Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Locked
Hakiz

#44951 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

HomeSweetHome wrote: 12/02/2020 12:52 Pa bas zato sto smo mi mala zemlja, iako ne pristajem bas na tu ideju da svako svakoga zna, trebamo se okrenuti onome sto mozemo napraviti. Sto naprimjer ne bi oni iz Sirokog i Bijeljine isli u kontrole i istrage ovima u Sa i obrnuto? To bilo efikasno :D

Poslodavci ce silom prilika morati mijenjati svoje stavove, vjeruj mi. Vec sada imaju ozbiljne probleme sa nalazenjem radne snage.

Religijske zajednice su u istim prknima sa politikama koje ih kontrolisu, od njih ne treba ocekvivati ama bas nista. Zapravo, najbolje i jeste kada nista ne poduzimaju, tako barem ne uzrokuju dodatnu stetu. Oni treba da se bave onime cime treba, duhovnim liderstvom obicnog covjeka.

Pravosudni sistem je sto puta prezvakana prica, ali najvaznija u ovome. Pisala sam o tome prije koji dan, kad sam pozivala da se izadje na proteste jer je truhlo i ljigavo korumpirano pravosudje alfa i omega svih nasih problema.

Sta onda da radimo? Da odustanemo? OK, mozda to ponajvise ima smisla.
Ili to ili ne preostaje nista drugo nego da se oslonimo na ljude, jedni na druge, u se' i u svoje kljuse. :sad:
Ne, naravno da ne treba odustati.

Treba pronaći način.

Srđa Popović (ne onaj pokojni čuveni advokat, nego jedan od vođa pokreta Otpor) je jedan od ljudi kakvi nama trebaju. Oni su analitički prišli problemu. Dakle, treba neko, pojedinac ili grupa ljudi da sjednu, pošteno analiziraju našu situaciju uključujući i to kakvi smo mi ljudi, šta bi nas pokrenulo a šta ne, da li bi nas išta pokrenulo, i na osnovu te analize naprave strategiju borbe.

Ljudi iz Otpora su to uradili. I odmah su svima rekli da će borba uzrokovati zatvaranja, premlaćivanja, gubitak posla i egzistenicje itd, ali su našli i način kako da ljude privole da uprkos tim posljedicama krenu u rušenje Miloševića. Pa tako strategija kaže da nećeš isto postupati prema svakom zupčaniku u aparatu režima, da nećeš, da bi im dokazala zašto trebaju da ti se priključe u borbi, razgovarati sa tetom na šalteru koja svojim poslom udaranja pečata koristi režimu na isti način na koji ćeš razgovarati sa policajcem, pa i kontradiverzionim, koji svojom palicom ili pištoljem koristi režimu.

Zato se ja ježim od "protesta neformalne grupe građana". Reci ko si, šta hoćeš, šta ću ja imati od toga kao (negativnu) posljedicu ali i kao (pozitivan) rezultat, razvij strategiju očekujući da će te ovi na vlasti diskreditovati na svaki mogući način, ali da amortizuješ takve stvari i da me i pored te diskreditacije i navedenih posljedica privoliš da se priključim borbi. Da eventualne posljedice budu jeftinije od rezultata. Ali napravi plan, strategiju, taktike, operativne procedure, podršku borcima (amortizovanje pravnih ili egzistencijalnih posljedica koje pretrpe oni koje režim počne progoniti jer se protiv njega bore) itd.

Te jeste svojevrsna revolucija, koja ne mora biti nasilna, ne mora biti vođena oružjem. Ali može ako treba. I Zdravko Grebo je posljednjih godina života često govorio da ako ovo do sada, mirni i nenasilni protesti, nisu dali rezultat, treba razmisliti o promjeni načina borbe.

Ove nefromalne grupe i ad-hoc protesti za JMBG i slični su svima dosadili.

