kuci pobili. a nas normalne ostavite da zivimo u miru
Navedi rat u kojem nije bilo dezertera,ratnih profitera i podrumasa...BIH ce braniti oni koji je vole i zele braniti,tako je bilo u prosli put....nesmijes,neces no problem ima ko hoce,a taj ko hoce je primoran a ne budala koji je kao nasjeo na pricu ovog ili onog politicara
Bakir nije licna karta BIH I bosnjaka,da je bio ne bi danas bilo BIH.
Zna vucic i dobro i bez tebe i mene i svih nas stanje na terenu da nemaju sanse vojno odrzat brlog u vojnom i policijskom smislu....samo mezit velikosrbe i uvest trecu smjenu u NI nikad se nezna.
Poredis svjetske ratove...TomANDJerry wrote: ↑17/02/2020 23:21Rat bez profitera,dezertera i lopova: svi ratovi Izraela, Poljska u ww2, Japan u ww2, Njemacka u ww2, SSSR u ww2, Velika britanija u ww1-ww2, Francuska u ww1 - u ww2 ono sto je bilo streljano poslije rata (kod nas postali ministri) mogu dalje da nabrajam ...zavrzlama wrote: ↑17/02/2020 22:41izvrsni direktor wrote: ↑17/02/2020 22:32 nevjerovatno koliko je narod glup. hajd sto zagovarate novi rat, vec bi u taj isti opet isli "da branite bih od mrskog neprijatelja", dok trezoras krade li krade, ovaj put bi sebija skupljala vrece zlata, kondzic bi opustosio par drzavnih firmi, brankovic bi sigurno opustosio bhtelecom, ihhh duga lista se nakupila ko bi morao sve nanovo da pokrade.
u medjuvremenu glupi narod gubi djecu i oceve, ostaju invalidi. poslije 10 godina bi opet molili za drzavnu pomoc jer zivite od male invalidske penzije. jebali majku politicarima sto vas kradu i lazu.
sumnjam, ko god zeli rat, u kuci ga imao, medjusobno se u toj istoj kuci pobili. a nas normalne ostavite da zivimo u miru
Navedi rat u kojem nije bilo dezertera,ratnih profitera i podrumasa...BIH ce braniti oni koji je vole i zele braniti,tako je bilo u prosli put....nesmijes,neces no problem ima ko hoce,a taj ko hoce je primoran a ne budala koji je kao nasjeo na pricu ovog ili onog politicara
Zna vucic i dobro i bez tebe i mene i svih nas stanje na terenu da nemaju sanse vojno odrzat brlog u vojnom i policijskom smislu....samo mezit velikosrbe i uvest trecu smjenu u NI nikad se nezna.
Nisu problem samo dezerteri i lopovi, nego narod koji velica takve kad se sve zavrsi .... umjesto da ih posalje na giljotinu, za takav narod i takve vrijednosti se ne treba boriti ... ako ne vjerujete meni, napravite postenu anketu medju onima koji vec jesu
Pa za nas je prosli bio gori nego za bilo koga od nabrojanih svjetski ... niko od nabrojanih (osim mozda Izraelaca) nebi bioloski nestao da je izgubio rat, mi bi .... e tek poseban tip lopova moras biti da se od takvog rata i takve muke na kraju obogatis.invincible1921 wrote: ↑17/02/2020 23:24Poredis svjetske ratove...TomANDJerry wrote: ↑17/02/2020 23:21Rat bez profitera,dezertera i lopova: svi ratovi Izraela, Poljska u ww2, Japan u ww2, Njemacka u ww2, SSSR u ww2, Velika britanija u ww1-ww2, Francuska u ww1 - u ww2 ono sto je bilo streljano poslije rata (kod nas postali ministri) mogu dalje da nabrajam ...zavrzlama wrote: ↑17/02/2020 22:41
Nisu problem samo dezerteri i lopovi, nego narod koji velica takve kad se sve zavrsi .... umjesto da ih posalje na giljotinu, za takav narod i takve vrijednosti se ne treba boriti ... ako ne vjerujete meni, napravite postenu anketu medju onima koji vec jesu![]()
![]()
Oni ne znaju ni gdje je entitetska liija.
- Rekao sam doviđenja BiH, dobrodošao 'RSEXIT', ali kada bi bili pošteni, bar oni koji ovo kritiziraju, primijetili bi da sam nakon toga rekao da je to jedno od mogućih kretanja i da bi najbolje bilo da se putem zaključaka dođe do toga da Ustavni sud BiH bude reformiran u skladu sa najboljim praksama EU. Sam ću politički stradati, ali neću biti grobar RS i našeg naroda - rekao je Dodik na posebnoj sjednici NSRS.
