Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Banksy

#44977 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Crni Arapoviću...
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#44978 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

Banksy wrote: 13/02/2020 10:30 Nismo SDA,

ali hajmo malo o trolama, umjesto o Čivasu, Parizeru i Paprici.
ma jok...samo ćemo o aferama onih za koje ne navijamo

imaš mahsuz selam od Hanke Reformatorke...ah pardon sad si pod Tornjakovom zastavom, jal Kiflinom...ne sjećam se više ni koji si prevrtaner :roll:
Banksy

#44979 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Jer kad si gladan, nisi svoj.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ovo-je- ... /200206212

Poguraćemo te, samo ne kmeči.
JoseMujica

#44980 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

Banksy wrote: 13/02/2020 11:28 Jer kad si gladan, nisi svoj.

¸as usual...kad nemaš šta da kažeš idemo na vid mu glove :roll:

mislim da ti u stvarnom životu ne smiješ pisnut i forum ti je jedini kanal istresanja nakupljene frustracije :run:

ovo je tema Vaša Sranka ali za tebe teme ne postoji već samo ljudi po kojima pljuješ...tipično mahalski
Banksy

#44981 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Srdačan pozdrav. :)
JoseMujica

#44982 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

Banksy wrote: 13/02/2020 11:35 Srdačan pozdrav. :)
alejćumu selam :kiss:
I naravno Dzej

#44983 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by I naravno Dzej »

madner wrote: 13/02/2020 10:14
I naravno Dzej wrote: 12/02/2020 23:16
madner wrote: 12/02/2020 21:00

Kod Nedzada je samo Nedzad mogao tako kupiti stan.

Jos jednom, kako dokazati da je neko primljen bez stele?
Prejudiciraš da bi to bio odgovor Naše Stranke ?
Ma jok, pitam te sta bi te ubjedilo da nije stela.
U ovom slučaju Naše Stranke ništa.Zabrinuo bih se za mentalno zdravlje ako bi me ubijedili, a i generalno kao osobu koja je imalo iskustvo sa konkursima u državnoj službi, takođe ništa.
ultima_palabra

#44984 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by ultima_palabra »

Jel Urugvajac onda kmecao da je zarobljen u parlamentu? :mrgreen:
jefff

#44985 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

zajebali ste se sto niste usli u koaliciju sa SDA prosle godine. sada tankosava pausalac
Banksy

#44986 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

ultima_palabra wrote: 13/02/2020 15:34

Jel Urugvajac onda kmecao da je zarobljen u parlamentu? :mrgreen:
Da. :lol:
MaksprotivMarksa

#44987 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by MaksprotivMarksa »

Treba upratiti je li neki SDA mangup jeo nesto sa rostilja da izgubi pola biraca sto se omrsio mrmetinom, steta sto NiP nema nikoga da to isprati 😭
zippoo87

#44988 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

JoseMujica wrote: 13/02/2020 11:32

¸as usual...kad nemaš šta da kažeš idemo na vid mu glove :roll:

mislim da ti u stvarnom životu ne smiješ pisnut i forum ti je jedini kanal istresanja nakupljene frustracije :run:

ovo je tema Vaša Sranka ali za tebe teme ne postoji već samo ljudi po kojima pljuješ...tipično mahalski
auu pa crni mujica,pa ti i po portalu tamo spamas stalno...ova fraza je tako cesta u komentarima na portalu :D
kako se odaju botovi :D
Hajvan

#44989 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hajvan »

kojem portalu?
KLIXtoris ?

:lol:
Patton44

#44991 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Patton44 »

sahara1428 wrote: 14/02/2020 09:33
dodik,sarovic,covic...to nista
tutku

#44992 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

Joj zakljucaka Glavnog odbora, kakva smijurija...
I naravno Dzej

#44993 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by I naravno Dzej »

tutku wrote: 16/02/2020 10:39 Joj zakljucaka Glavnog odbora, kakva smijurija...
Šta fali zaključku ?
"Državna vlast je blokirana, Vlada Federacije BiH nije formirana, većina kantonalnih vlada zavisi od nekolicine pojedinaca koji kontrolišu skupštinske većine dok u RS-u na snazi imamo faktički jednopartijski sistem u kojem opozicija služi stvaranju privida demokratije. Vladajuća koalicija, bazirana isključivo na dogovoru o podjeli pozicija moći, a ne na zajedničkim vrijednostima ili konkretnom socio-ekonomskom programu, ponovo provocira ustavnu krizu i proizvodi strah kod građana. Neskriveni otpor principu vladavine zakona, stalno podrivanje državnih institucija i politička bahatost prema građanima i građankama BiH su prepoznatljive karakteristike i ove vladajuće koalicije", saopćeno je.