E, sad, vidjevši sve to, vidjevši kako se te revolucije završe, poslije Miloševića - Vučić, poslije Mubaraka - Sissi, da su se promijenili ljudi ali režimi nisu onoliko koliko se očekuje, to je meni dokaz da je ipak narod kriv. Da se borci protiv režima, kada ga sruše, pretvaraju u novi režim. I da je to stvar mentaliteta cijele grupe, cijelog naroda, sa časnim izuzecima.

Pa bih ja zaslužnim borcima protiv režima dao visoke nacionalne penzije i udoban život i sklonio ih tako da ni se slučajno više ne petljaju. Jer, tendencija je da zaslužni počnu da se ponašaju po principu "Niko osim mene to neće znati, imam dužnost prema narodu i državi" A taj osjećaj veličine i nezamjenivosti najlakše rađa diktatore.

Dokaz? SDA. Ko će voditi državu u miru ako ne oni koji su "poveli borbu protiv agresora u ratu", niko drugi ne zna. Isto je uradila KPJ poslije 2. svjetskog rata.

I u oba slučaja znamo rezultate. Učiti iz istorije, zar ne :lol:
HomeSweetHome

#44952 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by HomeSweetHome »

OK, mozda si upravu, ima smisla to sve za pronalazenje ispravne strategije borbe i nacina kako prici ljudima.

Medjutim, ja sam pozivala na proteste ciji se organizator znao, kao i svi razlozi zbog kojeg se protesti odrzavaju. Nije bilo nikakvih skrivenih organizatora (protest na koji je pozvala i organizovala porodica Memic). Pozvala sam da se protestu pridruze svi koji misle da je pravosudni sistem korumpiran i da sluzi velikim vodjama i njihovim finansijerima, cak i po cijenu toga sto je jedan od organizatora tog protesta, sto su mnogi naveli kao ispriku da ne dodju, ativni clan politickog zivota u cijim se redovima ne vidis. I zaista politike, ukoliko izuzmemo prisustvo nekoliko ministara iz smijenjene vlade sa porodicama ili bez njih, nije bilo. Pozivala sam danima i o tome pricala sa prijateljima, komsijama, i na svojim drustvenim mrezava svaki dan navodila razloge za protest i posljedice ovakvog (ne)rada tuzilastva. To je radilo nekoliko ljudi oko mene. I sta? Nista, na protest doslo 1000 ljudi.
Sta je razlog da se ljudi ne odazovu na protest kojemu se zna organizator, razlog i svi detalji oko slucaja?
Pjeske sam dosla na protest i vidjela hiljade ljudi koji su izasli u setnju. Hodaju Ferhadijom, glavnom pjesackom zonomkoja je paralelna sa mjestom protesta, brat bratu zracne linije 10 metara. Zasto? Nije mi jasno... :sad:
Hakiz

#44953 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Hakiz »

Opet do nas.

Jednom, dva puta, možda tri. Ako do tada ne upali, ljudi izgube volju i odustanu. Zato će biti sve manje učesnika na protestima za Dženana, Davida itd.

Svako muči svoju muku. Iako svi mi znamo da svakom od nas se može desiti Mrnjavac, Memić ili Dragičević, opet su ljudi manje direktno time pogođeni (neće meni, to je izuzetak, ko zna šta su oni radili da im se to desilo, ima tu svega, što skitaju u to doba i/ili na tom mjestu, ko zna s kim su se družili itd) pa im je to apstraktno. A nije da smo spremni pomoći, znam iz ličnog iskustva.

I kada se to sve sabere, kao rezultat imaš indiferentnost.

Niti je ovo Francuska, niti smo mi Žuti prsluci.
I naravno Dzej

#44954 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by I naravno Dzej »

Zašto se niko iz Naše Stranke jednostavno ne izjasni po ovoj priči zapošljavanja njihovih Vijećnika uz pomoć Srđana Mandića,nego šutnjom daju naznake da u svemu izgleda ima istine.Časnije bi bilo reći onako kako jeste,nego se voditi teorijom "šuti ,zaboraviće se".Jel fakat previše očekujem od Vas , ili ste i vi podložni bolesti "budžetskih glodara".Ako jeste,onda makar recite,kao što je rekao Forto kada je uzeo paušal, i to je za ljude.
madner

#44955 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Zato sto je istina da je bilo sve po zakonu a nemoguce dokazati da nije bila stela.