ma daj visearchi_a wrote: ↑17/02/2020 23:31- Rekao sam doviđenja BiH, dobrodošao 'RSEXIT', ali kada bi bili pošteni, bar oni koji ovo kritiziraju, primijetili bi da sam nakon toga rekao da je to jedno od mogućih kretanja i da bi najbolje bilo da se putem zaključaka dođe do toga da Ustavni sud BiH bude reformiran u skladu sa najboljim praksama EU. Sam ću politički stradati, ali neću biti grobar RS i našeg naroda - rekao je Dodik na posebnoj sjednici NSRS.![]()
archi_a wrote: ↑17/02/2020 23:31- Rekao sam doviđenja BiH, dobrodošao 'RSEXIT', ali kada bi bili pošteni, bar oni koji ovo kritiziraju, primijetili bi da sam nakon toga rekao da je to jedno od mogućih kretanja i da bi najbolje bilo da se putem zaključaka dođe do toga da Ustavni sud BiH bude reformiran u skladu sa najboljim praksama EU. Sam ću politički stradati, ali neću biti grobar RS i našeg naroda - rekao je Dodik na posebnoj sjednici NSRS.![]()
1. Dezeterstva je bilo kada nakon dvije godine ratovanja na zapadnom frontu u ww1 poludis i vise nisi sposoban da to podneses, pa te manje-vise vrate kuci ... kod rusa, njemaca ili japanaca dezerterstva sigurno nije bilo.invincible1921 wrote: ↑17/02/2020 23:30 @TomANDJerry
1. Bilo je svega i u WW1 i u WW2 od dezertrstva do ratnog profiterstva....
2. Bitna razlika- u oba ta rata ratovale su vojske i drzave , kod nas nit su ratovale vojske nit drzave...
1. Koje su drzave ratovale ? Da vidim gdje su objave rata, usmjrenje privrede na ratnu proizvodnju itd ?TomANDJerry wrote: ↑17/02/2020 23:351. Dezeterstva je bilo kada nakon dvije godine ratovanja na zapadnom frontu u ww1 poludis i vise nisi sposoban da to podneses, pa te manje-vise vrate kuci ... kod rusa, njemaca ili japanaca dezerterstva sigurno nije bilo.invincible1921 wrote: ↑17/02/2020 23:30 @TomANDJerry
2. Bitna razlika- u oba ta rata ratovale su vojske i drzave , kod nas nit su ratovale vojske nit drzave...
Jedno je dezerter koji nakon dvije godine provedene u paklu vise ne moze, drugo je Bakir izetbegovic koji je cijelo vrijeme virio iz ocevog dzepa ili neki koji se odmah za Minhen ispalio
2. Nije istina, u nas su ratovale i vojske i drzave ... nista nas rat nije bio drugaciji od zelje Njemaca da se svi okupe u jednu drzavu, i malo jos prosire projerujuci/ubijajuci druge
Nisu problem drugi, tj niej problem sto postoje, nego sto su fasisti i separtisti koji mrze i nas i drzavu...mi bi im pruzili 10 ruku prijateljstva, al oni nece ni prstdr_arsla wrote: ↑17/02/2020 23:38MMM1977 wrote: ↑17/02/2020 22:37Netačno sve. Dokle god imamo ovakvu situaciju ne možeš pospremiti no svoje dvorište, Branković, Bakir i ostali ratni i postratni profiteri su upravo rezultat nesređene države.izvrsni direktor wrote: ↑17/02/2020 22:32 nevjerovatno koliko je narod glup. hajd sto zagovarate novi rat, vec bi u taj isti opet isli "da branite bih od mrskog neprijatelja", dok trezoras krade li krade, ovaj put bi sebija skupljala vrece zlata, kondzic bi opustosio par drzavnih firmi, brankovic bi sigurno opustosio bhtelecom, ihhh duga lista se nakupila ko bi morao sve nanovo da pokrade.
sumnjam, ko god zeli rat, u kuci ga imao, medjusobno se u toj istoj kuci pobili. a nas normalne ostavite da zivimo u miru![]()
Da nemamo ove iz manjeg entiteta, da smo sami, davno bi se ovaj narod razracunao izmedju sebe i svojim političarima.
Ovaj narod ima socijalnu osjetljivost, gaji antifašizam i kladim se da bi u normalnim uslovima od 5 izbora u 4 pobijedila lijeva (socijalistička) opcija.
Ja sam prvi predlozio ne mozete me izbacit iz talaDonieBrasco wrote: ↑17/02/2020 23:43Hocemo li ekipu formirati, pa idemo Pale, Sokolac, Dobrinja...Uzmemo jedan kombi i u obilazak, laptopi, mobiteli, manji monitori i televizori, kućanski aparati...itd
Nista bolje nije bio obucen neki francuski ili britanski "vojnik" kojem su eto dali uniformi i rekli ides sada ratovati negdje u Belgiji ili neki Rus kojeg su poslali stocnim vozom za Staljingrad ... u svim ratovima koje sam naveo ni 10% ljudi koji su ucestvovali nisu bili profesionalni vojnici, nego neki koje su uzeli iz skole/tvornice/radnog stola i rekli ides sada ratovati.invincible1921 wrote: ↑17/02/2020 23:381. Koje su drzave ratovale ? Da vidim gdje su objave rata, usmjrenje privrede na ratnu proizvodnju itd ?TomANDJerry wrote: ↑17/02/2020 23:351. Dezeterstva je bilo kada nakon dvije godine ratovanja na zapadnom frontu u ww1 poludis i vise nisi sposoban da to podneses, pa te manje-vise vrate kuci ... kod rusa, njemaca ili japanaca dezerterstva sigurno nije bilo.invincible1921 wrote: ↑17/02/2020 23:30 @TomANDJerry
Jedno je dezerter koji nakon dvije godine provedene u paklu vise ne moze, drugo je Bakir izetbegovic koji je cijelo vrijeme virio iz ocevog dzepa ili neki koji se odmah za Minhen ispalio
2. Nije istina, u nas su ratovale i vojske i drzave ... nista nas rat nije bio drugaciji od zelje Njemaca da se svi okupe u jednu drzavu, i malo jos prosire projerujuci/ubijajuci druge