Zbog svega navedenog Glavni odbor Naše stranke poziva na odlučno i hrabro konsolidovanje opozicije i svih progresivnih snaga u cilju pobjede nad etnonacionalnim principom vladavine koji bosanskohercegovačko društvo vodi ka kolapsu.

"Pred nama su lokalni izbori u oktobru. Naša stranka će, snažnija nego ikad, povesti procese razgovora sa svim političkim subjektima koji mogu doprinijeti pobjedi nad nacionalistima i rušiteljima države. Pred nama je historijska odgovornost i mi, kao ni do sada, nećemo ustuknuti pred težinom izazova. Naša zemlja može puno bolje i to ćemo nakon lokalnih izbora opet pokazati",
tutku

#44994 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

I naravno Dzej wrote: 16/02/2020 13:01
tutku wrote: 16/02/2020 10:39 Joj zakljucaka Glavnog odbora, kakva smijurija...
Šta fali zaključku ?
"Državna vlast je blokirana, Vlada Federacije BiH nije formirana, većina kantonalnih vlada zavisi od nekolicine pojedinaca koji kontrolišu skupštinske većine dok u RS-u na snazi imamo faktički jednopartijski sistem u kojem opozicija služi stvaranju privida demokratije. Vladajuća koalicija, bazirana isključivo na dogovoru o podjeli pozicija moći, a ne na zajedničkim vrijednostima ili konkretnom socio-ekonomskom programu, ponovo provocira ustavnu krizu i proizvodi strah kod građana. Neskriveni otpor principu vladavine zakona, stalno podrivanje državnih institucija i politička bahatost prema građanima i građankama BiH su prepoznatljive karakteristike i ove vladajuće koalicije", saopćeno je.

Zbog svega navedenog Glavni odbor Naše stranke poziva na odlučno i hrabro konsolidovanje opozicije i svih progresivnih snaga u cilju pobjede nad etnonacionalnim principom vladavine koji bosanskohercegovačko društvo vodi ka kolapsu.

"Pred nama su lokalni izbori u oktobru. Naša stranka će, snažnija nego ikad, povesti procese razgovora sa svim političkim subjektima koji mogu doprinijeti pobjedi nad nacionalistima i rušiteljima države. Pred nama je historijska odgovornost i mi, kao ni do sada, nećemo ustuknuti pred težinom izazova. Naša zemlja može puno bolje i to ćemo nakon lokalnih izbora opet pokazati",
Jer je neozbiljan. Kako ce pobijediti etnonacionalizam? Ima li ijedan nagovjestaj neke konkretne mjere, plana, aktivnosti. Nema, nego prosto prosipanje iz suplje u prazno. Njihova funkcija nije da konstatuju vec da reaguju, a ovo nije nikakva reakcija.
kritikos

#44995 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kritikos »

tutku wrote: 16/02/2020 14:16
Jer je neozbiljan. Kako ce pobijediti etnonacionalizam? Ima li ijedan nagovjestaj neke konkretne mjere, plana, aktivnosti. Nema, nego prosto prosipanje iz suplje u prazno. Njihova funkcija nije da konstatuju vec da reaguju, a ovo nije nikakva reakcija.
Tako se govorilo i za Kanton. Joooooj ovih, samo inicijative, pitanja, amandmani i kritika. Samo pametuju, hoće li kad šta konktretno. Dođoše na vlast i eto belaja, vidi odjenom može i drugačije, vidi znaju i mogu kako treba. Pa brže bolje povaljuj to, ugazi da ne postoji. Fino su ti napisali šta je rješenje i kako. I ti pitaš šta konkretno? Eto reci ti kad kritikuješ, kako bi ti?
Nemoj samo reći na valja im to i tako, treba ovako. Jok, kod tebe je ne valja, veze nemate i tu kraj priče i rasprave :lol:
I naravno Dzej

#44996 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by I naravno Dzej »

tutku wrote: 16/02/2020 14:16 Jer je neozbiljan. Kako ce pobijediti etnonacionalizam? Ima li ijedan nagovjestaj neke konkretne mjere, plana, aktivnosti. Nema, nego prosto prosipanje iz suplje u prazno. Njihova funkcija nije da konstatuju vec da reaguju, a ovo nije nikakva reakcija.
Ne znam je li njhova funkcija da reaguju.Oni su opozicija,nisu na vlasti,njihovi kadrovi nisu na drzavnim funkcijama.Naravno ako mislis na neku institucionalnu reakciju ? A vidim SDA je reagovala pravo, i DF i SBB,frazama i floskulama.
tutku