Kako dokazati da nije? :D
I naravno Dzej

#44956 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by I naravno Dzej »

madner wrote: 12/02/2020 20:13 Zato sto je istina da je bilo sve po zakonu a nemoguce dokazati da nije bila stela.

Ko kod Nedžada jel ? E uredu onda, izvinite što pitam.
madner

#44957 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

I naravno Dzej wrote: 12/02/2020 20:51
madner wrote: 12/02/2020 20:13 Zato sto je istina da je bilo sve po zakonu a nemoguce dokazati da nije bila stela.

Kod Nedzada je samo Nedzad mogao tako kupiti stan.

Jos jednom, kako dokazati da je neko primljen bez stele?
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#44958 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

Jel ova Fortina vlada nabavljala ove polovne trolejbuse? Čij je to tal bio Kiflin ili vaš?

Jel ima neko iz Vaše Sranke (molim trolove da se ne javljaju) da odgovori i pojasni učešće vaših ljudi u ovoj prevari?

hvala
drug_profi

#44959 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

JoseMujica wrote: 12/02/2020 21:31 Jel ova Fortina vlada nabavljala ove polovne trolejbuse? Čij je to tal bio Kiflin ili vaš?

Jel ima neko iz Vaše Sranke (molim trolove da se ne javljaju) da odgovori i pojasni učešće vaših ljudi u ovoj prevari?

hvala
De bolan jose uozbilji se. Kakav trolejbus za 11.000?
jefff

#44960 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by jefff »

dje vam je Vreto?
zippoo87

#44961 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

Hakiz wrote: 12/02/2020 12:17
Styling wrote: 12/02/2020 08:58 Ja mislim da smo mi jedina drzava na svijetu gdje je sama drzava najbolji poslodavac. Taj mentalni sklop se mora promijeniti.
Ko će ga promijeniti? Radnici, političari ili poslodavci?

Prva grupa ne može, druge dvije grupe ne žele.

Dakle, poslodavci (veliki), ljudi koji bi trebali biti moralna savjest, znači vođe religijskih zajednica, ljudi koji bi trebali biti vrhovna kontrola rada i ponašanja svih, znači tužioci i sudije i naravno političari jedni drugma idu na prijeme, privatno se druže i poznaju, dogovaraju itd.

I sada bi jedni drugima trebali praviti probleme u smislu da poslodavci vrše pritisak (mimo neefikasnih saopštenja u medijima) na političare da poprave poslovni ambijent, da tužioci i sudije optužuju i presuđuju i poslodavcima i političarima i vođama religijskih zajednica za nedjela, da vođe religijskih zajednica privatno i javno govore o nemoralu političara, poslodavaca, tužilaca i sudija. A svi su jedni drugima u raznim kombinacijama intimusi, imaju zajedničke interese itd.

Da karikiram:

U nekoj Americi ili Kini ako hoćeš da razbiješ korupciju na jugu države zovneš ljude sa sjevera. Velike zemlje i geografski i brojem ljudi, ovi sa sjevera i juga se ne poznaju međusobno i nemaju razloga da jedni druge štite. Pa udri, biće povelik bonus ako se uradi dobra istraga i osude krivci. U ovoj državi ako sam ja korumpiran u Sarajevu, zovneš nekog tužioca iz Bihaća, a nedajbože iz Sarajeva, da me tuži, ja mu samo kažem "OK, svi će vidjeti slike sa onih derneka kada smo zajedno studirali". I kraj istrage.