2. Koje vojske? One od raje iz mahale i ponekog pro vojnika ? To nije vojska, to je narod...
Razumijem ja sta ti hoces rec, al nas rat nije ni pocemu slican niti jednom navedenom ratu, ja mozda previse banalizujem stvari, al sve u cilju da bi ti shvatio bolje
ima jedna caka tu zasto se on poziva na izvorni Dejton jer time kad bi se vratili na pomenuti sve nadleznosti koje su penesene sa entiteta na nivo BiH postale bi nistavne.jer sve nadleznosti koje su prenesene su prenesene il odlukom VP ili pod pritiskomMaraschino wrote: ↑17/02/2020 22:50vatrogasac wrote: ↑17/02/2020 22:48 Uprskaše ova dvojica što su glasali protiv, za malo jednoglasno.Pa u cemu je onda problem, US je sastavni dio pisanog Dejtona i oni ga postuju.Zaključci za koje su glasali gotovo svi poslanici, uprkos oštrim kritikama opozicije, glase:
1. NSRS potvrđuje privrženost RS-a Općem okvirnom sporazumu za mir u BiH, posebno izvornom tekstu Ustava BiH kao Aneksa IV.
2. NSRS obavezuje predstavnike RS-a u instuticijama BiH da predlože u Parlamentarnoj skupštini BiH usvajanje Zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH.
3. NSRS zadužuje Vladu RS-a da nastavi ranije započete pregovore sa Vladom FBiH sa ciljem definisanja granične linije između Republike Srpske i Federacije BiH, a u skladu sa Aneksom II Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH.
4. NSRS obavezuje predstavnike RS-a u institucijama BiH da obustave donošenje bilo kakvih odluka u organima BiH do usvajanja Zakona o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavnom sudu BiH i njegovog stupanja na snagu.
5. NSRS naglašava da je RS strana potpisnica svih aneksa Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, samim tim i Aneksa IV koji je Ustav BiH.
6. NSRS potvrđuje da su visoki predstavnici i Ustavni sud BiH kršili Dejtonski sporazum i Ustav BiH i na taj način izmijenili politički sistem suprotno Općem okvirnom sporazumu za mir u BiH, a koji je ugovor međunarodnopravnog karaktera.
7. NSRS obavezuje sve institucije RS-a da ne prihvataju i ne provode bilo kakve buduće antidejtonske i nedemokratske odluke Visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH.
8. NSRS traži da predstavnici RS-a u organima BiH obavijeste Narodnu skupštinu RS-a o provođenju ovih zaključaka u roku od 60 dana.
Ništa nije slagao. Hrvata nema u manjem entitetu, znaš onaj dan 9 siječanj na koji ide tvoj usrani legitimni predsjednik Dragan na proslavu, eh upravo radi tog datuma ih nema. I zbog onih ljudi kojima tvoj usrani legitimni predsjednik ide na noge.Kolinda wrote: ↑17/02/2020 19:17Ajde što ti je komentar jadan, usran i nikakav, ali samo jadnije od tvog komentara je da moderator stranice @Tomahawk11 lajka istu...Milenkov buraz wrote: ↑17/02/2020 19:05Khm, hrvatski odavno ne postoje, postoje samo predstavnici Srba, južnih Srba i Bošnjaka. Ovi zadnji su preslabi da bi išta uradili.Tomahawk11 wrote: ↑17/02/2020 19:03 Nego, šta kažu u Narodnoj RS-a bošnjački i hrvatski predstavnici![]()
Jebi se ti Guardiane više!Upravo si izgubio jednog od najvećih fanova.Pa juče je bilo "kad bi mi zadnje bilo" a sad ovo sranje.Haj' što siinvincible1921 wrote: ↑17/02/2020 23:33ma daj visearchi_a wrote: ↑17/02/2020 23:31- Rekao sam doviđenja BiH, dobrodošao 'RSEXIT', ali kada bi bili pošteni, bar oni koji ovo kritiziraju, primijetili bi da sam nakon toga rekao da je to jedno od mogućih kretanja i da bi najbolje bilo da se putem zaključaka dođe do toga da Ustavni sud BiH bude reformiran u skladu sa najboljim praksama EU. Sam ću politički stradati, ali neću biti grobar RS i našeg naroda - rekao je Dodik na posebnoj sjednici NSRS.![]()
![]()
![]()
![]()
![]()