#44997 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

kritikos wrote: 16/02/2020 14:28
tutku wrote: 16/02/2020 14:16
Tako se govorilo i za Kanton. Joooooj ovih, samo inicijative, pitanja, amandmani i kritika. Samo pametuju, hoće li kad šta konktretno. Dođoše na vlast i eto belaja, vidi odjenom može i drugačije, vidi znaju i mogu kako treba. Pa brže bolje povaljuj to, ugazi da ne postoji. Fino su ti napisali šta je rješenje i kako. I ti pitaš šta konkretno? Eto reci ti kad kritikuješ, kako bi ti?
Nemoj samo reći na valja im to i tako, treba ovako. Jok, kod tebe je ne valja, veze nemate i tu kraj priče i rasprave :lol:
Kada je bilo preuzimanje vlasti u Kantonu tada su izasli sa 300 mjera i pokazali svima sta znaci konkretna politika. Kao glasac NS sam to tada naravno pozdravio. Ovdje niko ne govori da se nesto "povali i ugazi", vec da se mane floskula i supljatorske politike u kojoj je konkurencija u BIH izrazito jaka, vec da u kapacitetu kojem mogu predstave bilo kakve mjere koje mogu tom njihovom cilju doprinijeti. Sta je rjesenje posto su fino napisali, a ja ga evo nisam pronasao?

Ja nisam konkurent NS-u niti clan stranke ili nekog organa, a pogotovo GO, pa ne moram nista nikome predlagati. Poenta je u tome - ako se vec obracaju nek se pobrinu da je poruka i sadrzajno kvalitetna, a ne da bi saopcenje bilo samo sebi svrha.
tutku

#44998 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by tutku »

I naravno Dzej wrote: 16/02/2020 14:39
tutku wrote: 16/02/2020 14:16 Jer je neozbiljan. Kako ce pobijediti etnonacionalizam? Ima li ijedan nagovjestaj neke konkretne mjere, plana, aktivnosti. Nema, nego prosto prosipanje iz suplje u prazno. Njihova funkcija nije da konstatuju vec da reaguju, a ovo nije nikakva reakcija.
Ne znam je li njhova funkcija da reaguju.Oni su opozicija,nisu na vlasti,njihovi kadrovi nisu na drzavnim funkcijama.Naravno ako mislis na neku institucionalnu reakciju ? A vidim SDA je reagovala pravo, i DF i SBB,frazama i floskulama.
Nisu morali reagovati, ali kada su se vec oglasili, prihvatili su i odgovornost za sadrzaj istog. Naravno da nisu vlast ali kada se ponasaju kao nikole tesle sa rjesenjem - treba samo pobijediti etmonacionalizam, ne bi bilo lose cuti i nacin kako to izvesti. Nesto ne vidim da u zadnjih 30 godina uspjevamo u tome.

Ne uporedjujem ih sa sda i df, za te stranke ne glasam, od njih nemam apsolutno nikakva ocekivanja i malo me sta od njih moze iznenaditi. Ali ako vec govoris da si drugaciji i da "ova zemlja moze bolje" (a ja mislim da moze) - onda se u svakom obracanju javnosti mora paziti na receno.
I naravno Dzej

#44999 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by I naravno Dzej »

tutku wrote: 16/02/2020 15:33 Nisu morali reagovati, ali kada su se vec oglasili, prihvatili su i odgovornost za sadrzaj istog. Naravno da nisu vlast ali kada se ponasaju kao nikole tesle sa rjesenjem - treba samo pobijediti etmonacionalizam, ne bi bilo lose cuti i nacin kako to izvesti. Nesto ne vidim da u zadnjih 30 godina uspjevamo u tome.

Ne uporedjujem ih sa sda i df, za te stranke ne glasam, od njih nemam apsolutno nikakva ocekivanja i malo me sta od njih moze iznenaditi. Ali ako vec govoris da si drugaciji i da "ova zemlja moze bolje" (a ja mislim da moze) - onda se u svakom obracanju javnosti mora paziti na receno.
Mislim da sam shvatio smisao tvog posta.I ja sam ovdje postavljao pitanje u kontekstu ovog "ova zemlja može bolje" kada sam pitao da li je tačno da je Ministar Mandić zaposlio dvoje Vijećnika Naše stranke.Što se tiče pobjede etnonacionalizma sa svim njegovim nusproduktima,misli da je početak rješenja i neki put kojim treba ići, onako kako su počeli u kantonu.Usaglašeni program u ovom slučaju od 300 mjera i predan rad.
Hakiz

#45000 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

tutku wrote: 16/02/2020 15:33
I naravno Dzej wrote: 16/02/2020 14:39
Nisu morali reagovati, ali kada su se vec oglasili, prihvatili su i odgovornost za sadrzaj istog. Naravno da nisu vlast ali kada se ponasaju kao nikole tesle sa rjesenjem - treba samo pobijediti etmonacionalizam, ne bi bilo lose cuti i nacin kako to izvesti. Nesto ne vidim da u zadnjih 30 godina uspjevamo u tome.

Oni trebaju reći šta će im biti završen proizvod. Tehnologija proizvodnje je poslovna tajna. U svim firmama je tako.

Svako saopćenje je reklama.
Locked