Mah, sve je ovo šuplja.
ovo ce biti jedan od uslova prilikom pristupanja EU
ovo se recimo vec desava u Hrvatskoj,kod poreznih kontrola i inspektora...gdje dodju inspektori iz Zagreba u Split i po otocima ordiniraju,da vidite kako se gazde boje...u pola sezone zatvore cijeli lokal koji radi neprijavljen i drze zatvoren 15 dana u spici sezone,dakle izgubi se tu stotine hiljada eura
isto tako strepe da ih nece oderati za neku sitnicu a kazne su 5-40 puta vece od nasih
ovo svojim ocima vidio sto sam napisao
a ovi lokalno,svi se medjusobno znaju i stite i nema sanse da bi ti tu nacelnik policije poslao nekoga da ti shebe posao
Last edited by zippoo87 on 12/02/2020 22:28, edited 1 time in total.
zippoo87

#44962 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

...
zippoo87

#44963 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by zippoo87 »

jefff wrote: 12/02/2020 21:48 dje vam je Vreto?
oŠo,nije vise "nas"...mozda je sada "vas" ?
I naravno Dzej

#44964 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by I naravno Dzej »

madner wrote: 12/02/2020 21:00

Prejudiciraš da bi to bio odgovor Naše Stranke ?
JoseMujica

#44965 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

JoseMujica wrote: 12/02/2020 21:31 Jel ova Fortina vlada nabavljala ove polovne trolejbuse? Čij je to tal bio Kiflin ili vaš?

hvala
šta je ovo :shock: niko da odgovori iz vaše sranke?!

ovo se izgleda glumila transparentnost i pristupačnost po forumu samo dok se ne namakne dovoljan broj glasova da se postane stabilan politički faktor, odnosno da se osiguraju budžetske sinekure
drug_profi

#44966 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by drug_profi »

Pa sta ce ti ko reci kad si ti vec donio sud.
Znaci ako vjerujes da vozilo u takvom stanju kosta 11.000 maraka zasto bi neko gubio vrijeme objasnjavajuci ti. Jasno ko dan je da tu razuma nema.
madner

#44967 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

I naravno Dzej wrote: 12/02/2020 23:16
madner wrote: 12/02/2020 21:00

Prejudiciraš da bi to bio odgovor Naše Stranke ?
Ma jok, pitam te sta bi te ubjedilo da nije stela.
JoseMujica

#44968 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

drug_profi wrote: 13/02/2020 10:10 Pa sta ce ti ko reci kad si ti vec donio sud.
Znaci ako vjerujes da vozilo u takvom stanju kosta 11.000 maraka zasto bi neko gubio vrijeme objasnjavajuci ti. Jasno ko dan je da tu razuma nema.
donio sud?

činjenice koje je Žurnal iznio su: vozilo na carinskoj dekleraciji košta oko 6 milja, sa svim porezima i carinama pri uvozu 11 milja a GRASS ga plaća 100 milja.

ono što pitam je koja se ekipa ugradila u ovo?
made_in_sarajevo

#44969 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by made_in_sarajevo »

JoseMujica wrote: 13/02/2020 10:15
drug_profi wrote: 13/02/2020 10:10 Pa sta ce ti ko reci kad si ti vec donio sud.
donio sud?

činjenice koje je Žurnal iznio su: vozilo na carinskoj dekleraciji košta oko 6 milja, sa svim porezima i carinama pri uvozu 11 milja a GRASS ga plaća 100 milja.

trolejbus NEMOGUCE da kosta 11 000KM. eno ti tema vlade KS postavio sam cijene sto sam nasao na internetu. salzburg nabavlja nove 1 milion cijena po komadu. kako ba ne kontate nije to kanta lima pa da kosta 11 000.
madner

#44970 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by madner »

Isto da je neko varao na carinskoj deklaraciji ali ljudima vise godi da nagaze cetvorku nego tog. :D
kluz franjo

#44971 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

JoseMujica wrote: 13/02/2020 10:15
donio sud?

Kolika je vjerovatnoća da se ekipa SDA/HDZ/SNDS iz UIO tj. carine "ugradila"? :mastakazes: Ne bi im bila prva šema ove vrste.
Ali eto, neka objasne ovi iz NS, kako je UIO ocarinio TROLEJBUS po cijeni od 6 hiljada...
JoseMujica

#44972 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by JoseMujica »

madner wrote: 13/02/2020 10:21 Isto da je neko varao na carinskoj deklaraciji ali ljudima vise godi da nagaze cetvorku nego tog. :D
nemam šta gaziti "četvorku" kada je pola njih i sada u vlasti..."četvrorka" je od početka bila fikcija

ovdje je pitanje jednostavno, jer postoje papiri i brojevi, ko se ugradio u ovo? I nikako mi nije jasno zašto ovi, što nisu više u vlasti, šute?
IZ ŠVICARSKE KOMPANIJE KOJA JE PRODALA TROLEJBUSE TVRDE: Vozila su imala tehničke nedostatke, osam nije bilo u voznom stanju!
Objavljeno: 12.02.2020. u 11:06h
GRAS je u proteklom periodu od firme „GN Company“ kupio 14 rabljenih zglobnih trolejbusa za oko milion i 400 hiljada maraka, što je oko 100.000 maraka po komadu. Carinski papiri pokazuju da trolejbusi vrijede oko 11.000 maraka po komadu. Žurnal je kontaktirao kompaniju „Bernmobil“ koja je prodala navedene trolejbuse firmi „GN Company“. Iz ove švicarske kompanije su rekli da su sva vozila imala tehničke nedostatke, a da osam trolejbusa nije bilo u voznom stanju

FOTO: Adi Kebo/zurnal.info
Piše: Dino Cviko
„Gradski saobraćaj“ d.o.o. Sarajevo (GRAS) je u proteklom periodu kupio 14 rabljenih zglobnih trolejbusa. Za njihovu nabavku GRAS je proveo dva tendera ukupne vrijednosti od oko milion i 400 hiljada maraka bez PDV-a.

Žurnal je već pisao o tome da su navedeni trolejbusi uvezeni u Bosnu i Hercegovinu i prije raspisivanja drugog tendera, te da je GRAS trolejbuse vrijedne oko 11.000 maraka po komadu (što pokazuju carinski papiri koji su u Žurnalovom posjedu) platio oko 100.000 maraka po komadu.

Foto: Vlada KS
TROLEJBUSI IMALI TEHNIČKE NEDOSTATKE

Trolejbuse je GRAS-u prodala firma „GN Company“ iz Tuzle vlasnika Nermina Karasuljića. Njegova firma je trolejbuse kupila od kompanije „Bernmobil“ koja se bavi javnim gradskim prijevozom u glavnom gradu Švicarske.

Iz ove kompanije su za magazin Žurnal potvrdili da su 2019. godine prodali 17 polovnih zglobnih trolejbusa firmi „GN Company“.

Kako se u pismenom odgovoru navodi, vozila su stavljena van upotrebe 26. novembra 2018. godine, te su imala određene „tehničke nedostatke“.

„Devet vozila je bilo u voznom stanju, ali su imali tehničke nedostatke. Osam vozila je imalo velike tehničke nedostatke i nisu bili u voznom stanju“, navodi se u odgovoru kompanije „Bernmobil“.

O prodajnoj cijeni zbog „povjerljivosti“ nisu željeli govoriti. Na Žurnalovo pitanje da li mogu potvrditi ili demantirati da je riječ o iznosu od 6.000 franaka po komadu, a da to pokazuju carinski papiri koji su u našem posjedu, iz „Bernmobila“ odgovaraju „da se može pretpostaviti da su carinski podaci tačni“.

„Za nas je cijena bila zadovoljavajuća“, zaključuju iz ove kompanije.

Žurnal je nedavno pisao o tome da je bilo određenih problema kada je riječ o stanju u kojem su trolejbusi bili.

Naime, nakon isporuke prva četiri trolejbusa, Komisija za prijem vozila 24. aprila 2019. godine konstatuje da je od četiri do tada isporučena vozila pokrenuto samo jedno, te je nakon otvaranja zaštitnih krovnih poklopaca utvrđeno prisustvo velike količine korozije koja je napala elektronske upravljačke i pretvaračke ploče.

Dalje se navodi kako je u skladu s ugovorom potrebno zahtijevati otklanjanje utvrđenih nedostataka te dovođenje vozila u ispravno stanje. Također, navodi se da je „Nermin Karasuljić (...) telefonski uputio direktne i veoma opasne prijetnje s ciljem da pritiskom, prisilom i zastrašivanjem natjera Komisiju da izvrši prijem vozila iako za takav čin ne postoji ni minimum uslova“.

Naknadno su trolejbusi popravljeni, isporučena su i preostala tri vozila, te je na taj način prvi tender okončan.

Kad je riječ o drugom tenderu, bivši v.d. direktor GRAS-a Ismet Kapo nije bio „za“ potpisivanje ugovora i isporuku sedam trolejbusa. Ipak, 12. decembra 2019. godine Uprava GRAS-a odlučila je prihvatiti ponudu firme “GN Company”.

Odluka je donesena preglasavanjem. “Za” su glasali v.d. izvršnog direktora autobuskog i minibuskog saobraćaja Salko Šehović i v.d. izvršnog direktora tramvajskog i trolejbuskog saobraćaja Almir Ahmetspahić. Ismet Kapo glasao je “protiv”.

Imao je Kapo izdvojeno mišljenje u kojem je, između ostalog, naveo da je ponuđena cijena enormno visoka, da je bilo problema s ispravnošću i funkcionalnošću istih vozila koja su ranije nabavljena, da firme Nermina Karasuljića GRAS-u duguju određen novac...

U svom izdvojenom mišljenju Kapo se osvrnuo i na stanje trolejbusa koji su kupljeni nakon prvog tendera.

„Svi nedostaci koji su se pojavili prilikom puštanja vozila u pogon kao i nakon toga tj. u garantnom roku su otklanjani od strane uposlenika preduzeća i na trošak preduzeća“, tvrdi Kapo.

Kapo je izdvojeno mišljenje usmeno prezentirao članovima Upravnog odbora, dok su o svemu bili obaviješteni i članovi Nadzornog odbora GRAS-a. Uprkos tome, oni su odlučili potvrditi odluku Upravnog odbora.

Prije donošenja odluke, Nadzorni odbor je smijenio Ismeta Kapu s funkcije v.d. direktora, a na njegovo mjesto došao je Jakub Kubur.

Ranije je članica Nadzornog odbora Elma Piknjač Jaganjac i prije odlučivanja o smjeni Ismeta Kape dala ostavku, a tu odluku, kao i odluku o potpisivanju ugovora, donijela su druga dva člana - Adis Šehić i Amir Hasičević.

Kako su nam rekli iz press službe GRAS-a, i Hasičević je nedavno podnio ostavku, pa je Nadzorni odbor GRAS-a ostao na samo jednom članu.
Banksy

#44973 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by Banksy »

Nismo SDA,

ali hajmo malo o trolama, umjesto o Čivasu, Parizeru i Paprici.
shbc

#44974 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by shbc »

Dva pitanja:

1. Koji brojevi? Zurnal je sve ovo prenio bez da je pokrijepio konkretnom dokumentacijom. Pricaju o deklaracijama, ne objavljuju ih, pricaju o odgovoru svicarske kompanije ne prikazuju nikakav dopis, mail, nista. Sve se svodi na "vjerujte nam na rijec". Do sad su bar iznosili konkretno crno na bijelo sve o cemu su izvjestavali.

2. Kakve veze ovo ima sa NS? Gras i saobracaj su bili u nadleznosti SDP-a.
kluz franjo

#44975 Re: Naša stranka, sve što ste željeli da pitate a niste imali ko

Post by kluz franjo »

BH blok je kriv, što SDA u NS RS glasa za Dodikove delegate,
a NS, zato što UIO carini TROLEJBUSE po cijeni motokultivatora.
Znao sam ja da je onaj portir u Hagu, što je odhebao tajnog agenta Softića, neki fgrovac...
Locked